hrasno38 wrote:dustaban wrote:Mislim da je savrseno jasno da ovdje vise niko ne govori o piramidi, radi se samo o argumentaciji da ubleha moze biti finansijski korisna i da je zbog toga treba podrzati!
I stalno se visocka ubleha poredi sa drugim svjetskim ublehama koje neometano ferceraju, Pominju se neka religijska okupljalista, SF misterije tije Rosvel, ostala moguca cuda tipa Loch Ness itd...
A nikako da shvatite da je visocka ubleha potpuno neuporediva sa tom kategorijom ublehe. Gospu u medjugorju nije niko obavezan pokazati (to sto je ti ne vidis - jebiga do tebe je!), nije se niko obavezao niti da upeca onu avetinju iz Loch Nessa, a bogami onu pricu oko Resvela je proizveo niko drugi do CIA!
To su navodne misterije gdje NE POSTOJI OBAVEZA NJIHOVOG OTKRIVANJA! I tu je ta razlika. Kako sa time svime porediti visocku ublehu da je brdo koje svi gledamo svojim ocima - piramida... koju ne vide samo oni koji ne vole ovu drzavu!

OK evo nek je sve tako kako ti napisa a nije ni u mislima, daj me prosvjetli sta ti imas od toga da si toliko zavro da nam objasnis da je to ubleha. Jel tebe direktno kara Semir sa necim ili te tzv "piramide", jel ti uzimaju hljeb iz ruku i pare iz novcanika. kako to tebe i ostale filozofe ugrozava bas bi volio da cujem.
Prika moj dobri, pazi ovaj primjer:
Prosle godine na mom radnom mjestu, sjedimo u kuhinji i pijemo kafu te onako pricamo sta se vec uz kafu prica. Neki sjede i citaju dnevne novine a jedan kolega lista svedski naucni magazin "Illustrerad vetenskap" dok doruckuje. Odjednom mi se obrati:
- Ti si ono iz Bosne, zar ne?
- Da.
- Pa kakve to imaju piramide tamo
Nasmijem se i kazem da ne vjerujem da piramide postoje, da je to samo glupost i bizarnost, obicna prevara.
- Aha! Evo bas to sto ti kazes pise u ovom ovdje clanku o piramidama te se spominju i te bosanske piramide i kazu da je to samo obicna prevara.
Uzmem novine, pogledam kad ono fakat pise tako. Imam negdje uslikan bas taj clanak, pa ako hoces, mogu potraziti sliku, postaviti je ovdje pa ti prevedi sta pise. Opet, ne vjerujem da ce te ubijediti.
A moje radne kolege se nasmijase i rekose "Pa kako to da na tom Balkanu su uvijek podlozni tim nekim glupostima. Te Medjugorje i Gospa, te ona bitka na Kosovu gdje se slavi poraz, hahahaha". Ja onako gledam, slijezem ramenima, sutim i nadam se da ce osim svih ovih gluposti Balkan biti poznat po necemu pametnijem.
I ako je negdje arheolosko iskopavanje, zbog cega tolika komercijalizacija???
Izvukose li ikada onaj ilirski brod sto su nasli? Bar to nije za ismijavanje, ali ne, drzava nije za to ni zainteresovana!