Jel ti to smeta samo kod muslimama ili inace?animals wrote:Ne pijem Heiniken..
samo mi smeta kad se neko obiljezava religiozno..
pa i djecu u danasnjem svijetu..
Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
-
El malagueño
#1026 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
- animals
#1027 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Kod sviju...El malagueño wrote:Jel ti to smeta samo kod muslimama ili inace?animals wrote:Ne pijem Heiniken..
ali muslimani se isticu najvise..
-
El malagueño
#1028 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Pokrivanje zene nije stvar religioznog obiljezavanja nego drzanje do propisa odjevanja. Kao sto kad musliman ne jede svinjetinu, to ne radi da bi se 'religiozno obiljezavao' nego zato sto vjeruje da mu je zabranjeno i zeli se pridrzavati toga. Ne radi to da bi tebi pokazao da je musliman.animals wrote:Kod sviju...El malagueño wrote:Jel ti to smeta samo kod muslimama ili inace?animals wrote:Ne pijem Heiniken..
ali muslimani se isticu najvise..
A religiozno obiljezavanje je npr podizanje krizeva iznad gradova, crtanje istih na kucama i nosenje takvih obiljezja oko vrata. Ili za bozic stavljat lampe na kuce itd.
-
putokaz1
#1029 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Lako ćemo sa HB ako nekad ukinemo RS
-
Hafis
#1030 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Jel' vam ovo neki novi talent, po svoj prilici malo kraćih pantOlonaEl malagueño wrote: Pokrivanje zene nije stvar religioznog obiljezavanja nego drzanje do propisa odjevanja. Kao sto kad musliman ne jede svinjetinu, to ne radi da bi se 'religiozno obiljezavao' nego zato sto vjeruje da mu je zabranjeno i zeli se pridrzavati toga. Ne radi to da bi tebi pokazao da je musliman.
A religiozno obiljezavanje je npr podizanje krizeva iznad gradova, crtanje istih na kucama i nosenje takvih obiljezja oko vrata. Ili za bozic stavljat lampe na kuce itd.
Znači nije stvar religije već propisa. Čijih propisa? Lovačkog društva Spreča iz Kalesije ili HNK Branitelja iz Rodoča-Mostar.Pokrivanje zene nije stvar religioznog obiljezavanja nego drzanje do propisa odjevanja.
Aha, znači ''vjeruje''. Tu si u pravu, stvarno to nema veze s vjerom.Kao sto kad musliman ne jede svinjetinu, to ne radi da bi se 'religiozno obiljezavao' nego zato sto vjeruje da mu je zabranjeno
- spreca
#1031 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
I ovi juzni su izgleda prNuli u fenjer ako su docekali da ih Afiz brani.....kako mi Afiz mirise na davno banovanog @OSA ...nikad vi necete zivjeti u trecem a mozda ni tada 
-
Hafis
#1032 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Naš @spreča je po svemu sudeći standardni čakijaš iz neke pripizdine oko Kalesije 
-
El malagueño
#1033 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Citas samo ono sto tebi odgovara. Niko ne spori da se radi o vjeri. Ali ne o VJERSKOM OBILJEZAVANJU. Znaci ne nose zene marame da bi tebi pokazale da su one muslimanke. Sta ne kontas?Hafis wrote:Jel' vam ovo neki novi talent, po svoj prilici malo kraćih pantOlonaEl malagueño wrote: Pokrivanje zene nije stvar religioznog obiljezavanja nego drzanje do propisa odjevanja. Kao sto kad musliman ne jede svinjetinu, to ne radi da bi se 'religiozno obiljezavao' nego zato sto vjeruje da mu je zabranjeno i zeli se pridrzavati toga. Ne radi to da bi tebi pokazao da je musliman.
A religiozno obiljezavanje je npr podizanje krizeva iznad gradova, crtanje istih na kucama i nosenje takvih obiljezja oko vrata. Ili za bozic stavljat lampe na kuce itd.![]()
Znači nije stvar religije već propisa. Čijih propisa? Lovačkog društva Spreča iz Kalesije ili HNK Branitelja iz Rodoča-Mostar.Pokrivanje zene nije stvar religioznog obiljezavanja nego drzanje do propisa odjevanja.
Aha, znači ''vjeruje''. Tu si u pravu, stvarno to nema veze s vjerom.Kao sto kad musliman ne jede svinjetinu, to ne radi da bi se 'religiozno obiljezavao' nego zato sto vjeruje da mu je zabranjeno
-
Stari_demagog
#1034 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Što UZP-ovci pjene, posljednji trzaji nestajućih UZP-ovaca.
-
Hafis
#1035 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Nose zato što im to vjera nalaže. A to u očima recimo agostika poput mene i jeste vjersko obilježavanje.El malagueño wrote:Citas samo ono sto tebi odgovara. Niko ne spori da se radi o vjeri. Ali ne o VJERSKOM OBILJEZAVANJU. Znaci ne nose zene marame da bi tebi pokazale da su one muslimanke. Sta ne kontas?Hafis wrote:Jel' vam ovo neki novi talent, po svoj prilici malo kraćih pantOlonaEl malagueño wrote: Pokrivanje zene nije stvar religioznog obiljezavanja nego drzanje do propisa odjevanja. Kao sto kad musliman ne jede svinjetinu, to ne radi da bi se 'religiozno obiljezavao' nego zato sto vjeruje da mu je zabranjeno i zeli se pridrzavati toga. Ne radi to da bi tebi pokazao da je musliman.
A religiozno obiljezavanje je npr podizanje krizeva iznad gradova, crtanje istih na kucama i nosenje takvih obiljezja oko vrata. Ili za bozic stavljat lampe na kuce itd.![]()
Jer da ih ne nose, ne bih ni znao da su muslimanke
- fakat
#1036 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Stari_demagog wrote:Što UZP-ovci pjene, posljednji trzaji nestajućih UZP-ovaca.
-
Hafis
#1037 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Vidi ovogaStari_demagog wrote:Što UZP-ovci pjene, posljednji trzaji nestajućih UZP-ovaca.
- Bloo
- Globalna šefica
#1038 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
S obzirom da postoji PS Herceg Bosne (priznat od Ministarstva pravde BiH)...
http://ps-hb.info/
http://ps-hb.info/
- spreca
#1039 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Nek se jos malo kurce.....ko zna dali ce ikad vise imati priliku.....treba fino podrzati Lijanovice devedesetku i dovesti ih na tronStari_demagog wrote:Što UZP-ovci pjene, posljednji trzaji nestajućih UZP-ovaca.
-
Stari_demagog
#1040 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ma ne treba ništa podržavati samo pustiti nek vrijeme odradi svoje. Kad i MZ vidi da stranke sa hrvatskim predznakom ne budu mogle osvojiti ni 10 % glasova na nivou države reći će jebite se i vi i vaša konstitutivnost. Umjesto da se spašavaju tako što će preći na građanski sistem u kojem bi postojale mješovite stranke i gdje bi i Bošnjaci glasali za sposobne Hrvate oni žele da ostanu bez igdje ičega. Još kakvu im štetu trenutno pravi i fašistička politika Hrvatske ni sami nisu svjesni.spreca wrote:Nek se jos malo kurce.....ko zna dali ce ikad vise imati priliku.....treba fino podrzati Lijanovice devedesetku i dovesti ih na tronStari_demagog wrote:Što UZP-ovci pjene, posljednji trzaji nestajućih UZP-ovaca.
-
El malagueño
#1041 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Nose zato što im to vjera nalaže. A to u očima recimo agostika poput mene i jeste vjersko obilježavanje.Hafis wrote:Citas samo ono sto tebi odgovara. Niko ne spori da se radi o vjeri. Ali ne o VJERSKOM OBILJEZAVANJU. Znaci ne nose zene marame da bi tebi pokazale da su one muslimanke. Sta ne kontas?El malagueño wrote:Znači nije stvar religije već propisa. Čijih propisa? Lovačkog društva Spreča iz Kalesije ili HNK Branitelja iz Rodoča-Mostar.Pokrivanje zene nije stvar religioznog obiljezavanja nego drzanje do propisa odjevanja.
Jer da ih ne nose, ne bih ni znao da su muslimanke[/quote]
Moj odgovor se odnosio na @animals-ovu opasku da ne voli kad SE neko vjerski obiljezava. A iako se marama nosi da postujes vjerske propise, ne nosi se marama da bi SE vjerski obiljezavalo. Razlika postoji izmedju postovanja vjerski propisa i vjerskog obiljezavanja da svako vidi da si ove ili one vjere kao npr podizanje krizeva iznad gradova i tako to. Znam, da bi se ovo skontalo treba imati covjek odredjene kapacitete. Iskreno, sumnjam u to da ih ti posjedujes.
-
Hafis
#1042 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Četvrti post i ode odmah na fašizam.Stari_demagog wrote:Ma ne treba ništa podržavati samo pustiti nek vrijeme odradi svoje. Kad i MZ vidi da stranke sa hrvatskim predznakom ne budu mogle osvojiti ni 10 % glasova na nivou države reći će jebite se i vi i vaša konstitutivnost. Umjesto da se spašavaju tako što će preći na građanski sistem u kojem bi postojale mješovite stranke i gdje bi i Bošnjaci glasali za sposobne Hrvate oni žele da ostanu bez igdje ičega. Još kakvu im štetu trenutno pravi i fašistička politika Hrvatske ni sami nisu svjesni.spreca wrote:Nek se jos malo kurce.....ko zna dali ce ikad vise imati priliku.....treba fino podrzati Lijanovice devedesetku i dovesti ih na tronStari_demagog wrote:Što UZP-ovci pjene, posljednji trzaji nestajućih UZP-ovaca.
Pripazite djeco, ovo je neki naš H-B provokator
-
Stari_demagog
#1043 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Hafis wrote:Vidi ovogaStari_demagog wrote:Što UZP-ovci pjene, posljednji trzaji nestajućih UZP-ovaca.Nikad ti nećeš na golfa 3 preći s tom pameću. I onda kažu jebe ih smog u antifašistička pluća.

Inače malo zakržljali, intelektualno zaostali, psihički nestabilni
Ako bi ih uporedili sa nekim automobilom ekvivalent bi im bio Yugo 45, auto, a nema ono što bi auto trebalo imati.
-
Hafis
#1044 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Iskreno, zaboli me neka stvar u što ti sumnjaš.El malagueño wrote:
Moj odgovor se odnosio na @animals-ovu opasku da ne voli kad SE neko vjerski obiljezava. A iako se marama nosi da postujes vjerske propise, ne nosi se marama da bi SE vjerski obiljezavalo. Razlika postoji izmedju postovanja vjerski propisa i vjerskog obiljezavanja da svako vidi da si ove ili one vjere kao npr podizanje krizeva iznad gradova i tako to. Znam, da bi se ovo skontalo treba imati covjek odredjene kapacitete. Iskreno, sumnjam u to da ih ti posjedujes.
Vego prti na forum religija pa se tamo nabilajite čija je vjera bolja i prangija duža.
-
Hafis
#1045 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
A goleme slike....koji obrat u raspravi.Stari_demagog wrote:Hafis wrote:Vidi ovogaStari_demagog wrote:Što UZP-ovci pjene, posljednji trzaji nestajućih UZP-ovaca.Nikad ti nećeš na golfa 3 preći s tom pameću. I onda kažu jebe ih smog u antifašistička pluća.
Inače malo zakržljali, intelektualno zaostali, psihički nestabilni
Ako bi ih uporedili sa nekim automobilom ekvivalent bi im bio Yugo 45, auto, a nema ono što bi auto trebalo imati.
Ima još ona jedna ratna s onim rakijašima u uniformi što su natakarili svastiku iznad sebe. Još samo nju postavi i dokrajčio si me hargumentima.
-
Stari_demagog
#1046 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
A ona je starija od ove preko 20 godine, ali vidi se da se za 20 godine nije intelektualno uznapredovalo.
-
El malagueño
#1047 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Jesi to skontao da si se provalioHafis wrote:Iskreno, zaboli me neka stvar u što ti sumnjaš.El malagueño wrote:
Vego prti na forum religija pa se tamo nabilajite čija je vjera bolja i prangija duža.
-
Hafis
#1048 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
čekaj, koji si ono ti. Trenutno se prepirem s nekoliko delegata pa vas malo već počinjem zamjenjivati međusobno.El malagueño wrote:Jesi to skontao da si se provalioHafis wrote:Iskreno, zaboli me neka stvar u što ti sumnjaš.El malagueño wrote:
Vego prti na forum religija pa se tamo nabilajite čija je vjera bolja i prangija duža.uostalom nije ti ovo tvoj kamenjar pa da mi ti govoris dje cu i sta cu.
ti si ono onaj delegat po pitanju vjere koliko vidim. Šta ti nije jasno, evo obećavam objasnit ću ti.
Nego, ovo mi objasni:
Razlika postoji izmedju postovanja vjerski propisa
Gdje ti je H kod ovog akuzativa. Ovo se ne bi smjelo desiti bosancu. Da ti nisi neki moj pajdo iz Ercegovine na tajnom zadatku ovdje
Pripazi malo kume, provalit će te.
-
El malagueño
#1049 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Hajmo malo o gramatici kad nestane argumenata. Nisam ercegovac, ni blizu.Hafis wrote:čekaj, koji si ono ti. Trenutno se prepirem s nekoliko delegata pa vas malo već počinjem zamjenjivati međusobno.El malagueño wrote:Jesi to skontao da si se provalioHafis wrote: Iskreno, zaboli me neka stvar u što ti sumnjaš.
Vego prti na forum religija pa se tamo nabilajite čija je vjera bolja i prangija duža.uostalom nije ti ovo tvoj kamenjar pa da mi ti govoris dje cu i sta cu.
ti si ono onaj delegat po pitanju vjere koliko vidim. Šta ti nije jasno, evo obećavam objasnit ću ti.
Nego, ovo mi objasni:
Gdje ti je H kod ovog akuzativa. Ovo se ne bi smjelo desiti bosancu. Da ti nisi neki moj pajdo iz Ercegovine na tajnom zadatku ovdje![]()
-
Hafis
#1050 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Pa kako ti se moglo desiti da izostaviš H tamo gdje mora biti. I to, obzirom da nemaš puno grešaka u pisanju, imam dojam da si uvjeren da se ta riječ u akuzativu piše bez zadnjeg slova H.El malagueño wrote:Hajmo malo o gramatici kad nestane argumenata. Nisam ercegovac, ni blizu.Hafis wrote:čekaj, koji si ono ti. Trenutno se prepirem s nekoliko delegata pa vas malo već počinjem zamjenjivati međusobno.El malagueño wrote:
Jesi to skontao da si se provaliouostalom nije ti ovo tvoj kamenjar pa da mi ti govoris dje cu i sta cu.
Nego, ovo mi objasni:
Gdje ti je H kod ovog akuzativa. Ovo se ne bi smjelo desiti bosancu. Da ti nisi neki moj pajdo iz Ercegovine na tajnom zadatku ovdje![]()
Evo iščitaj ovaj forum od njegovog postojanja da se to još nije desilo niti jednom Bošnjaku ovdje.
Ja se nikad ne varam u ovim stvarima, a čovjek bi rekao da se samo zajebajem.
Ti si naš