Connaisseur Karlin wrote:seln wrote:Connaisseur Karlin wrote:
hvala na odgovoru,no kako si diskriminiran, ozbiljno pitam

Najjednostavniji primjer: Sebastian Kuraz, tada u svojstvu drzavnog sekretara za integracije (sic!) izradio je predlog zakona o islamu, koji je kasnije i prihvacen.
Taj zakon kaze: muslimanima, kao jedinoj vjerskoj zajednici u Austriji, zabranjuje se finansiranje iz inostranstva.... lafo, strah od terora.
Sve ostale zajednice, cak i minorne, imaju to pravo... cak i npr, pripadnici ruske crkve, njih 8000, zestoki putinovci... svi smiju (krscanska braca, sta ces), muslimani ne smiju.
uzrok trenutno politicko stanje sa fundamentlistima , pranje novca , terorizam , a uzrocnici takvog stanja su upravo radiklani musimani i zapdanjckai politicari , znaci, politicka odluka doticnog Kurza je opravdana
no, ti, licno, ako osoba nisi diskiminiran, nisi ugrozen
zato sam ranije postavila link nove Danske partije, koja je upravo produkt politickog stanja i zbivanja, isto kao sto je Engleska imala problem sa serijatksom policijom i serijatksim sudovima, koji su pokusali uvesti svoje zakone u ENGleskog
ti,kao musliman iz Evrpe nemas problema kao muslimani koji su odrasli i zvijeli van Evrope, a nisam nikad cula da evropski muslimmani traze narocita prava u drugim evropskim drzavama
Stvarno ne znam... jebes li ti mene u glavu namjerno ili iz neznanja?
Taj "zakon" implicira
ad hoc da su svi muslimani potencijalni teroristi. Ne radi se o ispitivanju konkretnih slucajeva, vec se zbog same mogucnosti postojanja necega diskriminira 400.000 ljudi.
Ja nisam ni tvrdio da sam diskriminiran kao licnost, vec kao pripadnik jedne zajednice.
A pisalo je i na tarabi "picka", pa Haso slomio kurac. Mani me toga sta pise u programu ove ili one partije... stvar je u onom izmedju redova.
Sta, napisace neko u programu partije "planiramo koncentracione logore za muslimane"? Naravno da nece, jer bi pocinio krivicno djelo.
Ali, ono sto ta partija zna i sto joj je vazno: oni koji treba da je razumiju... oni znaju sta to znaci.
Znam da je ovo sve zabadava... tebe nisu ubijedili ni jaci i ocigledniji argumenti. Prvo, ti si islamofob, kako god ti to vidjela i sta god mislila o tome. Nema ni jedne teme na kojoj se udara pampur muslimanima, a da ti nisi najglasnija i najzesca kriticarka islama.
Drugo, ti si tip osobe koja ne moze ne biti u pravu.... ako se tvoje misljenje protivi cinjenicama, onda, utoliko gore za cinjenice.
Trece, samo budala moze misliti da ce se ovi ludaci zaustaviti na muslimanima. Ovakve partije zive od proizvodnje "neprijatelja", jer nemaju nista drugo da ponude biracima. Toliko puta vec vidjeno u novijoj istoriji... i opet se nadju takvi kao ti i animals da ih brane, samo zato jer jos nisu konkretno vama "viknuli kahvu".