Novi rat

Locked
ILVIIR

#1026 Re: Novi rat

Post by ILVIIR »

dječak sa šibicama wrote:Moze on organizovati i referendum o uzgoju malina, ali rezultati istoga ni po cemu nisu obavezujuci.

U demokratskom svijetu i demokratskim drzavama, referendumi su cesta pojava, ali ih organuzuje drzava. Ako ga nije organizovala drzava, moze Mile rezultate okaciti macku o rep.
referendum u bih na nivou entiteta je do sada bio apsolutni tabu. ako ga zaista bude, onda imaju dvije mogucnosti, jedna pozitivna a jedna ne bas.

+: dodik ce dobiti zesce po prstima od strane ohr-a i bice referendum ponisten plus mozda neke druge sankcije, u najgorem slucaju zabrana politickog djelovanja. ovo zadnje je poprilicno nerealno.

-: svi ce reagovati poprilicno mlitavo pocevsi od bosnjackih politicara, ohr-a, usa, eu,... i tako probiti led i otvoriti put za referendum za nezavisnost.
madner

#1027 Re: Novi rat

Post by madner »

Pa moze, samo nije vjerovatno.

Najvjerovatniji scenario jeste par mjeseci, no naravno da se moze desiti greska u procjeni. Takav je rat, nisu ni Njemci planirali da ostanu duze u Rusiji, a jesu u Francuskoj.
Mister Yes

#1028 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

madner wrote:Interes Bosanaca je eliminisati RS.
Mirnim putem da. Ali ako će prilikom te eliminacije ginuti ljudi onda ne. Federacija je sasvim dovoljna Bošnjacima i Bosancima što se tiče životnog prostora. I više nego dovoljna. Sve nas je manje. Ljudi idu iz zemlje masovno plus što je natalitet katastrofalan. Ako bi još gubili ljude u ratu onda nam nema spasa definitivno.

Da ne govorimo što sve i da ukinemo RS ne možemo ukinuti milion Srba koji žive u RS-u. To će onda biti na nivou srpskih uspjeha u balkanskim ratovima. U tim ratovima (plus WW1) Srbi su toliko izgubili mladosti da se od toga nikad nisu demografski oporavili. A kasnije Makedonci svakako dobili svoju državu Makedoniju i Albanci svoju državu Kosovo. Dakle đaba što su Srbi osvajali te teritorije kada su tu ostali da žive ljudi koji većinom nisu Srbi. Đaba ratovali i đaba im ginula mladost. Sad od svega toga samo imaju pola Sandžaka.
madner wrote:Zbog interesa ce zapad pustiti i pomoci Bosancima u uzvisenom, civilizacijski ispravnom cilju.
Šta je uzvišeno i civilizacijski ispravno u unitarizaciji multietničke zemlje? :?
General War

#1029 Re: Novi rat

Post by General War »

Referendumom se žele zaštititi kriminal i korupcija u Republici Srpsko

Poslanici Saveza za promjene u Narodnoj skupštini Republike Srpske upozorili su danas da nije moguće reaktiviranje odluke o referendumu u Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH te da se referendumska pitanja iz 2011. i ono koje sada predlaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u potpunosti razlikuju.
Opozicionari u Srpskoj naglašavaju da su protiv političkog avanturizma Milorada Dodika te da će to spriječiti, a u narednim danima će zauzeti stav kako će glasati na posebnoj sjednici Parlamenta Srpske o ovoj temi
http://www.rtvbn.com/350329/Referendumo ... ci-Srpskoj

...trt milojka...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1030 Re: Novi rat

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Thorgerson wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: :D
Sto se salonci grupisu i tijese. :lol:
Mozda su salonci ostvareni ljudi koji imaju ovdje biznise, porodicu, djecu...koji su uspjeli nekako izgraditi zivot.

To sto si ti nezadovoljan zivotom, a boze moj. Ako ti se ratuje, mozes birati gdje ces.
:lol:

Ti se odmah uhvatio na lijepak. :lol:

Prvo, nista ne znas o meni i tako se i ponasaj. 8-)

I da, branio sam Bosnu u proslom ratu, ne ratuje mi se vise, ali ako zatreba protiv cetnika, eto mene opet. :evil:
Ripicipi

#1031 Re: Novi rat

Post by Ripicipi »

Jedan preguran, drugi mi ne treba, ali ono nikako.

Zbogom zohari...
ILVIIR

#1032 Re: Novi rat

Post by ILVIIR »

Thorgerson wrote:Za rat je potreban novac. Mi ga nemamo. Srbija jos manje.

Pa samo u krugu Sarajeva kasarne su bile pune naoruzanja, skladiste u Zunovnici bilo krcato. Sta sad imamo, i oni i mi.

Sta? Vi mislite vodit ce se rat pistoljima kucnim i lovackim puskama. Moze deset dana. I sta onda?

Nemamo mi novca za novi rat.

Takodjer za sve ove 'stratege', vi shvatate da eto i da bude rat mi ratujemo automatski i protiv Srbije i njenih dobrovoljaca. I takodjer mozete ocekivati noz u ledja od strane hercegovine. I? Sta onda? Shvatite da smo u veoma nepovoljnoj situaciji ukoliko dodje do sranja. Nepovoljnijoj nego i srbi i hrvati deset puta. Jer oni imaju ledja, ali bukvalno ledja dakle strateski su fakticki pripojeni svojim 'otadzbinama'. A gdje smo mi?

Stoga, ne kazem da se trebamo saget i primat ga, ali trebamo traziti da se sve rjesava mirno. Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu. Mada prvi dodik to ne bi htio. Jer ovako ima sah-mat poziciju. Lose im ide, samo kaze mi smo okovani nismo nezavisni. I moze tako sto godina vladat, ni za sta nije odgovoran. Pa ko to ne bi pozelio...kakvi referendumi kakvi bakraci.

Jer ponavljam, novi rat nista nece rijesiti. Nista. I da srbi opet ovdje sve pobiju i da im ostane zemlja - opet ce bit u gabuli. Eto imaju vec jednu drzavu pa gdje su je odveli? I za hrvate isto vazi, a i za bosnjake.
jedna pogresna teza za drugom.
- za rat nije potreban novac. kakav smo to novac imali 92.? trilione i triliarde placali za kilu hljeba, ako ga je bilo kupiti uopste.
- oruzja ima, sto se bosnjaka tice, vise nego 92. a sada ima i namjenske industrije, makar u bih, znatno vise u rukama bosnjaka.
- hrvatska nece ulaziti u rat zbog nato, a srbija isto tako. dobrovoljaca bi bilo, naravno, ali na sve tri strane.
- "imati ledja" uopste ne znaci da je prednost. najbolje moze onaj mobilizirati ko je okruzen i nema gdje pobjeci.

jedino s cim se slazem, je to, da novi rat nece nista donjeti. ko misli da bi bosnjaci otjerali srbe preko drine, taj je u zescoj zabludi. bilo bi to mrcvarenje par godina, linije bi se mozda nesto pomjerile naspram entitetskih, ali u sustini bi opet morao nato (amerika) prekinuti ratm, sa nekim novim mirovnim dogovorom.
Mister Yes

#1033 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: daj molim te. kakav je to "osjecaj za entitet". isto tako bi mogao reci da nemas osjecaj za konjic ili travnik, jer eto to nije tvoj kanton.
pa upravo osjecaj za drzavu je kod naroda najjaci.
Pa da znaš i da nemam osjećaj za druge kantone kao za svoj. Ja svoj identitet najviše vežem za moju porodicu. Nakon toga za moj grad. Nakon toga za moj kanton. Nakon toga za moj entitet. Na zadnjem mjestu je država. Ne može mi nikako Konjic bit važniji od Sarajeva a ni Kalinovik od Konjica
Ali Kemal

#1034 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Martinez_ wrote:Dakle nije više par meseci, može i 7-8 godina samo da se RS/Asad slome?
Asad je vec slomljen, ali jos vise je slomljena Sirija. Drzava je prakticno unistena i tu nema vise zivota, bez obzira ko je na vlasti.
Medjutim takvi kao ti nista ne nauce od ovakvih primjera kao sto je Sirija.

Tesko da postoji nemoralnija stvar od huskanja na rat u Bosni od strane ljudi koji ne zive u Bosni i koji bi to sve posmatrali na televiziji.
Osim toga ti dijasporci-huskaci smatraju da je narod koji je ostao da zivi u BiH glup i da ce ratovati unistavati sebe, svoju djecu i njihovu buducnost, dok ce oni iz Njemacke, Svedske ili Amsterdama uzivati u blagodetima civilizacije.
Sjeme vam se zatrlo!
zavrzlama

#1035 Re: Novi rat

Post by zavrzlama »

Mister yes ,de ko boga te molim promijeni nik i kreni izpocetka,provaljen si toliko da stvarno nema smisla da se koprcas u blatu :D
Ramzess Veliki

#1036 Re: Novi rat

Post by Ramzess Veliki »

I zadnji rat je počeo referendumom ...
mO k3

#1037 Re: Novi rat

Post by mO k3 »

zavrzlama wrote:Mister yes ,de ko boga te molim promijeni nik i kreni izpocetka,provaljen si toliko da stvarno nema smisla da se koprcas u blatu :D
Odavno provaljen :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1038 Re: Novi rat

Post by Chmoljo »

CSKA wrote:Jel ovo Chmoljo otisao u Grcku,pa mu blokirali kartice i ne moze da se vrati.
jok, šoo? :D

to neko pravi rusvaj na temi? :D
CSKA

#1039 Re: Novi rat

Post by CSKA »

Chmoljo wrote:
CSKA wrote:Jel ovo Chmoljo otisao u Grcku,pa mu blokirali kartice i ne moze da se vrati.
jok, šoo? :D

to neko pravi rusvaj na temi? :D
A ovo je neki novi nacin borbe protiv vrucine,izvinjavam se onda :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1040 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Jel osvojena već kota Vrh Trebevića od strane prve slavne melmburške? :roll: :D
mO k3

#1041 Re: Novi rat

Post by mO k3 »

KatarinaKosaca wrote:Jel osvojena već kota Vrh Trebevića od strane prve slavne melmburške? :roll: :D
Jok, saće Španci opet duguju nam :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1042 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

mO k3 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Jel osvojena već kota Vrh Trebevića od strane prve slavne melmburške? :roll: :D
Jok, saće Španci opet duguju nam :mrgreen:
Aha, Španci će je osvojit, nisam ni sumnjala u junačke namjere prve diverzantske valencijske ;-)
tandmand

#1043 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Thorgerson wrote:Jos kad bi neko prosjecnom bosnji objasnio da mu nije dodik i rs krivac za govna u kojima se nalazi.
Dodik ne želi u EU, NATO. Neće reforme bez kojih nema obračuna sa korupcijom i kriminalom. Dodik je protiv građanske države, već je za daljnje feudalne podjele teritorije u kojima svaki knez radi šta hoće ...
Danguba

#1044 Re: Novi rat

Post by Danguba »

MUP Republike Srpske dobio je zahtjev Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Zvornik za organizovanjem protesta na više lokacija (Zvornik, Bijeljina, Bratunac, Srebrenica) od 8. do 10. jula u isto vrijeme dok traje "Marš mira 2015", potvrdila je Aleksandra Simojlović portparol CJB Bijeljina.

Ona je rekla da su juče i danas obavljeni razgovori sa članovima Udruženja RVI Zvornik i da će oni organizovati mirne proteste.

Podsjećamo, danas je Dragislav Mijanović predsjednik RVI Zvornik rekao da će presjeći kolonu Marša mira ukoliko učesnici budu nosili „ratne zastave, zastave ISIL-a, lik Nasera Orića“.

(NAP)
ovako se to radi...malo koskanja pa samaranje, vadjenje pistolja, ubistvo...i tako nastaje vruce ljeto.
sada je(dodik) gurnuo i rvi da prave probleme... :izet:

cuj, oni ce izaci na crni vrh da presjeku kolonu :-) taman kada se budu pokazivale najvece primarne i sekundarne grobnice otkrivene na tom podrucju.
General War

#1045 Re: Novi rat

Post by General War »

Danguba wrote:
MUP Republike Srpske dobio je zahtjev Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Zvornik za organizovanjem protesta na više lokacija (Zvornik, Bijeljina, Bratunac, Srebrenica) od 8. do 10. jula u isto vrijeme dok traje "Marš mira 2015", potvrdila je Aleksandra Simojlović portparol CJB Bijeljina.

Ona je rekla da su juče i danas obavljeni razgovori sa članovima Udruženja RVI Zvornik i da će oni organizovati mirne proteste.

Podsjećamo, danas je Dragislav Mijanović predsjednik RVI Zvornik rekao da će presjeći kolonu Marša mira ukoliko učesnici budu nosili „ratne zastave, zastave ISIL-a, lik Nasera Orića“.

(NAP)
ovako se to radi...malo koskanja pa samaranje, vadjenje pistolja, ubistvo...i tako nastaje vruce ljeto.
sada je(dodik) gurnuo i rvi da prave probleme... :izet:

cuj, oni ce izaci na crni vrh da presjeku kolonu :-) taman kada se budu pokazivale najvece primarne i sekundarne grobnice otkrivene na tom podrucju.
...a Klikton i EU delegacije u komsiluku...kostace njih ovo preseravanje.
prog321

#1046 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Jebes EU delegaciju. Bolje da SIPA bude spremna ili sami ponijeti duge cijevi.
PM72

#1047 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Chmoljo brate,smori nas ovaj strateg a zakleo bih se da je ovo onaj isti od prije nekih godinu dana što je na sličan način palamudio o zauzimanju Vojkovića "blickrigom" kako je to onda pisao.
U svakom slučaju,ko priziva rat i belaj,u kući mu bio dabogda!
junior3

#1048 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Pravda za ultrak. :D
exliberal-ex

#1049 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

PM72 wrote:Chmoljo brate,smori nas ovaj strateg a zakleo bih se da je ovo onaj isti od prije nekih godinu dana što je na sličan način palamudio o zauzimanju Vojkovića "blickrigom" kako je to onda pisao.
U svakom slučaju,ko priziva rat i belaj,u kući mu bio dabogda!

Vidim da tema kvasa...dokle su stratezi dosli? jesu li osvojene sve vaznije kote ?
ILVIIR

#1050 Re: Novi rat

Post by ILVIIR »

:D svaki drugi post na ovoj temi javi se neki trol od 10.000+ postova i pita dokle se stiglo sa osvajanjem. pa ljudi gdje vam je duhovitost poslije toliko istrosenog vremena na forumu? hajmo malo vise truda.. lahko je kopirati svoje i tudje fazone po 30 puta..

moguce da ste sami sebi smijesni ili mislite da ste (i) drugima ili vidite smisao svog virtuelnog zivota u trolanju sve i jedne teme na klixu.. ko ce ga znati..
Locked