Nokti - zenske ruke

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ema_

#1026 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

Još da nađem nekoga ko ima paypal i ebay acc pa da pazarim :D . Sad je najbitnije da sam našla.
ema_

#1027 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

Al stvarno ovaj sjaj na noktu trajeeeeee, bez obzira na sve aktivnosti pranja suđa i ostalo, baš kako je rekla ženska :-D .

Pa ako ti se bude dalo, možemo se čuti na pp da mi javiš račun gdje da ti uplatim :thumbup: . Ja bih samo ono stugalo, ne da mi se ova ulja i losione mazati :lol: .
Michun

#1028 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Michun »

ja svoje imam 3 godine i vise.
i stvarno stvarno je dobro.
ulje je odlicno jer ne rastu kozice od njega.
DiA 2005

#1029 Re: Nokti - zenske ruke

Post by DiA 2005 »

lavorpunvode wrote:ne koristim trakice, sama sam izvlacila crte tankom cetkicom, onim lakom za crtanje :-D
Sta da kazem osim da si majstor, ja ovo nikad ne bih ovako precizno izvukla :)
DiA 2005

#1030 Re: Nokti - zenske ruke

Post by DiA 2005 »

Michun wrote:
ema_ wrote:Jedno pitanjce :D .

Jučer me u Westgate-u neka od onih prodavačica zaustavi i demonstira neki set za ruke i nokte, ono od hiljadu km , bla bla bla. Helem, prvo što mi je uradila je da je nekim kamenom sa 3 strane obradila površinu nokta, znam da je jedna bila svila, ostale dvije ono klasika poput turpije , uglavnom, od toga je nokat dobio takav izgled kao da je nanijela bezbojni lak, baš ono wow efekat, kaže da to traje 2 sedmice.

Ima li igdje da se nabavi to posebno? Ona svakako prodaje samo set , krema i ulje i to za struganje. Hvala :-D .
jel ovo u pitanju?
imam ja set i fakat se isplati i traje 100 god. i fol je da cuvas racun i poslije godinu dobijes opet turpiju i ulje. ima set na ebay i uopste nije skup. pogledaj tamo.
Image
Podsjecas me na mene, ista scena od prije nekoliko godina u westgate-u, zenska mi skinula lak sa malog prsta i probala mi ovo. Trajalo je sedmicama, i ja sam po povratku u Sarajevo ko luda trazila bilo kakvu turpiju sa vise strana s kojom bih postigla isti efekat. Nikad nisam nasla, a kupila ih puno :) Hvala Michun i od mene, ja se samo sjecam da je set bio plav, a garant je ovo sto si ti postavila.
ema_

#1031 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

Ma to je to, ima od kivija, vanilija i ocean verzija, mesčini :D . Evo meni nokat se još sjaji :lol: .
dalmare

#1032 Re: Nokti - zenske ruke

Post by dalmare »

Probala sam po vašem savjetu učvrščivać za nokte , rescue , nije mi puno pomogao . Uspjela sam naći švicarski proizvod Mavala i sad imam stvarno tvrde nokte.
I prije tretmana su mi se pojavljivale "crtice " na noktima , negdje na pola nokta kao da ga je netko zarezao žiletom .Sad sam se neugodno iznenadila, jer se, poslije više od mjesec dana tretmana opet pojavila ta crtica.
Gdje se pojavi ta "crtica" ( uvijek na palcu ) tu je pukao nokat , onda poslije nekoliko dana se nokat odigne i trebam odsjeći samo taj dio , jer bih drugačije pošla u meso nokta . Ima li koje čarobno sredstvo za ovaj problem ?
lavorpunvode

#1033 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

dalmare wrote:Probala sam po vašem savjetu učvrščivać za nokte , rescue , nije mi puno pomogao . Uspjela sam naći švicarski proizvod Mavala i sad imam stvarno tvrde nokte.
I prije tretmana su mi se pojavljivale "crtice " na noktima , negdje na pola nokta kao da ga je netko zarezao žiletom .Sad sam se neugodno iznenadila, jer se, poslije više od mjesec dana tretmana opet pojavila ta crtica.
Gdje se pojavi ta "crtica" ( uvijek na palcu ) tu je pukao nokat , onda poslije nekoliko dana se nokat odigne i trebam odsjeći samo taj dio , jer bih drugačije pošla u meso nokta . Ima li koje čarobno sredstvo za ovaj problem ?
To je prije organski, pokusaj sa tabletama b kompleksa, meni se to desava kad mi nedostaje b vitamina.
lavorpunvode

#1034 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Rimmel 312

Image
dalmare

#1035 Re: Nokti - zenske ruke

Post by dalmare »

lavorpunvode wrote:
dalmare wrote:Probala sam po vašem savjetu učvrščivać za nokte , rescue , nije mi puno pomogao . Uspjela sam naći švicarski proizvod Mavala i sad imam stvarno tvrde nokte.
To je prije organski, pokusaj sa tabletama b kompleksa, meni se to desava kad mi nedostaje b vitamina.

Hvala najljepša na savjetu , moram probat :)
dalmare

#1036 Re: Nokti - zenske ruke

Post by dalmare »

lavorpunvode wrote:Rimmel 312

Image

Meni najdraža boja , nokti su ti predivni ...blago ti se :)
Ujedam

#1037 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Ujedam »

Samo da se vratim na temu.

Lavor :thumbup:
Michun

#1038 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Michun »

Ok strucnjakinje moje. Kupih opi pa cuccio ljubicasti lak. Cuccio je eye candy for miami a opi je haman iste boje. Ne mogu da namazem kako treba...ostaju linije. Heeelp!
manekenka u penziji

#1039 Re: Nokti - zenske ruke

Post by manekenka u penziji »

Brzo se suši?
Kad namazes prvi sloj sacekaj da se fino osuši. Kada budeš radila drugi sloj nabaci vise laka na kist da možeš manevrisati sa njim da ispravis linije.
Isto mi se dešavalo sa deborah gel like lakovima.
Michun

#1040 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Michun »

manekenka u penziji wrote:Brzo se suši?
Kad namazes prvi sloj sacekaj da se fino osuši. Kada budeš radila drugi sloj nabaci vise laka na kist da možeš manevrisati sa njim da ispravis linije.
Isto mi se dešavalo sa deborah gel like lakovima.
Pa et poprilicno brzo. Probacu kad budem imala vremena. Jbmu misha...skupa zajebancija!
ema_

#1041 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

Jel neka probala Inglot lakove? Planirala sam kupiti onaj O 2 što kažu da može za abdesta :D , a vidjela sam da je poskupo, pa da provjerim jel makar postojan ili spadne od pranja suđa i ostalih aktivnosti? :lol:
manekenka u penziji

#1042 Re: Nokti - zenske ruke

Post by manekenka u penziji »

Ma isplativije ti je čekati onih 7 dana u mjesecu kad ne abdestis pa namazi "pravi" lak. :)
ema_

#1043 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

Ma znam, al ako mi prahne za ostalih 23 dana malo ćejfa :D .
ema_

#1044 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

Milloni wrote:Emaaa hajde tačno šta hoćeš ono za nokte skontaj pa da naručim, da ne zeznem šta sama... opasna sam kada klikam po ebayu.. buffer ili nail file

Pa razmišljam se između samo buffera ili čitav set, al šta je ovo sa poštarinom? :shock: Inače nemam iskustva sa ebay pa se baš i ne snalazim, al čini mi se da je skuplja pita nego tepsija :-D .
Hemera

#1045 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Hemera »

čime da zalijepim glitter što sam dobila gratis uz kupovinu farmasi laka?
nisam prije stavljala pa eto...
Čudna sorta

#1046 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Čudna sorta »

Juče u CM-u vidjeh da su sniženi ovi lakovi, sa 10,95 KM na 5,95 KM... pa ako neko koristi...

Image
lavorpunvode

#1047 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Hemera wrote:čime da zalijepim glitter što sam dobila gratis uz kupovinu farmasi laka?
nisam prije stavljala pa eto...
Kakav glitter :) cirkone, sljokice? Ne znam na sta mislis, al ako mislis na cirkone, njih mozes zalijepiti lakom, bezbojnim najbolje. Prelakiras nokat bezbojnim lakom i prije nego sto se osusi stavis cirkon i pritisnes ga da "upadne" dublje u lak, onda preko prelakiras opet.
Sa sljokicama isto.. samo sto njih jednostavno natreses na svjeze nalakirani nokat i opet preko prelakiras bezbojnim da ih fiksiras...
lavorpunvode

#1048 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Zene, ja ljepsi i drazi lak nisam imala.
Image

Golden rose 09
Kupljen u njihovoj radnji na Siranu, po preporuci neke forumasice na ovoj temi. Hvala!
lavorpunvode

#1049 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Hvala.. :) meni se desavalo da pocnu da se listaju, ali sve se smiri nakon sto pocnem piti b vitamin.. Pokusaj ako nisi.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1050 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ladyblue18 »

lavorpunvode wrote:Zene, ja ljepsi i drazi lak nisam imala.
Image

Golden rose 09
Kupljen u njihovoj radnji na Siranu, po preporuci neke forumasice na ovoj temi. Hvala!
:D :sretan: :thumbup:

Nisam do sada vidjela ovu boju a bas nesto ovako trazim, bice moja :D
Post Reply