Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Muskarac From Odakle

#1026 Re: Dos`o Nenad!

Post by Muskarac From Odakle »

Ha ha ha kad nasi laju i rade sranja to nije istina a kad njihovi onda jest.Istrosene fore smislite nesto orginalnije. :wink:
SaraFina

#1027 Re: Dos`o Nenad!

Post by SaraFina »

Banksy wrote:
SaraFina wrote:
A Dino je svojedobno tvrdio kako će u BG jedino ako " bolesnicima" bude trebala pomoć ..
Ne znam je li Nele tako što kad izjavio za Sarajevo.
A šta, Dino je iz Beograda?

Naravno da nije. Napisala sam takvo što.. Znači nešto u tom smislu što bi se odnosilo na Sarajevo.

Uglavnom, kako god meni je Merlinov koncert čisto licemjerstvo u leglu " srpskog fašizma" pa i dvadeset i nešto godina nakon rata.
Sve su to patriote na baterije.

A kad love ustreba onda Dino prošeće do Begeša, Kraljica Torcide Doris Dragović i sl.

Kao što rekoh nebulozna je Neletova tvrdnja o 200 000 protjeranih Srba. Čista mitomanija.
A da mi smeta promocija neke njegove knjizice, apsolutno ne.
Ne mislim je ni kupiti ni pročitati :)
dječak sa šibicama

#1028 Re: Dos`o Nenad!

Post by dječak sa šibicama »

Dino je takav konformist, da vjerujem kako je izjavljivao i vece gluposti u svoje vrijeme.

Danas nece, naravno, jer on zna kad treba biti vatren, a kada "pomirben".

Svi ovi sto su u ratnim i poratnim godinama lajali svasta, a danas se ili kofol kaju, ili lazu i sebe i druge kako nije istina da su bilo sta ruzno govorili, sve su to ista govna.
Banksy

#1029 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

SaraFina wrote:
Banksy wrote:
SaraFina wrote:
A Dino je svojedobno tvrdio kako će u BG jedino ako " bolesnicima" bude trebala pomoć ..
Ne znam je li Nele tako što kad izjavio za Sarajevo.

Naravno da nije. Napisala sam takvo što..
Pa kakve veze onda imaju jedan s drugim, kakva je to analogija?
Better Man

#1030 Re: Dos`o Nenad!

Post by Better Man »

sandokann wrote:
todd_smith wrote:
Ja pricam o Sarajevu i tih 200.000 Srba koje su otjerali.

Gdje su imena tih Srba?

I zasto niko nije otjerao cika Zorana iz moje zgrade koji je ostao u ovom gradu? Zasto niko nije otjerao teta Masu? Natasu iz mog razreda?

Sto su oni posebni pa su eto dobili dozvolu da mogu ostati sa nama pod granatama?

Moze li tvoj Nele na to da odgovori?
Ubistvo porodice Ristic je bio jasan signal za sve Srbe u Sarajevu. Jel' imalo jasnije?

Ja nisam brojao mrtve niti protjerane i nisam ti tu najbolji sugovornik. Ali, da su Srbi ubijani, protjerivani, muceni u Sarajevu - JESU.
Da je bilo ubijanja srba bez osnova jeste, ali isto tako zaboravljaš kao su Mladić i Karadžić govorili tuci Velešiće, tamo nema puno srpskog življa. Zaboravljaš kako su upravo srpske snage, tj. zločinci kad su napuštali Sarajevo pod prijetnjom oružja tjerali domaće srpsko stanovništvo da ide s njima ili će ih ubiti i sve im spaliti. Šta ćemo sa silnom artiljerijom koju ste digli iznad Sarajeva i skoro 4 godine ubijalnevine ljude koji su ostali u gradu samo zato što nisu htjeli da žive u krnjoj Jugoslaviji, tj. Miloševićevoj državi, već su htjeli da žive u nezavisnoj i slobodnoj BiH. Ispade vi koji ste napustili grad veći srbi od onih pravih rođenih u Srbiji, koji nisu ni trenutka imali dilemu kad je počeo rat koje kriv i koji ni trenutka nisu imali dvojbe da osude Miloševića i sve one koji ga podržavaju i jasno i nedvosmisleno kažu da je na BiH izvršena brutalna agresija.
SaraFina

#1031 Re: Dos`o Nenad!

Post by SaraFina »

Pismonosa wrote:
SaraFina wrote:

Najbrze što sam uspjela je ovo : sabrano :)

http://www.vesti-online.com/Scena/Estra ... ti-puskama

A ti sad trazi brojeve Globusa i sl gdje je to izjavio. Naveli su izvore. Valjda bi te novine demantirale da su ti intervijui nepostojeći.
Neću ja da tražim. Ti si ta koja dokazuje tezu i ja sam zatražio od tebe da mi to daš crno na bijelo. Naravno, opet rekla kazala. Ima, ali niko nije vidio.

Inače, reći za Beograd 93' da je leglo fašizma je stvarno nepošteno i mrzilački :lol:

Ako je četnički vojvoda Tomo Grobar i Šešeljev mali Vučić sad 2014/15 na čelu te iste Srbije ja ne vidim onda osnovu za tvrdnje kako se " klima" u tom istom Beogradu nešto " poboljšala"

Pa onda je uvazeni Dino Dervishalidovic trebao ostati dosljedan svojim tvrdnjama.
sandokann

#1032 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

direktni wrote:
sandokann wrote: Svako, ko je tada živio u Sarajevu, zna da je bilo i likvidacija Srba. To što Bošnjaci nemaju hrabrosti priznati zlocin je produkt ovakvih komentara.
Moja najveća želja u ratu je bila da uhvatim živog Karadžića i da ga mijenjam za Ristu Đogu. Ukoliko si bio punoljetan, zdrav i državljanin BiH, a nisi se borio protiv genocidaša, si također domaći izdajnik, nebitno na vjeru i naciju.

I danas u Sarajevu neko ubije Srbina, Hrvata, Bošnjaka....
Uhvati mu kcerku, eno je u koaliciji sa Bakirom.
joint union

#1033 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

sandokann wrote:
joint union wrote:
sandokann wrote:
Vjerojatno je tebi Mevlid "obogatio" Sarajevo.
Iz iste rupe su izgmizali i Radovan i Mevlid. Da smo i Radovana smotali kao sto smo smotali Mevlida, bolje bi nam bilo.
Ti prozivas nekakve sandje i dosljake, pa je li i Nele onda po tvom rezonu dosljo?
Nigdje ja nisam prozvao nikoga, nego si pitao o Neletovom ocu, pa ti odgovorih.
Vidim da ne podnosis nikoga (Srbe) sa strane i zbog toga ti pokušavam ukazati na razliku između akademskih građana i bandita, bez obzira odakle dolaze.
Jok ja sam. Nisi nista odgovorio. Znam ja ko su banditi, ostavili su mi geler da ih se sjecam, nemoj mi ti molim te pojasnjavati. Odakle ti da mrzim Srbe? Ustvari znam, ne moras odgovarati...
Pismonosa

#1034 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

SaraFina wrote:Uglavnom, kako god meni je Merlinov koncert čisto licemjerstvo u leglu " srpskog fašizma" pa i dvadeset i nešto godina nakon rata.
Ovo je već nešto drugo. S ovim se slažem. Nije on ni nacionalista ni patriota ni ništa, Dino je samo populista i pragamatik.
joint union

#1035 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

sandokann wrote:
iTo wrote:Popularan Klix pravo u sumskoj ;)
Skenderija nije u RS - u.
Da se tebe pitalo, bila bi ;-)
joint union

#1036 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

stakasa wrote:
joint union wrote:
To je samo za ove koji konstantno mantraju o nekakvim sandjama, istocnjacima itd koji su "okupirali" Sarajevo, pa je njima kao zao, pa je Sarajevo kasaba (bez Neleta i slicnih). Pa da se Tesla sad pojavi rekli bi, 'ta ce on, papak i z Gospica". Ili Copic, "papak iz Hasana", Ili Andric. Al' je zato Radovan obogatio Sarajevo.
Sto znaci da se treba oslobodit te price u svim oblicima. I ko se je gdje rodio i ko je kakve vjere, nacionalnosti, boje koze itd. I sve je to isto. Izgleda simpaticnije kada to rade gradani nego kada rade nacionalisti ali je u biti to sve isto. Ovo je veliki kamen oko vrata
Apsulutno.
SaraFina

#1037 Re: Dos`o Nenad!

Post by SaraFina »

Banksy wrote:
SaraFina wrote:
Banksy wrote:

Naravno da nije. Napisala sam takvo što..
Pa kakve veze onda imaju jedan s drugim, kakva je to analogija?

Kako nemaju? Što ima veze odakle je ko ako obojca idu da se " prostituišu" i zarade na tome.
To što Merlin nije iz BG njegovim izjavama svakako ne daje manju tezinu.
Ili ti smatraš suprotno?
Isto tako to što je Nele iz Sarajeva neće uvećati ( bar meni realno ) srpsku mitomaniju o 200 000 prognanih Srba.
iTo

#1038 Re: Dos`o Nenad!

Post by iTo »

joint union wrote:
sandokann wrote:

Blizu su bili
sa svih strana :izet:
sandokann

#1039 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

Pismonosa wrote:
Još jedan od mitova o Dini :D

Ne slušam njegovu muziku, okitio se sa previše posuđenih stvari, njegovo glumatanje istočnjačkog mudraca, njegova priča glasom usiljeno podešenim i izvještačenim su mi iritantni na kvadrat, itd. Ali ne mogu mu spočitati nacionalizam i mržnju prema Srbima. Spominju se neke njegove mrzilačke izjave koje kao i regres i povišica u pojedinim firmama, postoje ali ih niko nije vidio.

Daj mi neki članak o tome (nemoj samo Kurir matere ti) daj mi neki video, neku njegovu izjavu, bilo šta što to dokazuje.
Da ti pomognem:

DANI: A da li biste, i pod kakvim uvjetima, otišli u Beograd? Ko zna koliko bi se desetina tisuća ljudi tamo skupilo na Merlinovom koncertu?

MERLIN: Moram biti iskren i reći da to nije tako jednostavno pitanje. Dopalo se nekom ili ne, postoje razlozi zbog kojih bih ja možda trebao otići u Beograd, jer ja nisam od onih koji sve stavljaju u isti tor. Ja pišem pjesme, i postoje uvjeti pod kojima bih otišao u Beograd. Srbi bi brzim koracima trebali početi postajati Nijemci: trebao bi se pojaviti srpski Willy Brandt, trebali bi uzeti lijekove za svoje bolesti, jer evidentno su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bih trebao u Beograd. Jer, bolesnici se obilaze. Drugi razlog je da kao žrtva imam pravo na prvi korak. Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, ja sam rekao da ću doći tamo kad budu padale granate.

https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 0510.shtml
SaraFina

#1040 Re: Dos`o Nenad!

Post by SaraFina »

Pismonosa wrote:
SaraFina wrote:Uglavnom, kako god meni je Merlinov koncert čisto licemjerstvo u leglu " srpskog fašizma" pa i dvadeset i nešto godina nakon rata.
Ovo je već nešto drugo. S ovim se slažem. Nije on ni nacionalista ni patriota ni ništa, Dino je samo populista i pragamatik.

Da je on neki anonimus, ili poluanonmus pa eto treba mu lova i promocija.. Razumjela bi.
Ovako.. Zao mi je ali licemjjerniji je od Neleta.
astala_vistala

#1041 Re: Dos`o Nenad!

Post by astala_vistala »

direktni wrote:
sandokann wrote:
astala_vistala wrote:Srbe u Sarajevu nisu protjerali Bosnjaci nego SDS politika sa Krajisnikom da napuste teritorije ABiH jer ce biti ubijeni i poklani,slicno su radili i nasi sa istocnom bosnom samo manjeg inteziteta jer su ih cetnici vecinu vec 92 i 93 protjerali prema Tuzli i Sarajevu.

U Sarajevu srbi nisu ubijani nego su ih šicali njihovi sa okolnih brda,mada bilo je izuzetaka tipa Musan Topalovic Caco i slicni koji jesu cinili zlocine nad Srbima u Sarajevu ali generalno od 5 hiljada ubijenih koji se spominje sigurno bar 4 hiljade su ubili njihovi sunarodnjaci sa okolnih brda granatiranjem i snajperskim djelovanjem,ovo su cinjenice i neoborive su,a druga je prica u vezi neleta i sta on palamudi.
Interesantno:

U Sarajevu nisu Srbi ubijani... mada je bilo izuzetaka.
Procitas li ti sta napises?
@astala_vistala,

imao sam priliku pročitati imena "ubijenih 5000 Srba" u Sarajevu. To nije spisak, to je komedija. U toj komediji je moj drug, koji je bio u mojoj četi i teško je ranjen minobacačkom granatom na Žuču. Jedan saborac Bošnjak (namjerno navodim nacionalnost), je rizikujući svoj život, spomenutog ranjenika na svojim leđima odnio do saniteta, pod konstantnim granatiranjem. Ranjenik je nakon dva dana preminuo u Vojnoj bolnici.

Par mojih komšija Srba, koji su preminuli i do desetak godina prije agresije na BiH su na tom spisku. Na tom spisku su i imena Bošnjaka i Hrvata, vjerovatno da bi broj bio veći. Od umrlih-poginulih su napravili komediju.

@Zviz,
tačno kao što si i naveo. Svi vojno sposobni koji se nisu oduprli agresiji u skladu sa svojim mogućnostima, su za mene domaći izdajnici.

I sada na području prijeratnog Sarajeva je približno isti broj Srba, kao i prije rata.
Nazalost ovako moram odgovorim,Ja sam samo lupio brojku da ih je 1000 ili 100 000 isti vrag opet 90% bi ih stradalo od njihovih sa okolnih brda,a to sto kazes da je komedija to stoji,od 2 i 3 maja 92 su napravili komediju sa 40 i nesto zrtava,a sam Kukanjac kaze 6 ljudi je ubijeno u dobrovoljackoj a ovi levati racunaju i specijalce koji su se iskrcali iz tramvaja i sto su eliminisani na skenderiji kad je bio opsti napad na Sarajevo.

Druga stvar da je bila obrnuta situacija i da su cetnici drzali Sarajevo ovde i bio najveci pokolj u historiji ljudskog roda jer smo vise merhametli i civilizarni od cetnickih hordi i to je historija pokazala,mada treba konacno da isplivaju i bosnjacki zlocini i zavjere a bilo je svega.
SaraFina

#1042 Re: Dos`o Nenad!

Post by SaraFina »

sandokann wrote:
Pismonosa wrote:

Ne slušam njegovu muziku, okitio se sa previše posuđenih stvari, njegovo glumatanje istočnjačkog mudraca, njegova priča glasom usiljeno podešenim i izvještačenim su mi iritantni na kvadrat, itd. Ali ne mogu mu spočitati nacionalizam i mržnju prema Srbima. Spominju se neke njegove mrzilačke izjave koje kao i regres i povišica u pojedinim firmama, postoje ali ih niko nije vidio.

Daj mi neki članak o tome (nemoj samo Kurir matere ti) daj mi neki video, neku njegovu izjavu, bilo šta što to dokazuje.
Da ti pomognem:

DANI: A da li biste, i pod kakvim uvjetima, otišli u Beograd? Ko zna koliko bi se desetina tisuća ljudi tamo skupilo na Merlinovom koncertu?

MERLIN: Moram biti iskren i reći da to nije tako jednostavno pitanje. Dopalo se nekom ili ne, postoje razlozi zbog kojih bih ja možda trebao otići u Beograd, jer ja nisam od onih koji sve stavljaju u isti tor. Ja pišem pjesme, i postoje uvjeti pod kojima bih otišao u Beograd. Srbi bi brzim koracima trebali početi postajati Nijemci: trebao bi se pojaviti srpski Willy Brandt, trebali bi uzeti lijekove za svoje bolesti, jer evidentno su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bih trebao u Beograd. Jer, bolesnici se obilaze. Drugi razlog je da kao žrtva imam pravo na prvi korak. Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, ja sam rekao da ću doći tamo kad budu padale granate.

Zahvaljujem na prilogu mojoj argumentaciji :)
Last edited by SaraFina on 17/02/2015 11:17, edited 1 time in total.
sandokann

#1043 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

joint union wrote:
sandokann wrote:
Ne bi, jer sam se i ja bio upalio na folusku o MULTIETNICKOJ, SUVERENOJ... BiH. A i hanuma mi iz vaseg tabora.
dječak sa šibicama

#1044 Re: Dos`o Nenad!

Post by dječak sa šibicama »

A i ovo prebrojavanje mrtvih, po cemu je to bolje od Neletovog baljezganja o 200.000 protjeranih Srba?

Pustite mrtve na miru, itekako je bilo ubijanja Srba i nemuslimana opcenito, svaka shusha je imala oruzje, svaki mrtav Srbin je bio dobar Srbin, zna se o kvakim se vremenima radilo. Ratovi su mracna vremena.

To sto je Nele otisao u Beograd, po meni i nije toliki problem, ako se osjecao ugrozen za vlastiti zivot putuj Igumane... ali njegovo politicko djelovanje, izjave, ideje, nesto je sa cim se nikada necu sloziti. Covjek zivi u nekom svom filmu, AU nije donijela nista dobro, Osmanlije nisu donijeli nista dobro, ali je Beograd donio med i mlijeko u Bosnu i Sarajevo. Onda ta njegova opcinjenost "kusturicinom verzijom" Ive Andrica, cemu ga je ocito dobro nadojio onaj smrad sa Gorice, pa zatim njegova razmisljanja o zadnjem ratu u kojem su svi drugi krivi samo ovi njegovi nisu, i kako je on jedini u pravu... i danas mi djeluje nekako smijesno, cak i zalosno, sav je on u tom srbovanju, mitovima, legendama, ali ko da ni sam ne vjeruje u to sta prica. On bi ko bio raja, on bi ko opet sala, sega posalica, ali mu ovih 20 godina koje je proveo u srbovanju ostavile prevelik oziljak i na srcu, i na dusi, i na licu.

Pa se sad vadi kako je samo bio ljut i ogorcen niz godina, ali je nakon srcanog udara skontao da nema nista u toj ratobornosti, mrznji, opalilo ga upozorenje. Imam osjecaj ko da je skontao koliko se zajebao prilikom "izbora strane". Njemu kao Neletu Karajlicu, siguran sam, nebi dlaka s glave falila u ratu. On je bio idol svih tih mangupa, ko bi njemu pucao u ledja ili u glavu, jer je Nenad. Ma nema sanse, svjestan je i on toga, prosao rat i svo sranje, danas bi bio veca legenda nego ikada. Ali jebiga Nele, proso voz, kasno Marko na Kosovo dodje, prosla baka s kolacima.
joint union

#1045 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

SaraFina wrote:
Pismonosa wrote:

Da je on neki anonimus, ili poluanonmus pa eto treba mu lova i promocija.. Razumjela bi.
Merlinu treba lova, on ti je nesto kao onaj Baja Patak. I kakve on veze ima sa "Dos'o Nenad"?
joint union

#1046 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

sandokann wrote:
joint union wrote:
sandokann wrote:
Ne bi, jer sam se i ja bio upalio na folusku o MULTIETNICKOJ, SUVERENOJ... BiH. A i hanuma mi iz vaseg tabora.
Kad si se ugasio? Nakon lavova?
sandokann

#1047 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

joint union wrote:
SaraFina wrote:
Pismonosa wrote: Ovo je već nešto drugo. S ovim se slažem. Nije on ni nacionalista ni patriota ni ništa, Dino je samo populista i pragamatik.

Merlinu treba lova, on ti je nesto kao onaj Baja Patak. I kakve on veze ima sa "Dos'o Nenad"?
Sve ti je to u pet deka, Merlin, Nele....
joint union

#1048 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

sandokann wrote:
joint union wrote:
SaraFina wrote:

Sve ti je to u pet deka, Merlin, Nele....
Realno, hebe mi se i za jednog i za drugog, Nele je samo veci supak.
Sta bi sa LET3, sviraju li oni ikako u Srbiji?
Pismonosa

#1049 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

SaraFina wrote:
sandokann wrote:
Pismonosa wrote:

Da ti pomognem:

Zahvaljujem na prilogu mojoj argumentaciji :)
A dobro, ovo je već priča o percepciji. Nama ovdje je bogami većina izgledala bolesno.

Glas razuma u Srbiji je utišan i ismijan u vrijeme ubijanja dubrovnika, sarajeva, srebrenice, vukovara.. To su bile fešte, slave, proslave. Tako da me ne čudi ni teza o većini bolesnih tada. Možda je mogao upotrijebiti riječ koja bi zvučala manje strašno, možda riječ "zaluđenih".

Mada se neki danas neće složiti ni s tvrdnjom da je Radovan bolestan, ni Mladić, Batko i sl. Tako to hoda.
Last edited by Pismonosa on 17/02/2015 11:25, edited 1 time in total.
SaraFina

#1050 Re: Dos`o Nenad!

Post by SaraFina »

joint union wrote:
SaraFina wrote:
Pismonosa wrote:

Pa isto licemjerje.

Samo što je Nele Sarajlija, pa povratak u rodni grad za vas pojedince ima " veću tezinu"

Za mene ne.

Čak mi je i licemjerniji odlazak Dine preko Drine :)

Neleta mozda nešto i vuče, vidi se.. Red srpske mantre i mitomanije o protjeranih 200.000 Srba pa red reklame kako bi im bio ovan predvodnik u povratku.

Dinu je u BG privukla samo lova.

Ja to opet posmatram bez emocija suviše mozda a VI starije generacije Neletova odlazak dozivljavate kao izdaju. Odrastalo se skupa.
Locked