Mozda je to bio uslov Egipta da se ukljuci? Pomoci cemo vam u Jemenu, pa onda vi nama pomozite u Libiji!? Tripoli je okupirala Libijska zora. Cini mi se da su oni dio ihvanijskog pokreta koji je na pragu politickog nestanka. Sisi podrzava gnerala Haftara i vladu u Tobruku. Ako Sisi dobije Libiju to ce biti historijski momenat i prekretnica za ovu drzavu. Zajeban je igrac Sisi, bice zanimljivo pratiti njegove poteze u buducnosti.sarajevoxxxx wrote:
Govori se o tome ako uspije ova akcija u Jemenu na red dolazi Libija
Jemen
- Kikibombona
#1026 Re: Jemen
- insomnia78
#1027 Re: Jemen
Nego, ova ujedinjena arapska vojska bi se, makar deklarativno, trebala boriti i protiv Daesha
Gdje to, u Siriji, Iraku?
Gdje to, u Siriji, Iraku?
- Challenger__
#1028 Re: Jemen
Daj link. Jebo usmenu predaju.insomnia78 wrote:Prema CNN-u kopnena intervencija moze usljediti svakog momenta
Glavni kandidati KSA i Egipat
- Challenger__
#1029 Re: Jemen
Ako uspje da progura projekat zajedničkih arapskih snaga, Sisi će postati lider ovog djela svijeta.
- insomnia78
#1030 Re: Jemen
HahahaChallenger__ wrote:Daj link. Jebo usmenu predaju.insomnia78 wrote:Prema CNN-u kopnena intervencija moze usljediti svakog momenta
Glavni kandidati KSA i Egipat
Mozel na arapskom
- Challenger__
#1031 Re: Jemen
Sad je masa špkeulacija i trgovine iza scene. Sve je to prerano za suditi. Ko ostane u sedlu, prvi je.Kikibombona wrote:Mozda je to bio uslov Egipta da se ukljuci? Pomoci cemo vam u Jemenu, pa onda vi nama pomozite u Libiji!? Tripoli je okupirala Libijska zora. Cini mi se da su oni dio ihvanijskog pokreta koji je na pragu politickog nestanka. Sisi podrzava gnerala Haftara i vladu u Tobruku. Ako Sisi dobije Libiju to ce biti historijski momenat i prekretnica za ovu drzavu. Zajeban je igrac Sisi, bice zanimljivo pratiti njegove poteze u buducnosti.
- Challenger__
#1032 Re: Jemen
Nebitno. Običaj foruma su linkovi. Daj link ili kvotaj vijest.insomnia78 wrote:Hahaha
Mozel na arapskom
-
sarajevoxxxx
#1033 Re: Jemen
Saudija vrši pritisak na Egipat, evo egipatski sud razmatra da skine Hamas sa liste terorističkih organizacija.Mislim, da Saudiji sada trenutno nisu prioritet ihvanije, čak šta više.Ihvanije u Jemenu su sada snaga na koju se Saudija može osloniti.Kikibombona wrote:Mozda je to bio uslov Egipta da se ukljuci? Pomoci cemo vam u Jemenu, pa onda vi nama pomozite u Libiji!? Tripoli je okupirala Libijska zora. Cini mi se da su oni dio ihvanijskog pokreta koji je na pragu politickog nestanka. Sisi podrzava gnerala Haftara i vladu u Tobruku. Ako Sisi dobije Libiju to ce biti historijski momenat i prekretnica za ovu drzavu. Zajeban je igrac Sisi, bice zanimljivo pratiti njegove poteze u buducnosti.sarajevoxxxx wrote:
Govori se o tome ako uspije ova akcija u Jemenu na red dolazi Libija
Onda Sisi se bori protiv starog jemenskog režima tj Ali Saliha, i time pomaže Ihvanije u Jemenu, a pitanje je kako će se postaviti Selman sada u Libiji, nije to više ona stara saudijska politika.Ako i bude intervencije, možda će meta biti isil protiv kojeg se trenutno i Ihvanije u Libiji bore.
Ali ovo sve je ako bude ovo ili ako bude ono.Realno, ovo se sve više komplikuje, velike sile nisu rješile ni isil oko Kobanea, tu je i Irak, Mosul, narodi u svim zemljama su nezadovoljni, i to je glavni razlog što imamo i Hute i isil, i al kaidu.
Lično me je strah svih vojnih intervencija, pokazalo se u Siriji i Iraku, da to i ne funkcioniše baš onako kako to veliki žele.Šta i kad pobjede Hute? Opet 20 miliona gladnih usta, to niko živ ne može kontroisati.Isto važi i za Irak i isil.
Po meni samo zdravi principi, koji će poroditi zdravu viziju i strategiju mogu donijeti dobro tim narodima na BI.Znači, nema ubijanja, ljudski život je nešto najvrjednije, nema sile, oholosti.Razgovori, poštovanje, mudro postupanje, potiranje negativnih pojava, čiščenje ispred svog praga, sve te države oko Jemena da se organizuju mogu Jemen dignuti iz siromaštva bez ikakvih problema.Najbogatiji dio svijeta po prirodnim resursima a ljudi se najviše ubijaju, to je strašno, žalosno, mase i mase ljudi se truju sektaštvom, mržnjom, kompletna društva su inficirana, nevjerovatno.
- insomnia78
#1034 Re: Jemen
Vidi sto se upalio hahaChallenger__ wrote:Nebitno. Običaj foruma su linkovi. Daj link ili kvotaj vijest.insomnia78 wrote:Hahaha
Mozel na arapskom
Pomalo ba
Jesam malo "nakitio" da te trznem
Intervencija se stvarno ocekuje
Egipat i Saudija su stvarno razgovarali o mogucnosti da kroce na jemensko tlo
Egipat, prema tvrdnjama iz vise izvora, nije pucao direktno na grad sa brodova vec su pravili baraznu vatru na jednom od tri glavna putaSaudi Arabia and Egypt have both talked about the possibility of putting boots on the ground. On Saturday, Yemeni Foreign Minister Riyadh Yaseen said he expected coalition troops to be in Yemen within days.
Uostalom, evo ti link
http://edition.cnn.com/2015/03/30/middl ... ervention/
-
sarajevoxxxx
#1035 Re: Jemen
Pakistan demantovao da će slati snage arapskom savezu u Jemenu!
Znači otpada i Pakistan.Turska ni ona se previše ne upinje, znači jedini Egipat od većih sila je u ovom savezu.
Znači otpada i Pakistan.Turska ni ona se previše ne upinje, znači jedini Egipat od većih sila je u ovom savezu.
- Challenger__
#1036 Re: Jemen
Znam, zato sam i tražio link. Praviš budalu od sebe.insomnia78 wrote:Jesam malo "nakitio" da te trznem
- insomnia78
#1037 Re: Jemen
Pa u osnovi nisam nista slag'oChallenger__ wrote:Znam, zato sam i tražio link. Praviš budalu od sebe.insomnia78 wrote:Jesam malo "nakitio" da te trznem
Jesi procit'o clanak?
Jel lijepo pise da su razgovarali da vojno intervenisu?
Jel se ocekuje intervencija svakog momenta?
PS: eno procitaj, ako nisi Assadov intervju od jucer CBS-u
Stavio sam link na "siriju"
Last edited by insomnia78 on 31/03/2015 03:14, edited 1 time in total.
- Challenger__
#1038 Re: Jemen
A danas su počeli zajedničku vojnu vježbu:sarajevoxxxx wrote:Pakistan demantovao da će slati snage arapskom savezu u Jemenu!

Ako ti je vijest tačna, završili su je prije nego što su je i počeli.
- insomnia78
#1039 Re: Jemen
Posl'o im je Sudan, najmanje jedan avionsarajevoxxxx wrote:Pakistan demantovao da će slati snage arapskom savezu u Jemenu!
- insomnia78
#1040 Re: Jemen
I ja sam vidio na vise mjesta da Pakistan otpadaChallenger__ wrote:A danas su počeli zajedničku vojnu vježbu:sarajevoxxxx wrote:Pakistan demantovao da će slati snage arapskom savezu u Jemenu!
Ako ti je vijest tačna, završili su je prije nego što su je i počeli.
Cak nude da budu moderator pregovora za mir
Ja mislio to opste poznato pa nisam ni pis'o
- Challenger__
#1041 Re: Jemen
Challenger__ wrote:sarajevoxxxx wrote:- Middle East Monitor: Sisi je iskoristio Jemen da uzdrma Saudiju
Sa'vox. Ne bilo ti zapovjeđeno, baci link, nisam trenutno u prilici da guglam. Hvala.
Sa'vox. Pogledao sam Monitor na engleskom - nisam našao članak. Možeš li baciti link, bez obzira na kom je jeziku.
- Co0l
#1042 Re: Jemen
Nepopravljivi su.
- insomnia78
#1043 Re: Jemen
Co'ekje zauzet na tikritskom bojistu
Vidis da pada grad
Ti navalio, daj link, daj link
Vidis da pada grad
Ti navalio, daj link, daj link
- asurbanipal
#1045 Re: Jemen
Nema ni muslimana...insomnia78 wrote:A muslimani na drustvenim mrezama sute
Nema linkova na video sa ubijenom djecom, srusenim kucama, nema osude bombardovanja izbjeglickog kampa, nema nista
- salik79
#1046 Re: Jemen
asurbanipal wrote:Nema ni muslimana...insomnia78 wrote:A muslimani na drustvenim mrezama sute
Nema linkova na video sa ubijenom djecom, srusenim kucama, nema osude bombardovanja izbjeglickog kampa, nema nista
Muslimana mozda i ima, ali mumina jok. Statisticki gledano, najvise mumina je ubijeno od strane muslimana.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1047 Re: Jemen
i ja pratim ove što su im puna usta gaze i palestine ljetos
šutnja je zlato 
bezbeli ne kontaju ko je koga napao
isto sa gruzijom kad su se naložili i skontali da nije muslimanska zemlja kad ih je rusija napala
pa im nije zanimljivo

bezbeli ne kontaju ko je koga napao
isto sa gruzijom kad su se naložili i skontali da nije muslimanska zemlja kad ih je rusija napala
pa im nije zanimljivo
- asurbanipal
#1048 Re: Jemen
Black swan wrote:i ja pratim ove što su im puna usta gaze i palestine ljetos
Prodana je Palestina od strane Arapa još 1917., a tačka na to stavljena 3. januara, 1919. godine dogovorom Feisala i Weizmanna...
-
sumirprimus
#1049 Re: Jemen
sisi sisi
samo sam se salio...
kako jedan diktatorcic,prodje put od boznastva i genija do izdajice,i svo vrijeme svi u pravu...
kakvi geniji kakvi bakraci,levl znaci levl..
samo sam se salio...
kako jedan diktatorcic,prodje put od boznastva i genija do izdajice,i svo vrijeme svi u pravu...
kakvi geniji kakvi bakraci,levl znaci levl..
-
Plastikaa
#1050 Re: Jemen
Agresija na Jemen: saudijske zračne snage bombardirale izbjeglički kamp na sjeveru zemlje, najmanje 40 mrtvih, među mrtvima žene i djeca