Žene pitaju žene
- šatirana_ljubičica
#1026 Re: Žene pitaju žene
nisi se dobro izrazila, rekla si dobio preko usta 
-
Eniac
#1028 Re: Žene pitaju žene
Mozda ja previse filozofiram, ali ljudi su konformisti. Idu linijom manjeg otpora.cLo wrote:Smiješan si, puno filozofiraš, djeca svakako imitiraju starije, tako da neke stvari pokupe iz kuće učio ih ti ili ne učio.Eniac wrote:Dakle, ako sam ja po karakteru neemotivna osoba, i nije me briga za druge, pa zato ne pozdravljam komsije, i moji me roditelji tjeraju da pozdravljam komsije, to nije mijenjanje karaktera?krvava wrote:Eniac, miješaš pojam odgoja i karaktera!!!
Karakter je nešto s čim se rodiš, a odgoj je nešto što se stekne!
Karakter ne pokušavam promijeniti niti bih mogla i da pokušam, ali lijep odgoj je nešto što nema veze s karakterom!
Lijep odgoj je pozdraviti ljubazno komšije, biti poslušan roditeljima, ne ubiti, ne ukrasti, ne počiniti blud, ne lagati....
OK, neka bude.
U stavri, to i nije mijenjanje karaktera, to je stid zbog karaktera i skrivanje pravog karaktera ispod maske socijalnih vjestina.
A to smijesan si, to je kvalifikacija donesena na osnovu visedecenijskog studioznog, kvalifikovanog, bez predrasuda obavljenog proucavanja ljudske vrste, raznih kultura, tipova ponasanja, uslovljenosti itd ili ti se samo ne svidja sta sam napisao, a kako je tvoje misljenje jedinica mjere za cijeli ljudski rod to sam smijesan. Jer ako je prvo, onda OK, ali ako je drugo, onda je arogancija. A arogancija je najgora ljudska osobina. Gora od gluposti, a zlo najcesce izvire iz arogancije.
- insomnia78
#1029 Re: Žene pitaju žene
Imas li ti druze djece?
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
kapučino
#1030 Re: Žene pitaju žene
cLo wrote: Appa nije to baš tako strašnoJa imam fobiju od neodgojene djece, i koliko god da se trudim ne mogu ostati suzdržana, bukvalno ta djeca maltretiraju, veru se po meni, i kako primjete da mi nisu simpatični postaju sve agresivniji
čupaju mi kosu, štipaju, ali zariju nokte u meso, baš zaboli
a ono što mi možda i najviše ide na živce je to što prvo pogledaju mater, pa kada vide da je mater u ebemise fazonu, tek onda spektakl. Znači, djeca su mala, a već pokvarena i proračunata.
imam i ja jednu prijateljicu, djeca mi rasturise kucu a ona mrtva hladna, ja trcim za njima ko muha bez glave, ne, ne to ne valja, ostavi, nemoj, ne idi tamo, ziza, kaka, pu al ne pali
-
Eniac
#1031 Re: Žene pitaju žene
Eniac je bijuci dijete, posmatrajuci djecu, posmatrajuci roditelje (i svoje i druge), i priznavsi sebi (koliko je mogao i imao hrabrosti) svoje karakterne osobine donio odluku da ne zeli djecu. A samo nagon za reprodukcijom nije dovoljan. Znam da cu u starosti imati problem jer nece imati ko o meni da brine, ali ako cu imati djecu zato da ih iskoristim kada ostarim, radije ne. Ne zelim praviti sebi sluge.insomnia78 wrote:Ne ti bakrvava wrote:Ja?insomnia78 wrote:Ti bezbeli nemas djece?
Da imam dva sina!
Eniac
I znam, cudan sam jer svi imaju djecu zato sto... Stvarno, zasto ljudi imaju djecu?
- insomnia78
#1032 Re: Žene pitaju žene
Nisi cudan, tvoj izbor
Ali brate kad dobijes svoje sve te teorije i filozofija padaju u vodu
-
Eniac
#1033 Re: Žene pitaju žene
Da. Priroda je sve lijepo namjestila. Gledam brata i njegovog klinca. Mali je super, ali daj buraz, spusti se malo na zemlju. Uzmes najhumanijeg covjeka koji postoji, dodas najvecu inteigenciju, duhovitost, ma sve pozitivne osobine koje bi covjek moga imati, sve to pomijesas i to nije ni 1% onoga koliko je to dijete divno. Tako tata o njemu misli. Realnost je malo drugacija, mislim klinac je stvarno super, ali ipak je malo blize covjeku nego idealu.insomnia78 wrote:Nisi cudan, tvoj izbor
Tako da ti vjerujem, da imam svoje bio bih sigurno realan do boli.
-
bai
#1034 Re: Žene pitaju žene
cLo wrote:Hajde da malo iskuliramo, nerviraju li vas bezobrazna djeca vaših prijateljica, da li im otvoreno kažete da ih nisu lijepo odgojili ili istrpite kad vam ta djeca opale tać i slično?
Toliko su me nervirali da sam izgubila svaku želju da mi neke od njih budu prijateljice. Ne znam o čemu se radi, ali stav "boli me neka stvar, ne treba ga/je sputavati" me izluđuje i po meni nema veze sa odgojom, već graniči sa nemarom.
Da li želim takve osobe kraj sebe, jok ja.
E tačno je da sam postala nemjerljivo toleratnija kada su "stigla" moja djeca, pa me sada ne nervira povremena vriska, mali nestašluci...ali granice se moraju znati, a uz ljubav je dosljednost na prvom mjestu.
Na kraju po meni ne postoji opravdanje za bilo kakav oblik fizičkog nasilja nad djecom, ulazimo u začarani krug i prenosimo im poruku da je normalno nekog tući i na taj način...
- šatirana_ljubičica
#1035 Re: Žene pitaju žene
bai, potpisujem.
jedino što sam ja nekim svojim prijateljicama rekla otvoreno i zakačili smo se oko toga, ali kasnije smo i one i ja malo spustili lopte pa negdje na sredini se našle
jedino što sam ja nekim svojim prijateljicama rekla otvoreno i zakačili smo se oko toga, ali kasnije smo i one i ja malo spustili lopte pa negdje na sredini se našle
- cLo
#1036 Re: Žene pitaju žene
Nije, Eniac, ni jedno od ponuđenog, to "smiješan si" je više kao kraća verzija toga da se u ovom konkretnom slučaju "teorija i praksa u putu nisu srele". Svako dijete je tabula rasa, i vremenom se bilježe različiti zapisi, tako da će se osim "karaktera" koji ti navodiš dijete opteretiti i mnogim "naučenim" stvarima s tvojim ili bez tvog uticaja. E je li sada bolje da ti kao roditelj probaš zapisati vrijednosti koje smatraš bitnim za svoje dijete ili da to uradi neko treći?Eniac wrote: Mozda ja previse filozofiram, ali ljudi su konformisti. Idu linijom manjeg otpora.
A to smijesan si, to je kvalifikacija donesena na osnovu visedecenijskog studioznog, kvalifikovanog, bez predrasuda obavljenog proucavanja ljudske vrste, raznih kultura, tipova ponasanja, uslovljenosti itd ili ti se samo ne svidja sta sam napisao, a kako je tvoje misljenje jedinica mjere za cijeli ljudski rod to sam smijesan. Jer ako je prvo, onda OK, ali ako je drugo, onda je arogancija. A arogancija je najgora ljudska osobina. Gora od gluposti, a zlo najcesce izvire iz arogancije.
- Queen_of_hearts
#1037 Re: Žene pitaju žene
Ja bez problema kazem da nadju nacin da smire dijete i da to nije u redu ! Ljudi se bez razloga ustrucavaju nekih stvari,sto je vjetar u ledja odgojno lijenim roditeljima!kapučino wrote:cLo wrote: Appa nije to baš tako strašnoJa imam fobiju od neodgojene djece, i koliko god da se trudim ne mogu ostati suzdržana, bukvalno ta djeca maltretiraju, veru se po meni, i kako primjete da mi nisu simpatični postaju sve agresivniji
čupaju mi kosu, štipaju, ali zariju nokte u meso, baš zaboli
a ono što mi možda i najviše ide na živce je to što prvo pogledaju mater, pa kada vide da je mater u ebemise fazonu, tek onda spektakl. Znači, djeca su mala, a već pokvarena i proračunata.
![]()
![]()
imam i ja jednu prijateljicu, djeca mi rasturise kucu a ona mrtva hladna, ja trcim za njima ko muha bez glave, ne, ne to ne valja, ostavi, nemoj, ne idi tamo, ziza, kaka, pu al ne pali
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1038 Re: Žene pitaju žene
Ne znam sta nije jasno u naslovu teme, ali zviz ziv bio od sada zaobilazi temu.
Tema je ocigledno zamisljena kao cisto zenska, i ne znam odakle vam potreba da upadate i pravite haos.
A sada se vratimo temi
- Big Ang
#1039 Re: Žene pitaju žene
ne pominji mi DM
svaki put, ali SVAKI put isto mi se desi
uđem da kupim jednu stvar, kupim ih 16
juče sam ušla da kupim šiljaloi kupila sam trakice za dep, kremu za dep, noktaricu, još par sitnica i tuniku za plažu .facepalm: = 54 KM
S parama ne znam.
uđem da kupim jednu stvar, kupim ih 16
juče sam ušla da kupim šiljaloi kupila sam trakice za dep, kremu za dep, noktaricu, još par sitnica i tuniku za plažu .facepalm: = 54 KM
S parama ne znam.
- šatirana_ljubičica
#1040 Re: Žene pitaju žene
Zbog iste stvari, trudim se da u DM kad uđem po nešto određeno idem direktno tamo gdje to stoji, jer kad kažem sebi samo ću jedan krugić da vidim imal šta novo...zaboravim i po šta sam došla 
Ang, gdje si jutros na kafi, ohladila ti se
Ang, gdje si jutros na kafi, ohladila ti se
- say_cheese
#1042 Re: Žene pitaju žene
da se prijavim
imamo vec cetiri clana, mozemo komotno osnovati udruzenje
imamo vec cetiri clana, mozemo komotno osnovati udruzenje
- WildRedRose
#1043 Re: Žene pitaju žene
ja volim da trosim pare

- WildRedRose
#1044 Re: Žene pitaju žene
Jos DM ima praksu da svako malo mijenjaju raspored artikala sa polica, i moras proci nenadano pored nekih stvari.
jednu subotu, onaj DM u gradu, toliki haos oko toga, da se jedna curica izgubila, izasla iz DM-a jer nije vidjela tatu,frka cijela nastala
al' su je nasli 
jednu subotu, onaj DM u gradu, toliki haos oko toga, da se jedna curica izgubila, izasla iz DM-a jer nije vidjela tatu,frka cijela nastala
- Big Ang
#1045 Re: Žene pitaju žene
ja mislim da u DM-u bacaju nake čini, s vrata, ono Dobar dan je sumnjivoMilloni wrote:DM je zlo
Mojoj mami nije mrsko svaki mjesec ponoviti monolog o stednji, mom bespotrebnom trosenju, odlasku u DM, kolicini stvari koje sam kupila a nikad obukla..
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- šatirana_ljubičica
#1046 Re: Žene pitaju žene
Ang, što si to ANGry
- Big Ang
#1047 Re: Žene pitaju žene
nisam srećo ljuta, jutros skontah da ti ni na pp odgovorila nisamšatirana_ljubičica wrote:![]()
![]()
Ang, što si to ANGry
odgovoriću čim ovo ispečatam
- šatirana_ljubičica
#1048 Re: Žene pitaju žene
ma draga meni rijetko ko može naodgovarat na pp koliko ja mogu napisati 
a za zaborav...pričaj mi o tome
ma nema te na kafi pa se odmah zabrinula

a za zaborav...pričaj mi o tome
ma nema te na kafi pa se odmah zabrinula
- šatirana_ljubičica
#1050 Re: Žene pitaju žene