hrvatska-more

Post Reply
Edin H.

#1026 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

Havatar wrote:Mozda je stamparska greska mozda nije A.H. nego E.H. :mrgreen:
Tesko, ja bi ja jos gore naruzio da mi na sabahu dodje i jos Avaz hoce da cita :D
dortmund

#1027 Re: hrvatska-more

Post by dortmund »

Ja sam iz HR i mogu samo reći da je ta prodavačica vrlo nekulturna, neljubazna i svakako je dobro što je prijavljena policiji zbog nacionalne mržnje.

Također, apsolutno je potrebno i tvrtku "Tisak" o tomu obavijestiti, jer ne vjerujem da u Agrokoru podržavaju ovakve ljude. Ta prodavačica treba dobiti trenutni otkaz i još i kaznenu prijavu.

Ovaj koji je doživio neugodno iskustvo ne smije samo ostati na prijavi policiji, sugeriram da Tisku napiše pismo i da točno navede koji kiosk i na kojoj lokaciji je to doživio.

Ovo ne govorim zbog toga jer "poštujem turiste", već govorim kao normalni građanin koji ne pravi razliku i ovdje je riječ o klasičnoj mržnji.

Inače sam iz Dalmacije, okolica Splita, al živim u kontinentalnom dijelu HR i općenito nisam nikad volio taj grad Makarsku, ne znam što tamo vidite.

Plaže okolo jesu lijepe, ali taj grad Makarska mi je vrlo čudan. Ksenofobičan i sve ostalo. Ostatak Dalmacije je debelo ispred Makarske po mnogo čemu..
djordje5

#1028 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

dortmund wrote:Plaže okolo jesu lijepe, ali taj grad Makarska mi je vrlo čudan. Ksenofobičan i sve ostalo. Ostatak Dalmacije je debelo ispred Makarske po mnogo čemu..
E ovo ni ja nemogu nikome da objasnim, ali nikome. Svi misle da je Makarska kraj svijeta. Pa ljudi moji, Dalmacija je velika, prelijepa, koliko ljepših mjesta za ljetovanje.
ultima_palabra

#1029 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Edin H. wrote:
Havatar wrote:Mozda je stamparska greska mozda nije A.H. nego E.H. :mrgreen:
Tesko, ja bi ja jos gore naruzio da mi na sabahu dodje i jos Avaz hoce da cita :D
Zamisli te patnje... na odmoru si, ustaneš prije 8, i onda uz kafu Avaz čitaš :cry: Dobro je on ikako...
JohnnyS

#1030 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

dortmund wrote:Ja sam iz HR i mogu samo reći da je ta prodavačica vrlo nekulturna, neljubazna i svakako je dobro što je prijavljena policiji zbog nacionalne mržnje.

Također, apsolutno je potrebno i tvrtku "Tisak" o tomu obavijestiti, jer ne vjerujem da u Agrokoru podržavaju ovakve ljude. Ta prodavačica treba dobiti trenutni otkaz i još i kaznenu prijavu.

Ovaj koji je doživio neugodno iskustvo ne smije samo ostati na prijavi policiji, sugeriram da Tisku napiše pismo i da točno navede koji kiosk i na kojoj lokaciji je to doživio.

Ovo ne govorim zbog toga jer "poštujem turiste", već govorim kao normalni građanin koji ne pravi razliku i ovdje je riječ o klasičnoj mržnji.

Inače sam iz Dalmacije, okolica Splita, al živim u kontinentalnom dijelu HR i općenito nisam nikad volio taj grad Makarsku, ne znam što tamo vidite.

Plaže okolo jesu lijepe, ali taj grad Makarska mi je vrlo čudan. Ksenofobičan i sve ostalo. Ostatak Dalmacije je debelo ispred Makarske po mnogo čemu..

Ja mislim da je žena samo bila iživcirana jer je netko počeo jebat u zdrav mozak prije 8 ujutro. Znači, to što je on Bosanac je najmanje bitno u cijeloj ovoj priči, osim eventualno što je on razumio što ova priča... Jednako bi tako poslala Johna u pi*ku materinu englesku da ju je morio ko ovaj zbog Timesa ili bi se na*ebala majke purgerske onome tko bi tražio Večernjak 5 puta iako mu je četiri puta kulturno rekla da dođe kasnije.

Možda su svi Makarani ko kukluksklanovci, nemam pojma, nikad nit sam bio u Makarskoj niti znam ikoga iz tog područja, ali ovom liku mogu samo reći: tražio si, dobio si.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1031 Re: hrvatska-more

Post by Entropio »

dortmund wrote:Ja sam iz HR i mogu samo reći da je ta prodavačica vrlo nekulturna, neljubazna i svakako je dobro što je prijavljena policiji zbog nacionalne mržnje.

Ja sam iz BiH i potpuno razumijem prodavačicu i njenu reakciju. Apsurdna situacija... Čovjek dolazi prije početka radnog vremena i traži Avaz. Prodavačica mu kaže da nije još otvorila i da treba da raspakuje robu. On ode i dođe ponovo malo kasnije (ali opet prije početka radnog vremena) i hoće Avaz. Ona mu kaže da je nekulturan i da sačeka početak radnog vremena. On ode i dođe ponovo (ali sad je konačno radno vrijeme počelo) i traži Avaz, ali uz komentar "ili za nas bosance nema novina", što je bilo apsolutno nepotrebno i suvišno (čak i provocirajuće). Žena je onda reagovala kako je reagovala i ja je potpuno razumijem.

Ovakvi turisti give Bosnians a bad name (ne znam kako ovo da kažem na našem :D).
angelo

#1032 Re: hrvatska-more

Post by angelo »

Black swan wrote:ko god vam dole kaze da mrzi bosance samo im recite
da razumjete kako mrzite svoju rodbinu :D

jer ih 3/4 vuče porijeklo sa teritorije bih

to sve stoji u knjigama
:o
pa naravno svi smo mi bosanci
:lol: :lol: :lol:
P308

#1033 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Entropio wrote:

Ja sam iz BiH i potpuno razumijem prodavačicu i njenu reakciju. Apsurdna situacija... Čovjek dolazi prije početka radnog vremena i traži Avaz. Prodavačica mu kaže da nije još otvorila i da treba da raspakuje robu. On ode i dođe ponovo malo kasnije (ali opet prije početka radnog vremena) i hoće Avaz. Ona mu kaže da je nekulturan i da sačeka početak radnog vremena. On ode i dođe ponovo (ali sad je konačno radno vrijeme počelo) i traži Avaz, ali uz komentar "ili za nas bosance nema novina", što je bilo apsolutno nepotrebno i suvišno (čak i provocirajuće). Žena je onda reagovala kako je reagovala i ja je potpuno razumijem.

Ovakvi turisti give Bosnians a bad name (ne znam kako ovo da kažem na našem :D).
Kljucna rijec: Avaz :D
sandokann

#1034 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Entropio wrote:

Sta god da je uradio, i koliko god da je dosadan bio, otkud takva reakcija u kojoj prodavacica genaralizuje sve i zakljucuje da MRZI BOSANCE.

I ti je razumijes - u potpunosti :?

P.S. Trebao je uzeti Avaz pa je sve po glavi udarati.
Smajic.smajo

#1035 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Halo ba ljudi, avaz objavio, radi se o avazu i vjernom avazovom citaocu koji ne moze docekati da kupi avaz koliko ga voli... svaka rasprava i komentar je suvisan...
JohnnyS

#1036 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

sandokann wrote:
Entropio wrote:

Sta god da je uradio, i koliko god da je dosadan bio, otkud takva reakcija u kojoj prodavacica genaralizuje sve i zakljucuje da MRZI BOSANCE.

I ti je razumijes - u potpunosti :?

P.S. Trebao je uzeti Avaz pa je sve po glavi udarati.

Da joj je rekao "Jel to nema novina za Marsovce" ona bi mu rekla da mrzi sve Marsovce... Da joj je rekao "Jel to nema novina za Zadrane" ona bi mu rekla da mrzi sve Zadrane... To nikakve veze s Bosancima nema osim što je taj fantomski A.H. možda iz Bosne
sandokann

#1037 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Moj zaključak je kako na kupanje treba obavezno ponijeti termosicu za kavu, jer za jedan espresso možete četiri dana kupovati kruh za svoju obitelj. Ogorčeni čitatelj iz Dubrovnika', poručio je.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kava ... 94031.html
sandokann

#1038 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

JohnnyS wrote: Da joj je rekao "Jel to nema novina za Marsovce" ona bi mu rekla da mrzi sve Marsovce... Da joj je rekao "Jel to nema novina za Zadrane" ona bi mu rekla da mrzi sve Zadrane... To nikakve veze s Bosancima nema osim što je taj fantomski A.H. možda iz Bosne
Prodavacici kioska je dovoljno, a i posao joj je to, da kaze NEMA,

Sve ostalo je suvisno.
JohnnyS

#1039 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

sandokann wrote:
JohnnyS wrote: Da joj je rekao "Jel to nema novina za Marsovce" ona bi mu rekla da mrzi sve Marsovce... Da joj je rekao "Jel to nema novina za Zadrane" ona bi mu rekla da mrzi sve Zadrane... To nikakve veze s Bosancima nema osim što je taj fantomski A.H. možda iz Bosne

Sve ostalo je suvisno.

Rekla je čovjeku 3 puta mirno, al konjina uporan. Što je tražio, to je dobio...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1040 Re: hrvatska-more

Post by Entropio »

JohnnyS wrote:
sandokann wrote:

Sve ostalo je suvisno.

:lol:

Upravo tako.
Nokija

#1041 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

Sta ste uspalili, pa nije valjda da vjerujete u te Avazove budalastine :lol:
Zanimljivo je da nisu objavili puno ime i prezime, kao stite privatnost vjernog citatelja :lol:
A sve i da je ovo tacno, nidje veze. Cime se ljudi bave na godisnjem odmoru, I jos mu nije mrsko deverat sa nepismenim novinarima. Vela havle.

Bilo bi fino kad bi vise nasih gradjana pokazivalo ovakvu gradjansku svijest pa i u svojoj drzavi redovno prijavljivali drotove kojima daju mitu, doktore kojima daju mito, tete na salterima kojima nose bombonjere ne bi li sto prije izvadili licnu kartu i slicno.
Havatar

#1042 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

JohnnyS wrote:
sandokann wrote:

Sve ostalo je suvisno.

Kupac je uvijek u pravu
Smajic.smajo

#1043 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

sandokann wrote:

Sve ostalo je suvisno.
taman i da se desilo to, rekla mu je 3 puta, jos mu je rekla da radi od 8, i on dolazi u 5 do 8 (znaci zna da je 5 do 8, sam je to naveo) i pita je ima li 8 sati. Mislim stvarno, pa mene bi stid bilo to prepricati novinarima. Pa ja bi ga gadjao novinama taman da mi je brat
sandokann

#1044 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Smajic.smajo wrote:
sandokann wrote:

Sve ostalo je suvisno.
taman i da se desilo to, rekla mu je 3 puta, jos mu je rekla da radi od 8, i on dolazi u 5 do 8 (znaci zna da je 5 do 8, sam je to naveo) i pita je ima li 8 sati. Mislim stvarno, pa mene bi stid bilo to prepricati novinarima. Pa ja bi ga gadjao novinama taman da mi je brat
Hajde probaj skontati da je ona zaposlena tu da prodaje i da nema nikakvog uticaja kakav ce joj kupac doci.
Samim tim reakcija sa njene strane je suvisna i bezobrazna, ali nista novo od nasih komsija.
Pamtis li ovo:

JohnnyS

#1045 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

Kao što je A.H. trolao onu jadnu prodavačicu u kiosku i izazvao njenu bijesnu reakciju, tako i pojedinci trolaju ovdje nas... :D
Smajic.smajo

#1046 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Voditeljica je ocigledno idiot a on je sve objasnio. Sta dalje reci.
uglavnomja

#1047 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

je li to fahruskoni ulozio u nekretnine u rodnoj mu gori crnoj :D
turizam i folovi , marketing,
P308

#1048 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Ne znam da li je prodavacica zaista to rekla s obzirom da vijest dolazi iz Avaza, a sve njihove informacije su upitne, ali ako se zaista dogodilo ovo o cemu se pise, ne znam kako neko moze opravdavati prodavacicu. Sticajem okolonosti, i ja radim s ljudima i da to nekome kazem dobio bih momentalno otkaz. Razumijem da neko moze imati los dan, ili je iznerviran, i ja imam takve dane ali se moram kontrolirati a ne ispoljavati javno ono sto mi je na dusi a pogotovo ne ovako ozbiljne stvari.
Edin H.

#1049 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

uglavnomja wrote:je li to fahruskoni ulozio u nekretnine u rodnoj mu gori crnoj :D
turizam i folovi , marketing,
E u rodnoj mu Crnoj Gori prodavacica ne da bi A.H. izvrjedjala, nego ne bi znala ni sta je pita. :D
Smajic.smajo

#1050 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

e pa da, zato se avaz trudi da ocrni hrvatsku, al najsmjesnije je sto su tako losi u tom, fond novinara im je ocajan, ne znaju posteno ni izmisliti
Post Reply