Zna li iko ,kada,poslije koliko vremena se ovi putnici proglasavaju mrtvim
Avionske nesrece
-
Objektivni navijac
#1026 Re: Avionske nesrece
A da nisu somalijski pirati
Onako ,tehnicki,znate osiguranje,penzije,nasljedstva i slicno.
- graue_maus
#1027 Re: Avionske nesrece
Objektivni navijac wrote:A da nisu somalijski pirati![]()
![]()
![]()
.

-
Objektivni navijac
#1028 Re: Avionske nesrece
Pa sa ovakvim camcem otmu ogroman brod ,sta bi tek radili da nabave aviongraue_maus wrote:Objektivni navijac wrote:A da nisu somalijski pirati![]()
![]()
![]()
.
![]()
![]()
mora da su nabavili kakve zmajeve, za otmice aviona .........
Eeh sad se sjetih Sandokana,Tigra sa Mompracema i malezijskih pirata
Mada ,najozbiljnije nije uopste iskljuceno da je samo jedan od putnika bio cilj a ostali putnici,posada i avion,samo kolateralna steta.
- spreca
#1029 Re: Avionske nesrece
Ovo mi lici na dobru namjestaljku od neki specsluzbi zbog kojih bi neko mogao posle debelo da najebe
- amra67
#1030 Re: Avionske nesrece
to je najlakse ..podignes avion na visinu gdje nema gotovo zraka, napravis dekompresiju i gdje i kad maske ispadnu vec kasno..tako rijesis se i posade i putnika...naravno prije nego sto to uradis nabijes sebi masku i onda radis sa avinom sta zelis i vozis kud zelis bez svjedoka..sen555 wrote:Redovno pratim vijesti o nestanku aviona i svaki dan iščekujem nove vijesti baš zbog toga što me interesuje šta se desilo i kako da tako nestane. Danas se svaki mobitel može locirati a ne avion. Osim ovih teorija o kojima citamo svaki dan da i ja dodam neke svoje1. Avion je pao i zaronio u jednom komadu u more, potonuo na dno, zabio se duboko među morske stijene,a do sad ga je prekrila gomila morske trave,algi i sta ti ja znam kojih morskih zivotinja pa ga niko ne moze naci. 2. Otisao duboko u unutrasnjost Azije pomocu specijalne tehnologije za koju mi ne znamo i spustio se u neku zabit kazahstana,turkmenistana,afganistana na pistu napravljenu specijalno za ovu namjenu i nakon toga sakriven duboko u neku planinu te se postavlja na njega specijalna tehnologija pomocu koje ce se izvrsiti teroristicki napad,a ni u tom slucaju ne treba se nadadi zivim i zdravim putnicima,jer sta je njima problem rijesiti se ljudi,spremni su na sve i 3. Kad je avion mogao skrenuti ka zapadu mogao je i prema jugu,jugozapadu pa ja evo pretpostavljam da bi lahko mogao biti i negdje u Africi. Sreca u nesreci je sto nije do sad mogao stici do nas, ali vala nas zaobilazi i dobro i zlo
- sabinna38
#1031 Re: Avionske nesrece
Prijetis ?????Googlerica wrote:najbitnije je pronaci avionspreca wrote:svi su ispucali svoje adute................a istina je samo jedna......cini mi se da je uskoro necemo saznatiGooglerica wrote:hm,vijesti u medijima "utanjile" i nema puno price na temiako avion ne bude uskoro pronadjen,tad ce nastupiti ozbiljan problem
-
radostan dan
#1032 Re: Avionske nesrece
čini mi se da sam negdje pročitao da su zabilježili da se avion penjao na 13200 metara...amra67 wrote:to je najlakse ..podignes avion na visinu gdje nema gotovo zraka, napravis dekompresiju i gdje i kad maske ispadnu vec kasno..tako rijesis se i posade i putnika...naravno prije nego sto to uradis nabijes sebi masku i onda radis sa avinom sta zelis i vozis kud zelis bez svjedoka..sen555 wrote:...a ni u tom slucaju ne treba se nadadi zivim i zdravim putnicima,jer sta je njima problem rijesiti se ljudi,spremni su na sve i 3. Kad je avion mogao skrenuti ka zapadu mogao je i prema jugu,jugozapadu pa ja evo pretpostavljam da bi lahko mogao biti i negdje u Africi. Sreca u nesreci je sto nije do sad mogao stici do nas, ali vala nas zaobilazi i dobro i zlo
-
Googlerica
#1033 Re: Avionske nesrece
pisala sam ranije,radar ne mora,tj,ne moze uvijek uhvatiti signal,narocito na vodenim teritorijamaJanuaryJones wrote:Zar već nije ozbiljan problem? Toliko dana se traži, 9-10 država uključeno, sila aviona, brodova, helikoptera...manje više sva vojska koliko sam skontala, a nijedan vojni radar, do malezijski u malajskom zaljevu, nije pokupio signal?Googlerica wrote:najbitnije je pronaci avionspreca wrote: svi su ispucali svoje adute................a istina je samo jedna......cini mi se da je uskoro necemo saznatiako avion ne bude uskoro pronadjen,tad ce nastupiti ozbiljan problem
Sent from my iPad using Tapatalk
naravno da je situacija ozbiljna,no prolblem pretrage ce nakon prekida rada crnih kutija postati definitvno kompliciran,jer ako se nikad ne pronadju dijelovi,uzroci,koji mogu biti vezani za kvar avionike,elektro izolacije,motora mogu se ponovo desiti na istom avio modelu
- spreca
#1034 Re: Avionske nesrece
ja ipak mislim da se ovdje radi o dobro isplaniranoj dogovorenoj otmici.......ali zbog cega ,to ostaje zagonetka
-
Googlerica
#1035 Re: Avionske nesrece
sumnjam,je otmicari,teroristi zele paznju javnosti,no ko znaspreca wrote:ja ipak mislim da se ovdje radi o dobro isplaniranoj dogovorenoj otmici.......ali zbog cega ,to ostaje zagonetka
melazijska policija je iznjela flight simulator starijeg pilota,analiziraju software,jer zele provjeriti da li je vjezbao neobicne rute ili mozda neke cake na istom avio modelu
- Danguba
#1036 Re: Avionske nesrece
pa gdje su ti silni sateliti ''koji vide sta jedes''?spreca wrote:ja ipak mislim da se ovdje radi o dobro isplaniranoj dogovorenoj otmici.......ali zbog cega ,to ostaje zagonetka
valjda je makar jedan bio na tom prostoru bez obzira na sve avio komunikacije na satelitu se da vidjeti kuda je otisao.
ili su i oni bas u datom momentu bili iskljuceni za dato podrucje...
- spreca
#1037 Re: Avionske nesrece
najmanja mogucnost je da je avion dozivio aviokatastrofuGooglerica wrote:sumnjam,je otmicari,teroristi zele paznju javnosti,no ko znaspreca wrote:ja ipak mislim da se ovdje radi o dobro isplaniranoj dogovorenoj otmici.......ali zbog cega ,to ostaje zagonetka
melazijska policija je iznjela flight simulator starijeg pilota,analiziraju software,jer zele provjeriti da li je vjezbao neobicne rute ili mozda neke cake na istom avio modeluda FS mu je bio na tri ekrana,zauzme pola sobe
-
sretjko
#1038 Re: Avionske nesrece
Zsstrasujuce je da u 21. vijeku 250 ljudi moze nestati i da im se svaki trag zametne evo vec 10 dana. S obzirom da sve ukazuje na savrsen nestanak mislim ipak da je rijec ili o prirodi ili o vanzemaljcima. Ljudski faktor ne bi mogao ovako savsreno da isplanira nestanak. Jedino ako je bas nesto toliko krupno pa da su umijesane vlade nekoliko zemalja i sad skrivaju informacije od javnosti.
- daxon
#1039 Re: Avionske nesrece
A možda je sve u vezi ovoga laž, možda ovaj avion nikada nije ni poletio, možda ne postoji, a cijela priča jeizmišljena i gura se iz ko zna kojih razloga.
Možda je sve predstava, skretanje pažnje javnosti u svrhu neke bizarne reklamne kampanje za neki film ili show...
Znači, ne mogu vjerovati da toliki avion u 2014. godini jednostavno iščezne sa lica zemlje
Možda je sve predstava, skretanje pažnje javnosti u svrhu neke bizarne reklamne kampanje za neki film ili show...
Znači, ne mogu vjerovati da toliki avion u 2014. godini jednostavno iščezne sa lica zemlje
- devito
#1040 Re: Avionske nesrece
Imas li kakvog rodju medju putnicima, pa eto ti nasljedstvaObjektivni navijac wrote:A da nisu somalijski pirati![]()
![]()
![]()
Zna li iko ,kada,poslije koliko vremena se ovi putnici proglasavaju mrtvimOnako ,tehnicki,znate osiguranje,penzije,nasljedstva i slicno.
Avion je na dnu nekog okeana i kraj price.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
- victom
#1041 Re: Avionske nesrece
avion je sada sa vanzemaljcima...
Last edited by victom on 01/03/2021 05:00, edited 2 times in total.
-
radostan dan
#1042 Re: Avionske nesrece
jedino ako -devito wrote:
Avion je na dnu nekog okeana i kraj price.
a) je spušten na površinu okeana poput jedrilice
b) je u pitanju avion koji može da izdrži pritisak na dnu okeana bolje od bilo koje podmornice
-
Googlerica
#1043 Re: Avionske nesrece
zasto tako mislis ? kvarovi se desavajuspreca wrote:najmanja mogucnost je da je avion dozivio aviokatastrofuGooglerica wrote: sumnjam,je otmicari,teroristi zele paznju javnosti,no ko zna
melazijska policija je iznjela flight simulator starijeg pilota,analiziraju software,jer zele provjeriti da li je vjezbao neobicne rute ili mozda neke cake na istom avio modeluda FS mu je bio na tri ekrana,zauzme pola sobe
- Logovan
#1044 Re: Avionske nesrece
O ovome sam razmišljao neki dan. Po meni veoma je moguće da je sve velika laž. Istina će kad tad izaći na vidjelo.daxon wrote:A možda je sve u vezi ovoga laž, možda ovaj avion nikada nije ni poletio, možda ne postoji, a cijela priča jeizmišljena i gura se iz ko zna kojih razloga.
- victom
#1045 Re: Avionske nesrece
imaju 4 opcije
1) avion se srušio zbog kvara
2) avion se srušio zbog utjecaja pilota, otmice ili bombe
3) avio je sletio negdje
4) vanzemaljci su ga beemovali up
nemaaaaa 5. opcije
1) avion se srušio zbog kvara
2) avion se srušio zbog utjecaja pilota, otmice ili bombe
3) avio je sletio negdje
4) vanzemaljci su ga beemovali up
nemaaaaa 5. opcije
-
klixo
#1046 Re: Avionske nesrece
Idete mi na khm khm sa tim kiselo smijesnim teorijama 
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- victom
#1047 Re: Avionske nesrece
nijedna teorija nije pogrešna ili smiješna, dok se ne dokaže suprotno.
-
Googlerica
#1048 Re: Avionske nesrece
ah evo vijesti,sad pisu o flight management system (mozak aviona) (eh eto neko programirao primjenu linije leta ,ali se ne zna kad je promjena napralvjena,jao,mediji,mediji )
to su one waypoints o kojim sma pisala neki dan
plan leta se najcesce radi u fazi pred let ; pilot ne moze praviti masu promjena planova leta radi overload sistema!
negdje sam citala da piloti najcesce mjenjaju plan letenja tokom leta na 10,000 ft ili nize
to su one waypoints o kojim sma pisala neki dan
plan leta se najcesce radi u fazi pred let ; pilot ne moze praviti masu promjena planova leta radi overload sistema!
http://www.aerospace-technology.com/projects/boeing777/The central control panel between the two pilots holds three multipurpose control and display units for the aircraft information management system, systems information, flight management functions, thrust control and communications.
negdje sam citala da piloti najcesce mjenjaju plan letenja tokom leta na 10,000 ft ili nize
- newlevel
#1049 Re: Avionske nesrece
Imam neki osjecaj da je ovo sve muljaza, i da ova ptica nikad nije ni poletila.
Sent from my nokia 3310.
Sent from my nokia 3310.
-
Objektivni navijac
#1050 Re: Avionske nesrece
Kljuc je u putnicima. Neko od putnika je uzrok,povod ili cilj ovih desavanja. Treba ispitati fakte o svim putnicima. Procitao se da se vec provjeravaju ali siguran sam ,da kada bi dali spisak putnika forumasima,da bi mi brze i bolje to odradili