Wizz air
- sve_ovo_ja
#1026 Re: Wizz air
Ma samo prikaži kartu na mobitelu, i pasoš, kad te nadje u sistemu isprinta ti kartu i to je to 100%. Check in naravno odradi ako vec nisi online, da ti tamo ne naplaćuju.
- Maraschino
#1027 Re: Wizz air

U pravu si. Ovo sam preskocio i da napomenem da je ovo nesto novo.
-
black_noke
#1028 Re: Wizz air
Je li se u velicinu ovog kofera racunaju i tockovi? Sa tockovima je duzi 4-5 cm pa hoce li praviti probleme?
- drndalo
#1029 Re: Wizz air
U principu ako zbog tockica ne moze stati u onaj sablon, problem. U stvarnosti rijetko ce to bas mjeriti osim ako im ne upadne u oci velicinom, pa to zatraze.
- vjesticanametli
#1030 Re: Wizz air
Saamo u tz cjepidlace ja sam u bilundubi berlinu uvijek imala jos uz rucni i niki nistavhahhaha
-
dobojlija83
#1031 Re: Wizz air
E imam i ja jedno pitanje.
Prvi put letim i samim tim sam i prvi put kupio karte i tu nastaju moji problemi
Karte sam platio prije 15-20 dana za lek koji je 14.01.2018. godine, ali još uvijek nisam dobio karte na mail.
Dobio sam fakturu, obavještenje da sam uspješno izvršio plaćanje, da sam platio osiguranje... ali nema karte
Šta da radim????
Prvi put letim i samim tim sam i prvi put kupio karte i tu nastaju moji problemi
Karte sam platio prije 15-20 dana za lek koji je 14.01.2018. godine, ali još uvijek nisam dobio karte na mail.
Dobio sam fakturu, obavještenje da sam uspješno izvršio plaćanje, da sam platio osiguranje... ali nema karte
Šta da radim????
- muha_sa
#1032 Re: Wizz air
dobit ceš 48 sati prije letadobojlija83 wrote:E imam i ja jedno pitanje.
Dobio sam fakturu, obavještenje da sam uspješno izvršio plaćanje, da sam platio osiguranje... ali nema karte![]()
Šta da radim????
nic ne brini
-
dobojlija83
#1033 Re: Wizz air
Ma nije da se brinem nego sam malo zabrinut
Hvala muha_sa! Poz.
Hvala muha_sa! Poz.
- drndalo
#1034 Re: Wizz air
Karta ? Jesi li dobio na e-mail nesto sto pise:dobojlija83 wrote:E imam i ja jedno pitanje.
Dobio sam fakturu, obavještenje da sam uspješno izvršio plaćanje, da sam platio osiguranje... ali nema karte![]()
Šta da radim????
Flight confirmation code: pa npr. X68DI9
Pa ispod: Passenger info, Ime prezime, linija, datumi, prtljag...? Ako jesi, TO JE KARTA !
Ono sto ces dobiti 2 dana pred let, kada TI ZAVRSIS check-in na internetu, je BOARDING PASS, iliti propusnica za ukrcaj...
- muha_sa
#1035 Re: Wizz air
ovo isprintaj i ne se zabrinjavatdobojlija83 wrote:Ma nije da se brinem nego sam malo zabrinut![]()
![]()
![]()
Hvala muha_sa! Poz.

ovo ceš 48 sati prije leta dobit
-
dobojlija83
#1036 Re: Wizz air
drndalo
Dobio sam to (odmah po uplati
) i sad sam miran, hvala. Jbg prvi susret pa mi sve nešto sumnjivo u p.m. 
Hvala opet i tebi i muhi.
Dobio sam to (odmah po uplati
Hvala opet i tebi i muhi.
- Maraschino
#1037 Re: Wizz air
jedna mala ispravka colega, nece nista dobiti nego se mora ulogovati 48 sati prije leta i traziti svoju rezervaciju. tamo ce mu biti mogucnost da kartu izvuce, isprinta ili na mobilni telefon aplikaciju uzme.muha_sa wrote: ovo isprintaj i ne se zabrinjavat![]()
p.s. tako sam ja cekao i cekao i cekao i par sati pred let udjem kad tamo me bording pas(karta) ceka.
- muha_sa
#1038 Re: Wizz air
Maraschino wrote:jedna mala ispravka colega, nece nista dobiti nego se mora ulogovati 48 sati prije leta i traziti svoju rezervaciju. tamo ce mu biti mogucnost da kartu izvuce, isprinta ili na mobilni telefon aplikaciju uzme.muha_sa wrote: ovo isprintaj i ne se zabrinjavat![]()
![]()
![]()
p.s. tako sam ja cekao i cekao i cekao i par sati pred let udjem kad tamo me bording pas(karta) ceka.
Pogresno se odrazih. Jebo djuturuma Muhu
-
bumboo
#1039 Re: Wizz air
Može mala pomoć, da ne iščitavam 42 stranice
Hoću da kupim karte za Budimpeštu, početak marta, ultra jeftino, po 20,00 KM po osobi u jednom smjeru. Iziđe povratna za 2 odraslih i 2 djece 160,00 KM. Nešto mi skupo da doplaćujem odabir sjedišta (11 KM po osobi po letu), ukupno 88 KM. Pošto idemo s djecom, opet da ne rizikujem da nas razbacaju na 4 strane u avionu. Zasad je avion poluprazan za te datume. Kakva je šansa da nam "dodijele" sjedišta jedni blizu drugih, da ne doplaćujem bezveze? I općenito, ako imate iskustva s tim letom, može li se zamijeniti s drugim putnicima?
Hoću da kupim karte za Budimpeštu, početak marta, ultra jeftino, po 20,00 KM po osobi u jednom smjeru. Iziđe povratna za 2 odraslih i 2 djece 160,00 KM. Nešto mi skupo da doplaćujem odabir sjedišta (11 KM po osobi po letu), ukupno 88 KM. Pošto idemo s djecom, opet da ne rizikujem da nas razbacaju na 4 strane u avionu. Zasad je avion poluprazan za te datume. Kakva je šansa da nam "dodijele" sjedišta jedni blizu drugih, da ne doplaćujem bezveze? I općenito, ako imate iskustva s tim letom, može li se zamijeniti s drugim putnicima?
- ćiribiribela
#1040 Re: Wizz air
Mozes, zamolis stjuardesu. Tako su mene premjestili zbog neke mame i djeteta.bumboo wrote:Može mala pomoć, da ne iščitavam 42 stranice![]()
-
bumboo
#1041 Re: Wizz air
Super, hvalaćiribiribela wrote:Mozes, zamolis stjuardesu. Tako su mene premjestili zbog neke mame i djeteta.bumboo wrote:Može mala pomoć, da ne iščitavam 42 stranice![]()
-
Nadzorna_ploca
#1042 Re: Wizz air
Mozete izdrzati 45 min jedni bez drugih. 
- zlaataan
#1043 Re: Wizz air
Iz mog iskustva, ja sam uvijek birao da mi wizzair odredi mjesta, ali to nije nikad bilo baš nasumično. Uvijek sam dobio da čitava moja ekipa od 4-5 ljudi bude u istom redu kao i ja. Neki moj zaključak je da wizzair ne razdvaja veće grupe, osim ako baš nema drugu opciju (npr. skoro sva mjesta popunjena). Zato obavi check-in čim bude moguć (48 sati prije leta), i najvjerovatnije ćete svi biti u istom redu.bumboo wrote:Može mala pomoć, da ne iščitavam 42 stranice![]()
-
bumboo
#1044 Re: Wizz air
Ok. Imam još jedno pitanje. Vidim dozvolili su ručni prtljag u veličini onog manjeg kofera na točkiće, 55 cm x 40 cm, tako nešto. Mogu li uz to imati neku manju torbicu preko ramena, ili npr. "bubreg", da imam u šta staviti dokumente i pare?zlaataan wrote:Iz mog iskustva, ja sam uvijek birao da mi wizzair odredi mjesta, ali to nije nikad bilo baš nasumično. Uvijek sam dobio da čitava moja ekipa od 4-5 ljudi bude u istom redu kao i ja. Neki moj zaključak je da wizzair ne razdvaja veće grupe, osim ako baš nema drugu opciju (npr. skoro sva mjesta popunjena). Zato obavi check-in čim bude moguć (48 sati prije leta), i najvjerovatnije ćete svi biti u istom redu.bumboo wrote:Može mala pomoć, da ne iščitavam 42 stranice![]()
-
bumboo
#1045 Re: Wizz air
MožemoNadzorna_ploca wrote:Mozete izdrzati 45 min jedni bez drugih.
- Maraschino
#1046 Re: Wizz air
Nikakva torba a bubreg mozda da ako ga necim sakrijes(jaknom).bumboo wrote: Ok. Imam još jedno pitanje. Vidim dozvolili su ručni prtljag u veličini onog manjeg kofera na točkiće, 55 cm x 40 cm, tako nešto. Mogu li uz to imati neku manju torbicu preko ramena, ili npr. "bubreg", da imam u šta staviti dokumente i pare?
-
Mentha_Piperita
#1047 Re: Wizz air
Maraschino wrote:Nikakva torba a bubreg mozda da ako ga necim sakrijes(jaknom).bumboo wrote: Ok. Imam još jedno pitanje. Vidim dozvolili su ručni prtljag u veličini onog manjeg kofera na točkiće, 55 cm x 40 cm, tako nešto. Mogu li uz to imati neku manju torbicu preko ramena, ili npr. "bubreg", da imam u šta staviti dokumente i pare?
Ako uzme prioritet pri ukrcavanju (cini mi se bio je oko 10 KM), moze se ponijeti i mala torbica (laptop, fotoaparat, bubreg ili sta vec...).
- Maraschino
#1048 Re: Wizz air
Prioritet je skuplji.Mentha_Piperita wrote:Maraschino wrote:Nikakva torba a bubreg mozda da ako ga necim sakrijes(jaknom).bumboo wrote: Ok. Imam još jedno pitanje. Vidim dozvolili su ručni prtljag u veličini onog manjeg kofera na točkiće, 55 cm x 40 cm, tako nešto. Mogu li uz to imati neku manju torbicu preko ramena, ili npr. "bubreg", da imam u šta staviti dokumente i pare?
Ako uzme prioritet pri ukrcavanju (cini mi se bio je oko 10 KM), moze se ponijeti i mala torbica (laptop, fotoaparat, bubreg ili sta vec...).
- vjesticanametli
#1049 Re: Wizz air
Da vidimo danas kako ce bit bidne 
- drndalo
#1050 Re: Wizz air
Bice OK. Sretan put.