PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AnonymousBIH

#1026 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

Na HR:

Dead or Alive 5 Last Round - 40 KM
Just Dance 2015 - 35 KM
Moto GP 2015 - 75 KM
BladeStorm Nightmare - 45 KM
Toukiden - 55 KM

Deal of the week je neki EA Sports Golf za 299 kuna, snizen 40 % :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1027 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

Ovaj Just Dance bi se mogao pazariti ..super su te za kakvih sjedeljki kad ti dodje raja ... dzabe je onaj SingStar sa jedno 10-ak pjesama ...pravo dobar fazon je kada imas i kameru, kao ti pjevas a i ne znas da te i kamera snima. I onda ti pusti kao spot uredjeno ..pozadine se smjenjuju, tebe zooma ...bude bas zabavno , obavezno se svako odusevi prvi put...

Ja kupio na US storeu Wolf among Us, How to survive, The Walkig Dead i neki DLC za Driveclub (koji mi je propao) za 20 USD ...
Kontam da preorderujem Uncharted 4 ...
Dead or alive 5 je bio dzabe na US storeu ...kompletna igra osim story moda i samo sa 4 lika ..vise je kao neki veci demo ali je upotrebljeiva za po koju partiju ...meni nije legala uopstge ...ne moze prici Unjustice - gods among us koja je bila isto dzabe za PS Plus korisnike ...
AnonymousBIH

#1028 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

Da hoće PES sniziti, ja napravio pre-order na Zavviju, jeftiniji haman 40 KM nego na Store.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1029 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

rayman90 wrote:Grim Fandango Remastered na snizenju na usa radnji, 7,50$ :-D

cujem, sprema se remastered heavy rain :izet: :izet:
Jbg, Heavy Rain znam ko je ubica :) nemam sta da je igram ponovo ali da sam je sa uzivanjem odigrao na trici, jesam.
Igra sto se mene tice kombinacija filmova Seven i Silence of the lambs.

Malo pretjeruju sa ovim remasterima ...realno to je MS sa Xbox One bolje odradio ...unazad kompatibilan i vozdra. Naravno to tehnicki nije moguce sa PS3 uraditi jer Cell procesor iz PS3 ima 2 koprocesora koja nije moguce emulirati na PS4 ...
Mustang1

#1030 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

AnonymousBIH wrote:Da hoće PES sniziti, ja napravio pre-order na Zavviju, jeftiniji haman 40 KM nego na Store.
Ako je a mislim da jeste cd a ne kod koji dobijes na e-mail racunaj i porez na tu cijenu to ti je jos oko 50% cijene od igrice
AnonymousBIH

#1031 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

Mustang1 wrote:
AnonymousBIH wrote:Da hoće PES sniziti, ja napravio pre-order na Zavviju, jeftiniji haman 40 KM nego na Store.
Ako je a mislim da jeste cd a ne kod koji dobijes na e-mail racunaj i porez na tu cijenu to ti je jos oko 50% cijene od igrice
Od kada je to počelo?

Moja zadnja narudzba je u decembru 2012. godine, prije toga dosta igara uzeo za PS3, i nisam nikada nista platio.

Na kraju krajeva, zamoliću ih da na kovertu stave cijenu od 10 GBP, pa nek ocarine.
Mustang1

#1032 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Sve preko 50 KM se carini . Prije je bilo preko 100 KM.
Mozda ali mozda su cd.ovi i knjige izuzetak ali sumnjam da kod nas ima izuzetaka :D.
Mustang1

#1033 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Probaj ali se bezveze zamaras. Lakse ti je naci nekoga i uvezati se i uzimati igre pola pola. Ima vas ovdje nekoliko ali nece niko nikome da halali par igara ocigledno koje vec imate na accountima. Pa bolje halalit i razmijeniti igre i ubuduce placati u pola cijene nego i dalje nastaviti placati punu cijenu
AnonymousBIH

#1034 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

Mustang1 wrote:Probaj ali se bezveze zamaras. Lakse ti je naci nekoga i uvezati se i uzimati igre pola pola. Ima vas ovdje nekoliko ali nece niko nikome da halali par igara ocigledno koje vec imate na accountima. Pa bolje halalit i razmijeniti igre i ubuduce placati u pola cijene nego i dalje nastaviti placati punu cijenu
Mogu prodati igru kasnije, jedina prednost.

Imam dobrog prijatelja u Njemačkoj, ali ne znam kako da se uvezemo.
Bas smo razgovarali o tome, ali nas nesto strah da nas ne banuju, jer sve sto smo na netu nasli nesigurno.

Kako ide taj način? Npr. ja imam par igara, on također, kako da ih razmijenimo, a i budućnosti da kupujemo različite igre?

Obojica imamo PS+ pretplatu, ja HR, a on njemačku.
Mustang1

#1035 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

AnonymousBIH wrote:
Mustang1 wrote:Probaj ali se bezveze zamaras. Lakse ti je naci nekoga i uvezati se i uzimati igre pola pola. Ima vas ovdje nekoliko ali nece niko nikome da halali par igara ocigledno koje vec imate na accountima. Pa bolje halalit i razmijeniti igre i ubuduce placati u pola cijene nego i dalje nastaviti placati punu cijenu
Mogu prodati igru kasnije, jedina prednost.

Imam dobrog prijatelja u Njemačkoj, ali ne znam kako da se uvezemo.
Bas smo razgovarali o tome, ali nas nesto strah da nas ne banuju, jer sve sto smo na netu nasli nesigurno.

Kako ide taj način? Npr. ja imam par igara, on također, kako da ih razmijenimo, a i budućnosti da kupujemo različite igre?

Obojica imamo PS+ pretplatu, ja HR, a on njemačku.
Ti udjes na njegov account i aktiviras kao primary a on to uradi sa tvojim. Ti kada hoces skidati igrice ako je na njegovom accountu udjes na njegov dodas igricu i vratis se na svoj. I obrnuto. I ps plus isto moze. Svejedno ko ce kupiti ti ili on. Onaj drugi ne mora. Ja sam uvezan sa frendom ali tu smo blizu ali mislim da ne bi trebalo biti problema sto je u njemackoj ako imas samo jednog ako ne gomilas accounte kupujuci po piku .. Ja i frend imamo engleski i njemacki. I tebi je bolje da napravis US i tamo kupujes jer su najjeftinije. On ima EU kada bude snizenje kod njega kupi,kad bude kod tebe ti kupis. Jer nisu iste akcije na EU i US
AnonymousBIH

#1036 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

Taj sam način vidio, ali vidim i da se zale za banovanje naloga.

Helem probaćemo, pa šta bude.
Imamo obojica PS+, valjda to neće biti problem? I ne bi prekidali plaćanje, igramo obojica puno online.
Mustang1

#1037 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Pa nije bitno je'l igras puno online bolje platit 15 KM ili koliko vec nego 30 :D Nece ti biti nista uskraceno. PS Plus igrice skidas sa accounta na kojem je aktiviran ps plus i to je to. Ja nemam ps plus a frend ima i nemam nikakvih problema sa igranjem online. A mozete obojica imati i mi smo imali jer nismo znali da moze da ima samo jedan :D

I sta kupujete sad igre stedite sad idu prave igre :D
KPNCTNJAH

#1038 Re: PlayStation 4 - all about

Post by KPNCTNJAH »

rayman90 wrote:

Ovo je na fazon Raina... tonbe :izet:

AnonymousBIH

#1039 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

Mustang1 wrote:Pa nije bitno je'l igras puno online bolje platit 15 KM ili koliko vec nego 30 :D Nece ti biti nista uskraceno. PS Plus igrice skidas sa accounta na kojem je aktiviran ps plus i to je to. Ja nemam ps plus a frend ima i nemam nikakvih problema sa igranjem online. A mozete obojica imati i mi smo imali jer nismo znali da moze da ima samo jedan :D

I sta kupujete sad igre stedite sad idu prave igre :D
Ništa, hvala ti. Uvezaćemo se onda. Tek smo aktivirali PS+ obojica, pa ćemo vidjeti kad istekne šta i kako. Uglavnom, kada se uvežemo možemo igrati igre nezavisno jedan od drugog? Npr. on bi uzeo novu Fifu, ja PES, i možemo istovremeno biti online, igrati myClub/Ultimate Team i svi saveovi će biti na našim nalozima? Samo da nas ne banuju :D
Mustang1

#1040 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ma moze bolan sve nemas da brines. Ako se bojis bas otidji na support i online chat i pitaj reci da ti je brat ili sin ili nesto :D I pitaj hoce li vas banovati. Ja sam sa frendom uvezan oko godinu vec i nikakvih problema. Istina mi smo blizu ali eto.
I sve sto si naveo moze. Neovisni ste jedan od drugog sta ce ko igrati. Njegov account ili njemu tvoj ti treba samo da kliknes da skida igricu i to je to
dzeno123

#1041 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dzeno123 »

Taj metod postoji od PS3 i mikad niko nije banovan.
Mustang1

#1042 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ma ima na nekim forumima moze se naci nekoliko osoba koje su banovane ali vecina ih je imala kamaru accounta odnosno kupovali su .. Ako imas jedan a i taj jedan ima tebe nema problema
dzeno123

#1043 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dzeno123 »

Mustang1 wrote:Ma ima na nekim forumima moze se naci nekoliko osoba koje su banovane ali vecina ih je imala kamaru accounta odnosno kupovali su .. Ako imas jedan a i taj jedan ima tebe nema problema
Nismo se razumjeli, ovaj gore metod je legalan, pise user guide da je to moguce raditi. Znam ja sta ti govoris ali samo zbunjujes covjeka. Npr na najvecem regionalnom sajtu koji se bavi prodajom igara i accounta nije se desio niti jedan slucaj banovanja.
rayman90

#1044 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rayman90 »

KPNCTNJAH wrote:
rayman90 wrote:

Ovo je na fazon Raina... tonbe :izet:
neko kaze da david cage unistava industriju s ovim zanrom, iako je ovo druga produkcija :-D
ja cu definitivno uzet heavy rain, mislio nabavit ovih dana pa nacuh da ide verzija za ps4, pa cu se strpit ipak hehe :D

nego, jest dobro ovo sa americkim paypal racunom za USA PSN, kupim igru od 7.50 $ samo klikom na buy i checkout, a prije bih uplatio 10$ i onda bi mi ostala 3 $ :-D
napravio preorder na pes 2016, 103 km auc :roll: bice i neka besplatna tema na dan izlaska za ove s prednarudžbom :(

na game.co.uk se uz fizicku kopiju dobije i figurica nejmara :P
r_faruk

#1045 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

gledam ovu Until Down, moglo bi se i ovo igrati...

iz vaseg iskustva, koliko vremena prodje da bi igrica pojeftinila :)

vidim da su assasins creed black flag, 30 dolara, sljedeci dio je 40 itd. a stare su oko 2 godine...
Mustang1

#1046 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Zavisi koja je igra i kako ide prodaja. Ako je neka tipa GTA koja nema nastavke cesto onda tesko da bude snizena. Mislim da GTA V nije nikako bio na snizenju ali nisam siguran :D
NBA Live npr. je bio nakon dva mjeseca mozda :D Ali budu novogodisnja,bozicna snizenja pa tad bude svega
r_faruk

#1047 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

Onda cekam bozic i novu godinu :-D,
Ako je neko raspolozen za razmjenu accounta neka se javi pa da kupujemo u pola cijene. :).
miikaa77

#1048 Re: PlayStation 4 - all about

Post by miikaa77 »

Pozdrav raja, napisat cete mi pisali smo unazad par strana ali ako moze odgovor molim vas. Malo ste me zbunili s tim ps+, dakle imam ps3 i ubrzo cu kupovat 4. Dakle samo pitanje posto ja necu kupovat puno igrica odma da vam kazem kupit cu Fifu i eventualno gta, da li ja mogu normalno online igrat kao sto sam mogo na 3, bez ikakvkih pretplata i kartica. Jednostano imam ps acc uloguj se i to je to. Znaci ne bi nista kupovao puno samo bi fife kad izlazile i to je to evenualno jos nesto. I jos ovo, u creedu prednarudzba fife 16 135 maraka, jel vam to prihvatljiva cijena? Hvala puno unaprijed, pozdrav.
Mustang1

#1049 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Igrice kupujes online za vouchere koje kupujes na amazonu,piku,i jos kamara drugih stranica. Da bi igrao online moras imati PS Plus koji se placa. 60$ je igrica to ti je oko 103 KM
Mustang1

#1050 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

r_faruk wrote:Onda cekam bozic i novu godinu :-D,
Ako je neko raspolozen za razmjenu accounta neka se javi pa da kupujemo u pola cijene. :).
Evo ti ovaj gore ako misli kupovati odmah a ne za par mjeseci jer ti se ne isplati cekati, Sad u narednih mjesec dva je ludnica sto se izlazaka igrica tice :D
Post Reply