Demokratska fronta Željko Komšić
-
Krushna mrva
#1026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zaboravio sam 100% hareta, A-sda, ove manje rs stranke kojima ne znam ime...... totalni haos. zeljko mora imat odmah jak rezultat ili nista
- vivaldi
#1027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Krushna mrva wrote:SDA SDP SBB DF SNSD SDS HDZ HDZ+ HSP MESARI DNZ SDU BUDIMIR SRS SPS NS BPS BOSS.....Tu ko napravi vlast na razini drzave treba mu sponenik dici
tu se gubi nevinost, cim se sarne potpis sa onima koje tvoja publika bas i ne gotivi
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa zar iko ikoga danas gotivi?
baš kad sam vidio ovaj popis stranaka kontam hebote da izađeš na izbore i uzmeš nekih 30% glasova (što je mega-super rezultat) opet moraš prišlepat neke čmarove da formiraš vlast ili ići u opoziciju.....potpuno obesmišljeno neko pozitivističko ili bilo kakvo smisleno bavljenje politikom....a nako ko SDA i SDP moreš sa svakim...sjedneš i razdjeliš đe će koji direktor
baš kad sam vidio ovaj popis stranaka kontam hebote da izađeš na izbore i uzmeš nekih 30% glasova (što je mega-super rezultat) opet moraš prišlepat neke čmarove da formiraš vlast ili ići u opoziciju.....potpuno obesmišljeno neko pozitivističko ili bilo kakvo smisleno bavljenje politikom....a nako ko SDA i SDP moreš sa svakim...sjedneš i razdjeliš đe će koji direktor
-
Krushna mrva
#1029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to je to. Df mora otkinuti dobar dio odmah. Ako ne opet ces imat isti omjer kako si opisao i iste igre nakon sljedecih izboraJoseMujica wrote:pa zar iko ikoga danas gotivi?
- vivaldi
#1030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa ne gotivi, ali je on izvukao maksimum popularnosti bez ikakve ozbiljne odluke i preuzimanja odgovornosti u politickom zivotu.JoseMujica wrote:pa zar iko ikoga danas gotivi?
covjek vec godinama samo prica ono sto ljudi vole cuti, a kad pitas za rezultate - u stranci nije mogao nista od zlatka, u predsjednistvu jer je to protokolarno...x razloga, ali nijedan da se ne uzme 5 milja mjesecno.
sad vise nema zavjetrine, ustvari bice je do izbora, ali poslije toga se traze potezi, a s njima ce doci i razocarenja.
onu noc kada je sdp u hrtvatskoj pobjedio hdz, sam napisao na forumu da milanovic vise nikad nece biti popularan kao taj dan i eventualno sutradan jer je bilo jasno da je zemlja u teskoj situaciji, a da narod nema ni strpljenja ni razumjevanja. naravno, bio sam u pravu
u srbiji su tadic i vucic srali godinama po tadicu i ds-u i vikali izdaja i kosovo je srce srbije - eno ih vec danima ne izlaze iz kancelarije i ne znaju sta da rade - vise stvari nisu jednostavno kao sto su bile kad se iz opozicije kenjalo bez odgovornosti..
- It_is_a_Leclerc
#1031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF treba naučiti nešto iz tragične sudbine rahmetli SBB-a, koji je, kao mlada stranka, srljao u vlast sa nešto manje mlađim, ali jednako rahmetli SDP-om, i time prokockao i poslijednji argument onima koji su, pri zdravoj pameti, mislili glasati za njih, a to je da su "oni novi i da još nisu bili u vlasti".
Dakle, prvo period u opoziciji, graditi imidž, graditi stil, aktivno podrivati ovaj sistem, i onda na lokalnim izborima demonstrirati moć koja će se prenijeti i na izbore 2018.
Dakle, prvo period u opoziciji, graditi imidž, graditi stil, aktivno podrivati ovaj sistem, i onda na lokalnim izborima demonstrirati moć koja će se prenijeti i na izbore 2018.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
murat je tanak ko lizalo
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#1033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka renesansa počne!
- pojedinac
#1034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF će biti samo još jedna stranka u daljnjem dijeljenju, već dobro izdijeljenih, probosanskih snaga.
DF osim populizma ne nudi ništa više.
Bilo bi dobro da nisam u pravu.
DF osim populizma ne nudi ništa više.
Bilo bi dobro da nisam u pravu.
- vivaldi
#1035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
stranka (pogotovo veca) je uzasno skup biznis, za bit u opoziciji. U toj soluciji se mora pravi pakt sa vragom jer one suplje price o finansiranju korz clanarinu i male donacije simpatizera se mogu o klin okacit jer to nije dovoljno za tariguza.It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, prvo period u opoziciji, graditi imidž, graditi stil, aktivno podrivati ovaj sistem, i onda na lokalnim izborima demonstrirati moć koja će se prenijeti i na izbore 2018.
da bi veca stranka bila u opoziciji ona mora imati velike i stabilne izvore prihoda, a njih moze dobiti samo od mutnih likova i tako se upravo stvara buduci odnos ruka ruku mije.
- Platformas
#1036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Očekujem bar tekstualni prenos sa danasnje osnivačke skupštine, na fb stranici najavljuju da od 14 sati krecu sa slikama ili cim vec.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#1037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Platformas wrote:Očekujem bar tekstualni prenos sa danasnje osnivačke skupštine, na fb stranici najavljuju da od 14 sati krecu sa slikama ili cim vec.
Na TV1 najavili su nekoliko vanrednih vijesti vezano za praćenje današnje osnivačke skupštine DF-a.
- vee-jay
#1038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hocel biti neki stream?

-
StupskaBitanga
#1039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hanka V. potpredsjednica....ccccc mislim nakon ovog cirkusa u KS to mu nije trebalo. Kako se Princ raduje stranci to znači eventualno koaliranje sa SDA i mislim da bi to mogao biti i završni udarac za ovu tek rođenu stranku
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#1040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vee-jay wrote:hocel biti neki stream?
Ko je Hanka V?StupskaBitanga wrote:Hanka V. potpredsjednica....ccccc mislim nakon ovog cirkusa u KS to mu nije trebalo. Kako se Princ raduje stranci to znači eventualno koaliranje sa SDA i mislim da bi to mogao biti i završni udarac za ovu tek rođenu stranku
-
StupskaBitanga
#1041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hanka Vajzović
-
udrch
#1042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Munir Alibabić Munja - jesam ja dobro čuo na federalnom dnevniku u 12h ili je ovo neka zajebancija..
- JoseMujica
#1043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
šta fali Hanki...što je napustila SDP?StupskaBitanga wrote:Hanka V. potpredsjednica....ccccc mislim nakon ovog cirkusa u KS to mu nije trebalo. Kako se Princ raduje stranci to znači eventualno koaliranje sa SDA i mislim da bi to mogao biti i završni udarac za ovu tek rođenu stranku
-
StupskaBitanga
#1044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne nego što je ušla u kolo sa SDA i aminovala ovaj cirkus zvani Vlada KSšta fali Hanki...što je napustila SDP?
- JoseMujica
#1045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cirkus bio, cirkus došao...morala se nekakva imenovati
al proguglaj malo ima obrazloženo od same Hanke zašto je napustila SDP.....i od Peđe K. šta se dešavalo tada u skupštini KS
al proguglaj malo ima obrazloženo od same Hanke zašto je napustila SDP.....i od Peđe K. šta se dešavalo tada u skupštini KS
-
StupskaBitanga
#1046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet nisi razumio poentu
Nije problem što je napustila SDP nego što je glasala za smjenu Vlade odnosno mogla je biti suzdržana a sjecam se da je u pitanju bio zakon o visokom obrazovanju za koji ovaj sadašnji što je izglasan je NS bila protiv
Nije problem što je napustila SDP nego što je glasala za smjenu Vlade odnosno mogla je biti suzdržana a sjecam se da je u pitanju bio zakon o visokom obrazovanju za koji ovaj sadašnji što je izglasan je NS bila protiv
-
pemanapemani
#1047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dajte ljudi, pa stranka još nije ni osnovana.StupskaBitanga wrote:Hanka V. potpredsjednica....ccccc mislim nakon ovog cirkusa u KS to mu nije trebalo. Kako se Princ raduje stranci to znači eventualno koaliranje sa SDA i mislim da bi to mogao biti i završni udarac za ovu tek rođenu stranku
Ne znam koliko pratiš, ali isti ljudi na dvije različite teme pišu kako će sigurno koalirati sa SDA i da je Zlatkova odstupnica i budući partner u koaliciji. Onda kao biber po pilavu, na trećoj temi tvrde da nema šanse, te da će se stranka raspasti do izbora 2014.
Izgleda da je svima krivo što Komšić nije nastavio tamo gdje je Silajdžić stao. Njima ne odgovara politička varijanta koja će pokušati spustiti loptu na zemlju i pokušati raditi na stvarima koji se tiču života običnih ljudi.
Oni su Željka predstavljali kao tupana koji samo zna nekoga "lupati po prstima" i slične nebuloze. Očekivali su da će pokušati uzeti glasove na patriotsko bukanje, a on ih iznenadio, pa sad ne znaju šta bi više rekli i pomalo se gube.
Uglavnom, vidjet ćemo šta će biti.
Kanton Sarajevo je sam od sebe cirkus i uopće nije relevantan za ovu temu.
-
StupskaBitanga
#1048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
FTV saznaje da su kandidati za predsjedništvo stranke Hanka Vajzović, Jasmin Hošo, Ekrem Prošić Maršal, Munib Alibabić Munja, Alija Šuko i Milan Mandilović.
- moon_walker_90
#1049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna li iko hoce li biti tv prenos osnivačke skupštine?
unaprijed se izvinjavam ako je bilo o ovome riječi 
-
Katamaran_Sa
#1050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mogu naci ni jedan logican razlog zasto bi to prenosio javni emiter, to je samo jos jedna stranka i ne znam tko to zeli gledati na tv-umoon_walker_90 wrote:Zna li iko hoce li biti tv prenos osnivačke skupštine?unaprijed se izvinjavam ako je bilo o ovome riječi