25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
The Realist

#1027 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by The Realist »

Picajzla wrote: Ma jedine igrace sto je on dove jesu: Vrsajevic, TSS, Hadzic.
Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Zukanović?
AhmetShabo

#1028 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by AhmetShabo »

faketowsky wrote:ljudi vidjet cete da ce ovi pokazat puno vise nego protiv nigerije.. mada nikad znaci nikad ne bih dao da mi igraju 2 irgaca propalog hajduka u prvoj postavi i neki tamo hadzic.. NIKAD u prvoj,, al obicno bude sve mimo ocekivanja, pa tako i danas ocekujemo svi potop i losu igru, a pobijedicemo sa ovim sarenim sasatvom
eto, samo da se citiram
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1030 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Chmoljo »

mah... shvatam ja da ljudi ne vole generale poslije bitke i šupljatore kojima nikad ništa nije potaman, ali to opet ne znači da se treba ići u drugu krajnost, a iz koje isto tako ništa dobro ne može izaći. jer kada se pojavi tu pukotina, nastaje haos...

sukobi u svlačionici nisu strani nigdje. toga će uvijek biti, i u svim reprezentacijama, i u klubovima, pa ne treba ni praviti tragediju od toga. samo bi svi trebali željeti da pobijedi principijelnost i dosljednost u takvim sukobima, jer su temelj zdrave atmosfere.
lijek-za-sve

#1031 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by lijek-za-sve »

e jbg ga Chmoljo ...niti sam koga kritikovao a jos manje politizovao....ali sam uvijek gledao da neke stvari koje ne valjaju svi skupa ukazemo,uklonimo i sto bezbolnije elminisemo a ti kazes da smo mrzitelji?
nisam i nismo...
jefferson

#1032 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by jefferson »

It_is_a_Leclerc wrote:
Chmoljo wrote:kažu ne može se... jok, ne može se, vidi se kako se može.

Safete, hvala na svemu, ali dosegao si svoj limit. udario si temelje dobroj reprezentaciji, koja bi uz kvalitetnog stručnjaka mogla igrati zapaženu ulogu u nekoliko narednih ciklusa.

što se tiče previranja u reprezentaciji, neki igrači bi trebali početi da se polako opraštaju. prvenstveno mislim na Misimovića, ukoliko se ne pomiri sa činjenicom da može igrati mečeve protiv lošijih reprezentacija.

ono što me obradovalo više od pobjede jeste to da više nemamo tako kratku klupu. ima tu dobrih momaka, ima tu temelja za budućnost. i eventualni gubitak Spahića neće više biti tragedija, jer po prikazanom, uopšte nije bio najbolji odbrambeni igrač.

da Safet nema muda, nema. da mi je iz oka ispao.
To je otprilike to.

Al' i ovaj forum je dokaz da mi ne znamo ništa fino i kulturno. Kod nas - ili si idol, predsjednik svemira, ili si smetljar i govno koje treba potjerati. Nema između. I to jest problem, ne samo reprezentacije, fudbala ili sporta generalno.

Papetu se treba svakako zahvaliti. Čovjek je napravio i dobrih i loših stvari. Nažalost, on je sam pred sebe stavio cilj kojeg nije ispunio i to je razlog za ostavku. Možemo mi čestitati momcima na finoj prezentaciji u dvije od tri utakmice, biti sretni što smo se pojavili, ali ljudski je pozvati one koji ne ispunjavaju ciljeve na odgovornost.

Bez zle krvi.

Kako rekoh, nadam se da će sve što se bude dešavalo oko vrlo problematične "zamjene" nekih "nosivih stubova" reprezentacije koji su malo "dotrajali", biti daleko od očiju javnosti i da će neko sa apetitom zalupiti vrata svlačionice pred dugačkim novinarskim nosevima koji čekaju šta će se čuti iz svlačionice. Jer, javnost je vrlo zlonamjerna, željna "prljavog veša" i većina bi "zapalila Rim" samo da se ogrije na vatri.
Niko ne govori da se Papetu ne treba zahvaliti. Pape je puno toga napravio. Ali ga jebe defetizam i manjak muda. Imao je muda dok je bio igrac, medjutim mislim da ga ne ide bas menadzerska pozicija i sva odgovrnost koja ide sa tim.
Njega je Osim s pravom spasio poslije Portugala. I ja sam tada govorio da ne trebamo biti reprezentacija koja ce mjenjati selektore kao majice. Vrlo brzo cemo ostati bez ljudi koji ce htjeti trenirati tim.
Medjutim, Pape je dosegao svij limit, i to se pokazalo na zalost upravo na SP. Da je na klupi bio neko iskusniji ili neko sa vise muda, mi bi danas bili medju 16.
Pape ako nadje dobar klub nakon ovoga, neka je. I nadam se da ce biti uspjesan tamo gdje ce malo vise iskustva pokupiti i malo veca muda srasti, pa mozda nekad nakon 10g ako hoce nek opet vodi reprezentaciju.
Ova reprezentacija se sada ubila za Vahu ili nekog drugog "teroristu" koji zna posao ali se ne da zajebavati.
Pokazalo se da kada se red uvede u savez da stvari odmah bolje funkcionisu. Sada treba neko ko ce uvesti red u tim, pojedinim igracima reci onako kako je (sto je dobro i za njih same) i krenuti ka EP u francuskoj.
Chmoljo

#1033 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Chmoljo »

lijek-za-sve wrote:e jbg ga Chmoljo ...niti sam koga kritikovao a jos manje politizovao....ali sam uvijek gledao da neke stvari koje ne valjaju svi skupa ukazemo,uklonimo i sto bezbolnije elminisemo a ti kazes da smo mrzitelji?
nisam i nismo...
ne, to se provlači ko god napiše kritiku na selektora, a pogotovo na pojedine igrače. a nisam rekao da si ti mrzitelj, nego me nervira svako ušutkivanje i ono, ne talasaj. mislim, nit će forum išta ustalasati, nit je moje mišljenje relevantno ikome osim meni i mom kućnom ljubimcu, ali svejedno, takve reakcije me podsjećaju na moju nanu, koja još zazire od OZNE, ako malo glasnije progovoriš o institucionalnom lopovluku npr.
leo karan

#1034 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by leo karan »

Bijesan sam

Niko mi ne moze reci da nismo mogli izvuci remi protiv jebene Nigerije.

Ovo je bila prilika, kakvu je velika tragedija propustiti.

Zasto, kako, hocemo li ista nauciti iz ovoga?
Ma nece se ni udostojiti da bilo sta kazu.

Prodavat ce nam pricu o istorijskim trenucima i uspjehu
pateticnim monolozima punim supljih floskula.

A siroke narodne mase nece vidjeti sumu od drveta i zacepit ce usta svima koji budu kritikovali bilo sta.
I tako u krug.
The Realist

#1035 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by The Realist »

last mohicans wrote:http://m.sportsport.ba/vijest/bh_fudbal-134457.html
Pocelo ciscenje ispod tepiha

Ovaj portal inače smatram odronom, ali zar je stvarno istina da nismo imali kondicionog trenera i psihologa? Otići u Brazil bez kondicionog trenera je ravno ovom:

https://www.youtube.com/watch?v=L857KaOKoD4

Pogledati do kraja.
lijek-za-sve

#1036 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by lijek-za-sve »

Chmoljo wrote:
ne, to se provlači ko god napiše kritiku na selektora, a pogotovo na pojedine igrače. a nisam rekao da si ti mrzitelj, nego me nervira svako ušutkivanje i ono, ne talasaj. mislim, nit će forum išta ustalasati, nit je moje mišljenje relevantno ikome osim meni i mom kućnom ljubimcu, ali svejedno, takve reakcije me podsjećaju na moju nanu, koja još zazire od OZNE, ako malo glasnije progovoriš o institucionalnom lopovluku npr.
A zar ovaj te isti forum danas nije ustalasao o tome kako su se neki igraci posvadjali pa do same taktike i postavke samog selektora?
Edin H.

#1037 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Edin H. »

Chmoljo wrote:
lijek-za-sve wrote:e jbg ga Chmoljo ...niti sam koga kritikovao a jos manje politizovao....ali sam uvijek gledao da neke stvari koje ne valjaju svi skupa ukazemo,uklonimo i sto bezbolnije elminisemo a ti kazes da smo mrzitelji?
nisam i nismo...
OZNA sve dozna :oops:
Chmoljo

#1038 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Chmoljo »

lijek-za-sve wrote:
Chmoljo wrote:
A zar ovaj te isti forum danas nije ustalasao o tome kako su se neki igraci posvadjali pa do same taktike i postavke samog selektora?
ja, i? kako je to u suprotnosti sa onim što napisah? zar ne vidiš nane na svakom koraku?
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1039 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Picajzla »

The Realist wrote:
Zukanović?
Posra se na momka na kraju a i svi ivi igraci noviji koji su stigli sigurno nisu Safetovom zaslugom.

Edin H.

#1040 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Edin H. »

dale cooper wrote: Image

Znam da smo ljuti, ali nemojmo handriti pogrešne ljude. :D
:lol: :lol: :lol:
palermo

#1041 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by palermo »

last mohicans wrote:http://m.sportsport.ba/vijest/bh_fudbal-134457.html
Pocelo ciscenje ispod tepiha
valahi ako će dupli voditi akciju čišćenja, da se odmah upišem na suprotnu stranu.........
Logovan

#1042 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Logovan »

@dale cooper :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
The Realist

#1043 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by The Realist »

Picajzla wrote:
The Realist wrote:
Zukanović?
Posra se na momka na kraju a i svi ivi igraci noviji koji su stigli sigurno nisu Safetovom zaslugom.

Pa nisu sigurno, nisam ni rekao, ali samo kažem da ima finih igrača koji su došli od kada je on tu.
Havatar

#1044 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Havatar »

Biene Maya wrote:
The Realist wrote:Stvarno ne znam zašto tolika frka oko Sušića malog. Niti jednom nije loše odigrao (gledao ga tri puta). Ne briljira, ali sasvim dobro odigra. Odlično se kreće i ulazi u prostor kako treba, čak i dobre odluke donosi, ali mora popraviti dodavanja, centrira bolje od naših krila, dobar je 1 na 1, fino čuva loptu.

Nije Messi, ali definitivno ima mjesta za njega u ovoj reprezentaciji i da mu nije amidža selektor, sigurno ga ne bi pljuvali toliko.
Njemacki komentator je prilikom izlaska Susica rekao: "Mali Susic se nije ni primjetio na utakmici"! Toliko o njegovoj dobroj igri.
:thumbup:
klif

#1045 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by klif »

Naša reprezentacija je trebalo da traži svoju šansu u utakmici sa Argentinom. Taj poraz me nekako više boli od Nigerije. Igrati na Marakani pred skoro 80.000 gledalaca je svakako izazov i teško mi je uopšte zamisliti taj osjećaj, ali veliki se postaje tako što uspiješ, što se natjeraš da prevaziđeš sebe. Dok sam gledao tu utakmicu imao sam osjećaj da se naši momci plaše uspjeha. Na kraju krajeva igraju samo jedanaestorica protiv jedanaestorice, a mislim da su naša jedanaestorica u tom susretu bila bolja.
nepotrebni

#1046 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by nepotrebni »

sevapa cete zaradit ako postavite link za utakmicu :oops:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1047 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Picajzla »

Senf wrote:Mali Susic nije los, obzirom na svoje godine mislim da ima dobar potencijal

Danas je igrao bolje po ljevoj strani nego Lulic na ovom prvenstvu
Protiv Nigerije Lulic je bio zavaljen da pokriva i krilo i beka a Argentina nije Iran.

AhmetShabo

#1048 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by AhmetShabo »

ne provaljujte se dzaba.. lako je protiv irana igrat, lulic je masina igrac, susic je kriv sto ne idemo dalje, nikad mu oprostit necu sto kolasinac nije igrao protiv nigerije. Neshvatljiv potez, ne ide mi u glavu nikako
Edin H.

#1049 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Edin H. »

faketowsky wrote:ne provaljujte se dzaba.. lako je protiv irana igrat, lulic je masina igrac, susic je kriv sto ne idemo dalje, nikad mu oprostit necu sto kolasinac nije igrao protiv nigerije. Neshvatljiv potez, ne ide mi u glavu nikako
I Misimovic koji pocinje umjesto realno spremnijeg Medunjina, jos igra 90 minuta, a onda jos vadi fizicki spremnog i agilnog Hajrovica.

Nelogicno i besmisleno, ni ja nikada ovo necu shvatiti. Najveca utakmica svih vremena, sto je najgore oni Nigerijci ni krivi, ni duzni postignu jedinu pobjedu od 1998 (cak ni klocizirani Iran nisu mogli uzeti) i to ce im ostati jedina pobjeda.
avdijator

#1050 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by avdijator »

Locked