Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dovoljno je da se pogledaju fb fan page stranice, dakle imate jednu blank i jednu bukvalno forum fan page stranicu kakva je al jazeera balkans, dakle komentara interakcija i svega, bas globalno, balkanski. A N1 je svjetlosnim godinama daleko..od toga, oni su u onom stadiju rookie.
unix wrote:Dovoljno je da se pogledaju fb fan page stranice, dakle imate jednu blank i jednu bukvalno forum fan page stranicu kakva je al jazeera balkans, dakle komentara interakcija i svega, bas globalno, balkanski. A N1 je svjetlosnim godinama daleko..od toga, oni su u onom stadiju rookie.
Ne treba uopce porediti N1 i ALJ, neuporedivo je, ako CNN Balcans nekad otvori onda je to druga prica
to nije poredjenje, to je samo odgovor N1 i ljudima koji okolo masu sa praznim a4 formatom i kunu se u N1, u biti oni i jesu dio CNN mreze kao za balkan pod imenom N1 ali sama struktura od PR-a i postavka mreze je smijesna.
to nije poredjenje, to je samo odgovor N1 i ljudima koji okolo masu sa praznim a4 formatom i kunu se u N1, u biti oni i jesu dio CNN mreze kao za balkan pod imenom N1 ali sama struktura od PR-a i postavka mreze je smijesna.
Može li neki link gdje neko od odgovornih sa N1 upoređuje tu tv sa AJB? Ja sam o tim poređenjima čitao samo po ovom i raznim drugim forumima i komentarima po fb i drugim društvenim mrežama.
Ne razumijem pitanje, odgovornih? Pa ljudi su jedino mjerilo za kvalitet, a ne odgovorni bilo koje TV-a. A ovdje, kao i na drugim platformama, bile one forumskog karaktera ili drustvene mreze ljudi vode rasprave, sasvim legitimno je pravo.
Pa ti reče da je neko rekao da su N1 i AJB neka vrsta konkurencije. Ja samo mislim da su ti "ljudi" umislili da su oni konkurencija, zbog regionalnog koncepta i kao balkanske verzije poznatih inostranih news televizija.
A ta dva koncepta možda naoko izgledaju slični, ali su u stvari totalno različiti, a da ne govorimo o tome koliko novca se obrće oko jednih, a koliko oko drugih.
A na to da su "ljudi jedino mjerilo za kvalitet" se mogu samo nasmijati. haha
Dovoljno je znati da, što se tiče "ljudi", najbolje da se puštaju samo Reality show (tipa Farma, Big Brother i sl.) i sapunice, pa da skontaš da kvalitet nekog programa apsolutno nije proporcionalan sa brojem jedinki koje to gledaju.
Upravo tako, ufurali su se da su konkurencija, jer imaju sličan format vijesti. Amir Zukić je katastrofalno loš novinar, hajd što nam uvodi i dovodi jednaku novinarsku karikaturu Bakira H., čovjeka koji je tu profesiju izveo na ćošak dvije najjeftinije ulice, nego što ta novinarska prostitutka Bakir H, izgleda sasvim ozbiljan novinar nasuprot Amira Zukića i njegovih debilnih pitanja i još debilnijih grimasa prilikom postavljanja istih (glupih pitanja). Jedno od njih je bilo i neukusno komentiranje ruralnog porijekla Avde Avdića, još jedne karikature profesije. Sramila sam se za obojicu. Za Bakira H, kako bezočno laže da nije navijao za SDP (pa doveo ih je na vlast), a za Amira Zukića kako to loše radi.
neno#4 wrote:Da li je istina da zadnjih sedmica opada gledanost AJB, a raste N1?
Iskreno, ne znam za gledanost, ja radije gledam vijesti na N1, informativniji su mi i nekako bolje predstave vijest. Ako hoću da pogledam dokumentarac, AJB je zakon, N1 nema sadržaja tog tipa. Gledao sam ranije neke kao reportaže, ali daleko je to od AJB.
Oho! N1 reklamira dnevnik s Eminom Delić. Dakle, i ona digla sidro sa TV1.
Ko osta na toj televiziji?! Totalni potop nekadašnje "prve news televizije u BiH"!!!
adapter wrote:Oho! N1 reklamira dnevnik s Eminom Delić. Dakle, i ona digla sidro sa TV1.
Ko osta na toj televiziji?! Totalni potop nekadašnje "prve news televizije u BiH"!!!
Emina Delic je trebala ostati na Alfa TV , zamisljam je kao par sa Fahronijem hahahahah
navedeni wrote:Niko ziv ne gleda ni N1 ni AJB osim vas par ovdje, ne gledaju ni CNN u Americi osim ako je predsjednicka debata, pozar ili kad otmu avion
Pa, koje to vijesti gledate? Hayat? FTV? ili možda Kiss ili Alfa?
navedeni wrote:Niko ziv ne gleda ni N1 ni AJB osim vas par ovdje, ne gledaju ni CNN u Americi osim ako je predsjednicka debata, pozar ili kad otmu avion
Pa evo recimo ja,,Katy" nikada do sada nisam pogledao vijesti ni na N1 ni na AJ(ne gledam vijesti uopste)Pogledam najavu na Tv Sa u 11:30,najavu Ntv Hayat u 12:00,najavu vijesti u 12:02 na Tv1,najavu vijesti na Facetv u 12:15,najavu na Ftv u 12:30.Sve mi svodi na najave i odmah saltam ili na Arenu sport,Sport club,Sky sport...
bach wrote:Je li istina da je Kenan Ćerimagić dao otkaz na N1 i prešao na neku tursku televiziju?
s obzirom da govori tecno turski posto je tamo isao u srednju ne bi me cudilo
a mislim da ni n1 ovakav kakav je (prakticno nevidljiv) nije bas bio ono sto je on ocekivao od tog angazmana
Pa evo recimo ja,,Katy" nikada do sada nisam pogledao vijesti ni na N1 ni na AJ(ne gledam vijesti uopste)Pogledam najavu na Tv Sa u 11:30,najavu Ntv Hayat u 12:00,najavu vijesti u 12:02 na Tv1,najavu vijesti na Facetv u 12:15,najavu na Ftv u 12:30.Sve mi svodi na najave i odmah saltam ili na Arenu sport,Sport club,Sky sport...
Ok, to je onda ne gledati vijesti. Ali, ako netko gleda vijesti i ima tu naviku, mislim da ove dvije tv kuće sa svim primjedbama koje imam prema N1 su najbolja opcija.