Nadam se da ce da kupi jos jednu jahtu
Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- AstorH
#1026 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Merlin zakon.
- zateznistub
#1027 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
@Arteta
da li se na neki način baviš profesionalno ili amaterski muzikom?
da li se na neki način baviš profesionalno ili amaterski muzikom?
- It_is_a_Leclerc
#1028 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Jao dobro de...Better Man wrote:Nemoj mi ti o standardima muzičke i koncertne produkcije, jer nemaš pojma.It_is_a_Leclerc wrote:Unatoč naprđivanjima, danima anti-kampanje koja se hinjski provodila, pa i na ovom forumu, pričom o seljakluku, primitivizmu fanova Dine Merlina, jedna od najvećih zvijezda sa ovih prostora postavila je standarde muzičke i koncertne produkcije u regionu sinoćnjim trosatnim spektaklom.
"Koševo" je bilo puno, do zadnjeg mjesta, a atmosfera koju je Merlin stvorio je neponovljiva. Nakon ovog koševskog koncerta, Dino Merlin, bez i da više ikad otpjeva ijednu pjesmu ili održi koncert, prestao je biti obični pjevač. Svih 70 000 fanova je svjesno da je Dino Merlin i definitivno, sa impoznatne bine koševskog stadiona, otišao pravo u legende.
A hejtera (tu ne ubrajam ljude koji objektivno ne slušaju nekog jer im se ne sviđa muzički stil ili pjesme), pljuvala, ljudi koji su nesretni svime i svačim, pa danima po twitterima i fejsbucima pokušavaju poniziti Merlina i ljubitelje njegove muzike će uvijek biti. No, njih nikad neće biti onoliko koliko ih je sinoć bilo na Koševu, oni nikad neće biti toliko pozitivni koliko je sinoćnja publika bila... Bilo je divno vidjeti autobuse iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, pa onda iz Laktaša, Tomislavgrada, Bugojna, Cazina, Srebrenice... Ljudi su uzimali godišnje. Do mene je bio par, mladić i djevojka, rodom iz Kozarca, a sad žive u Americi, odakle su došli maksuz za koncert..
Dino i ekipa, hvala za sjajan spektakl. Halalosum bio svaki fening. Hvala i dragom Bogu koji je zaustavio kišu u 21:00:00![]()
Malo se tiješite.
Mi smo seljaci, ništa ne znamo. Vas par, neobjašnjivo ogorčenih, sve znate i usamljeni ste glasnici razuma. Pripremite arku. Potop dolazi.
Haj živio.
- zateznistub
#1029 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Jedno s drugim ama baš niđe veze.topcam wrote:
![]()
Ne pada mi na pamet ići a koridu, smatraam evetom za seljake sa da kace, ali mi e pada a pamet da drugom osporavam zelju i volju za posjetom ove duhovosti
- spinel_
-
Niemand
#1031 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Joj tebe leclerc, cojk zivio u londonu, 'ta ti imas pricati o muzici i koncertima. Umiri se tamo. Boze sacuvaj ovog naroda vise. To sve zna, a nije londona ni na razglednici vidjelo. Svasta.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1032 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ili je prije činjenica u tome da je Sarajevo malo i siromašno tržište koje ne može podnijeti cijenu od pedesetak KM za kartu, i da pri tome bude puno Koševo. i ostaje pitanje zašto bi se to radilo pored puno većih centara Zagreba i Beograda?Arteta wrote: Hocu da kazem da nas zaobilaze zato sto poznaju nas neukus i da kod nas kvalitet ne prolazi.
Kod nas kad bi dosao AC/DC, mogli bi napuniti Kosevo samo kad bi bio dzaba ulaz ali i to samo uz dobar marketing.
- south
#1033 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ajd navedi pjesme koje su plagijatChmoljo wrote:ma naravno.dale cooper wrote:
Slažem se. Ja ne mogu reći da Dinu mrzim, jer mi nije u prirodi da mrzim ljude. Ali imam objektivne zamjerke
i kritike na njegov lik i djelo. Valjda je kritika dozvoljena, a da te ne svrstaju u hejtere.
plagijator je, k'o čovjek nula, prodaje filozofiju i pamet koje realno nema... to su neke moje.
a opet mi bilo ok. hebiga, ovaj se post preskoči i onda nastavi guslati u crnim i bijelim tonovima...
cisti HEJT bez potrebe i onda se cudimo poplavama pffff pa dace nam Bog i gore kakvi smo ljudi
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1034 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
kako rekoh... ili crno ili bijelo... sve za govnjive motike...south wrote: ajd navedi pjesme koje su plagijatcovjek je obradio nekoliko pjesama ali vi ste se toga uhvatili kao muha na g*vno
![]()
cisti HEJT bez potrebe i onda se cudimo poplavama pffff pa dace nam Bog i gore kakvi smo ljudi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1035 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Karta za Merlina se jučer plaćala i po 100 €. 
Čuj ovog za poplave

Čuj ovog za poplave
- south
#1036 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
a dali bi onda ona glupa Arijana pametovala o saobracaju i guzvi.... cisto sumnjamChmoljo wrote:ili je prije činjenica u tome da je Sarajevo malo i siromašno tržište koje ne može podnijeti cijenu od pedesetak KM za kartu, i da pri tome bude puno Koševo. i ostaje pitanje zašto bi se to radilo pored puno većih centara Zagreba i Beograda?Arteta wrote: Hocu da kazem da nas zaobilaze zato sto poznaju nas neukus i da kod nas kvalitet ne prolazi.
Kod nas kad bi dosao AC/DC, mogli bi napuniti Kosevo samo kad bi bio dzaba ulaz ali i to samo uz dobar marketing.
vjerovatno bi sutila i kad bi neko iz Srbije nastupao
- spinel_
#1037 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
south wrote: ....onda se cudimo poplavama pffff pa dace nam Bog i gore kakvi smo ljudi
ili...kakvi ljudi takvo i vrijeme.. iz krajnosti u krajnost
- south
#1038 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
sta je problemVelkoski wrote:Karta za Merlina se jučer plaćala i po 100 €.
Čuj ovog za poplave![]()
zasto ovoliko niste pisali kad je dolazila Seka Aleksic i ostale glupace i kreteni granda
-
RtrnOfSalisbury
#1039 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
bilo je vrijeme da neko saopci istinu, uspjeh dina je zavjera: vatikan, gusteri itd .... harika se utiso, mora da se dao u potragu za torpedom.
na koncertu nije vidjen, il je zadocnio il je pratio forum.
na koncertu nije vidjen, il je zadocnio il je pratio forum.
-
Niemand
#1040 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
south wrote: ajd navedi pjesme koje su plagijatcovjek je obradio nekoliko pjesama ali vi ste se toga uhvatili kao muha na g*vno
![]()
Cekaj, cudimo se poplavama jer neko ne voli merlina il ne ode na koncert? Pa nismo u dzamiju krenuli. Eto, Bog ce nam se smilovati ako slusamo dobru jal losu muziku. Sta je vama?south wrote: sta je problem![]()
![]()
![]()
![]()
koliko ste zavidni i hejtujete to nema nigdje na svijetu i nemoj nista dobro ocekivati od Boga
zasto ovoliko niste pisali kad je dolazila Seka Aleksic i ostale glupace i kreteni granda
- zateznistub
#1041 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nisi u pravu. Ima crno/bijeloChmoljo wrote:kako rekoh... ili crno ili bijelo... sve za govnjive motike...south wrote: ajd navedi pjesme koje su plagijatcovjek je obradio nekoliko pjesama ali vi ste se toga uhvatili kao muha na g*vno
![]()
Ali ima sa jedne strane osoba kao sto su havana i sl. koji ne vole merlina i kriticki (znalački) pisu o dini
sa druge strane ima nas koji nismo fanovi dine ne u obliku koji ti mislis, nego jednostavno dizemo glas kontra čistog hejta
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1042 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Priznaj da se poklopilo, slucajno ili nezateznistub wrote: Jedno s drugim ama baš niđe veze.
Ne pada mi na pamet ići a koridu, smatraam evetom za seljake sa da kace, ali mi e pada a pamet da drugom osporavam zelju i volju za posjetom ove duhovosti
- south
#1043 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ne radi se o tome da li si isao na koncert ili ne
volis li Merlina ili ne....
nego o tome koliko ste zavidni to je nevjerovatno pfffffff nemate pametnijeg posla raditi
i svi su po vama seljaci koji su isli na koncert..... i da mozete ubili bi covjeka jbt
nego o tome koliko ste zavidni to je nevjerovatno pfffffff nemate pametnijeg posla raditi
i svi su po vama seljaci koji su isli na koncert..... i da mozete ubili bi covjeka jbt
-
Niemand
#1044 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
I sama sam isla na koncert, al de malo te izjave. Bas si bezveze. Ono bas.south wrote:ne radi se o tome da li si isao na koncert ili nevolis li Merlina ili ne....
Last edited by Niemand on 26/07/2015 21:55, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#1045 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Pa cirkus. Umjesto da se ovdje aplaudira muzičaru iz Bosne i Hercegovine, koji je u svom rodnom gradu, napravio ogroman spektakl i doveo u njega ljude iz svih dijelova bivše Jugoslavije, i koji je, samo na ime poreza, pa da ne pričam o indirektnim koristima od sinoćnjeg koncerta, pokazao osjetljivost prema državi i svom rodnom gradu, pojedinci (mali broj) ovdje loži vatre između "seljaka" i"urbanaca"...
A na sedmičnoj osnovi, sve drolje i narkomana iz Šumadije se slije u Sarajevo, gdje dobijaju pare na ruke, ne plate feninga državi, nemaju dozvole za rad, a strani su državljani, nemaju ništa, ali svejedno...Pojedincima to pređe preko ruku. Samo kad Merlin skupi 70000 ljudi na Koševu, onda je to nešto žalosno i tužno.
A na sedmičnoj osnovi, sve drolje i narkomana iz Šumadije se slije u Sarajevo, gdje dobijaju pare na ruke, ne plate feninga državi, nemaju dozvole za rad, a strani su državljani, nemaju ništa, ali svejedno...Pojedincima to pređe preko ruku. Samo kad Merlin skupi 70000 ljudi na Koševu, onda je to nešto žalosno i tužno.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1046 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Slažem se. Ja nisam ni bila na koncertu, niti imam njegove cd-ove,(imala jednom jedan) ali me prizivanje kiše sinoć, ili laž da je prolom oblaka u centru grada (dva puta odoh do prozora, kontam mene zaobišao oblakzateznistub wrote:Nisi u pravu. Ima crno/bijelo
Ali ima sa jedne strane osoba kao sto su havana i sl. koji ne vole merlina i kriticki (znalački) pisu o dini
sa druge strane ima nas koji nismo fanovi dine ne u obliku koji ti mislis, nego jednostavno dizemo glas kontra čistog hejta
- zateznistub
#1047 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Poklopilo se jestetopcam wrote:Priznaj da se poklopilo, slucajno ili nezateznistub wrote: Jedno s drugim ama baš niđe veze.
Ne pada mi na pamet ići a koridu, smatraam evetom za seljake sa da kace, ali mi e pada a pamet da drugom osporavam zelju i volju za posjetom ove duhovosti![]()
ali ipak stavljati bilo sta u isti kos sa čevljanovicima pa i dinA je ono....
- strong69
#1048 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Dragi Teen, nisam bio na koncertu Dine Merlina. Jesam li normalan?
-
Niemand
#1049 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
@Katarina, padala je kisa oko 7, pola 8. I nekad oko 9 mozda, ne znam kolko je bilo, na stadionu uglavnom al kratko. Nije laz. Sad sta je kome prolom oblaka, druga stvar 
- south
#1050 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
zbog cega sam bezveze
pa narod danas ne moze biti gori to je cinjenica i nemoj da se lazemo