Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
Novak20

#1026 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Novak20 »

k3ngur wrote:
Novak20 wrote:
k3ngur wrote:Nego kad smo kod zenskih prava u islamu, interesantno je da kur'an govori i potvrdjuje o zenskom pravu u nasljedstvu prije 1400 godina, dok na primjer jedna britanija je to tek ozakonila i potvrdila 1882. godine ili cak Francuska 1930. godine.

Al hajde to nas ne interesuje, nama je vazno da sve sto se lose desava u KSA posebno o zenskim pravima to se dovezuje sa pravim islamskim shvacanjem odnosno ucenjem.

I za kraj, navedite mi da li su ikad u ratovima u zadnjih 1400 godina islamske vojske i tkzv bradati muslimani silovali hiljade nemuslimanki?
Jel' se to ti zezaš ?
Ne zezam.
Evo na brzinu....

Sa klixa
Jezidi djevojke mjesecima bile IDIL-ove seksualne robinje: Tukli ih, silovali i ubijali

Ljekari u Kurdistanu krše zakone kako bi pomogli jezidi djevojkama koje su ostale trudne u zarobljeništvu da spase svoje živote i budućnost. Djevojke su mjesecima bile seksualne robinje pripadnika IDIL-a.
Jezidi djevojke mjesecima bile IDIL-ove seksualne robinje: Tukli ih, silovali i ubijali
Mjesecima su bile silovane, mučene i ponižavane. Neke su i zatrudnjele. Uprkos tome što bi mogle biti odbačene, one su se vratile u svoje zajednice. Kurdski ljekari vrše ilegalne abortuse i tajne operacije povratka himena. Neke žrtve imaju samo osam godina.

Oko 40.000 tinejdžera kidnapovano je tokom IDIL-ovog oružanog napada na jezidska sela prošlog ljeta. Žene koje su uspjele pobjeći sada se plaše strogih religijskih zajednica i većina ih je izbrisala fizičke dokaze zarobljeništva.

Prema navodima Human Rights Watcha (HRW), IDIL-ovi borci kidnapuju žene i djecu od osam godina prisiljavajući ih da se udaju za njih i pređu na islam. Jedna do metoda je i silovanje. HRW je prikupio svjedočenja 20 žena i djevojaka koje su pobjegle od IDIL-a. Zaključeno je da je počinjen veliki broj ratnih zločina. Sada se bore za medicisnki i fizički tretman.

Jezidi žena Rashida kazala je kako joj je brat rekao da u, ukoliko ne mogne pobjeći od IDIL-a, počini samoubistvo.

"Sljedećeg dana napravili su lutriju izvlačenja imena koju ženu će izabrati. Muškarac koji me izabrao, Abu Ghufran, prisilio me da se okupam, ali dok sam se kupala pokušala sam se ubiti. Pronašla sam otrov u kući. Dala sam ga i ostalim djevojkama u kući i pomiješale smo ga s vodom iz kade. Nijedna nije umrla ali smo se sve razboljele", kazala je Rashida.

Druga žena, Dilara, odvedena je u salu za vjenčanje u Siriji gdje su njoj i ostalim djevojkama IDIL-ovci kazali da zaborave svoje porodice i da će se udati za njih i rađati im djecu. Od 9:30 sati ujutro dolazili su muškarci koji su kupovali žene da ih siluju.

"Ispred mene su ih vukli za kosu, tukli djevojčice, udarali njihove glave ako bi se opirale. Bili su poput životinja. Uzeli bi jednu djevojku, silovali je vani, a potom je vratili i uzeli drugu. Raspon godina bio je od osam do 30. Preživjelo nas je samo 20", kazala je.

Ova svjedočenja radnici humanitarnih organizacija čuli su nakon što je IDIL odlučio pustiti na slobodu 216 jezida koje su držali u zarobljeništvu od prošlog ljeta. Zarobljenice su mislile da ih vode na pogubljenje ali onda su ih pustili na slobodu. Nikome nisu jasni razlozi ovog čina, odnosno zbog čega su ih odlučili pustiti.

Ujedinjene narode optužile su IDIL da je počinio genocid nad manjinama.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ai ... istvu-isil

http://matrixworldhr.com/2013/11/25/zab ... -genocida/
http://povijest.net/aurora-mardiganian- ... orleanska/
Last edited by Novak20 on 29/07/2015 17:01, edited 1 time in total.
5 0 5

#1027 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

kritichar wrote: ne znam kako me može biti stid nečega o čemu nisam upoznat
kao što tebe nije stid tvog neznanja
sto znam o tome i pisem. sto ne znam, pitam. a to da ne znas da su kozojebi prije par godina napali gradjane sarajeva koji su se drznuli otici na otvaranje izlozbe, onda ne znam gdje zivis. ne znas da je kozojeb pucao na narod i policiju u sred grada sarajeva. ne znas da je kozojeb zaklao rodjenu majku jer nije htjela klanjati (nije tvoja kona, koja je slobodno izabrala, ne brini). znas, kozojebi guraju svoje smrdljive prste na mjesta koja nemaju veze s njima. bolje bi im bilo da se drze svojih koza. mada je i bestijalnost zabranjena u modernom drustvu. kao i pedofilija. ono sto je uobicajno u genocidnom srednjem istoku, danas se smatra zaostalim i divljackim.
razonoda

#1028 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by razonoda »

Sa jedne strane si u pravu - licno sam cula i citala da se zene iz islamskog svijeta slazu sa nekim od najmisoginistickijh propisa u islamu (tipa kamenovanje u slucaju preljube ili da se zena smije udarati pod odredjenim okolnostima). Da ne pricam o nosenju burke, nikaba ili hidzaba

----------

Are there more men or more women in the world?

The number of men and women in the world is roughly equal, though men hold a slight lead with 102 men for 100 women (in 2010).

Zene ne treba zaliti (ako ih iko i zali), kako zive u pojedinim dijelovima svijeta.
ima ih dovoljno-ako zele promjene.
k3ngur

#1029 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

NataliDizdar wrote:
k3ngur wrote:
LolaLola wrote:Nisu silovali jer im se gade.
Gdje ce jedan musliman silovati nevjernicu. Ne bije pipno, a da ne peicam o silovanju.
Sta bi onda rekao/la za cete ili ustase. Logika nikakve veze. Procitaj malo vise o islamu, posebno koiki je griheh i koja je kazna za silovatelje.
A sljedbenici islamske drzave koji su silovali hiljade krscanke i jezidkinje?
Nadji mi literaturu gdje to stoji, minimum 10 autora. Da je bilo tako kao sto ti kazes islam bi danas bio drugaciji, mislim vise bi bilo islamskih zemalja posebno u evropi.

Ipak krscanstvo je opstalo nakon islamskih osvajanja u 7 stoljecu na srednjem istoku u velikom broju cak do 9 pa do i 10 stoljeca. Sjeverna Afrika isti primjer. Drugi primjeri Spanija, balkan, madjarska, itd.
Margita81

#1030 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Margita81 »

Chisum wrote:Koliko je uopste bespredmetna svaka rasprava s onima koji u 21. jebenom VIJEKU stoje iza ovih imbecilnih "uputstava" iz kamenog doba, prate ih i u njihovom besmislu pokusavaju naci gram necega vrijednog i bitnog po covjecanstvo i napredak, te koliko je uopste moguce jednom ovakvom komicnom konceptu i ideologiji, koja normalnom covjeku danasnjice izgleda kao Monty Python-ov skec, pristupati bez podsmijeha - tesko je reci.

Dobra ilustracija komedije i zla o kojem govorimo mozda bi bila Konferencija o pravima i plozaju zena, organizovana od strane saudijskih kozojeba.

Image

... naravno, bez ijedne jedine zene.

Isto se tako i medju ovdasnjim talibanima odlucuje o sudbini i pravima zena... bez da ih se ista pita.

Prolazilo u srednjem vijeku... sada samo jos po pustinjskim vukojebinama.
:thumbup:
Pisi vise. I cesce :)
kritichar

#1031 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

5 0 5 wrote:
sto znam o tome i pisem. sto ne znam, pitam. a to da ne znas da su kozojebi prije par godina napali gradjane sarajeva koji su se drznuli otici na otvaranje izlozbe, onda ne znam gdje zivis. ne znas da je kozojeb pucao na narod i policiju u sred grada sarajeva. ne znas da je kozojeb zaklao rodjenu majku jer nije htjela klanjati (nije tvoja kona, koja je slobodno izabrala, ne brini). znas, kozojebi guraju svoje smrdljive prste na mjesta koja nemaju veze s njima. bolje bi im bilo da se drze svojih koza. mada je i bestijalnost zabranjena u modernom drustvu. kao i pedofilija. ono sto je uobicajno u genocidnom srednjem istoku, danas se smatra zaostalim i divljackim.
jedino znam za ovog što je pucao, taj tip se obrijao, "sredio", sad izgleda kao jedan od vas
i ti na osnovu takvih maloumnih tipova donosiš sud o hiljadama i milionima ljudi
razonoda

#1032 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by razonoda »

:zoka:

b) ako preuzmete vecinu u drustvu, kakav ce biti status nas nevjernika?
:bije:
k3ngur

#1033 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

LolaLola wrote:
k3ngur wrote:
LolaLola wrote:Nisu silovali jer im se gade.
Gdje ce jedan musliman silovati nevjernicu. Ne bije pipno, a da ne peicam o silovanju.
Sta bi onda rekao/la za cete ili ustase. Logika nikakve veze. Procitaj malo vise o islamu, posebno koiki je griheh i koja je kazna za silovatelje.

Meni je silovanje i kad ne smijes odbiti muza.
Tebi nije?
Ako mi zena kaze iz bilo kog razloga da ne moze, onda nema prisile, tu je sasvim prica zavrsena.
kritichar

#1035 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Novak20

#1036 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Novak20 »

k3ngur wrote:
NataliDizdar wrote:
k3ngur wrote:
A sljedbenici islamske drzave koji su silovali hiljade krscanke i jezidkinje?
Nadji mi literaturu gdje to stoji, minimum 10 autora. Da je bilo tako kao sto ti kazes islam bi danas bio drugaciji, mislim vise bi bilo islamskih zemalja posebno u evropi.

Ipak krscanstvo je opstalo nakon islamskih osvajanja u 7 stoljecu na srednjem istoku u velikom broju cak do 9 pa do i 10 stoljeca. Sjeverna Afrika isti primjer. Drugi primjeri Spanija, balkan, madjarska, itd.
Da, opstalo je ali nije da nije bilo silovanja, prava prve bračne noći, uzimanja danka u krvi, poreza, pokolja, genocida, itd....

Kako vidim, evropljanima i kršćanima je najbolje da i oni vrate učenja vjerskih i viteških redova iz 10. i 11. vijeka. Pa da raspravljamo kao ljudi, na približno istom nivou. :D
Last edited by Novak20 on 29/07/2015 17:13, edited 1 time in total.
Margita81

#1037 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Margita81 »

kritichar wrote:
5 0 5 wrote:
jedino znam za ovog što je pucao, taj tip se obrijao, "sredio", sad izgleda kao jedan od vas
i ti na osnovu takvih maloumnih tipova donosiš sud o hiljadama i milionima ljudi
Pa radi se o tome da su maloumni i zato sto slusaju predavanja tzv doktora na temu smije li zena sama do zenice.
5 0 5

#1038 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

k3ngur wrote:
madner wrote:Pa uzimanje robinja za seks je jedan od prihvacenih razloga.
Trgovanje zenskim robljem je cesto bilo veceg obima nego muskim. Dok su muskarci primarno iskoristeni kao radna snaga.

Posto su Arapi najvise volili dovlaciti robinje iz crne Afrike, doslo je do odredjenog mjesanja. Tako da se slobodno moze reci da je bilo masovnog silovanja.
Druze ja pricam o silovanju kao u prethodnom ratu u bih. Ropstvo je vec druga tema.
pa u proslom ratu bosanski muslimani nisu bili radikalni kozojebi. takvih nije bilo na ovom podrucju prije rata. pa se po tome moze i zakljuciti da je sekularni islam puno pitomiji i prihvatljiviji modernom covjeku. nije bitno koliko je "ispravan", jer je svaki svakako izmisljen u pustinji prije milenijum i po. sa dolaskom orangutana na ovo podrucje, a sa precutnom dozvolom islamskih velikana na ovom prostoru danas imamo situaciju gdje su generacije zbunjene oko vjere i raznih tumacenja. naravno da u takvoj atmosferi, rupe najlakse popune bjelosvjetski sarlatani i varalice. a supljoglavaca koji padaju na gluposti ce uvijek biti. psihopata koje ce neko napujdati nikad ne manjka.
razonoda

#1039 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by razonoda »

Margita81 wrote:
Chisum wrote:Koliko je uopste bespredmetna svaka rasprava s onima koji u 21. jebenom VIJEKU stoje iza ovih imbecilnih "uputstava" iz kamenog doba, prate ih i u njihovom besmislu pokusavaju naci gram necega vrijednog i bitnog po covjecanstvo i napredak, te koliko je uopste moguce jednom ovakvom komicnom konceptu i ideologiji, koja normalnom covjeku danasnjice izgleda kao Monty Python-ov skec, pristupati bez podsmijeha - tesko je reci.

Dobra ilustracija komedije i zla o kojem govorimo mozda bi bila Konferencija o pravima i plozaju zena, organizovana od strane saudijskih kozojeba.

Image

... naravno, bez ijedne jedine zene.

Isto se tako i medju ovdasnjim talibanima odlucuje o sudbini i pravima zena... bez da ih se ista pita.

Prolazilo u srednjem vijeku... sada samo jos po pustinjskim vukojebinama.
:thumbup:
Pisi vise. I cesce :)
:lol: vidim par zena ---stoje
Margita81

#1040 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Margita81 »

Sve golo musko ne lazi :mrgreen:
oriental

#1041 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by oriental »

Kuku nama muslimanima ako su nam ''učeni'' i ''učenjaci'' ljudi poput Kuduzovića, Pezića i ostalih stand-up daija.
kritichar

#1042 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Margita81 wrote:
Pa radi se o tome da su maloumni i zato sto slusaju predavanja tzv doktora na temu smije li zena sama do zenice.
ako kažeš da je tzv doktor, onda i univerzitet na kome je stekao to je tzv univerzitet, pa onda si i svi koji su završili tu tzv.
klixlove

#1043 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by klixlove »

_BataZiv_0809 wrote: Pratim tvoje postove na ovoj temi, pa bih za tebe imao dva pitanja:

a) ako vec toliko omladine prelazi na taj pravi islam, sto ces ti ovdje medju nevjernicima?

b) ako preuzmete vecinu u drustvu, kakav ce biti status nas nevjernika?
pod a) Ovaj forum prate svi. I pošto imate namjeru da ismijavate dr. Kuduzovića, ja osjećam dužnost da kažem istinu o jednom od najučenijih muslimana u regionu.

pod b) https://www.youtube.com/watch?v=lXGoETobXhA od 21. minute odgovara ti čovjek na pitanje koji je također jedan od najpriznatijih učenjaka islamske uleme.
kritichar

#1044 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Evo, prisilio je, sram da ga bude

Image

a i njih istjerali zločinci na ulicu
Image

ovako izgleda jedan evropljanin (rasa iznad vas) kozonešto
Image
ako vam se sviđa pustite i vi :mrgreen:

a ako ste crni onda cete ovako izgledati
Image
prog321

#1045 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by prog321 »

Robovlasnistvo potiče iz stare Biblije prije Islama.
Sam Avram / Ibrahim je imao 318 robova.
Sa nekim od njih je i imao djecu.
NataliDizdar

#1046 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

razonoda wrote:Zene ne treba zaliti (ako ih iko i zali), kako zive u pojedinim dijelovima svijeta.
ima ih dovoljno-ako zele promjene.
I ja cesto tako mislim...ali sa druge strane, lako je nama njima reci "ajde, poduzimajte nesto". Patrijarhat je tamo cinjenica - tamo mozes platiti glavom ako razmjenis nekoliko recenica sa muskarcem koji ti nije u rodu..a sada da trazis pravo da se oblacis kako hoces, da radis sta hoces, da studiras sta hoces, da se ljubis s kim hoces...nerealno je to ocekivati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1047 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

klixlove wrote:
pod a) Ovaj forum prate svi. I pošto imate namjeru da ismijavate dr. Kuduzovića, ja osjećam dužnost da kažem istinu o jednom od najučenijih muslimana u regionu.

pod b) https://www.youtube.com/watch?v=lXGoETobXhA od 21. minute odgovara ti čovjek na pitanje koji je također jedan od najpriznatijih učenjaka islamske uleme.
Ne ismijavamo mi licnost, nego fasisticku ideologiju koja unizava ljudska bica. A za drugi odgovor, prepricaj mi ukratko.
Fudo387

#1048 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Fudo387 »

Nije mi jasno odakle raji volja za raspravom o jednom potpuno budalastom bezveznjakovicu i njegovim zaosinutim pogledima na svijet?
harač

#1049 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by harač »

Velkoski wrote:Je l' halal taj sex sa robljem?
naravno (4:24)
kritichar

#1050 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

_BataZiv_0809 wrote: Ne ismijavamo mi licnost, nego fasisticku ideologiju koja unizava ljudska bica. A za drugi odgovor, prepricaj mi ukratko.
Znači ismijavate islam, jer islam ne daje ista prava ženi i muškarcu.
Samo da znamo gdje smo.
Locked