Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidim da vecina ovde kritikuje mazdu zbog cijene skupo ovo ono. Realno sto ne kosta i ne vrijedi. Cijene kod nas su manje u poredjenju sa evropom. Boje karoserije takodje. Ali su neki paketi skuplji za nekih 200- 400 km (Safety, Style). Sound paket je jeftiniji za nekih 200km.
Auto sam vozio i mogu reci da je razlika drasticna izmedju nove mazda 3 i mog starijeg modela iz 2015. Razlika se prije svega ogleda pored dizajna i u snazi motora pri saltanju. Pogotovo je to osjetno izmedju prve i druge brzine. Covjek ima utisak da auto ima 500 konja po zvuku motora kad da gas. Sve ostalo sto se tice unutrasnjosti je ispunilo ocekivanje i mislim za ono sto mazda nudi za ovu cijenu ne nudi ni jedan prozivodjac automobila na trzistu u ovom segmentu. Kod drugih proizvodjaca se sve extra mora naruciti dok je kod mazde vecina stvari prisutna u osnovnom modelu (Comfort).
Volan je puno laksi pri manevrisanju i bolje reaguje u odnosu na stariji model. Sad svako ce izabrati paket koji mu treba i odluciti se za verziju koja mu odgovara. Meni licno hatchback je puno ljepsi od limuzine. Cak je receno da u sedanu na zadnjoj klupi ima manje mjesta u odnosu na hatchback. Meni se cini tesko u to da povjerujem ali s obzirom da sedan dolazi tek za 2-3 mjeseca moci cu da dam svoje misljenje po tom pitanju kada auto probam.
Ko voli sigurnu voznju i kome ne treba neki veliki porodicni auto, ovo je pravi izbor. Vidjecemo kako ce se pokazati za koji mjesec ali trenutno kad bih mogao da biram sta da uzmem opredjelio bih se za ovaj auto. 8.8 incni display je odlican nema touch funkciju ali nije ni potrebna jer se sve lako zavrsava sa tockicem koji je pozicioniran kod naslona ruke. Headup display je isto posebna prica. Mislio sam da uslijed sunca isti nece biti vidljiv. No prevario sam se svaka cast na uradjenom poslu. Jedina "mana" mozda ako se manom moze nazvati pri pucanju sofersajbe ista se mora u oficijelnom servisu zamjeniti jer posjeduje foliju na kojoj se projecira slika. Kritika je isto bila upucena u losu preglednost u vozilu zbog tog C stuba. Ja se ne bih slozio jer su retrovizori prilicno siroki a auto ima i zadnju kameru tako da u odnosu na moj stariji model ne vidim neku razliku odn poteskocu u voznji.
A sad ko hoce da pljuje nek nastavi da pljuje...
UmaX wrote:213Nm je na 4000, ali koliko je na 2000, na 2500? Ima li gdje krivulja momenta?
oko 190,samo seratori kazu da ta auta ne povlace odozdo,jedini problem na staroj g120 su duze brzine pa imas osjecaj da je sporija..al zato drugom 110 ide
obrati paznju na ljubicaste linije,ova sto naglo opadne je g120 jer prigusi gas poslije 4000,g165 to ne radi i zato se moze mapirat g120 na g165 bez mehanickih prepravki..