MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stari grad Visegrad

#1026 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by stari grad Visegrad »

Ima li u RS zakon protiv korupcije?

"U Zakonu o kleveti je vrlo precizno rečeno da novinari, mediji imaju zakonsko pravo zaštiti izvor informacija, čak i onda kad izvor da dozvolu mediju da objavi njegov identitet, novinar treba da procjeni da li bi bilo u interesu izvora da objavi njegov identitet. Znači krši se i Zakon u tom slučaju a naročito ako je jedan bahat upad policije, bez obzira što ima sudski nalog, blokirao rad jednog medija." -izjavila Ljiljana Zurovac.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1027 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chmoljo »

mO k3 wrote: Jeli chmoljo otkud onaj Vedo , admin u sjeni .... :shock:
Ja se njega bojim , javi se kada im je dodik HD uzeo ....ubačeni element ???
ima više od 365 dana....

vedo je dobar momak :)
Point.

#1028 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Point. »

Ja sam cuo da ovaj pretres nema veze sa onom smrdljivom zjakom iz sumske, nego da su trazili onoga sto je novi forum podesio tako da avatari budu na desnoj strani. Smatraju da se previse priblizilo arapima po tom pitanju. Evo zene kraj mene, neda mi da lazem.
salik79

#1029 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by salik79 »

Zviz wrote:
salik79 wrote::D Sta bi sa zemlje, tusnu li je kome?! :lol:
Cekamo od odmrzne, pravo steglo. Nem'res s lopatom kopad da ga naopako okrenes. Inace cemo ja, Memis, Salko i onaj mali od Nijaza da to zemlju utovarimo na sleper, pa cemo brate iskipovati pred uzlaz ko god pozeli. :mrgreen:
U KopenhaVen s njom, napravit im kak'o brdo, da imaju zavjetrine :D
O'zone
Globalni moderator

#1030 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/glavna-t ... /141231038

Znači postoji zakon o pravnoj pomoći i službenoj saradnji u krivičnim stvarima između Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčkog Distrikta BiH,

Evo ga

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... %20bos.htm

I za ove koji pitaju kako je došao MUP rs-a u Federaciju ima član 8. pod nazivom Hitnost se kaže
Član 8.
Hitnost

1) U slučajevima potjere za počiniocima i pljenidbe dokaznog materijala , organi za provođenje zakona entiteta i Brčko Distrikta imaju pravo na preduzimanje neophodnih radnji na teritoriji drugih entiteta i Brčko Distrikta, uključujući upotrebu sredstava prinude te upotrebu oružja, bez saglasnosti datog entiteta odnosno Brčko distrikta.ž
2) U slučaju preduzimanja radnji na osnovu stava 1., odmah se obavještavaju nadležni organ i organ nadležan za gonjenje u entitetu, odnosno Brčko Distriktu, na čijoj teritoriji se radnje preduzimaju. Dokumentacija koja se odnosi na predmet i pomoću koje se pruža objašnjenje o stanju hitnosti mora im se također odmah dostaviti.
3) Dokumentacija iz stava 2. Člana 8. Vraća se entitetu odnosno Brčko Distriktu koji je radnje preduzeo. Povrat dokumentacije može se odbiti isključivo u slučaju kada se radnjom krši zakon entiteta odnosno zakon Brčko Distirkta. U takvom sluačju odmah se obavezno obavještava entitet koji je zahtjev podniop odnosno Brčko Distrikt.
4)Zakon koji je na snazi u mjestu odvijanja potjere i pljenidbe dokaza primjenjuje se na radnje preduzete na osnovu stava 1. Ovog člana.
Što znači da pripadnici jednica unutrašnjih poslova ali i kako se navodi u članu 2.
3)U smislu ovog zakona pod pojmom "organi za provođenje zakona" smatraju se:

- tužilaštva,
- finansijska policija,
- službe policije,
- istražni organi poreske i carinske uprave, u mjeri u kojoj preduzimaju krivične istražne radnje
u okviru svojih nadležnosti,
- državna granična služba, u mjeri u kojoj preduzima krivične istražne radnje u okviru svojih
nadležnosti,

Mogu ući na teritoriju drugog entiteta odraditi akciju pozvati se na Hitnost, dostaviti papirologiju i eto ga.
uzgajivac

#1031 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by uzgajivac »

Capsicum wrote:Činjenicu da je dozvoljeno da se zakoni RS provode u FBIH, može se jednostavno objasniti strahom vladajućih elita na svim stranama od novih sličnih snimaka. Onaj ko je snimio Cvijanovićku očigledno ima na raspolaganju sredstva kojima može prisluškivati koga hoće. vjerovatno se radi o jednoj od stranih tajnih službi. Ja bih tipovao na SAD ili Njemačku...
Dakle pošto niko ne zna odakle snimak, onda su se elite vrlo lako složile oko zajedničkog interesa da otkriju izvor i spriječe dalje objavljivanje inkriminirajućih snimaka. Oraha u džepovima ne manjka...
nesvjesno navodiš na lažni trag. prisluškivani snimak je mogao objaviti samo onaj ko razumije srpski jezik. nisu SAD ni Njemačka, za prisluškivanje mobitela dovoljan je laptop, prateća oprema i nekoliko uposlenika agencije za istrage i zaštitu. :D
salik79

#1032 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by salik79 »

jao_situacije wrote:[
Ne znam jarane kako sam se uhljebio tako što sam naučio Javascript, CSS, HTML zato što učim android, ne kontam :-) :roll: kakve veze ima MMF sa IT i programiranjem web aplikacija ? Problem je što meni smeta ratno stanje u glavnom gradu ? problem je što sam ja xy noći pored, školovanja u toku dana, proveo učeći programirati pa mi smetaju ljudi koje boli qrac za sve, nek ima za kafe i cigara i da je pljuvati po nekome, i što su mu svi krivi jer je nesposoban da nađe posao ?
Boli mene qrac jer su oni nesposobni. Preko štele ne možeš prodavati znanje na zapadu pogotovo ne u IT sektoru ili znaš ili ne. Šta sad ja trebam? uništili firme sebi, popljačkali i šta ja trebam da trpim blokadu grada 72 sata, trebam da trpim povećanje poreza da se poprave zgrade jer se tebi pali, pali sebi po kući i po tornju javnu imovinu ne diraj nije tvoje i nemaš tu da tražiš šta. Bogom ti se kunem ja da sam bio policajac pred Predsjedništvom izvadio bi službeno oružje i dok vas ne bih sve poubijao ne bih stao.

Nek je meni, a ostali nek crknu... E vidis, ahbabu, ja vec deset godina imam posao iz snova (koji bi mnogi i na "zapadu" pozeljeli), dragi Bog dao, ali (sam) svim srcem (bio) uz obespravljeni i opljackani narod i ne bi mi bilo zao da svi iznova moramo dizati ovu zemlju, samo ako ce to biti bazirano na pravdi i postenju. Jer, ako ljudima oko mene nije dobro, kakav sam ja to covjek ako osudjujem njihov opravdani bunt protiv kriminalno-mafijaske hobotnice na vlasti?!
Red Wolf

#1034 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Red Wolf »

Da "remiziramo" i zakljucimo,znaci okra nas dodo u sred Sarajeva u po bjela dana,gospodski odradjeno a kazemo svi da je krkan,zajeb je zajeb :izet:
spreca

#1035 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

uzgajivac wrote:
Capsicum wrote:Činjenicu da je dozvoljeno da se zakoni RS provode u FBIH, može se jednostavno objasniti strahom vladajućih elita na svim stranama od novih sličnih snimaka. Onaj ko je snimio Cvijanovićku očigledno ima na raspolaganju sredstva kojima može prisluškivati koga hoće. vjerovatno se radi o jednoj od stranih tajnih službi. Ja bih tipovao na SAD ili Njemačku...
Dakle pošto niko ne zna odakle snimak, onda su se elite vrlo lako složile oko zajedničkog interesa da otkriju izvor i spriječe dalje objavljivanje inkriminirajućih snimaka. Oraha u džepovima ne manjka...
nesvjesno navodiš na lažni trag. prisluškivani nisu SAD ni Njemačka, za prisluškivanje mobitela dovoljan je laptop, prateća oprema i nekoliko uposlenika agencije za istrage i zaštitu. :D
Pa kakva je to spec sluzba koja nezna jezik zemlje u kojoj spijuniraju...........oni znaju jezik bolje nego mnogi nasi...i to sa svim dijalektima cak za svaki region znaju domace obicaje a to i je uslov da se ne otkriju
Blek Stena

#1036 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Blek Stena »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/glavna-t ... /141231038

Znači postoji zakon o pravnoj pomoći i službenoj saradnji u krivičnim stvarima između Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčkog Distrikta BiH,

Evo ga

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... %20bos.htm

I za ove koji pitaju kako je došao MUP rs-a u Federaciju ima član 8. pod nazivom Hitnost se kaže
Član 8.
Hitnost

1) U slučajevima potjere za počiniocima i pljenidbe dokaznog materijala , organi za provođenje zakona entiteta i Brčko Distrikta imaju pravo na preduzimanje neophodnih radnji na teritoriji drugih entiteta i Brčko Distrikta, uključujući upotrebu sredstava prinude te upotrebu oružja, bez saglasnosti datog entiteta odnosno Brčko distrikta.ž
2) U slučaju preduzimanja radnji na osnovu stava 1., odmah se obavještavaju nadležni organ i organ nadležan za gonjenje u entitetu, odnosno Brčko Distriktu, na čijoj teritoriji se radnje preduzimaju. Dokumentacija koja se odnosi na predmet i pomoću koje se pruža objašnjenje o stanju hitnosti mora im se također odmah dostaviti.
3) Dokumentacija iz stava 2. Člana 8. Vraća se entitetu odnosno Brčko Distriktu koji je radnje preduzeo. Povrat dokumentacije može se odbiti isključivo u slučaju kada se radnjom krši zakon entiteta odnosno zakon Brčko Distirkta. U takvom sluačju odmah se obavezno obavještava entitet koji je zahtjev podniop odnosno Brčko Distrikt.
4)Zakon koji je na snazi u mjestu odvijanja potjere i pljenidbe dokaza primjenjuje se na radnje preduzete na osnovu stava 1. Ovog člana.
Što znači da pripadnici jednica unutrašnjih poslova ali i kako se navodi u članu 2.
3)U smislu ovog zakona pod pojmom "organi za provođenje zakona" smatraju se:

- tužilaštva,
- finansijska policija,
- službe policije,
- istražni organi poreske i carinske uprave, u mjeri u kojoj preduzimaju krivične istražne radnje
u okviru svojih nadležnosti,
- državna granična služba, u mjeri u kojoj preduzima krivične istražne radnje u okviru svojih
nadležnosti,

Mogu ući na teritoriju drugog entiteta odraditi akciju pozvati se na Hitnost, dostaviti papirologiju i eto ga.
:thumbup: sad kad je rijesena misterija moze tema pod katanac
Šunj

#1037 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Šunj »

Sva ova polemika oko toga ko, sta i kako, po kojem zakonu, itd.... dovodi do zakljucka da BiH treba da reorganizuje sve, i za pocetak Ustav i izborni zakon. jer ovo nije demokratski nego nametnuti Ustav: http://www.oscebih.org/dejtonski_mirovn ... annex4.htm.
BiH je po diskriminaciji svojih gradjana, u samom svjetskom vrhu, ako ne i prva na tabeli (ne racunam tu drzave u kojima je trenutno rat). Nazalost pojam "gradjanin" u BiH ne postoji!
Naravno da ne odobravam nacin na koji je provaljeno u Klix!

http://www.oscebih.org/dejtonski_mirovn ... annex4.htm

Članak II: Ljudska prava i temeljne slobode

Ljudska prava. Bosna i Hercegovina i oba entiteta osiguravaju najvišu razinu međunarodno priznatih ljudskih prava i temeljnih sloboda. U tu svrhu postojat će Povjerenstvo za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, kako stoji u Aneksu 6 Općega okvirnoga sporazuma.

Međunarodni standardi. Prava i slobode utvrđeni u Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njezinim Protokolima izravno se primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svakim drugim zakonodavstvom.

Popis prava. Sve osobe unutra područja Bosne i Hercegovine uživaju ljudska prava i temeljne slobode spomenute u prethodnom stavku (2), koje uključuju:

Pravo na život
Pravo na nepodvrgavanje mučenju, nehumanom ili ponižavajućem postupku ili kazni
Pravo osobe da ne bude držana u ropstvu ili potčinjenosti ili pravo da ne obavlja prisilni ili obvezatni rad
Prava na slobodu i sigurnost ličnosti
Pravo na pošteno suđenje u građanskim i krivičnim predmetima, te druga prava u svezi s krivičnim postupcima
Pravo na privatni i obiteljski život, dom i poštu
Pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjere
Pravo na slobodu izražavanja
Pravo na slobodu mirnoga okupljanja i slobodu udruživanja s drugima
Pravo na zaključenje braka te osnivanje obitelji
Pravo na imovinu
Pravo na obrazovanje
Pravo na slobodu kretanja i prebivališta

Nediskriminacija. Uživanje prava i sloboda utvrđenih ovim člankom ili međunarodnim sporazumima koji su popisani u Dodatku I ovoga Ustava osigurava se svim osobama u Bosni i Hercegovini, bez diskriminacije na bilo kojoj osnovi, poput spola, rase, boje kože, jezika, vjere, političkoga ili drugog mišljenja, nacionalnoga ili socijalnog podrijetla, pripadnosti nacionalnoj manjini, imovine, rođenja ili drugoga statusa.

Izbjeglice i prognanici. Sve izbjeglice i prognanici imaju se pravo slobodno vratiti svojim domovima. Oni u skladu s Aneksom 7 Općega okvirnog sporazuma imaju pravo na povrat imovine koje su bili lišeni tijekom neprijateljstava od 1991. te da im se naknadi ona imovina koja im se ne može vratiti. Svaka obveza ili izjava u svezi s takvom imovinom preuzeta ili dana pod prisilom nevažeća je i ništavna.

Provedba. Bosna i Hercegovina te svi sudovi, ustanove, vladina tijela, kao i posredna tijela kojima upravljaju entiteti ili se istima upravlja unutra entiteta, primjenjuju i poštuju ljudska prava i temeljne slobode navedene u gornjem stavku (2).

Međunarodni sporazumi. Bosna i Hercegovina ostaje ili postaje stranom međunarodnih sporazuma popisanih u Dodatku I ovoga Ustava.

Suradnja. Sva nadležna tijela u Bosni i Hercegovini surađivat će i osigurati neograničen pristup:

svim međunarodnim mehanizmima za praćenje stanja ljudskih prava uspostavljenima za Bosnu i Hercegovinu;
nadzornim tijelima koja su ustanovljena na temelju bilo kojega od međunarodnih sporazuma navedenih u Dodatku I ovome Ustavu;
Međunarodnom sudu za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije (te će se osobito pokoravati nalozima izdanima na temelju Članka 29. Statuta toga Suda);
kao i svim drugim organizacijama kojima mandat u svezi s ljudskim pravima ili humanitarnim pravom dodijeli Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.
damskot

#1038 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by damskot »

Ovo je cisti poklon Klixu za Novu ! Dje god se nesto desava tu se raja svali tako da ce klix dobro hajrovati i neka ce .

IP adrese tj podatke prodaje google i facebook za finu lovu drzavi radi se o miliardama a racuni za te usluge su Online . Ja mislim da nije potrebno updaati u prostorije da bi nasli IP adrese Njih treba klix kulurno da preda za LOVU mada mislim da klix daje takve podatke i besplatno kad im se zatraze i tu bi im zamjerio . Znaci ako prodaju moje podatke i naplate kao i sve ostale svijetske kompanije hala im ako ih poklone da bi na drugoj strani dobili neka povlastice olaksice haram im onda bilo :)

(Podatci su LOVA podatci oduzeti postaju nevrijedni tako da je steta velika CISTA PLJACKA ! )
Pronadjite racune koje google izdaje za takve usluge drzavi USA isl da bi se orjentisali na to trziste :)

Naron Zn0 !
jao_situacije

#1039 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

salik79 wrote:
jao_situacije wrote:[
Ne znam jarane kako sam se uhljebio tako što sam naučio Javascript, CSS, HTML zato što učim android, ne kontam :-) :roll: kakve veze ima MMF sa IT i programiranjem web aplikacija ? Problem je što meni smeta ratno stanje u glavnom gradu ? problem je što sam ja xy noći pored, školovanja u toku dana, proveo učeći programirati pa mi smetaju ljudi koje boli qrac za sve, nek ima za kafe i cigara i da je pljuvati po nekome, i što su mu svi krivi jer je nesposoban da nađe posao ?
Boli mene qrac jer su oni nesposobni. Preko štele ne možeš prodavati znanje na zapadu pogotovo ne u IT sektoru ili znaš ili ne. Šta sad ja trebam? uništili firme sebi, popljačkali i šta ja trebam da trpim blokadu grada 72 sata, trebam da trpim povećanje poreza da se poprave zgrade jer se tebi pali, pali sebi po kući i po tornju javnu imovinu ne diraj nije tvoje i nemaš tu da tražiš šta. Bogom ti se kunem ja da sam bio policajac pred Predsjedništvom izvadio bi službeno oružje i dok vas ne bih sve poubijao ne bih stao.

Nek je meni, a ostali nek crknu... E vidis, ahbabu, ja vec deset godina imam posao iz snova (koji bi mnogi i na "zapadu" pozeljeli), dragi Bog dao, ali (sam) svim srcem (bio) uz obespravljeni i opljackani narod i ne bi mi bilo zao da svi iznova moramo dizati ovu zemlju, samo ako ce to biti bazirano na pravdi i postenju. Jer, ako ljudima oko mene nije dobro, kakav sam ja to covjek ako osudjujem njihov opravdani bunt protiv kriminalno-mafijaske hobotnice na vlasti?!
Ja znam dovoljan broj ljudi koji još uvijek žive socijalizam u glavi i neće da se promijene ako on neće sebi da pomogne neću ni ja, vjeruj mi. Znam ljude koji su završili "društvene nauke" kukaju 3 godine nema posla ponudiš im posao koji nije iz njihove struke, a nije ni ponižavajući ni fizički težak kaže neću ja to, nisam ja za to završio. Dobiju ponudu za posao u Zenici u svojoj struci mrsko mu ići u Zenicu da radi. Takvih tipova ljudi znam bruku i većina mladosti koja je moje godište ili blizu meni, imaju jednu ovako ustaljenu rečenicu, kad ga pitaš što pada ispite i što ne uči kaže "ma šta ću učiti da budem prvi na birou". Sve super sve 5 ima ljudi koji hoće da rade i takvima da ponudiš bilo šta oni će raditi i za dnevnicu od 10 KM, ali većina koje ja znam su ovi "šta ću učiti da budem prvi na birou". I zato molim te poštedi me te priče ne znam sve ljude, ali ono što znam je neradnički nastrojeno i ne žele da uče da napreduju da se usavršavaju da se prekvalificiraju ako već nema posla za ono šta su naumili sa 18. Posla ima za onoga ko hoće da radi. Sadaka mentalitet se mora iskorijeniti i za to nema protesta paljevine i ostalog to svako mora sa sobom riješiti ili ćeš raditi i imati, ili ćeš sjediti i gledati u Jupiter. Ništa osobno ali mi je dosta priče nema se ne može se.. Može se, mora se, nigdje na dunjaluku nikome ništa ne pada sa neba svi moraju da rade, to što mi imamo ovakve ljude je problem svih bivših socijalističkih država. Sve najbolje :)
uzgajivac

#1040 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by uzgajivac »

spreca wrote:
uzgajivac wrote:
nesvjesno navodiš na lažni trag. prisluškivani nisu SAD ni Njemačka, za prisluškivanje mobitela dovoljan je laptop, prateća oprema i nekoliko uposlenika agencije za istrage i zaštitu. :D
Pa kakva je to spec sluzba koja nezna jezik zemlje u kojoj spijuniraju...........oni znaju jezik bolje nego mnogi nasi...i to sa svim dijalektima cak za svaki region znaju domace obicaje a to i je uslov da se ne otkriju
ako je tako, onda je informant uposlenik strane ambasade i ovog trenutka ljetuje na nepoznatoj tropskoj lokaciji. potraga za njim predstavlja puko trošenje budžetskih sredstava poreznih obveznika i agencije za indirektno oporezivanje. :D
Innovation

#1041 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Innovation »

Srecnu i uspjesnu Novu 2015.god. svim uposlenicima KLIX.a i da se ovo sto prije rijesi, naravno u Vasu korist. :ljubi:
wolf07

#1042 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by wolf07 »

Dobrinja80 wrote:Prvo su došli po KLIx

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Ovo mi se mota po glavi otkad je cijela afera krenula ali mi se nije dalo da trazim po netu! Hvala @Dobrinja80 na podsjecanju koje je ipak proslo manje-vise nezapazeno od ostalih ucesnika u cijeloj prici. Nazalost, koliko mogu da vidim veci je broj onih koji su na volseban nacin preko noci postali tumaci prava pa nam ispiraju mozak nekim nebulozama tipa "pravo na privatnost", "neovlasteno snimanje" i slicne gluposti.

Naravo, postoji to u zakonima sve i jedne demokratski uredjene zemlje ali hajde samo pokusajte zamisliti drzavu u kojoj neki medij dodje do snimka politicara koji je debelo zaglavio u kriminalnu radnju, objavi taj snimak i onda se zbog neovlastenog snimanja, stavljanja na uvid javnosti i sl., taj medij nadje na udaru zakona!!! Ta zastita privatnosti, zabrana tajnog snimanja i sl. postoji zato da bi sprijecilo drzavu tj. policijski i obavjestajni aparat od snimanja, ucjenjivanja i progona gradjana a ne zato da bi sprijecilo gradjane da dodju do saznanja ko prekraja njihovu izbornu volju! A ovdje je upravo bila rijec o prekrajanju izborne volje, za neupucene, to je tesko krivicno djelo za koje je zaprijecena viegodisnja robija. Ono sto niko nije uradio, a trebao je po samom izbijanju afere ili neko iz medija ili neko policijskih, sigurnosnih i drugih drzavnih struktura je sljedece: postaviti jasno i nedvosmisleno pitanje Zeljki Cvijanovic - G-djo Zeljka da li je snimak autentican ili nije? Ako kaze da nije, poslati snimak na vjestacenje nezavisnoj i strucnoj ustanovi pa kad se pokaze da Cvijanovicka laze znamo na cemu smo, nju sleduje zatvor! Ako ne laze, teka tada se moze pristupiti "trkeljanju" Klix-a ali opet ne na ovaj NACIN.

Kad je rijec o nacinu na koji je doslo do izuzimanja sporne opreme, uredjaja i sl. Dodik je dobio 10 poena u glavi svakog drvosjece s Romanije jer je poslao SVOJU policiju u sred Sarajeva da uzme sta joj treba, to nisu mogli ni u periodu 92-95. s puskom u ruci a sad moze kako hoce. Dakle, pada u vodu sva ona prica o tome kako je Dodik grmalj, siledzija, glup itd., itd. Pokazalo se da je Dodik u stvari namazan frajer koji pronalazi nacin da bukvalno radi sta hoce i gdje hoce. Za RS je to vec odavno jasno ali evo nam ga i u F BiH. Politicki gledano tu ima svoju pudlicu koja se vabi Dragan Covic i on mu ponekad baci kost tipa - dobicete treci entitet a ovaj svrsava od dragosti, nema veze sto taj treci entitet ni u najvlaznijim snovima ne prelazi jednog pedlja na teritoriju RS-a. E sad, kad je to apsolvirano idemo na sljedeci korak, daj da nasa policija (policija RS-a) nesto radi u F BiH i neka to svi snime! Da je njemu do bilo cega drugog osim do ovog sto sam naveo u prethodnoj recenici mogao je to na drugi NACIN! Dakle, glatko je moglo da se isposluje da sav ovaj cirkus izvede Federalni ili kantonalni MUP, ali ne! Njemu je bas trebalo da NJEGOV MUP udje u Sarajevo, da uzme sta mu treba i da to odnese. MUP F BiH je tu bio u najmanju ruku predstavljen na nacin - neki likovi koji nosaju uniformu policije, al' nisu to pravi policajci, pravi policajci koji vrse istragu, izuzimaju, ispituju.... ti jebeni igraci mogu biti samo u uniformi MUP-a RS-a.

I za kraj, samo cu ponoviti ono sto sam vec pisao ovdje! Ko su ljudi koji su dali DOZVOLU za taj akt pravnog i svakog drugog nasilja? Ako nastave da rade na mjestima na kojima su radili do sada onda je to indikator da sve ove silne optuzbe koje pljuste od strane federalnih politicara nisu nista drugo vec obicna prdimahovina i da je sve uradjeno u dosluhu s Dodikom. Ako se pak pokaze da u F BiH ima volje i moci i tih par ljudi iz naseg pravosudja "potonu" onda je to znak da nasi politicari nisu znali sta im Dodik sprema u njihovoj vlastitoj avliji. Kako god okrenes - ne valja!

P.S. Sjetih se afere sa prisluskivanjem koju je provodila tadasnja VRS kontra federalnih politicara i kontra OHR-a i predstavnika medjunarodne zajednice u BiH negdje s kraja devedesetih ako se ne varam. Pa je onda IFOR, SFOR (ili ko je vec bio) opkolio lokaciju s koje je VRS to radila, izuzeo sve i kraj price. Zasto na taj slucaj nikad nije stavljena tacka s pravne strane gledanja je niko nije uhapsen, osumnjicen a kamo li osudjen ni od izvrsilaca u VRS ni od tadasnjih nalogodavaca koji su mogli biti samo u okviru struktura vlasti RS-a! Sta bi falilo da F BiH danas pokrene malo taj slucaj i po istom modelu predje u RS da izuzme sta joj zatreba vezano za taj slucaj?
York Light 100`s

#1043 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by York Light 100`s »

jao_situacije wrote:Ne znam jarane kako sam se uhljebio tako što sam naučio Javascript, CSS, HTML zato što učim android, ne kontam :-) :roll: kakve veze ima MMF sa IT i programiranjem web aplikacija ? Problem je što meni smeta ratno stanje u glavnom gradu ? problem je što sam ja xy noći pored, školovanja u toku dana, proveo učeći programirati pa mi smetaju ljudi koje boli qrac za sve, nek ima za kafe i cigara i da je pljuvati po nekome, i što su mu svi krivi jer je nesposoban da nađe posao ?
Ima ljudi u ovoj državi koji su završili mnogo više od tebe pa sjede kući nezaposleni tako da to tvoj patetični post vodu ne pije ovdje. Sa tim tvojim "ja sam uspjeo bez štele a dokaz je to što sam ja toliko noći bla bla bla i učio sam bla bla bla" nisi ništa dokazao jer ima doktora i ljudi sa fakultetom koji ne mogu naći posao.

Da, ima leziljebovića i ljenčuga ali kako to da svi koji su napustili ovu zemlju koji nisu imali ništa i radili ništa odjednom stanu na noge i nađu posao i još su neki cjenjeni među svojim stranim kolegama (Klix objavljuje dosta primjera na svom portalu)??? Jel se to odjednom stvorila radna navika? Nešto proradilo u njima čim su prošli granicu?
Da ti kažem iskreno ne rise

A jel? Ti si ko ljut zato što si morao trpiti povećanje poreza zbog jedne paljevine? A to nisi ljut što moraš dati milion izdataka i plaćanja Bog zna šta iz nepoznatih razloga samo zato da bi bogati foteljaši bili još bogatiji
Ti si ljut što je bila blokada tvog grada 72 sata a nije ti gore što je blokada čitave države godinama zato što su nas drugi dovelu u pizzdu materinu i tu ne tražiš odgovore
Ti bi ko izvadio pištolj i pucao a nisi do sada imao želju da izvadiš pištolj i pucaš po onima koji su ovu zemlju doveli do propasti

E zbog takvih kao ti volio bih da budu protesti u 2015 3 puta veći od februarskih i da bude haos toliki da šteta zahvati i tvoju imovinu, dabogda ovaj put blokada bila najmanje 30 dana :bih: :bih: :bih:
haos1

#1044 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by haos1 »

jao_situacije wrote:
haos1 wrote:
jao_situacije wrote: Ne razumijem kakve dužnosti ? Čovjek govori o razlogu donošenja zakona i ja mu objasnio, ja nisam ništa rekao za Željka.. Zavisi gdje je snimljen i kako je snimljen ja to ne znam niti sam bio tu, niti znam ko je i kako snimio. Može biti i da je način snimanja i mjesto snimanja dopušteno zakonom, može biti i da nije...
kakve to veze ima sa klixom? pa nisu oni prisluskivali, oni su samo objavili snimak.
Ne razmumijem šta je ovdje nejasno ?
KZ RS
Član 174.

(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili tonski snimi razgovor ili izjavu koja mu nije
namijenjena, ili omogući nepozvanom licu da se upozna sa razgovorom ili izjavom koja je
neovlašćeno prisluškivana ili snimana, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko tonski snimi izjavu koja je njemu namijenjena, bez
znanja i odobrenja onoga ko je daje, u namjeri da takvu izjavu zloupotrijebi, ili ko omogući
nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom.
(3) Ako djelo iz st. 1. i 2. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri
godine.
kakve veze to ima sa klixom? imas koji zakon o kupovanju glasova? i to sto si naucio java script, pa ne moze pola bosne nauciti javu i zivjeti samo od toga. kad imas toliki procenat nezaposlenih, a obrazovanih, onda nesto ozbiljno ne stima, ali gdje bi ti to znao... uostalom sta ja to tebi imam govoriti, ako nikom nije stalo do vlastite drzave, sta me boli kurac nosite se u pm. zivjeli nama nasi predstavnici jos 1000 godina! sirotinjo crknite!
Last edited by haos1 on 01/01/2015 18:01, edited 1 time in total.
jao_situacije

#1045 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

haos1 wrote:
jao_situacije wrote:
haos1 wrote: kakve to veze ima sa klixom? pa nisu oni prisluskivali, oni su samo objavili snimak.
Ne razmumijem šta je ovdje nejasno ?
KZ RS
Član 174.

(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili tonski snimi razgovor ili izjavu koja mu nije
namijenjena, ili omogući nepozvanom licu da se upozna sa razgovorom ili izjavom koja je
neovlašćeno prisluškivana ili snimana, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko tonski snimi izjavu koja je njemu namijenjena, bez
znanja i odobrenja onoga ko je daje, u namjeri da takvu izjavu zloupotrijebi, ili ko omogući
nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom.
(3) Ako djelo iz st. 1. i 2. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri
godine.
kakve veze to ima sa klixom? imas koji zakon o kupovanju glasova? i to sto si naucio java script, pa ne moze pola bosne nauciti javu i zivjeti samo od toga. kad imas toliki procenat nezaposlenih, neobrazovanih, onda nesto ozbiljno ne stima.
Jesi ti slijep ili šta ? koji dio od "ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom. " ti nije jasan? Koja riječ ti nije jasna pa da je protumačim. Ja citiram član zakona, a ti udario po nezaposlenim i mom programiranju kao da to ima veze sa ovim :lol:
mO k3

#1046 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mO k3 »

Kako god , ova akcija je dalje ucvrstila Klix kao najjaci internet portal u BiH i bolje se klixu nije moglo desiti
haos1

#1047 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by haos1 »

jao_situacije wrote: Jesi ti slijep ili šta ? koji dio od "ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom. " ti nije jasan? Koja riječ ti nije jasna pa da je protumačim. Ja citiram član zakona, a ti udario po nezaposlenim i mom programiranju kao da to ima veze sa ovim :lol:
ti si prvi udario o svom programiranju, ja sam odgovorio. ne znam kakve to veze ima, kao ni ovaj zakon sto si citirao: "ili ko omogući
nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom ". pa citas li ti sta pise? pise ko omoguci da se upozna sa takvom izjavom. znaci kaznice se lice koje je klixu omogucilo izjavu cvijanovic, a ne klix..
zunazu

#1048 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by zunazu »

Umalo popisivac wrote:
zunazu wrote:Puna podrška Klixu, koji ima svoje mane ali one sad nisu bitne.

Institucije koje su ovo dozvolile teško su pale na ispitu. Ovo bi trebalo ići na međunarodne sudove.
Pa pricekajmo prvo da vidimo sta je u pitanju. Ne upada policija bez sudskog naloga. Da bi dobili nalog moraju imati bar nekakvu podlogu. Ako su novinari ne znaci da su sveci, naprotiv ja bih rekao. :D
Ovakvo začepljanje usta je nedopustivo, u 2015-oj smo a ne u 1985-oj.

Vlast nam je oduzela sve, još je jedino ostalo da nam zabrane da se bunimo i govorimo istinu.
jalle

#1049 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jalle »

York Light 100`s wrote:
jao_situacije wrote:Ne znam jarane kako sam se uhljebio tako što sam naučio Javascript, CSS, HTML zato što učim android, ne kontam :-) :roll: kakve veze ima MMF sa IT i programiranjem web aplikacija ? Problem je što meni smeta ratno stanje u glavnom gradu ? problem je što sam ja xy noći pored, školovanja u toku dana, proveo učeći programirati pa mi smetaju ljudi koje boli qrac za sve, nek ima za kafe i cigara i da je pljuvati po nekome, i što su mu svi krivi jer je nesposoban da nađe posao ?
Ima ljudi u ovoj državi koji su završili mnogo više od tebe pa sjede kući nezaposleni tako da to tvoj patetični post vodu ne pije ovdje. Sa tim tvojim "ja sam uspjeo bez štele a dokaz je to što sam ja toliko noći bla bla bla i učio sam bla bla bla" nisi ništa dokazao jer ima doktora i ljudi sa fakultetom koji ne mogu naći posao.

Da, ima leziljebovića i ljenčuga ali kako to da svi koji su napustili ovu zemlju koji nisu imali ništa i radili ništa odjednom stanu na noge i nađu posao i još su neki cjenjeni među svojim stranim kolegama (Klix objavljuje dosta primjera na svom portalu)??? Jel se to odjednom stvorila radna navika? Nešto proradilo u njima čim su prošli granicu?
Da ti kažem iskreno ne rise

A jel? Ti si ko ljut zato što si morao trpiti povećanje poreza zbog jedne paljevine? A to nisi ljut što moraš dati milion izdataka i plaćanja Bog zna šta iz nepoznatih razloga samo zato da bi bogati foteljaši bili još bogatiji
Ti si ljut što je bila blokada tvog grada 72 sata a nije ti gore što je blokada čitave države godinama zato što su nas drugi dovelu u pizzdu materinu i tu ne tražiš odgovore
Ti bi ko izvadio pištolj i pucao a nisi do sada imao želju da izvadiš pištolj i pucaš po onima koji su ovu zemlju doveli do propasti

E zbog takvih kao ti volio bih da budu protesti u 2015 3 puta veći od februarskih i da bude haos toliki da šteta zahvati i tvoju imovinu, dabogda ovaj put blokada bila najmanje 30 dana :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: potpisujem.
Hajvan

#1050 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Hajvan »

iz iste ste vi jazbine izmigoljili, obojica
Post Reply