Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
made_in_sarajevo

#1026 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by made_in_sarajevo »

Qler wrote:Dobar cova ovaj Papa Franjo. Gledam, uvijek nasmijan, i uvijek neki izraz kao ono, ovo sve zbog mene? :) nekako bas zraci nekom dobrotom. Sretno mu dalje!
I ja sam to kontao, kako prijatno lice ima, nema ni sekunde bahatosti ma bas nista, ogroman covjek i gospodin!
Danguba

#1027 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Danguba »

Hafis wrote: Inače mi je sav za odjela, dočeka i protokola. . Šibicarski maniri.....čak ne bi mogao biti ni onaj što navlači naivnu klijentelu..prije onaj istureni što čuva stražu zbog murije,..
Pustite vi Zelju, nego kako ti prodje danaske u rajvoSa?
Je su li te mrko gledali oni sa tamnijom strukturom koze?
Leia_Organa

#1028 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Leia_Organa »

Nurli neki insan ovaj Franjo. Baš mi je drago da je sve prošlo ok.
Naježih se kada sam vidjela kako su ga ljudi dočekali. :) :bih:
Reisova

#1029 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Reisova »

Svaka cast Papi stvarno je divan, sega mi je onaj autic Ford kako je covjek skroman, ali svaka cast i gradjanima i policiji ma svi smo sretni sto je ovako lijepo proslo :)
Hafis

#1030 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

Da rezimiram: bilo je lijepo, i doista atmosfera je bila...ne znam kako bih se izrazio... rimska doslovce.

Samo nemojte se previše qurčiti i prisvajati zasluge, a izrugivati se fantomskim mrziteljima, dušmanima i naravno škutorima.

Jer da nije bilo tog dijela BiH populacije danas u Sarajevu, po domaćoj ekipi papa je mogao samo pojesti ćevape u Želje (a iskreno su mu bezze...prenapuhan..bolje sam jeo u Hadžićima), otslušati neki novi hit Halida Bešlića i dobiti knjižicu Kako postati majstor tavle za 14 dana.
Izvukli smo danas teret ovog meča na svojih širokim hrvatskim plećima :)
diason

#1031 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by diason »

Kardinal Puljić: Ako nas je Bog u ovoj zemlji pozvao u život, zar da tu zemlju ne volimo?Ovo je ustvari poruka dana, kad bi bar došla do svih stanovnika BiH!?
Hvala Papi na dolasku, drago mi je da je sve prošlo u najboljem redu.Ujedinio je državu bar na jedan dan i pokazao da ova država može i bolje.Papi želim zdravlja, a našim tikvanima u vlasti pameti, da učine i oni koji korak prema boljitku za sve građane BiH.
Papa, sretan put, i dođi nam opet :vozdra:
SmokingMan

#1032 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Dobar insan,njegov osmjeh ni sekunde nije bio lažan.Poruka ljudima da iskreno preispitaju sebe.
Niemand

#1033 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Niemand »

Bgm @Hafise, mescini da si ti slabo sta skonto od onog sta je papa prico vascijeli dan, al nejse.
:cekam:
Dozer

#1034 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Dozer »

Taj "sega" autic Ford je bio vrhunski moralni samar nasim politicarima, i to odmah u startu. Ali, bojim se da ga nasi hajvani nisu bas shvatili, a, i ako jesu, onda ih savrseno zaboli za tu poruku. Naravno, to samo pokazuje kolicinu domaceg licemjerstva.
Zaista je bilo odlicno vidjeti kako se jedan Papa, koji dolazi iz Vatikana koji moze cijelu BiH sutra kupiti ako pozeli, vozi u auticu iz srednje klase, a oko njega sve domaci tjelohranitelji u zatamnjenim visokim klasama.
Sta reci.... Samarcina domacima samo takva. Bravo Njofra, svaka cast :thumbup:
Last edited by Dozer on 06/06/2015 21:20, edited 2 times in total.
BHCluster

#1035 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by BHCluster »

Niemand wrote:Bgm @Hafise, mescini da si ti slabo sta skonto od onog sta je papa prico vascijeli dan, al nejse.
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1036 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Truba »

ford je od nuncija
insomnia78

#1037 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

:o
Hafis wrote:Da rezimiram: bilo je lijepo, i doista atmosfera je bila...ne znam kako bih se izrazio... rimska doslovce.

Samo nemojte se previše qurčiti i prisvajati zasluge, a izrugivati se fantomskim mrziteljima, dušmanima i naravno škutorima.

Jer da nije bilo tog dijela BiH populacije danas u Sarajevu, po domaćoj ekipi papa je mogao samo pojesti ćevape u Želje (a iskreno su mu bezze...prenapuhan..bolje sam jeo u Hadžićima), otslušati neki novi hit Halida Bešlića i dobiti knjižicu Kako postati majstor tavle za 14 dana.
Nema govora, papina poruka je, vidi se, pala na plodno tlo :lol: :lol: :lol:
Last edited by insomnia78 on 06/06/2015 21:22, edited 1 time in total.
zavrzlama

#1038 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by zavrzlama »

Hafis wrote:Da rezimiram: bilo je lijepo, i doista atmosfera je bila...ne znam kako bih se izrazio... rimska doslovce.

bosnjacima ne smeta ni BIH ni Papa,de vi sa vrelog kamena bar kao protuuslugu postujete obiljzja vlastitte drzave ako nista drugo ;-)
and

#1039 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by and »

odlična organizacija i sve pohvale.
papa na početku odmah poslao poruku i čoviću i ostalima.papa u fordu,policijska pratnja u limuzinama :izet: pa nek se čović i ostali zapitaju u čemu se oni voze,a siromašna smo kao zemlja.
da li čović rekao papi kako zastava kojoj se on poklonio prolazi u dijelovima gdje su hrvati većina?kako tamo žive ostali narodi?
papa je ovom posjetom pokazao da je sarajevo mjesto gdje bi se trebao voditi dijalog i približavanje.srbima i hrvatima je mjesto u sarajevu,a za početak bi stranke koje predstavljaju ove narode trebale biti u sarajevu.
malo teže to ide kad svako ima svoj tor,kuka da je ugrožen gdje je u manjini,a ugrožava gdje je u većini.
saabsa

#1040 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by saabsa »

BHCluster wrote:
Niemand wrote:Bgm @Hafise, mescini da si ti slabo sta skonto od onog sta je papa prico vascijeli dan, al nejse.
:thumbup:
Njemu bitno bilo da je Covic docekao Papu a ostalo mu nije bitno.
O'zone
Globalni moderator

#1041 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by O'zone »

Pa normalno da ovo ne bi bilo ovo bez Vas.....

Malo samohvale ne škodi :mrgreen:
piupiu

#1042 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by piupiu »

zavrzlama wrote:

bosnjacima ne smeta ni BIH ni Papa,de vi sa vrelog kamena bar kao protuuslugu postujete obiljzja vlastitte drzave ako nista drugo ;-)
Dugo nam je trebalo ... kol'ko ima da je otisao? :-)
Dozer

#1043 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Dozer »

Black swan wrote:ford je od nuncija
Ja...i? Znam odakle je, ali mislim da je potuka bila vise nego jasna. ;)
Dozer

#1044 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Dozer »

Dozer wrote:
Ja...i? Znam odakle je, ali mislim da je poruka bila vise nego jasna. ;)
JThomas

#1045 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by JThomas »

a naše glavonje će za nju još jasnije boliti kurac. jer ko ne zna sebi ne zna ni drugom, aksiom opšteprihvaćen i od političara i od naroda koji ih bira.
Last edited by JThomas on 06/06/2015 21:27, edited 1 time in total.
Hafis

#1046 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

Skontao sam ja što je papa pričao, samo nisi ti skontao što sam ja napisao.

Bez zezanje, bilo je stvarno predivno...ali opet podvlačim nemojte previše jednosmjerno davati zasluge.
Kako bi to izgledalo da nije pristigao onoliki broj ljudi. nisam mogao gledati TV, ali mi kažu da je ulazak u delegacije grad izgledao kao ulazak u Černobil.....zato što su gosti bili na stadionu i nisu mogli biti istodobno raspoređeni ulicama....
Sarajlije su se pokazale poprilično nezainteresirano, ako ćemo iskreno. ali im godi čuti priču i pohvaliti se dočekom....to jest tuđom belegijom gloginje mlatiti.
Dozer

#1047 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Dozer »

Dozer wrote:
Dozer wrote:
Ja...i? Znam odakle je, ali mislim da je poruka bila vise nego jasna. ;)
Dozer

#1048 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Dozer »

....zglajzo forum....
O'zone
Globalni moderator

#1049 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by O'zone »

Dozer wrote:
Ja...i? Znam odakle je, ali mislim da je potuka bila vise nego jasna. ;)
Samo što je naše glavonje zabolio hemorodi za poruku. Smješkaju se ljudi radi reda, jedva čekaju da završi posjeta da strugnu. Bake se izdvojio sa strane nije njegov pajdo Erdogan došao pa mu nešto svejedno, rukova se sa Papom nako, mlako. Čović sa druge strane da je ikako mogao nosao bi Papu u naramku i svima pokazivao "Vidite ko je MENI doš'o". Ivanić nako procedura ko i svaka druga rukuj se, poželi dobrodošlicu, nasmij se za slike i ćao Papa...
lijek-za-sve

#1050 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by lijek-za-sve »

Hafis wrote:
Bez zezanje, bilo je stvarno predivno...ali opet podvlačim nemojte previše jednosmjerno davati zasluge.
Kako bi to izgledalo da nije pristigao onoliki broj ljudi. nisam mogao gledati TV, ali mi kažu da je ulazak u delegacije grad izgledao kao ulazak u Černobil.....zato što su gosti bili na stadionu i nisu mogli biti istodobno raspoređeni ulicama....
Sarajlije su se pokazale poprilično nezainteresirano, ako ćemo iskreno. ali im godi čuti priču i pohvaliti se dočekom....to jest tuđom belegijom gloginje mlatiti.
Ti nisi Papu ni sarajevo gledao ni na tv-u a kamoli bio ovde!
Post Reply