Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#1026 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

uglavnomja wrote: e hebi ga sad ... ocito pojma nemas o kome pises ... ne znas sta je budala i sta joj moze doci u glavu.

tako su neki dan isilovci zaklali svog lika koji je izvrsio egzekuciju x talaca ... kazu zato sto je zapalio cigaru, a isil zabranio cigare ... i ko je tu koga dirao?
Ovaj zaklani... cigaru :-)

Ma pusti suplju, ispade ovo na kraju opravdan revolt... mislim, nevjerovatno misljenje pojedinaca, sve okolo izokolo, dodjose na kraju do "da ih nisu provocirali, nebi bili ubijeni".

Odvratno.
avetinja

#1027 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Vitezanin wrote:
avetinja wrote:Ja opet kažem ljudi ismijavaju vjerske svetinje, a to nije sloboda govora, nego nepoštovanje vjere, vjernika i bezobrazluk.

Kako ne razumiješ da ono što je svetinja tebi ne mora biti svetinja drugome? Ti i bilo ko drugi možeš prema vlastitom svjetonazoru postupati kako želiš i ne dovoditi ga u pitanje, ali isto tako neko drugi to ima pravo ko ne slijedi svjetonazor koji ti slijediš. To što će neko možda ismijati tvoju svetinju tebe ne ugrožava jer tebi time niko NE ZABRANJUJE da tu svetinju i dalje poštuješ i živiš po tim načelima. Ali onog trenutka kada ti zabraniš nekome da ismijava nešto tebi sveto samo zato što je to dakle tebi sveto-time se ugrožavaju ljudske slobode. Ali ja razumijem zašto je to ljudima teško shvatiti.
Ne moram biti, ali treba poštovati. Ovo nije ismijavanje. nego bezobrazluk. Samo pogledaj slike njihovog časopisa i samo će ti se kazati.
Lincoln-Burrows

#1028 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Lincoln-Burrows »

Vitezanin wrote:

Kako ne razumiješ da ono što je svetinja tebi ne mora biti svetinja drugome? Ti i bilo ko drugi možeš prema vlastitom svjetonazoru postupati kako želiš i ne dovoditi ga u pitanje, ali isto tako neko drugi to ima pravo ko ne slijedi svjetonazor koji ti slijediš. To što će neko možda ismijati tvoju svetinju tebe ne ugrožava jer tebi time niko NE ZABRANJUJE da tu svetinju i dalje poštuješ i živiš po tim načelima. Ali onog trenutka kada ti zabraniš nekome da ismijava nešto tebi sveto samo zato što je to dakle tebi sveto-time se ugrožavaju ljudske slobode. Ali ja razumijem zašto je to ljudima teško shvatiti.
Ne opravdavam ruganje a opet to nije za posezanje za kalašem.
Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
tandmand

#1030 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tandmand »

Neka zapad prestane uvoziti imigrante kojima nije cilj edukacija, strucno usavravanje i sl; i neka prestane izvoziti demokraciju i proljeca u ionako prevruca podrucja. Mada je vec kasno za Libiju, Irak, Siriju, Ukrajinu ...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1031 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

Lincoln-Burrows wrote:Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
Jer imaju jak lobi, naročito unutar novinarske zajednice. Tako jasno :wink:
tm84

#1032 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tm84 »

koliko sam se puta nasao u prilici da zbog mog svjetonazora, bivam verbalno napadnut od strane vjernike (i hriscana i muslimana) ali to ni nikad nije dalo pravo niti ce da ubijem te ljude zbog toga, a ovde se nasle budale da U IME CIJELE RELIGIJE napadju satiriste, jer im to smeta... sramotno!!!

ovim sto i dalje podrzavaju ovaj cin, preporucujem da posjete psihijatra ili ludnicu...
tm84

#1033 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tm84 »

KatarinaKosaca wrote:
pa i pederi su ismijavani i kroz medije i kroz televizijske show-ove... ja ne znam gdje vi zivite...
Vitezanin

#1034 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

avetinja wrote:
Vitezanin wrote:
avetinja wrote:Ja opet kažem ljudi ismijavaju vjerske svetinje, a to nije sloboda govora, nego nepoštovanje vjere, vjernika i bezobrazluk.

Ne moram biti, ali treba poštovati. Ovo nije ismijavanje. nego bezobrazluk. Samo pogledaj slike njihovog časopisa i samo će ti se kazati.

Poštuje se jer je dozvoljeno da vjerska uvjerenja upražnjavaš tj da obavljaš vjerske dužnosti koja su u skladu s tvojim uvjerenjima.

Ti također karikature možeš shvatiti kao bezobrazluk, a neko drugi će ih shvatiti kao dobru zezanciju, a nekome će biti dosadne i jeftine. No, one i dalje niti u jednom trenutku NE ZABRANJUJU ljudima da slijede svoja vjerska uvjerenja.
Havatar

#1035 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

York Light 100`s wrote:Napisah već na zaključanoj temi
York Light 100`s wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I kako nakon ovakvog gnusnog, groznog čina ne očekivati porast islamofobije i rasizma na zapadu. Naprosto je ljudski osjećati prezir prema ovakvom činu, ovakvim ljudima, a taj se prezir vrlo lako, iz straha i neznanja, može reflektovati na cijele zajednice koje, ruku na srce, vrlo jalovo i mlako tretiraju pitanje terorizma pravdanog Islamom.

Kako kaže Volteire čija je domovina besramno napadnuta od strane emigrantskih metilja danas - "Iako se ne slažem ni sa jednom riječju koju govoriš, do smrti ću braniti tvoje pravo da govoriš". Tako i ja, apsolutno podržavam pravo medija da objave sve što nije protivno zakonima. Ne postoje, barem ne u našoj, zapadnoj, modernoj civilizaciji "nedodirljive" teme koje se ne mogu i ne smiju obrađivati, ako hoćete, i karikaturama i satiričnim tekstovima. To što priprosti Marokanci, kozojebi izgimizali iz podnožja Hindukuša ne mogu sebi utvrditi u glavu da ovo nije pustinja i prašuma iz koje su ispali, i da ne postoje osobe, pojmovi ili zajednice koje je "zabranjeno" dirati, teška je bitka za nas Evropljane.

Dakle, iako se meni lično ne sviđaju karikature, i bockanje vjerskih zajedncia (Hebdo je viiše nego oštro ismijavao prvenstveno katoličku zajednicu), ja svakako podržavam njihovo pravo da objave sve !
E zbog takvog načina razmišljanja nam i jest ovo društvo u qurcu, ovakvo hladno i bezosjećajno. Zašto bi ja išta bockao ako znam da bi to nekoga povrijedilo? A da, nemam ja ništa sa tim niti to vrijeđa moje osjećaje pa me zato boli qurac hoće li se iko uvrijediti jer znaš, ja razumijem da bi to moglo nekoga uvrijediti ali mene ne vrijeđa pa zašto ne bih bockao?

Bockamo mi svi u sve jer ne damo našu slobodu govora a kada mi postanemo tema onda "kuku lele Ivan Ivanović je rekao ono o bosanskim curama"

South Park je isto satirična emisija i dokaz u kakvom cool društvu živimo gdje vlada sloboda govora gdje se ismijava sve i svašta a kada bi se rodio sin ili brat sa hendikepom kao Timmy onda bi svi se zgrožavali od te emisije.
Kada je Ramiz Zmaj psovao Boga u vicevima još su neki ismijavali ljude koji su ga kritikovali zato što je razlog psovanje Boga a kada spomenu Srebrenicu onda je Ramiz vakav Ramiz nakav.
Da ja Ivan Ivanović govorio o nekim drugim curama ne bi se ni otvorila tema, možda i bi ali bi imala možda samo 5-10 postova. Taj isti Ivanović je pravio viceve prije o Albancima i Hrvatima pa nikome nije smetalo jer je bio samo još jedan primjer crnog humora.

Ta današnja sloboda govora je u prijevodu jedno veliko gowno

Znam šta je sloboda govora ali i znam šta su provokacije i podyebavanje. Ako su slike poslanika Muhameda zabranjene onda se nema tu šta dirati. Ako tebi kaže Hrvat "ja ne jedem meso danas" a ti mu izneseš meso i jedeš pred njim da li bi bio još jedan fantastičan primjer ovog društva gdje možeš da radiš šta god i gdje god hoćeš ili bi ispao samo jedan običan shupak i kreten gdje ti ništa ne dobijaš sa tim potezom osim što si ga isprovocirao.

Danas se govor mržnje, provokacija i vrijeđanje često prikriva pod slobodom govora i to ima sa demokratijom isto veze kao i novinarska prava Avde Avdića kada ulazi nepozvan u kancelarije i ulazi ljudima u lice ili kada Bakir 60 minuta najavljuje prilog sa "lopovske seljačine" ljude koji nisu nikada ni bili na sudu
Evo pogledah na ovoj temi par slika što je objavio ovaj časopis gdje nije samo nacrtan poslanik nego je i nacrtan na vulgaran način koji ne vrijeđa samo radikalne islamiste nego i čitav islamski svijet što po meni nije ništa drugo nego govor mržnje i islamofobični čin. Ali eto to je sloboda govora a npr. tekstovi Baje Malog Knindže su govor mržnje :-)
Osobe koje misle da je vrijeđanje Islama i šprdnja sa vjerom sloboda govora bez imalo razmišljanja da to nema nikakve logike podsjećaju me na one osobe u muzeju gdjej e neko hrakno i pljuno na zid i svi govore da je to umjetnost.

Evo gledam idiote koji su ispred ambasade postavili olovke. Razumijem ako se ispred ambasade stavi cvijeće, svijeće, plakate ili bilo šta što bi odalo počast izgubljenim životima ali olovke?
Sa olovkama ti karikaturisti nisu ništa pametno nacrtali, nešto što bi navelo čovjeka na razmišljanje, što bi zbližilo kulture i vjere, što bi možda čak i kritikovalo vjeru na onaj način gdje bi se moglo opširno diskutovati, ne, oni su samo koristili te olovke za omaložavanje, vrijeđanje jedne kompletne religije.
Kakva je to poruka sa olovkama ispred ambasade? "Mi kao evropski Muslimani podržavmo da se dira u nešto sveto što je tabu kao crtanje poslanika Muhameda jer je to sloboda govora. Nastavite crtati!" Treba vam sve one olovke gurnuti u shupak.
Neko isto reče nešto kao "Ako smrt novinara i karikaturista nas natjera da prestanemo sa ovim to znači da su teroristi pobjedili" što u prevodu znači kao nastavićemo u inat sa karikaturama koje prikazuju poslanika samo da pokažemo da teroristi nisu pobjedili. Pa Alahu dragi nije na karikaturama Osama Bin Laden pa da se to tiče samo bradatih kratkopantaloša, to je uvreda za svakog Muslimana širom svijeta.
Glupi Bošnjo će na Klixu kritikovati jednog Ivana Ivanovića koji vrijeđa hiljade Bošnjaka i stotine žena u Bosni govoreći kako čak i humor i sloboda govora ima svoju granicu a ovdje će postaviti olovke zbog uvrede miliona vjernika širom svijeta.

Neću završiti ovaj post kao većina sa "nisam za ubistvo ali..." ili "nije trebalo pucati na novinare međutim..." nego ću samo reći da je ovaj incident bure baruta koje je kad tad moralo eksplodirati. Ako si novinar i karikaturista koji je se fokusirao na vrijeđanje religija bilo je samo pitanje kada ćeš pored miroljubivih vjernika koji će se samo zgroziti i okrenuti glavu naletiti na jednog vjerskog fanatika koji će se obračunati sa tobom. Meni je žao ljudi u svijetu što su ubijeni nedužni samo zato što se drugačije zovu, mole se drugačije Bogu ili što su se rodili na određenoj teritoriji pa moraju umrijeti samo zato što pripadaju jednom narodu, ne onih koji provociraju. U ovom slučaju mi je samo žao policajca koji je obavljao svoju dužnost.

Pitanje je sada hoće li i kako će se zapadno društvo postaviti prema Muslimanima. Da li će biti kao i napadi u Londonu 2005 koji nije uticalo na muslimanski svijet ili je ovo možda početak nečeg velikoga gdje će početi generalizacija jedne čitave religije.
Ne bi me čudilo da kiosci u Europi i SAD ovih dana osvanu sa poslanikom Muhamedom na naslovnici kao znak solidarnosti sa ubijenim, inat teroristima i znak u kakvom fantastičnom društvu živimo gdje vlada sloboda govora i gdje svako ima pravo da iznese svoje mišljenje ma bilo to kontroverzno, surovo ili na humorističan način.
Znate to isto fanmtastično društvo koje je uništilo Holivudsku karijeru Mel Gibsona koji je izjavio da ne voli židove, gdje je Mario Balotelli suspendovan nekoliko utakmica zato što je poredio Super Maria sa židovima zato što skuplja novčiće, onog čiče iz emisije Duck Dynasty kome je televizijska kuća dala otkaz zato što je rekao da je homoseksualnost grijeh ili ona političarka što je morala pod pritiskom dati otkaz jer je dirala u ono sveto a to je što je kritikovala Obamine kćerke da su neprikladno obučene

Evo vidim par vehabijskih stranica se okomilo na Klix kako je ovo ateistični i islamofobični forum. Da je bar tako bar bi neke ovdje cjeniokako imaju stav ali istina je da je ovdje samo skup bezkičmenjaka koji će diskutovati na 50 stranica o jednom antibošnjačkom antimuslimanskom vicu i secirati i analizirati svaku riječ a ovdje se ko brani sloboda govora. Pitam se kako bi neki reagovali da su karikaturisti iz Beograda ili Banja Luke
:thumbup:
shibonja

#1036 Re: Terorizam u Parizu!

Post by shibonja »

Bosnjaci muslimani moraju osuditi ovak akt terorizma,Bosnjaci muslimani,pamecu,dzepom i stomakom gledaju na zapad,moramo i nasa srca okrenuti zapadu,moramo shvatiti da smo mi u Europi,ne na bliskom istoku,moramo shvatiti da smo mi posebni,jedinstveni !
Postujmo svoju vjeru,prakticirajmo Islam ako smo muslimani,ali gledajmo i i da opstanemo,nasa je sudbina da smo na vjekovnim granicama vjera,to nesmijemo nikad zaboraviti !
Lahko je iz Saudijske Arabije,Irana,Iraka,Sirije biti musliman,iz BiH je to mnogo teze,i zato moramo nauciti kako opstati a biti muslimani!

Mozemo se mi busati kako nas je Amerika zaustavila kad nam je krenulo oko Banja Luke,ali nesmijemo zaboraviti kada su nam isti ti amerikanci ,mjesecima sa C130 Herkulesima padobranima dopremalli pomoc u oruzju na Aerodrom Dubrave kod Tuzle!....kako su bombardovali srpske polozaje sa kojih su stizale granate koje su ubijale nasu djecu!!

Nesmijemo zaboraviti jednog Philippe Buffona,koji je izvjestavao iz Sarajeva kada nikog za nas nije bilo briga,zapitajte se malo?!!
uglavnomja

#1037 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

avetinja wrote:
Vitezanin wrote:

a ti si visegodisnji pretplatnik lista i strucnjak za sadrzaj ... :-)

je li ismijavanje islama ako cura dodje na bajarm u minjaku sa dekolteom do pupka i zlatnim mjesecom i zvijezdom od pola kila medju sisama?

je li ismijavanje ako neko pije 344 dana godisnje pa ono "posti" jedan da pa ode u dzamiju?

de ba ... ne dvostrukih nego stostrukih arsina
Bosanski_kralj

#1038 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bosanski_kralj »

uglavnomja wrote:
Bosanski_kralj wrote:
uglavnomja wrote: ako neko nije normalan - nije mu mjesto medju ljudima. postoje ustanove za neizljecive i lijekovi i terapije za izljecive.

necu da zaobilazim citav zivot jer je neko lud i opasan. a moze mu se upravo zato, sto ga vecina zaobilazi. da se vecina skupi pa ga izlema, naglo bi ili ozdravio ili se preselio da ga negdje drugo zaobilaze ili bi se sam prijavio u ludaru.

shvatas li besmisao ovog posta? ako ja NAMJERNO necu da ga zaobilazim i da idem drugim putem i da gubim vrijeme i da osjecam se kao posrani mis, da samo hocu da zivim svoj zivot slobodno .... zato sto je lud, moja greska, moze me kalasom prepoloviti :roll:
Ali dok ga ne dirneš taj ludi neće tebe prvi dirnuti.

e hebi ga sad ... ocito pojma nemas o kome pises ... ne znas sta je budala i sta joj moze doci u glavu.

tako su neki dan isilovci zaklali svog lika koji je izvrsio egzekuciju x talaca ... kazu zato sto je zapalio cigaru, a isil zabranio cigare ... i ko je tu koga dirao?
I sad bih ja trebao plakati za njim. :D Znao gdje ide, šta radi, s kim se druži i dočekao je to što je dočekao.

Svijet je danas takvo mjesto kakvo je, puca po šavovima i samo će biti gore. Bolje se malo pritajiti i ne izigravati heroja. :D
Vitezanin

#1039 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

Lincoln-Burrows wrote:
Vitezanin wrote:

Ne opravdavam ruganje a opet to nije za posezanje za kalašem.
Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
Ko kaže da se ne smije ismijavati pedere? Googlaj.
avetinja

#1040 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Ma ljudi su sami krivi za belaj.
filosofman

#1041 Re: Terorizam u Parizu!

Post by filosofman »

Jest vas :ljulja: :ljulja: :ljulja: lako posvađati?!
dječak sa šibicama

#1042 Re: Terorizam u Parizu!

Lincoln-Burrows wrote: Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
Nije da ne smije, nego su na zapadu, modernom i naprednom kako ga nazivaju, homoseksualci danas dozivljeni kao normalna pojava. Dapace, zbog svog lobija, promicu homoseksualnu ideju, predstavljaju je simpaticnom, i slicno.

Dok je religija, posebno u Francuskoj, dobila status zaostalosti, retrogradnosti, konzervativnosti, cemu uvelike kumuju i sami vjernici jer... pa evo, upravo tema o tome, sta ce ovaj cin donijeti nego dodatnu osudu religije (u ovom slucaju islama) kao takve.

Jebiga, dodjes i pucas covjeku u glavu, jer je nacrtao Muhameda. Jel to normalno? kakvu to sliku stvara o tvojoj religiji.

Kontraproduktivno, u svakom slucaju. Puno je pametnije ignorisati, ali kad ono ne zna...
detroit-mercy

#1043 Re: Terorizam u Parizu!

Post by detroit-mercy »

Havatar wrote:
detroit-mercy wrote:
Havatar wrote: Jevreji su bili mngog jaci pa nisu nista izlobirali nego su to dobili tek nakon drugog sjetskog rata i velikih zrtava tako da je laz da se u Evropi moze nesto izlobirati . U Americi bi mozda i mogli ali bi se i to opet vratilo na staro kao sto vidimo na primjeru crnaca.
A sta bi ti da izlobiraju, Freedom of Speech kao i sloboda religije jedan od temelja americkog drustva. Sta bi ti izlobirao, da se uvode zabrane za sve i svasta da se kad hoces prdnut pita neki sejh? I molim te dosta vise te pateticne price o ugnjetavanju muslimana, ja koliko vidim muslimani ovdje zive sasvim normalan zivot, niko in ne progoni radi religije (ne bitno da li su siti ili suniti ili neki peti i deseti) kao sto ih se progoni u njihovim drzavama, rade, skoluju se, imaju svoje dzamije, organizacije, dio su drustva kao i KInezi, Indijci i peti i deseti.
Da se izbore za jednak tretman a ne da se netolerancija i mrznja prema muslimanima predstavlja kao nesto normalno i da ne bude dio svakog filma, emisije cak i ako je tema toga skroz deseto ali se ipak baci nesto onako usput, satiricnog casopisa , sajta , stranice i da taj koji siri tu mrznju bude kaznjen od strane drzave i da ni ne dolaze u situaciju da uzimaju pravdu u svoje ruke. Da se onima koji se iscudjavaju otkud to da ne smiju da se vrijedjaju/ubijaju muslimani kaze da to anticivilizacijski a ne nekakvo pravo i da se o tome uci i u skolama i da se takvi edukuju preko medija.
Sta je to jednak tretman i u cemu se ogleda ta mrznja i netolerancija prema muslimanima i ti to gledao bas svaki film ili emisiju pa znas da se unjima stalno pominju muslimani. Evo ja u zadnje vrijeme odgledao toliko filmova i emisija i niti u jednoj nije bilo reference o islamu i muslimanima. Mislim da si malo paranoican.
Kareem Abdul

#1044 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kareem Abdul »

Dosta muslimana izgleda imaju dosta velikih poteškoća sa pojmovima: sloboda govora i izražavanja, te sloboda vjeroispovijesti.

Evo primjer iz svijeta.

Ukupno 23 države u svijetu imaju zakone protiv napuštanja službene religije. U svim tim zemljama je službena religija islam, a narod većinom muslimani. Iznimke su Turska, Bangladeš i Eritreja, makar su i tamo ubijanja neistomišljenika česta pojava.

Image

Od navedenih država ima i onih poput Saudijske Arabije, Irana, Sudana koje napuštanje islama zakonski kažnjavaju smrću.
Ne postoji niti jedna ne-muslimanska država u svijetu gdje je napuštanje službene religije zločin, pogotovo ne za smrtnu kaznu.

Dakle, ovdje nije problem u karikaturama ili kako neki kažu u "provociranju", jer vidimo da su države u kojima žive ljudi sa takvim mentalnim sklopom spremne ubiti čovjeka samo zato jer ne želi biti vjernik, i to sve po zakonu.
A oni najekstremniji, dakle kakvi sačinjavaju grupe poput Al-Qaide, Džebatun Nusre, Ahraru Šama i nekih šiitskih milicija su spremni ubiti i svakog muslimana koji ne klanja onako kako oni klanjaju.

Samim time nije problem u karikaturama, već u ekstremistima koji ubijaju karikaturiste.
Towelie

#1045 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Towelie »

Misljenje uleme
Havatar

#1046 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Kikibombona wrote:
tataćusak wrote:
+1
Niko nije duzan postovati vjeru, kao sto niko nije duzan postovati bilo koju ideologiju.

Ismijavati treba sve dok se vjerski fanatici na to ne naviknu i prestanu sa progonom ljudi radi drugacijeg misljenja ili nacina zivota.

Nema veceg zla od popustanja ZLU, jer ako zlu popustas, ono se siri i postaje sve agresivnije.

Vidi kako su krscani u Evropi sada fini. Mozes o krscanstvu reci sta zelis i niko te nece ubiti...... A nekada se za to ubijalo, itekako!

Ovi zaostali Afrikanci i Azijati dolaze u Francusku i namecu svoje norme. E nece moci!

Evo i Klix je objavio karikature.... Svi su objavili.... Sta ce te sada?

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako- ... /150108035

Pobiti sve ljude koji su objavili?
Vjera i ideologija nije isto. To sto vi ateisti smatrate da je tako ne znaci da ce vjernici to prihvatiti ma koliko vam se cinilo da vase misljenje vise rijedi. Ne vrijedi i zatonemate pravo na netoleranciju kao sto to pravo nemaju ni vjernici.
RIZVA

#1047 Re: Terorizam u Parizu!

Post by RIZVA »

Čitava ova situacija je 'smrdljiva'
MyTao

#1048 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

KatarinaKosaca wrote:
Nije za to, ne moze se ismijavati peder jer je rodjen kao peder, nije odabrao da to bude. Homoseksualnost nije ideologija i ideja, vec nesto urodjeno u ljudima da budu takvi kakvi su. Ismijavati pedere je kao ismijavati nekog jer je Englez ili Njemac :-)

Vjera je idologija, i ideje se mogu kritikovati. Niko ne ismijava Muhameda sto je bio Arap, ili sto je bio muskarac... ismijava se zbog svoje tvrdnje da je pricao s bogom ili sta vec.

Ako ti ja kazem da vjerujem u duhove, ti mozes koliko hoces da ismijavas tu ideju da duhovi postoje i da ja u to vjerujem, ali nemas pravo da me ismijavas jer sam Bosanac. Nadam se da vam je sad jasnije.
Vitezanin

#1049 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

KatarinaKosaca wrote:
Smiješno. Najjači lobiji su vjerski i ekonomski. Koliko ima pripadnika dvije najveće svjetske religije, kršćana i muslimana?! Koje institucije stoje iza milijardi ljudi? To su lobiji. Ekonomski da ne govorim.
Last edited by Vitezanin on 08/01/2015 16:59, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#1050 Re: Terorizam u Parizu!

tm84 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
pa i pederi su ismijavani i kroz medije i kroz televizijske show-ove... ja ne znam gdje vi zivite...
Nebi ja rekao, pa gledas li ti danasnje tv serije, svaki homoseksualac je simpatican, drag, dobar, ti parovi su savrseni, od Moderne obitelji preko onih Kucanica pa do 2 i pol muskarca, koji u zadnje vrijeme promicu bukvalno raskalasenost, jebe ko koga stigne da prostite, guze se zene sa zenama, muski se vjencavaju medjusobno, samo jos pedofili nedostaju.

I sve to u formi sale i shege.
Post Reply