Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
animals

#1026 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

seln wrote:
Ja, ba... faljen Isus.
Pazi da ti ne prodje "Daheim in Österreich".
Ovim si dokazao da nisi sav svoj..
nisam ja fudamentalista kao ti..
i ne pozdravaljam se tako..i zajebi to vrijedjanje vise..
nemoj mi se vise obracati vise..nikada vise..
bezobrazni i,...
GeeTnT

#1027 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by GeeTnT »

Seln, kako kaze seve...dobrodosao u klub. Btw, kako stoje stvari animals ce na forumu uskoro moci caskati samo sam sa sobom.
seln

#1028 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Connaisseur Karlin wrote:
seln wrote:
hvala na odgovoru,no kako si diskriminiran, ozbiljno pitam :)
Najjednostavniji primjer: Sebastian Kuraz, tada u svojstvu drzavnog sekretara za integracije (sic!) izradio je predlog zakona o islamu, koji je kasnije i prihvacen.
Taj zakon kaze: muslimanima, kao jedinoj vjerskoj zajednici u Austriji, zabranjuje se finansiranje iz inostranstva.... lafo, strah od terora.
Sve ostale zajednice, cak i minorne, imaju to pravo... cak i npr, pripadnici ruske crkve, njih 8000, zestoki putinovci... svi smiju (krscanska braca, sta ces), muslimani ne smiju.
uzrok trenutno politicko stanje sa fundamentlistima , pranje novca , terorizam , a uzrocnici takvog stanja su upravo radiklani musimani i zapdanjckai politicari , znaci, politicka odluka doticnog Kurza je opravdana

no, ti, licno, ako osoba nisi diskiminiran, nisi ugrozen :)

zato sam ranije postavila link nove Danske partije, koja je upravo produkt politickog stanja i zbivanja, isto kao sto je Engleska imala problem sa serijatksom policijom i serijatksim sudovima, koji su pokusali uvesti svoje zakone u ENGleskog :-)

ti,kao musliman iz Evrpe nemas problema kao muslimani koji su odrasli i zvijeli van Evrope, a nisam nikad cula da evropski muslimmani traze narocita prava u drugim evropskim drzavama
Stvarno ne znam... jebes li ti mene u glavu namjerno ili iz neznanja?
Taj "zakon" implicira ad hoc da su svi muslimani potencijalni teroristi. Ne radi se o ispitivanju konkretnih slucajeva, vec se zbog same mogucnosti postojanja necega diskriminira 400.000 ljudi.
Ja nisam ni tvrdio da sam diskriminiran kao licnost, vec kao pripadnik jedne zajednice.
A pisalo je i na tarabi "picka", pa Haso slomio kurac. Mani me toga sta pise u programu ove ili one partije... stvar je u onom izmedju redova.
Sta, napisace neko u programu partije "planiramo koncentracione logore za muslimane"? Naravno da nece, jer bi pocinio krivicno djelo.
Ali, ono sto ta partija zna i sto joj je vazno: oni koji treba da je razumiju... oni znaju sta to znaci. :wink:

Znam da je ovo sve zabadava... tebe nisu ubijedili ni jaci i ocigledniji argumenti. Prvo, ti si islamofob, kako god ti to vidjela i sta god mislila o tome. Nema ni jedne teme na kojoj se udara pampur muslimanima, a da ti nisi najglasnija i najzesca kriticarka islama.
Drugo, ti si tip osobe koja ne moze ne biti u pravu.... ako se tvoje misljenje protivi cinjenicama, onda, utoliko gore za cinjenice.
Trece, samo budala moze misliti da ce se ovi ludaci zaustaviti na muslimanima. Ovakve partije zive od proizvodnje "neprijatelja", jer nemaju nista drugo da ponude biracima. Toliko puta vec vidjeno u novijoj istoriji... i opet se nadju takvi kao ti i animals da ih brane, samo zato jer jos nisu konkretno vama "viknuli kahvu".
seln

#1029 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

GeeTnT wrote:Seln, kako kaze seve...dobrodosao u klub. Btw, kako stoje stvari animals ce na forumu uskoro moci caskati samo sam sa sobom.
Sta ces kad nismo dorasli njegovoj pameti.
Connaisseur Karlin

#1030 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Connaisseur Karlin »

seln wrote:
seln wrote: Najjednostavniji primjer: Sebastian Kuraz, tada u svojstvu drzavnog sekretara za integracije (sic!) izradio je predlog zakona o islamu, koji je kasnije i prihvacen.
Taj zakon kaze: muslimanima, kao jedinoj vjerskoj zajednici u Austriji, zabranjuje se finansiranje iz inostranstva.... lafo, strah od terora.
Sve ostale zajednice, cak i minorne, imaju to pravo... cak i npr, pripadnici ruske crkve, njih 8000, zestoki putinovci... svi smiju (krscanska braca, sta ces), muslimani ne smiju.
uzrok trenutno politicko stanje sa fundamentlistima , pranje novca , terorizam , a uzrocnici takvog stanja su upravo radiklani musimani i zapdanjckai politicari , znaci, politicka odluka doticnog Kurza je opravdana

no, ti, licno, ako osoba nisi diskiminiran, nisi ugrozen :)

zato sam ranije postavila link nove Danske partije, koja je upravo produkt politickog stanja i zbivanja, isto kao sto je Engleska imala problem sa serijatksom policijom i serijatksim sudovima, koji su pokusali uvesti svoje zakone u ENGleskog :-)

ti,kao musliman iz Evrpe nemas problema kao muslimani koji su odrasli i zvijeli van Evrope, a nisam nikad cula da evropski muslimmani traze narocita prava u drugim evropskim drzavama
Stvarno ne znam... jebes li ti mene u glavu namjerno ili iz neznanja?
Taj "zakon" implicira ad hoc da su svi muslimani potencijalni teroristi. Ne radi se o ispitivanju konkretnih slucajeva, vec se zbog same mogucnosti postojanja necega diskriminira 400.000 ljudi.
Ja nisam ni tvrdio da sam diskriminiran kao licnost, vec kao pripadnik jedne zajednice.
A pisalo je i na tarabi "picka", pa Haso slomio kurac. Mani me toga sta pise u programu ove ili one partije... stvar je u onom izmedju redova.
Sta, napisace neko u programu partije "planiramo koncentracione logore za muslimane"? Naravno da nece, jer bi pocinio krivicno djelo.
Ali, ono sto ta partija zna i sto joj je vazno: oni koji treba da je razumiju... oni znaju sta to znaci. :wink:

Znam da je ovo sve zabadava... tebe nisu ubijedili ni jaci i ocigledniji argumenti. Prvo, ti si islamofob, kako god ti to vidjela i sta god mislila o tome. Nema ni jedne teme na kojoj se udara pampur muslimanima, a da ti nisi najglasnija i najzesca kriticarka islama.
Drugo, ti si tip osobe koja ne moze ne biti u pravu.... ako se tvoje misljenje protivi cinjenicama, onda, utoliko gore za cinjenice.
Trece, samo budala moze misliti da ce se ovi ludaci zaustaviti na muslimanima. Ovakve partije zive od proizvodnje "neprijatelja", jer nemaju nista drugo da ponude biracima. Toliko puta vec vidjeno u novijoj istoriji... i opet se nadju takvi kao ti i animals da ih brane, samo zato jer jos nisu konkretno vama "viknuli kahvu".
Da li si ti u stanju civilizirano kumunicirati ?

jos nisma cula od strane musliman iz BiH, a koji zive u EU da imaju problema jer su muslimani :-D

nisam islamofob jer nema potrebe da EU usvajjau serijatske zakone :)

ti kao gradjanin ,muslimna,u Austriji nisi ugrozne, a ni kao clan svoje islamske zajednice u Austirji, jer jos nisma cula da dizu dzamije u zrak u Austriji , nisma cula da vas terorisu tokom namaza petkom :) u SAD vec postoje takvi incidenti,ali ne u dzamijama koje su vlasnistvo BiH muslimana :)
jeza u ledja

#1031 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Jao selna amatera, :facepalm:, pravi pocetnicke greske raspravljajuci sa slucajevima. :zoka:
animals

#1032 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Sa onima koji petljaju i izmisljaju, nema se sta razgovarati..
cuj , ja desnicar, a oni ljevicari..
znaci, Islamisti su lijevicari i demokrate..
ovi ostali su desnicari i fasisti..
eto to je vasa logika..
i sa vama dvojicom da raspravljam..
ne , raspravljajte sa svojim istomisljenicima..
bolje za sve..
Connaisseur Karlin

#1033 Re: Desničari osvajaju Evropu!

jeza u ledja wrote:Jao selna amatera, :facepalm:, pravi pocetnicke greske raspravljajuci sa slucajevima. :zoka:
za mene si ti upravo neobican slucaj, jer igornires uzrocnike mrznje prema muslimanima van-evropskih drzava, a u istim drzava su formiranie radiklane i teroristicke organizacije, zato mozes slobodno njima zahvaliti jer su upravo doticni uzrocnici razvoja desno-orijentiranih struja u Evropi :)
BHCluster

#1034 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by BHCluster »

Kod tebe odavno hrcak mrtav a tockic se nazalost i dalje okrece...
jeza u ledja

#1035 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

BHCluster wrote:Kod tebe odavno hrcak mrtav a tockic se nazalost i dalje okrece...
:lol: :lol:
seln

#1036 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
BHCluster wrote:Kod tebe odavno hrcak mrtav a tockic se nazalost i dalje okrece...
:D
Ovom ide moj glas za "najbolji postovi po izboru forumasa".
GeeTnT

#1037 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by GeeTnT »

jeza u ledja wrote:
Mirakul... :lol: :lol:
sinuhe

#1038 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sinuhe »

Da vidimo kako stoje, po bosanskoj nomenklaturi, desnicari u Evropi.
U Austriji(FPÖ) treca najveca stranka u parlamentu, u Holandiji(PVV) druga (donji dom), u Svedskoj(Sweden Democrats) treca, u Danskoj(Danish People's Party) druga kao i u Finskoj(True Finns) gdje su u vladi ali se stranka podijelila. U Njemackoj je AfD postala parlamentarnom strankom.
U Norveskoj izgleda nemaju neku jacu populisticku stranku?
uglavnomja

#1039 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by uglavnomja »

sinuhe wrote:Da vidimo kako stoje, po bosanskoj nomenklaturi, desnicari u Evropi.
U Austriji(FPÖ) treca najveca stranka u parlamentu, u Holandiji(PVV) druga (donji dom), u Svedskoj(Sweden Democrats) treca, u Danskoj(Danish People's Party) druga kao i u Finskoj(True Finns) gdje su u vladi ali se stranka podijelila. U Njemackoj je AfD postala parlamentarnom strankom.
U Norveskoj izgleda nemaju neku jacu populisticku stranku?
vec drugi mandat vlada gradjanska :roll: koalicija (nakon mnogo godina vladavine ap, arbeidspartie, sto bi kod nas rekli laburisticke, nidje veze)

4 stranke, jedna od njih je frp, stranka progresa, sa dugogoisnjim stazem desnicarstva, ona sto je breivik bio clan (godinu dana nakon breivika dobili su izbore)

smanjili su broj azilanta, sveli uslove zivota na nivo da ljudi sami bjeze, koga ne izbace, ministrica za izbjeglice javno pozvala sve gradjane da prijave komsije strance ako krenu na odmor u inotranstvo :shock: i tako to :zzzz:

sve u rukavicama

unistili su statisticku agenciju prijetnjama, sad friziraju izvjestaje i prepadaju narod buducim uticajem azilanata na ekonomiju, koju su uspjeli shebati za 4-5 godina.
sinuhe

#1040 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sinuhe »

Skroz sam zaboravio na te Norvezane kao i da je AfD vec treca najjaca stranka.
U Austriji bi FPÖ mogao u vladu sa Kurzovim ÖVP.
https://www.thelocal.at/20171024/breaki ... edom-party
Connaisseur Karlin

#1041 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Ko su desnicari u BiH?
Point.

#1042 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Point. »

Connaisseur Karlin wrote:Ko su desnicari u BiH?
Hdz.
Bodkin

#1043 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
animals wrote:
Ja nisam desnicar, niti imam simpatije prema njima..
ociti da nisi procitao nijedan moj post..
samo ne volim kad se izmislja...
razumijem one koje nikad nisu vidjeli Austriju, pa pricaju napamet kao ti..
ali onaj ko zivi u Austriji i prica gluposti, ne kontam nikako...
Austija, najbolja drzava za strance, i opet oni koji je najvise koriste,
pljuju po njoj..nikako ne kontam takve tipove..
Vidio sam Austriju itekako, i bio tamo vjerovatno prije nego sto si ti rodjen. Nemam nista protiv Austrije niti Austrijanaca, kao nijedne druge zemlje o kojoj govorimo. Govorim samo protiv odredjenih stranaka i ljudi koji ih podrzavaju.
Ma austrijanci ksenofobi kao malo ko u evropi al eto, idealna drzava za strance. Nije on nikad dobacio preko okeana da uporedi, ni jednog ni drugog
Drvosjeca iz Dejcica

#1044 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pa ovoga se nije sjetio ni Karadžić. :(

Švedski političar Martin Strid napustio je Švedske demokrate (SD) i izvinio se nakon izjave da mislimani nisu 100 posto ljudi, koja je izazvala veliku buru u ovoj zemlji.
"Na jednom kraju skale ste vi 100 posto ljudi, osobe i sve što je dio tog koncepta, a na drugom kraju ste vi 100 posto muhamedanci. Svi muslimani su negdje na toj skali. Ukoliko ste bivši musliman prešli ste veliki dio puta da u potpunosti postanete čovjek", rekao je Strid.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sved ... /171127006
arzuhal

#1045 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by arzuhal »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa ovoga se nije sjetio ni Karadžić. :(

Švedski političar Martin Strid napustio je Švedske demokrate (SD) i izvinio se nakon izjave da mislimani nisu 100 posto ljudi, koja je izazvala veliku buru u ovoj zemlji.
"Na jednom kraju skale ste vi 100 posto ljudi, osobe i sve što je dio tog koncepta, a na drugom kraju ste vi 100 posto muhamedanci. Svi muslimani su negdje na toj skali. Ukoliko ste bivši musliman prešli ste veliki dio puta da u potpunosti postanete čovjek", rekao je Strid.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sved ... /171127006
Nema ništa a da to prvi nisu izmislili Srbi, pa radilo se o struji ili bilo čemu (malo se zezam s idejom knjige: Srbi, narod najstariji) :mrgreen: ...Recimo ugledni (unutar same Crkve) mitropolit crnogorsko-primorski, mirotočivi Amfilohije Radović je - govoreći o dvije opake bolesti koje su kroz istoriju pogodile srpski narod: brozomorstvo i poturčenjaštvo - ustvrdio kako su neki Srbi, koji su prodali vjeru za sutliju, "postali lažni ljudi"...

A o dehumanizaciji muslimana u historiji srpske fašističke propagande ima koliko ho'š...
putokaz1

#1046 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by putokaz1 »

Desničari osvajaju Evropu al kod nas u Mišjim Rupamamaaaaa :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
animals

#1047 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Bodkin wrote:
Ma austrijanci ksenofobi kao malo ko u evropi al eto, idealna drzava za strance. Nije on nikad dobacio preko okeana da uporedi, ni jednog ni drugog
Vazan je zakon, koji te stiti i koji je isti za sve...
a drugo uporedjivati drzave preko oceana, koje se i sastoje od useljenika,
i koje nemaju uopce autohoni naroda sa evropskim drzavama :-)
Alfons Kauders

#1048 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Alfons Kauders »

Jako dobre vijesti za nas koji smo odlucili odustati od clanstva u EU. :)
seln

#1049 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:Jako dobre vijesti za nas koji smo odlucili odustati od clanstva u EU. :)
Da ta EU valja, ne bi Hrvatska bila clan, a Srbija kandidat. :wink:
Bodkin

#1050 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:
Vazan je zakon, koji te stiti i koji je isti za sve...
a drugo uporedjivati drzave preko oceana, koje se i sastoje od useljenika,
i koje nemaju uopce autohoni naroda sa evropskim drzavama :-)
Pa nije drugo nego prvo. Ne mozes reci austrija idealna za strance, a mrze te domaci sto si tu i kad trebaju engleski pricati, kao da si ih osamario. Odes vidis kakav je osjecaj preko okeana pa uporedis
Post Reply