ako ovo nije prijetnja, ne znam sta je...muha_sa wrote:teško vamaBasvod wrote:
Ima ih vise, ukucaj na google "Bakir Izetbegovic prijeti"![]()
DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera
- Danguba
#1026 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
-
Basvod
#1027 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
- veljaca
#1028 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Paranoid wrote:limeni wrote:svaki bosnjak koji nema pusku u svojoj kuci je levat pa nek kolutaju ovi salonci ocima koliko hoce. poslje onakvog rata 92-95 gdje su pobili sve zivo je uvijek moguc novi rat, pogotovo kod onakvih pacifista politicara iz rs-a.
-
LaBomba
#1029 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ko je odbio ravnopravnost i zelio potpunu dominaciju terotorija na koje nikada nisu zivjeli sami, nego etnicki pomjesani sa drugima? Ne zanima me da asimiliram ikoga. NIje tacno da nema BiH ako je Srbi i Hrvati nece. Nijedna drzava nebi dala konstutivnost narodu kojoi se okrenuo protiv te drzave. Oni nece ravnopravnost nego da su iznad, pogotovo iznad Bosnjaka u svim segmentima. Ko to treba da tolerise? I jos jedna cinjenica, Srbi odlaze tj napustaju svakui teritoriju gdje moraju biti ravnopravni sa drugima, gdje oni ne mogu imati apsolutnu dominaciju. Nisam ja to izmislio, nego su oni pokazali to mnogo puta.Hafis wrote:LaBomba wrote: BiH jeste nacionalna drzava Bosnjaka. Sta je tu cudno? Nije nikava slucajnost da smo mi vecina u BiH, a koliko bi nas tek bilo da nam ne napravise genocid onoliko puta. I sda ovaj zadnji put su Srbi sebi dali za pravo da odlucuju koliko procentualno jednog naroda treba da bude, i sta i dalje nakon svega postovati neku konstutivnost naroda. Za mene je to zavrsena stvar. Niste htjeli RBiH koja vam je sva moguca prava i privilegije nudila, ne zelim onda ni ja ovo entitetsko cudoviste.Postoji samo mala razlika: BiH jeste nacionalna država i Bošnjaka među ostalim.BiH jeste nacionalna drzava Bosnjaka. Sta je tu cudno?
Ne znam stvarno koju to ljudi literaturu čitaju i kakve razgovore vode.
BiH može biti zajednica ravnopravnih naroda i ništa drugo. Sve ostalo je sećijaška prdimahovina, želje i bajke.
U Bosni i Hercegovini nema tako brojčano premoćnoga i kulturno dominantnoga nacionalnog segmenta koji ima dovoljno kapaciteta i potencijala da asimilira drugi, a kamoli oba ostala segmenta. A danas su rascjepi među nacionalnim segmentima toliko produbljeni i zaoštreni, da nije realno njihovo prevladavanje a ni neko bitnije ublažavanje u dogledno vrijeme.
Jedino ako nisam naletio na eksperta iz trenutno najpopularnije naučne discipline ''rahat patnja - to će samo otpasti''.
- muha_sa
#1030 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
bjež ba, dobra tekma--Seltik ganja još jedan go da uvali a Šahtar se ko eto braniBasvod wrote:Pa i ja kazem da je to neozbiljno i jeftini populizam
- _mufljuz_
#1031 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ovo je populizam salonac - ovo je populizamBasvod wrote:Pa i ja kazem da je to neozbiljno i jeftini populizam
trebamo mirno zivjet nakon sto je ovakav krmak stekao stotine hiljada pristalica?
tesko
-
LaBomba
#1032 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Samo se ne uzdat u sarajevske kozmopolite. Vidi majke ti oni na SFF promovisu film o Srdjanu Alexicu, daju mu ulicu, a nisu u stanju jos uvijek napraviti film , cak ni o Srebrenici, a kamoli o opsadi Sarajeva. Mi koda imammo kolektivni Stockholm sindrom.limeni wrote:svaki bosnjak koji nema pusku u svojoj kuci je levat pa nek kolutaju ovi salonci ocima koliko hoce. poslje onakvog rata 92-95 gdje su pobili sve zivo je uvijek moguc novi rat, pogotovo kod onakvih pacifista politicara iz rs-a.
- muha_sa
#1033 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
i što je najgore, za ogromnu vecinu on je heroj i nevin leži u Hagu._mufljuz_ wrote:ovo je populizam salonac - ovo je populizamBasvod wrote:Pa i ja kazem da je to neozbiljno i jeftini populizam
a bogumi i mobilizacija
![]()
trebamo mirno zivjet nakon sto je ovakav krmak stekao stotine hiljada pristalica?
tesko
da mi je doživjet da se bar na ovom forumu nadje par njih koji se stide nedjela što pišonja i njegovi sljedbenici uradiše od 92-95. al šipak cu to doživjet
- Havatar
#1034 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Na ovom forumu neces sigurno posto ovamo dolaze po zadatkumuha_sa wrote:i što je najgore, za ogromnu vecinu on je heroj i nevin leži u Hagu._mufljuz_ wrote:ovo je populizam salonac - ovo je populizamBasvod wrote:Pa i ja kazem da je to neozbiljno i jeftini populizam
a bogumi i mobilizacija
![]()
tesko
da mi je doživjet da se bar na ovom forumu nadje par njih koji se stide nedjela što pišonja i njegovi sljedbenici uradiše od 92-95. al šipak cu to doživjet
- _mufljuz_
#1035 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
najgore je kad ti o populizmu pocne prdoklacit neko ko je predmet mitomanije,srbofilije,chetaljologije i sl
- Paranoid
#1036 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
muha_sa wrote:i što je najgore, za ogromnu vecinu on je heroj i nevin leži u Hagu._mufljuz_ wrote:
ovo je populizam salonac - ovo je populizama bogumi i mobilizacija
![]()
tesko

-
udrch
#1037 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ja nemam..............limeni wrote:svaki bosnjak koji nema pusku u svojoj kuci je levat pa nek kolutaju ovi salonci ocima koliko hoce. poslje onakvog rata 92-95 gdje su pobili sve zivo je uvijek moguc novi rat, pogotovo kod onakvih pacifista politicara iz rs-a.
pušku
-
lajkujMe
#1038 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Da li je moguc novi rat? Po meni on nikada nije prestao, samo se vodi drugim oruzjem i mnogo je podmukliji nego onaj 92-95.
Preko tihih vrata sve to prolazi.
Srbi su gledano na situaciju 1991 god. pobjednici onog rata i onoga nakon toga.
Uspjeli su u nakani da ociste teretorije koje su zeljele da imaju samo za sebe, uspjeli su duboko podjeliti narod u BIH do tacke da je skoro nepopravljivo. Uspjeli su radikalizirati drustvo i ostale nacionalnosti u BIH.
Drze 49% pod svojom kontrolom. Uspjeli su u nakani da se bez njih ne moze bas nista ni u opcini uraditi.
Napravili su cvrste temelje za neovisnost.
Sad polako grade zidove, krov i slicno, u magli ono ne vidi se potpuno jasno.
Ali uglavnom to izgleda tako da su Bosnjaci frustrirani jer vide da nista ne mogu uraditi na miran nacin.
Nemojte sad misliti da sam chetnik nisam to samo iznosim realnost.
RS sada polako skuplja poene na međunarodnoj sceni jer misljenje ljudsko je promjenljivo sad kazu 100% BIH sutra vec obrnuto.
Tako da Bosnjacima ostaje samo nasilna odbrana svog identiteta i sigurnosti.
Ali RS polako i na tom polju radi, jer polako Bosnjacima usadjuju u glavu "vidite kako smo tvrdoglavi, drugaciji od vas, samo pravimo probleme, bolje nas pustite nego da vas zivciramo vise".
Pa ko zna mozda za 10-20 godina samo ce da prekipi i pustiti cemo ih da odu mirnim putem.
Uspjeli su u nakani da ociste teretorije koje su zeljele da imaju samo za sebe, uspjeli su duboko podjeliti narod u BIH do tacke da je skoro nepopravljivo. Uspjeli su radikalizirati drustvo i ostale nacionalnosti u BIH.
Drze 49% pod svojom kontrolom. Uspjeli su u nakani da se bez njih ne moze bas nista ni u opcini uraditi.
Ali uglavnom to izgleda tako da su Bosnjaci frustrirani jer vide da nista ne mogu uraditi na miran nacin.
RS sada polako skuplja poene na međunarodnoj sceni jer misljenje ljudsko je promjenljivo sad kazu 100% BIH sutra vec obrnuto.
Tako da Bosnjacima ostaje samo nasilna odbrana svog identiteta i sigurnosti.
Ali RS polako i na tom polju radi, jer polako Bosnjacima usadjuju u glavu "vidite kako smo tvrdoglavi, drugaciji od vas, samo pravimo probleme, bolje nas pustite nego da vas zivciramo vise".
Pa ko zna mozda za 10-20 godina samo ce da prekipi i pustiti cemo ih da odu mirnim putem.
-
ušće
#1039 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Valahi i bilahi ovi što Bošnjake brane nisu fer eto odoše ljudi sa ove diskusije, a ni alahimanet ne stigoše izreći ..valjda konataju tako izaći iz zajedničke nam države pa vježbaju ...
- Danguba
#1040 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Nisu nam drugi izbor ni ostavili.lajkujMe wrote:Da li je moguc novi rat? Po meni on nikada nije prestao, samo se vodi drugim oruzjem i mnogo je podmukliji nego onaj 92-95.
Tako da Bosnjacima ostaje samo nasilna odbrana svog identiteta i sigurnosti.Ali RS polako i na tom polju radi, jer polako Bosnjacima usadjuju u glavu "vidite kako smo tvrdoglavi, drugaciji od vas, samo pravimo probleme, bolje nas pustite nego da vas zivciramo vise".
Ko voli nek' izvoli. Mi nismo za tu opciju ali ako se mora nije ni tesko.
- astala_vistala
#1041 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Dagle bijede..opet im se ratuje,doduse rat je neminovan dejton nista nije uradio sem sto je zaustavio prosli rat al ovakvo stanje ne moze zadugo,i jedva cekam kakav razlog da isplaim promjenit cu cak ime i prezime da izgubim svaku dodirnu tacku sa ovim tamnim vilajetom evropskog trbuha..
- _mufljuz_
#1042 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ispalices se ti al neko ce i sa prebijenim plecima ostat ala Fata Orlovic.... valjda su njena pleca jaca od tvojihastala_vistala wrote:Dagle bijede..opet im se ratuje,doduse rat je neminovan dejton nista nije uradio sem sto je zaustavio prosli rat al ovakvo stanje ne moze zadugo,i jedva cekam kakav razlog da isplaim promjenit cu cak ime i prezime da izgubim svaku dodirnu tacku sa ovim tamnim vilajetom evropskog trbuha..
- animals
#1043 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Prizivati rat i radovati mu se, mogu samo osobe koje nisu svjesne svoje besvijesti..jel ovaj zadnji rat bio pravedan, normalno nije..navedite mi jedan rat koji je pravedan..nema pravednog rata, i radovati se oruzju i ratu, mogu samo bolesne osobe..
-
ulciscorr
#1044 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
astala_vistala wrote:Dagle bijede..opet im se ratuje,doduse rat je neminovan dejton nista nije uradio sem sto je zaustavio prosli rat al ovakvo stanje ne moze zadugo,i jedva cekam kakav razlog da isplaim promjenit cu cak ime i prezime da izgubim svaku dodirnu tacku sa ovim tamnim vilajetom evropskog trbuha..
U to ne sumnjamo... imami mi Bosnjaci takvih kompleksasa ko ti za izvoz izgleda.
Sretan vam put.
-
Basvod
#1045 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
E to nije populizam._mufljuz_ wrote:ovo je populizam salonac - ovo je populizamBasvod wrote:Pa i ja kazem da je to neozbiljno i jeftini populizam
a bogumi i mobilizacija
![]()
tesko
To su bila ozbiljna vremena i ozbiljan zaludjenik.
-
Bodkin
#1046 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
eis kompleksasa. to se zove panican strah da ga ne poistovjete sa takvima kao ti samo sto je iz iste zemlje. kontasulciscorr wrote:astala_vistala wrote:Dagle bijede..opet im se ratuje,doduse rat je neminovan dejton nista nije uradio sem sto je zaustavio prosli rat al ovakvo stanje ne moze zadugo,i jedva cekam kakav razlog da isplaim promjenit cu cak ime i prezime da izgubim svaku dodirnu tacku sa ovim tamnim vilajetom evropskog trbuha..![]()
U to ne sumnjamo... imami mi Bosnjaci takvih kompleksasa ko ti za izvoz izgleda.
Sretan vam put.
- Havatar
#1047 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
A taj strah se javlja zbog kompleksaBodkin wrote:eis kompleksasa. to se zove panican strah da ga ne poistovjete sa takvima kao ti samo sto je iz iste zemlje. kontasulciscorr wrote:astala_vistala wrote:Dagle bijede..opet im se ratuje,doduse rat je neminovan dejton nista nije uradio sem sto je zaustavio prosli rat al ovakvo stanje ne moze zadugo,i jedva cekam kakav razlog da isplaim promjenit cu cak ime i prezime da izgubim svaku dodirnu tacku sa ovim tamnim vilajetom evropskog trbuha..![]()
Sretan vam put.
-
Bodkin
#1048 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
pa sasvim opravdan kompleks. ko bi to htio da ga stave u isti kos sa ovim iznadHavatar wrote:A taj strah se javlja zbog kompleksaBodkin wrote:
eis kompleksasa. to se zove panican strah da ga ne poistovjete sa takvima kao ti samo sto je iz iste zemlje. kontas
- TRENT
#1049 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Havatar.Hljeba ti de me citiraj gdje sam ja to rekao da nam cetnici nisu prijetnja? Tema je bila vehabije a ne cetnici.I ja to gledam da su vehabije unutrasnji neprijatelji a cetnici vanjski.Citaj malo komentare pazljivije i ne vadi rijeci iz konteksta.Ispadas tako totalno smijesno bez ijednog argumenta pa hajmo onda okretat teze.
-
radostan dan
#1050 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
a ne, sad ozbiljno, majke mi...
sociološki, psihološki, politički, kako hoćete...nema rata, bar ne u naredna 3 mjeseca.
01.09. počinje farma V, masu dokoličara, ratnika, stratega i geopolitičara sa ove, srešćete na temi posvećenoj pomenutoj emisiji.
krljanje se nastavlja tamo...
sociološki, psihološki, politički, kako hoćete...nema rata, bar ne u naredna 3 mjeseca.
01.09. počinje farma V, masu dokoličara, ratnika, stratega i geopolitičara sa ove, srešćete na temi posvećenoj pomenutoj emisiji.
krljanje se nastavlja tamo...