Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#1026 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:Pa jel vi reklamirate tunele il pet piramida?
Ne pravi se pametan kad znas da su tuneli dio cijelog kompleksa.....i ako si toliko pametan sto mi nikad ne odgovori za Lourd!!!! Inace pobjegli ste vrlo vjesto od svih krucijalnih pitanja koje sam vam postavio a izmedju ostalog ono najvaznije "da li vjerujete u boga". Naravno niko nije odgovorio jer bi iste sekunde ostao kao popisan jer boga nije ni u mislima vidio a vjeruje u njega. He ima da vas pratim kroz cijeli Klix vas par i daa vas cijepan na svakoj rijeci koja ce biti kontradiktorna sa vasim tvrdnjama ovdje a posebno onog sto mu nick savrseno odgovara i spostovanu gospodicnu Banksy.
Sta da ti odgovorim za Lourdes?
Poredis nesto izmisljeno sa piramidom
Jebe se francuzima za Lourdes osim katolicima. Francusku je u 2015-oj, koja jos nije ni zavrsena, posjetilo 80miliona turista, hej 80 miliona, tako da je tih par miliona, ako i toliko iz Lourdesa stvarno zanemarivo
Hodocasca i svetilista se zasnivaju na vjeri, na apstrakciji za razliku od piramide koje ili ima ili nema
PS: nisam vjernik, naprotiv
insomnia78

#1027 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Dobro, malo sam pretjer'o sa umanjenjem znacaja Lourdesa
Ide to do nekih 10 miliona turista godisnje
Ali se vjerski turizam nikako ne moze porediti sa piramidama
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1028 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Lourdes je bio mali trgovački grad koji leži u podnožju Pireneja. U to vrijeme najistaknutiji dio grada bio je utvrđeni dvorac. Nakon ukazanja Blažene Djevice Marije djevojčici Bernardici Soubirous, Lourdes se razvio u ogromno turističko odredište kao Marijansko svetište. Danas Lourdes ima populaciju od oko 17 000 stanovnika, ali je sposoban prihvatiti i 5 000 000 hodočasnika i turista svake sezone. Zanimljivo je da sam Lurd ima više hotela nego Pariz, Nice ili Cannes. Ipak to nešto znači. Do sada je Lurd posjetilo 700.000.000 hodočasnika. Svake godine oko 3 milijuna.

Nikada jedno svetište nije privlačilo tolike gomile ljudi. Na kraju 1908. g., kada se slavila pedeseta godišnjica ukazanja, iako je zapisivano tek od 1867. g., 5297 hodočašća je registrirano i svetište je posjetilo 4 919 000 hodočasnika. No broj hodočasnika koji su sami došli bio je mnogo veći od onih, koji su došli u grupama.

Citajte papci kako se izmedju ostalih stavki pravi ekonomski jaka drzava.

Sve se moze uporedjivati vjeruj mi Insomnia78 ako su drzava i narod pametni. Eto dao ti je covjek najbolji primjer Stonehenge...eto to nije vjerski turizam a jos pod UNESCO-ovom zastitom....treba samo znati i htjeti. Puno bi bilo bolje da se svake godine angazovala ova bijesna omladina i skupljala iz cijele BiH u Visokom, pomalo otkopavala au usput sklapala nova prijateljsva i gazila nevidljive barijere. Ali kako kad primitivci to ne zele.
insomnia78

#1029 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:Lourdes je bio mali trgovački grad koji leži u podnožju Pireneja. U to vrijeme najistaknutiji dio grada bio je utvrđeni dvorac. Nakon ukazanja Blažene Djevice Marije djevojčici Bernardici Soubirous, Lourdes se razvio u ogromno turističko odredište kao Marijansko svetište. Danas Lourdes ima populaciju od oko 17 000 stanovnika, ali je sposoban prihvatiti i 5 000 000 hodočasnika i turista svake sezone. Zanimljivo je da sam Lurd ima više hotela nego Pariz, Nice ili Cannes. Ipak to nešto znači. Do sada je Lurd posjetilo 700.000.000 hodočasnika. Svake godine oko 3 milijuna.

Nikada jedno svetište nije privlačilo tolike gomile ljudi. Na kraju 1908. g., kada se slavila pedeseta godišnjica ukazanja, iako je zapisivano tek od 1867. g., 5297 hodočašća je registrirano i svetište je posjetilo 4 919 000 hodočasnika. No broj hodočasnika koji su sami došli bio je mnogo veći od onih, koji su došli u grupama.

Citajte papci kako se izmedju ostalih stavki pravi ekonomski jaka drzava.

Sve se moze uporedjivati vjeruj mi Insomnia78 ako su drzava i narod pametni. Eto dao ti je covjek najbolji primjer Stonehenge...eto to nije vjerski turizam a jos pod UNESCO-ovom zastitom....treba samo znati i htjeti. Puno bi bilo bolje da se svake godine angazovala ova bijesna omladina i skupljala iz cijele BiH u Visokom, pomalo otkopavala au usput sklapala nova prijateljsva i gazila nevidljive barijere. Ali kako kad primitivci to ne zele.
Aman covjece bozi
Stonehenge je tu, pred ocima
Za piramide lik tvrdi da postoje
Vidis li razliku
Evo piramida je tu, obecavam, samo je treba otkopati
Ommadawn

#1030 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ommadawn »

hrasno38 wrote:
dustaban wrote:Mislim da je savrseno jasno da ovdje vise niko ne govori o piramidi, radi se samo o argumentaciji da ubleha moze biti finansijski korisna i da je zbog toga treba podrzati!
I stalno se visocka ubleha poredi sa drugim svjetskim ublehama koje neometano ferceraju, Pominju se neka religijska okupljalista, SF misterije tije Rosvel, ostala moguca cuda tipa Loch Ness itd...

A nikako da shvatite da je visocka ubleha potpuno neuporediva sa tom kategorijom ublehe. Gospu u medjugorju nije niko obavezan pokazati (to sto je ti ne vidis - jebiga do tebe je!), nije se niko obavezao niti da upeca onu avetinju iz Loch Nessa, a bogami onu pricu oko Resvela je proizveo niko drugi do CIA!
To su navodne misterije gdje NE POSTOJI OBAVEZA NJIHOVOG OTKRIVANJA! I tu je ta razlika. Kako sa time svime porediti visocku ublehu da je brdo koje svi gledamo svojim ocima - piramida... koju ne vide samo oni koji ne vole ovu drzavu!
:-)
OK evo nek je sve tako kako ti napisa a nije ni u mislima, daj me prosvjetli sta ti imas od toga da si toliko zavro da nam objasnis da je to ubleha. Jel tebe direktno kara Semir sa necim ili te tzv "piramide", jel ti uzimaju hljeb iz ruku i pare iz novcanika. kako to tebe i ostale filozofe ugrozava bas bi volio da cujem.
Prika moj dobri, pazi ovaj primjer:

Prosle godine na mom radnom mjestu, sjedimo u kuhinji i pijemo kafu te onako pricamo sta se vec uz kafu prica. Neki sjede i citaju dnevne novine a jedan kolega lista svedski naucni magazin "Illustrerad vetenskap" dok doruckuje. Odjednom mi se obrati:
- Ti si ono iz Bosne, zar ne?
- Da.
- Pa kakve to imaju piramide tamo
Nasmijem se i kazem da ne vjerujem da piramide postoje, da je to samo glupost i bizarnost, obicna prevara.
- Aha! Evo bas to sto ti kazes pise u ovom ovdje clanku o piramidama te se spominju i te bosanske piramide i kazu da je to samo obicna prevara.

Uzmem novine, pogledam kad ono fakat pise tako. Imam negdje uslikan bas taj clanak, pa ako hoces, mogu potraziti sliku, postaviti je ovdje pa ti prevedi sta pise. Opet, ne vjerujem da ce te ubijediti.

A moje radne kolege se nasmijase i rekose "Pa kako to da na tom Balkanu su uvijek podlozni tim nekim glupostima. Te Medjugorje i Gospa, te ona bitka na Kosovu gdje se slavi poraz, hahahaha". Ja onako gledam, slijezem ramenima, sutim i nadam se da ce osim svih ovih gluposti Balkan biti poznat po necemu pametnijem.

I ako je negdje arheolosko iskopavanje, zbog cega tolika komercijalizacija???
Izvukose li ikada onaj ilirski brod sto su nasli? Bar to nije za ismijavanje, ali ne, drzava nije za to ni zainteresovana! :bih:
Matzan

#1031 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

Neki se ubiše dokazujuće kako ono u Visokom nisu piramide, kako su oni mudri i ne daju se zavesti pričama kojekakvih bElosvEtskih hohštaplera.

Ono što zastupa manji broj forumaša, prije svega @hrasno38, a i moje je mišljenje,
bolje je da nas S. Osmanagić pravi budalama i da to traje barem nekih 15-20 godina pa da uz to napravi budalama 10-15-20 miliona turista iz cijelog svijeta (koji su svakako namjerili da potroše nešto para i obiđu svijet), a uz sve to da visočka regija doživi procvat (svakako su sposobni trgovci) a država uzme svoj dio poreza, nego što smo pametni pa nam to sve skupa ne treba.

Najmanje je bitno koliko će S. Osmanagić uzeti od prodanih ulaznica, ako turisti u Visokom prenoće noć - dvije, pojedu Visočke ćevape, razne pite ispod sača, kupe pokoji suvenir isl., uz sve prošetaju nekih 20-ak km i nađu se na Baščaršiji (iako je to u drugom kantonu, turiste to ne zanima :mrgreen: ).

Ni prva ni zadnja ubleha koja donosi pare onom ko to zna pametno prodati.
Ali et', što bi on i oni zarađivali, jerbo mi iza tastatura i udobnih stolica nemamo koristi od toga?
insomnia78

#1032 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Postoje li neki konkretni podatci koliko je turista posjetilo Visoko?
Matzan

#1033 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

insomnia78 wrote:Postoje li neki konkretni podatci koliko je turista posjetilo Visoko?
http://www.ljportal.com/index.php/drust ... -sive-zone
insomnia78

#1034 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Bosna ima turisticki potencijal za zimski i ljetni turizam ali nema nista drugo
Znaci, vi predlazete da se umjesto promocije raftinga, olimpijskih planina, stecaka, Mostara, Sarajeva, rijeka, slanih jezera, Medjugorja, Ajvatovice... izgradnji i povezanosti infrastrukture, bla, bla, koncentrisemo na promociju ublehe?
Jer dok se "piramide" ne otkopaju one su samo to, ubleha
oskarboy

#1035 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by oskarboy »

pa deset godina proslo a on jos nije otkopao :-) ,pa dosad je mogao nesto konkretno otkopat.toliki volonteri dolazili.ocigledno da kupuje vrijeme i prica suplju.a sto se nikad ta"piramida" ne prikaze sa druge strane ? ovako kad se gleda iz visokog lici na piramidu ali kad se ode iza bas i ne lici
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1036 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:Bosna ima turisticki potencijal za zimski i ljetni turizam ali nema nista drugo
Znaci, vi predlazete da se umjesto promocije raftinga, olimpijskih planina, stecaka, Mostara, Sarajeva, rijeka, slanih jezera, Medjugorja, Ajvatovice... izgradnji i povezanosti infrastrukture, bla, bla, koncentrisemo na promociju ublehe?
Jer dok se "piramide" ne otkopaju one su samo to, ubleha
Po cemu su to Medjugorje i Ajvatovica vece tursiticke atrakcije od Visokog ili recimo jedan Igman gdje i dan danas stoji ruina od hotela koju niko nije prstom dohvatio .....sve to sto si nabojao recimo i Svicarska i Austrija imaju 10 puta bolje i civilizovanije tako da je nama svaka pa i "ubleha" sve dok privlaci turiste zlatni rudnik. Da zivis u BiH ili u Visokom tesko da bi ti sve to bila ubleha
jasko_ba

#1037 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by jasko_ba »

oskarboy wrote:pa deset godina proslo a on jos nije otkopao :-) ,pa dosad je mogao nesto konkretno otkopat.toliki volonteri dolazili.ocigledno da kupuje vrijeme i prica suplju.a sto se nikad ta"piramida" ne prikaze sa druge strane ? ovako kad se gleda iz visokog lici na piramidu ali kad se ode iza bas i ne lici
ma normala, evo recimo u Italiji, lokalni semiri pokusavaju ubaciti u javnost "piramide"
Image
Image
Image
Matzan

#1038 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

Semir kopa 10 godina i svaki turista koji je posjetio kompleks je pozitivan doprinos.

S druge strane, vlast u čijem vlasništvu su pobrojane planine i rijeke, ne samo da ništa nije učinila na obnavljanju i promociji tih prirodnih ljepota (što je, jelte, normalno u normalnim državama), već je budizašto poklonila zemljište po planinama za izgradnju vikendica "uglednim i zaslužnim građanima" (uglavnom bez dozvole), koje usput rečeno na određenim mjestima prijete da zagade vodosnabdijevanje.

Dvadeset godina nisu u stanju da poprave žičaru do Trebevića, a kamoli neki ozbiljniji projekat da urade.
Matzan

#1039 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

jasko_ba wrote:
oskarboy wrote:pa deset godina proslo a on jos nije otkopao :-) ,pa dosad je mogao nesto konkretno otkopat.toliki volonteri dolazili.ocigledno da kupuje vrijeme i prica suplju.a sto se nikad ta"piramida" ne prikaze sa druge strane ? ovako kad se gleda iz visokog lici na piramidu ali kad se ode iza bas i ne lici
ma normala, evo recimo u Italiji, lokalni semiri pokusavaju ubaciti u javnost "piramide"
Image
Image
Image

Pa ko im brani da kopaju?
Lopatu i krampu u ruke, pa neka ga cijelog prekopaju. :)
VjecitiStudent

#1040 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

Još jednom
So, no pyramids, but there are many fascinating and genuine archaeological wonders in Bosnia. On the summit of Visocica Hill, which overlooks Visoko, are the remains of a medieval fort built on top of Roman ruins, and there is also evidence of Neolithic occupation of the hill, klix back perhaps 5,000 years. While in Bosnia we also visited megalithic ruins attributed to the Illyrians (circa 4th century A.D.), a possible Paleolithic cave (unfortunately, we had neither the time nor equipment to enter it; I would love to return and explore it), and fascinating medieval cemetery monuments to the dead.

Despite my failure to validate the Bosnian pyramid dreams, Semir Osmanagic and all the members of the Bosnian Pyramid of the Sun Foundation were most gracious hosts. They spared no effort to make sure that I could view all aspects of the so-called pyramids, even arranging for me to take a short airplane ride to see them from the air. Bosnia is a beautiful country with amazing scenery and a rich history. The people are extremely friendly and hospitable, and Bosnia exhibits a wonderful mixture of Western (Austro-Hungarian) and Eastern (Turkish and Islamic) traditions. Even in the absence of pyramids, it is certainly a country worth visiting.
http://www.robertschoch.com/bosniacontent.html
Trista postojećih, prelijepih čuda u zemlji, ali jok, treba sad trošiti novce i energiju u izmišljanje.
Inače, prof. dr Robert Schoch je nekadašnji Semirov idol, koji je posjetio Visoko, sve pregledao i zaključio - nema piramida.
AmirBaa

#1041 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

Cekajte ljudi. Pa evo vi ste turist, odete neku drugu drzavu da posjetite i njima ostavite para. Bi li vi voljeli da vam neko prosipa suplju pricu (bilo o najstarijim piramidama na svijetu ili bilo sta drugo). Pa ja gdje god da sam isao istrazio sam grad prvo online, vidio sta treba posjetiti a sta je ubleha obicna. Samo bosnji da je nekog zajebat :izet: Pored toliko prirodnih ljepota u ovoj drzavi vi se furate na nekakve piramide i tu da se pare obrcu. Ne pozeli drugome ono sto ne zelis ni sebi :thumbup:
Matzan

#1042 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

AmirBaa wrote:Cekajte ljudi. Pa evo vi ste turist, odete neku drugu drzavu da posjetite i njima ostavite para. Bi li vi voljeli da vam neko prosipa suplju pricu (bilo o najstarijim piramidama na svijetu ili bilo sta drugo). Pa ja gdje god da sam isao istrazio sam grad prvo online, vidio sta treba posjetiti a sta je ubleha obicna. Samo bosnji da je nekog zajebat :izet: Pored toliko prirodnih ljepota u ovoj drzavi vi se furate na nekakve piramide i tu da se pare obrcu. Ne pozeli drugome ono sto ne zelis ni sebi :thumbup:

Ko da gledam da si išao slikati Loch Ness Monster. ;-)
AmirBaa

#1043 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

Matzan wrote:
AmirBaa wrote:Cekajte ljudi. Pa evo vi ste turist, odete neku drugu drzavu da posjetite i njima ostavite para. Bi li vi voljeli da vam neko prosipa suplju pricu (bilo o najstarijim piramidama na svijetu ili bilo sta drugo). Pa ja gdje god da sam isao istrazio sam grad prvo online, vidio sta treba posjetiti a sta je ubleha obicna. Samo bosnji da je nekog zajebat :izet: Pored toliko prirodnih ljepota u ovoj drzavi vi se furate na nekakve piramide i tu da se pare obrcu. Ne pozeli drugome ono sto ne zelis ni sebi :thumbup:

E nek ti znas eto :thumbup:
Ommadawn

#1044 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ommadawn »

Matzan wrote:

Nessie? Pa necu ici maksuz u Skotsku da vidim neku predpostavku, ko eto neko je nesto tu vidio.
Stonehenge cu rado posjetiti, to vec stoji tu, kao i egipatske i meksicke piramide. Ali tvrditi da nesto postoji nije isto kao predpostavljati.
Bosna ima i mnogo boljih potencijala da bi privukla turiste ali... :roll:
Matzan

#1045 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

Ommadawn wrote:
Matzan wrote:

Nessie? Pa necu ici maksuz u Skotsku da vidim neku predpostavku, ko eto neko je nesto tu vidio.
Stonehenge cu rado posjetiti, to vec stoji tu, kao i egipatske i meksicke piramide. Ali tvrditi da nesto postoji nije isto kao predpostavljati.
Bosna ima i mnogo boljih potencijala da bi privukla turiste ali... :roll:

Pa gdje su nestali?
drug_profi

#1046 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Bogme isto ko da je ovdej u pitanju ili-ili.
Ako cemo praviti pricu o piramidama, ne mozemo ni slucajno nuditi rafting, Rakitnicu, Unu, Vrbas, Neretvu, Visoki, Jajce, Vranduk...
Sve to cini saroliku ponudu. Pa nece niko maxuz doci iz Irske da vidi tzv piramidu, ali ce mozda svratiti ako je zbog neceg drugog dosao.
Ja stalno govorim da bi fantasticna stvar bila uz maglovitu pricu o piramidi ponuditi zvanicnu pricu o srenjevjekovnom kraljevskom gradu na vrhu tog brda kojeg bi trebalo makar malo rekonstruisati da se nesto vidi od njega.
Da ljudi koji tu dodju, a i mi sami pred sobom, pocnemo vise dozivljavati Bosnu kao vec hiljadugodisnju drzavu, sto nam cesto svima nedostaje.
Piramida nije glavni proizvod jer je nemozes pokazati, ali ima solidna prica koja golica mastu. Svratite, rucajte, prosetajte, pogledajte Visoki, kupite brosuru i idite dalje kuda ste vec posli.
Ja ne vidim sta je tu problem. Ti njima ne tvrdis nista, oni su dobili propagandu sa inteneta. Dapace, ako to gurnes u poluilegalu samo ces pojacati interesovanje.
Ommadawn

#1047 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ommadawn »

[quote="Matzan"

Pa gdje su nestali?[/quote]
Pod smecem, nelegalnom gradnjom, minskim poljima te nemarom da se nesto konkretno uradi. Vodopad u Jajcu, Skakavac... Pa modracko jezero koje je zagadjeno a bilo bi odlicno kao kupaliste ljeti.
Olimpijske planine - skijalista koja bi primamila mnoge, izmedju ostalog. Ma bolje prodavati ublehu i unistiti prirodu...
Matzan

#1048 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

Najbolje je ništa ne raditi.

Imaju donacije. A možda i naftu nađU.
Haris.ba

#1049 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Haris.ba »

https://en.wikipedia.org/w/index.php?ti ... edirect=no

Pisanje nekih na ovoj temi je čisti dokaz tzv. "sunk cost fallacy". Ja ne znam ima li prijevod termina na naš jezik.

Povećanje ulaganja nadajući se povratu realno već izgubljenog novca. Tako nekako.
Nedavno sam na televiziji gledao eksperiment gdje je na aukciji se prodavala novčanica za 20 dolara. Predzadnji koji je dao manju ponudu je dužan dati pare kad neko ponudi više od njega. Krenulo od dolara. I došlo do 19 dolara. I nakon što je data ponuda od 20 dolara, onaj što je ponudio 19 dolara odjednom ponudi 21 dolar. I tako gurao do 27 dolara za novčanicu od 20 dolara. Konta, u gubitku sam, ali bolje biti u gubitku deset dolara, nego 19 dolara.
Na bosanski, nije mati Muju karala što se kocko, nego što se vadio.

Tako nekako i ove nepostojeće bosanske piramide. Obraz uložen, neko i pare. Treba to povratiti. Tako i ovo dalje blamiranje sa tunelima, kuglama, predmetima, poboljšanjem krvnog pritiska i smanjenje šećera boravkom na piramidama.
A uvijek ima i neko sposoban koji uloži dolar u igri i dobije 20 dolara.

Može se turizam graditi na fantazmagorijama. Problem je greška u koracima. Krenulo se preambiciozno. Nije se ostavilo prostora onome - možda. Sad smo u fazi kad može Međugorje ili Ajvatovica, što ne bi moglo i ovo. To je nova faza. Ne trebaš vjerovati da ima piramida. Trebaš vjerovati da ima piramida iako znaš da je nema. Jer, treba uzeti pare. Pa nije čudovište iz Loh nesa.

Najveća tuga je što mi fakat imamo šta pokazati turistima. Ali, narod uvijek voli gigantske kosture.

:D https://en.wikipedia.org/wiki/Cardiff_Giant
dustaban

#1050 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

Koji jebeni idiot moras biti da kraj Bune razvijas turizam na ovakvoj ublehi?!

Hajmo ko boga vas molim konacno stati u kraj ovoj velikoj sramoti. Zasto u PM moramo svaki dan stvarati nove priloge u korist stereotipa o glupim Bosancima?!
Na pocetku ove podvale govorio sam da piramidase dijelim na dvije skupine: a) lopuze koji znaju da tu nema nista ali u tome vide sansu za zaradu i b) idiote koji fakat u to vjeruju. Postoji doduse i treca skupina c) volonteri kojih se zivo jebe sta je tamo, njima se samo priyebalo (sto je uostalom glavni motiv volonterskih radnih akcija opcenito).
Sad nakon sedam godina muntanja ostala je samo ova prva skupina - lopuze koji se pozivaju na nekakvu komercijalniu korist baziranu na nespornoj ublehi...

I njima sam davno rekao - ako cemo podrzavati takve biznise hajmo onda legalizirati drogu i javne kuce, ili makar vratiti Torabija, on je nestetan a kudikamo je uspjesniji i korisniji.
Post Reply