A ti se hvataj tema o Danskoj. U Zenici u tvorza lezi onaj vas bosanski Danac sto je pokrao milioneZviz wrote:Hvataj se knjiga.Jimmy McNulty wrote:Nadam se da ti je to i zadnji put.
Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1026 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1027 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
channel10 wrote:Zato sam napisao Pero Gudelj i HDZ. Ima tu jos koliko hoces privrednika pored njega, ali svi vezani za HDZ i raznorazne marifetluke u prevari drzave na ustrb privatnog profita i daljnjeg sirenja posla.
Zasto federalne inspekcije ne ulaze u takve firme koje su pod patronatom HDZ-a? Ovdje mislim najvise na kompletnu Hercegovinu.
Sve je ovo svima nama dala SDA, a sad nam to sve zacinjavaju dovodjenjem Arapa. I nema Arapa samo u Sarajevu. Otidjite u TR na plavu vodu da vidite koliko ih je tamo svaki dan, otidjite do Vlasica da vidite ima li ih tamo itd. Dovode ih nasi ljudi u autima njemackih registarskih oznaka.
Tu bi trebala SIPA da radi, da to sve proceslja jer ce nas obican narod najebati zbog toga.
Evo malo da vidim sta moze google naci. http://www.rama-prozor.info/clanak/nego ... radi/11562. Opet opcina Vitez izgleda najvise za svoju velicinu daje od sebe u drzavni budget!
- Zviz
#1028 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Laudrup je tu samo uzeo svoje, a koliko ih je iz Celika isto vidilo kreme ?_BataZiv_0809 wrote:A ti se hvataj tema o Danskoj. U Zenici u tvorza lezi onaj vas bosanski Danac sto je pokrao milioneZviz wrote:Hvataj se knjiga.Jimmy McNulty wrote:Nadam se da ti je to i zadnji put.
-
channel10
#1029 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Mozda daje sad kad su se izgradili, ali u toku izgradnje carstva tako nije bilo. Dok se kod nas sijece odmah u korijenu. Jednostavno ovdje nema drzave, svako radi sta hoce i kako hoce.Zviz wrote:channel10 wrote:Zato sam napisao Pero Gudelj i HDZ. Ima tu jos koliko hoces privrednika pored njega, ali svi vezani za HDZ i raznorazne marifetluke u prevari drzave na ustrb privatnog profita i daljnjeg sirenja posla.
Zasto federalne inspekcije ne ulaze u takve firme koje su pod patronatom HDZ-a? Ovdje mislim najvise na kompletnu Hercegovinu.
Sve je ovo svima nama dala SDA, a sad nam to sve zacinjavaju dovodjenjem Arapa. I nema Arapa samo u Sarajevu. Otidjite u TR na plavu vodu da vidite koliko ih je tamo svaki dan, otidjite do Vlasica da vidite ima li ih tamo itd. Dovode ih nasi ljudi u autima njemackih registarskih oznaka.
Tu bi trebala SIPA da radi, da to sve proceslja jer ce nas obican narod najebati zbog toga.
Evo malo da vidim sta moze google naci. http://www.rama-prozor.info/clanak/nego ... radi/11562. Opet opcina Vitez izgleda najvise za svoju velicinu daje od sebe u drzavni budget!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1030 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ma kakav Laudrup i Dino Bekim Pasalic. Za Laudrupa ne znam, ali Pasalic je u Spaniji, koji zatvor. O Okanovicu govorim.Zviz wrote:
Laudrup je tu samo uzeo svoje, a koliko ih je iz Celika isto vidilo kreme ?
I Zviz, bez uvrede, drag si ti meni, i bez tebe ovaj forum ne bi bio isti, ali druze zamisli da ja tebi pricam o stanju u Kopenhagenu ili gdje vec zivis. Evo ni ja nisam u Zenici vec nekoliko godina, ali sam i dalje dovoljno cest da vidim da tvoja prica, a narocito bachova, ne stoji, tj. opisujete stanje prije 15 godina kada je sve čučnulo, a ti još dodaješ neke općenite stvari koje su svugdje iste širom ove države.
- Zviz
#1031 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Pa sto onda Busovaca i Kiseljak nisu tako otmeni kao Vitez. Jos tamo HDZ bolje stoji nego u Vitezu. Za 5 do 10 godina ce Vitez i Travnik biti najbogatiji gradovi u BiH. U Sarajevu ti je iz dana u dan opada standard. Da samo cujes moje prijatelje iz Sarajeva. Vitezani da su malo jos pametniji trebali bi traziti odcjep i stvoriti neku malenu drzavicu poput Lihtenstajna ili San Marina.channel10 wrote:Mozda daje sad kad su se izgradili, ali u toku izgradnje carstva tako nije bilo. Dok se kod nas sijece odmah u korijenu. Jednostavno ovdje nema drzave, svako radi sta hoce i kako hoce.Zviz wrote:channel10 wrote:Zato sam napisao Pero Gudelj i HDZ. Ima tu jos koliko hoces privrednika pored njega, ali svi vezani za HDZ i raznorazne marifetluke u prevari drzave na ustrb privatnog profita i daljnjeg sirenja posla.
- Russki
#1032 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Turbe.
Prejadno.
Prejadno.
-
channel10
#1033 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Nisu ni oni losi, ko kaze da jesu?!
Kakav crni Travnik, propali ko kauc. Ma gdje god SDA vlada tu hajra neJma.
Kakav crni Travnik, propali ko kauc. Ma gdje god SDA vlada tu hajra neJma.
-
Ci-Nick
#1034 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Strašno !
Krađa frižidera sa sladoledom u Zenici je 600 puta opasnija od svakodnedvnih paljevina automobila i oružanih u Sarajevu.
- BlackCaviar
#1035 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Dajte ba ljudi malo pozitive, ja ne mogu skontat kako neko može da "vrijeđa" neki grad države koju, pretpostavit ćemo, voli. Pa zar nije ljepše naći neku pozitivnu stvar koja se desila u gradu a mediji je nisu prenijeli, pa je fino zalijepiti na forum. Pa ljepše ćete se i vi osjećati a i ostali koji pročitaju to garantujem. I ovi mediji vala, od 10 vijesti 11 je crnih, to se trudi pronaći nešto što će privući što više raje da se kolje po komentarima itd.
Nisam ovu temu nikad otvorio do danas i mogu reći da je fakat niđe veze. Ok, znam i ja da ima mjesta gdje su ljudi siromašniji, gdje su ostali samo stariji, gdje budućnost i nije tako svijetla, ali umjesto da se potrudiš naći nešto lijepo za to, ti otvoriš temu i hajmo glasat gdje je veći jad i čemer he-he, meni dobro, kod komšije crkla krava he-he. I onda iz čiste obijesti truješ okolinu lošim vijestima.
Dok sam pisao ovo nadošla mi je misao koja se možda malo kosi sa prvom rečenicom posta. Evo jedno po meni jadno mjesto, općina Gacko, ali samo zato što je iznad mjesta veliki mural Draže Mihajlovića. Ja koliko sam uspio da upratim, skoro sve kućice su fine, iste, uređene poprilično (nisu nedovršene, pijesak oko kuća itd) ali je to mjesto po meni jadno da jadnije ne može biti, ali samo zbog te zadojenosti.
Ne mogu da shvatim da mozak može otvorit temu "hajmo glasat gdje je jadnije kod nas" i da se od toga razvije 50 stranica gdje neko nalazi nešto ružno o nekom mjestu, vrijeđa nečije rodno mjesto, logično da će se naljutit neko odatle naljutiti. Kakva je to satisfakcija, ne znam. A koliko vidim iz rasprave, pljuju se i sasvim "normalna" mjesta za naše podneblje. Milion predrasuda, "ovi tamo su takvi, a tek oni tamo pa to je jadno da jadnije ne može bit, a ono mjesto gdje nisam bio 15 godina, a braćo draga kako je tamo jadno Bože sačuvaj". Ne kontam ni to kako može neko reć za ljude u nekom gradu da su "nekakvi". Sjeo na kafu sa 100 hiljada ljudi pojedinačno, analizirao svakog i na kraju donio zaključak? Svugdje ba ima i loših i dobrih ljudi, tvoja je nafaka na šta ćeš naletit, od generaliziranja nema hajra. Donositi zaključat o 150 hiljada stanovnika na osnovu par krezavih spodoba? Dajte molim vas.
Nisam ovu temu nikad otvorio do danas i mogu reći da je fakat niđe veze. Ok, znam i ja da ima mjesta gdje su ljudi siromašniji, gdje su ostali samo stariji, gdje budućnost i nije tako svijetla, ali umjesto da se potrudiš naći nešto lijepo za to, ti otvoriš temu i hajmo glasat gdje je veći jad i čemer he-he, meni dobro, kod komšije crkla krava he-he. I onda iz čiste obijesti truješ okolinu lošim vijestima.
Dok sam pisao ovo nadošla mi je misao koja se možda malo kosi sa prvom rečenicom posta. Evo jedno po meni jadno mjesto, općina Gacko, ali samo zato što je iznad mjesta veliki mural Draže Mihajlovića. Ja koliko sam uspio da upratim, skoro sve kućice su fine, iste, uređene poprilično (nisu nedovršene, pijesak oko kuća itd) ali je to mjesto po meni jadno da jadnije ne može biti, ali samo zbog te zadojenosti.
Ne mogu da shvatim da mozak može otvorit temu "hajmo glasat gdje je jadnije kod nas" i da se od toga razvije 50 stranica gdje neko nalazi nešto ružno o nekom mjestu, vrijeđa nečije rodno mjesto, logično da će se naljutit neko odatle naljutiti. Kakva je to satisfakcija, ne znam. A koliko vidim iz rasprave, pljuju se i sasvim "normalna" mjesta za naše podneblje. Milion predrasuda, "ovi tamo su takvi, a tek oni tamo pa to je jadno da jadnije ne može bit, a ono mjesto gdje nisam bio 15 godina, a braćo draga kako je tamo jadno Bože sačuvaj". Ne kontam ni to kako može neko reć za ljude u nekom gradu da su "nekakvi". Sjeo na kafu sa 100 hiljada ljudi pojedinačno, analizirao svakog i na kraju donio zaključak? Svugdje ba ima i loših i dobrih ljudi, tvoja je nafaka na šta ćeš naletit, od generaliziranja nema hajra. Donositi zaključat o 150 hiljada stanovnika na osnovu par krezavih spodoba? Dajte molim vas.
- sWeeT_Companion
#1036 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Čuj Zenica.
Zenica je jedan od najljepših gradova u BiH,istina zagađena. Ne znam samo kako se ona našla u anketi. Pri tome to vam kaže neko ko sa istom nema nikakve veze. Osim što sam upoznao par djevojaka iz iste na jednom studentskom druženju.
Što se tiče najjadnijih, ima ih dosta. Sva mjesta gdje je plač beba rijedak su jadna na svoj način. Bosna i Hercegovina je doživjela nagle migracije iz sela u grad, što je naravno sa sobom donijelo niz negativnosti u svakom smislu. Sve je više praznih sela, sve je manje poljoprivrednika i sve više GMO proizvoda u BiH. I sve više bolesnih. I sve manje patrijarhalno vaspitanih djevojaka.
Neću navoditi po meni najjadnija, jer svakom je svoje mjesto na neki način drago. Ali bojim se da će 2030-te BiH se svesti na 20-ak naselja sa 10k+ ljudi, sve ostalo će biti pustare.
Zenica je jedan od najljepših gradova u BiH,istina zagađena. Ne znam samo kako se ona našla u anketi. Pri tome to vam kaže neko ko sa istom nema nikakve veze. Osim što sam upoznao par djevojaka iz iste na jednom studentskom druženju.
Što se tiče najjadnijih, ima ih dosta. Sva mjesta gdje je plač beba rijedak su jadna na svoj način. Bosna i Hercegovina je doživjela nagle migracije iz sela u grad, što je naravno sa sobom donijelo niz negativnosti u svakom smislu. Sve je više praznih sela, sve je manje poljoprivrednika i sve više GMO proizvoda u BiH. I sve više bolesnih. I sve manje patrijarhalno vaspitanih djevojaka.
Neću navoditi po meni najjadnija, jer svakom je svoje mjesto na neki način drago. Ali bojim se da će 2030-te BiH se svesti na 20-ak naselja sa 10k+ ljudi, sve ostalo će biti pustare.
- muha_sa
#1037 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
šta bi pa se sela ispraznišesWeeT_Companion wrote:Čuj Zenica.![]()
- sWeeT_Companion
#1038 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Svi bi da žive u gradu. Svi bi da uživaju u čarima istog. Dojadilo kopanje. Dojadila branja, sijanja.
Pokondirili se ljudi. Iz sela mogu izaći, ali u najvećem broju slučajeva, selo iz njih nikada.
Pokondirili se ljudi. Iz sela mogu izaći, ali u najvećem broju slučajeva, selo iz njih nikada.
- muha_sa
- Casual's
#1040 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ma prijatelju, svako živo mjerenje kaže da je Sarajevo zagađenije od Ze, ali hajd. No eto ugrađuju i filtere da bi se malo ovo medijsko naguravanje sa gl. grada na Ze kao najzagađenijeg smanjilo (dok je ovaca bit će i vune).sWeeT_Companion wrote:Čuj Zenica.![]()
- JThomas
#1041 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
eto i da jeste najzagađeniji. u ovoj državi, kakva jeste, je apsolutno smiješno pričati o zenici kao o rupi. jer ima mnogo goreg.
- bach
#1042 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Vidi, ja jesam jedan od najljepših muškaraca u BiH. Ali to mi kaže moja majka od 60 godina koja nosi naočale sa dioptrijom i niko više.sWeeT_Companion wrote:Čuj Zenica.![]()
-
s@mson
#1043 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Volio bih cuti neko neutralno misljenje, koje nije stranacki obojeno, jer naravno lose o necemu pricaju oni koji nisu na vlasti i ne mogu upravljati time i to mi se gadi do povracanja...
SDP i njegove pristalice u svojoj prici o Zenici su tako jadni i ljigavi da je zaista nevjerovatno kako mi takvi ljudi mogu biti sugradjani...
Ja nisam pristalica niti pripadnik niti jedne stranke, cijenim ljude, ono sto urade....
Kada je vec prica o Zenicci, onda samo neko ko lose zeli ovom gradu i njegovim stanovnicima moze pricati ovakve stvari...
Bujrum, ko zeli, ja cu da ga provedem i provozam kroz Zenicu i uvjerit ce se kako je to jedan grad na nivou srednjeevropskih gradova i svi problemi se rjesavaju i u dogledno vrijeme ce biti rijeseni...
Izjaviti da je vecina zelenih povrsina unistena gradnjom GGM-a je idiotluk i bezobrazluk nekoga ko namjerno zeli da opstruira i omalovazi gradnju istog ili nekog neznalice i glupana, neka se nadje sam u ove dvije postavke...
SDP i njegove pristalice u svojoj prici o Zenici su tako jadni i ljigavi da je zaista nevjerovatno kako mi takvi ljudi mogu biti sugradjani...
Ja nisam pristalica niti pripadnik niti jedne stranke, cijenim ljude, ono sto urade....
Kada je vec prica o Zenicci, onda samo neko ko lose zeli ovom gradu i njegovim stanovnicima moze pricati ovakve stvari...
Bujrum, ko zeli, ja cu da ga provedem i provozam kroz Zenicu i uvjerit ce se kako je to jedan grad na nivou srednjeevropskih gradova i svi problemi se rjesavaju i u dogledno vrijeme ce biti rijeseni...
Izjaviti da je vecina zelenih povrsina unistena gradnjom GGM-a je idiotluk i bezobrazluk nekoga ko namjerno zeli da opstruira i omalovazi gradnju istog ili nekog neznalice i glupana, neka se nadje sam u ove dvije postavke...
Last edited by s@mson on 16/08/2015 16:44, edited 1 time in total.
- Casual's
#1044 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Bach,postoje posebne klinike za takve kao što si ti 

-
channel10
#1045 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Pa halo SDAovce (cuj ja sdp) gdje nestade ona silna trava i drvece od bojinog vira do kotromaniceve ulice??? Ti si slijep pored svojih ociju!s@mson wrote:Volio bih cuti neko neutralno misljenje, koje nije stranacki obojeno, jer naravno lose o necemu pricaju oni koji nisu na vlasti i ne mogu upravljati time i to mi se gadi do povracanja...
Ima li je na tom potezu? Nema. Pa u cemu je problem? Neko laze?!
- Casual's
#1046 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Cuj ovog travara
eno ti nove sadnice..zdravijeg drveca
-
channel10
#1047 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Naravno, licit ce na drvo za jedno 10-15 godina...Casual's wrote:Cuj ovog travaraeno ti nove sadnice..zdravijeg drveca
- Casual's
#1048 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Bar cemo imati zdravije drvo, ovo se moralo svakako sjec 
-
channel10
#1049 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Nadam se da cemo imati, s obzirom na kriminalni milje koji Bach konstantno potencira u nasem gradu. Trave je nestalo, samo treba Sabru reaktivirati i rijesit cemo i taj problemCasual's wrote:Bar cemo imati zdravije drvo, ovo se moralo svakako sjec
-
Drvenija87
#1050 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Stolac i Kalinovik definitivno. Ljudi su nikakvi .