S.Korea all about

Post Reply
Alfons Kauders

#1026 Re: S.Korea all about

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:Jao sto lupate boze moj.

Radio sam za Stratfor kao intern. Bezveze te oderu a ne placaju nista. Zanimljivo na pocetku al u sustini bezze. Nisam sad imao neki specijalan uvid u to kako radi firma osim da je prakticno "djl" ovog G. Friedmana koji je mutan lik samo tako. Ima covjek veze sa nekih milion ljudi i tako otprilike dolaze do informacija. Ova prica kako radi kako mu CIA kaze je :lol: ...nema CIA toliko uticaja sta vam je. Znate kako to ide - Friedman ima svoje dousnike u vladinim organizacijama koji mu salju poluinformacije na osnovu kojih ovaj poslije nagadja i supljira. A vjerujte, pola toga sto kazu je suplja. Ono iz guzice sto bi rekli, imaju mali milion "izvora" i nekih polumisljenja, i na osnovu glasina i nagadjanja sklapaju neke izvjestaje i to prodaju firmama ili medijima ili nazad CIAi i vladinim organizacijama kao neku lafo analizu.
Inace raja mladja sto tamo radi puna elana, uglavnom foreign policy majors, MBAs i tako to, bio jedan Hrvat :), ali meni sve to na kraju bezveze skroz. Ono ima par ozbiljnih ljudi on the top ostali su samo radna snaga.

Ma mislim izvikana firma maksimalno. Dobijam redovno njihove "analize" na email, sve je to na nivou malo boljih novinskih clanaka, nista vise.

Eto samo da znate da glasine o tome da radim za CIAu nisu skroz netacne. :kravata: Hahaha. :lol:
Ovo ti kreno s kolegama internima na brunch?

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1027 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: dobar pokušaj Alfons al pogrešan

u "demokraciji" uniformnost nije formalna nego sadržajna

a baš formalna neuniformnost služi da kreira privid slobode
Herr Flick

#1028 Re: S.Korea all about

Post by Herr Flick »

:D :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1029 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: dobar pokušaj Alfons al pogrešan

Stani sad ne razumijem ... jeli dobro ili nije to sto su u moje vrijeme svi djaci morali nositi iste kecelje ?
Alfons Kauders

#1030 Re: S.Korea all about

Post by Alfons Kauders »

UnscarD wrote:

Stani sad ne razumijem ... jeli dobro ili nije to sto su u moje vrijeme svi djaci morali nositi iste kecelje ?
Mene je to fulalo, za dlaku. :D
JoseMujica

#1031 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

UnscarD wrote:

ama to je engleski izum da prikrije klasne razlike među djecom, pa su to drugovi u neko doba preuzeli kad su shvatili da i samoupravljanje stvara klase i da se to nemre tek tako sakrit, pa se i oni počeli pravit Englezi
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1032 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

Da, ne moze se to tek tako zakamuflirati ali ideja je bila dobra...da dijeca barem sto kasnije pocnu da primjecuju te razlike...da barem u pocetku jedni drugima budu jednaki i da to sto je neko imucniji ih ne ormira odmah kao linost ..kod jednih oijecaj inferiornosti a kodrugih superiornosti ...

Kada se samo sjetim naseg fizickog ...svi iste adidas threestripes crne sorceve, bijele potkusulje (tzv, wifebeatersice :) e kod tena je i u moje vrijeme vec pocela klasna razlika ... neko startas, neko borovo ali bilo je i par sminkera sa nekim Najkama :) onim iz footloose filma...
jeza u ledja

#1033 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Alfons Kauders wrote: Ovo ti kreno s kolegama internima na brunch?
Haha, ma kakvi.
Challenger__

#1034 Re: S.Korea all about

Post by Challenger__ »

OK.

Koristeći "brigu od ekspanzije Irana" SAD pokušava da na evropskoj (Poljska, Rumunija) teritoriji instalira rakete okrenute prema Rusiji. Isto tako smo konstatovali, a nezavisni američki analitičari potvrdili, Sjeverna Koreja je samo stupidan, ali, za sada uspješan izgovor da SAD raketnim sistemima "zatvori" Kinu.

Mainstream mediji lažu svjetinu, mediokriteti se primaju na priču, a ja koristim priliku da postavim nekoliko lijepih fotografija o sjevernom dijelu, za sada podjeljene Koreje (izvor Klix.ba):

Image

Image

Image

Image

Više, LINK - (http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ljeps ... 0412094#22)
Rob_Atl

#1035 Re: S.Korea all about

Post by Rob_Atl »

Ah to ti je isto da si za vrijeme rata kod nas slikao prokosko jezero, panoramu trebevica i ostalih planina i rekao kako je ovdje raj i da rata nikad nije bilo i da mediji lazu da ima logora , i da se civili ubijaju :roll:
Alfons Kauders

#1036 Re: S.Korea all about

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:OK.

Koristeći "brigu od ekspanzije Irana" SAD pokušava da na evropskoj (Poljska, Rumunija) teritoriji instalira rakete okrenute prema Rusiji. Isto tako smo konstatovali, a nezavisni američki analitičari potvrdili, Sjeverna Koreja je samo stupidan, ali, za sada uspješan izgovor da SAD raketnim sistemima "zatvori" Kinu.

Mainstream mediji lažu svjetinu, mediokriteti se primaju na priču, a ja koristim priliku da postavim nekoliko lijepih fotografija o sjevernom dijelu, za sada podjeljene Koreje (izvor Klix.ba):

Image

Image

Image

Image

Hm, koliko se ja kontam u geografiju, izmedju Kine i Amerike je prilicno velika bara... I ne znam zasto bi Americi trebalo odobrenje bilo koga da u toj bari parkira AEGIS razarace i krstarice. Po medjunarodnom pravu, moze ih "parkirati" 12 nautickih milja od kineskog kopna.

Doduse, moguce je da Pacifik ne postoji u univerzumu teoreticara zavjere. Mozda su ga isusili, bas onako kako je Dino govorio starom u Dolly Bell.
popokatepetl_com

#1037 Re: S.Korea all about

Post by popokatepetl_com »

Rob_Atl wrote:Ah to ti je isto da si za vrijeme rata kod nas slikao prokosko jezero, panoramu trebevica i ostalih planina i rekao kako je ovdje raj i da rata nikad nije bilo i da mediji lazu da ima logora , i da se civili ubijaju :roll:
:lol: :lol: Bas je isto posto svi znamo da su Sjeverno Korejski gradovi pod opsadom a i trenutno se vrsi genocid, tamo je sada rat ja mislim...
cyprus

#1038 Re: S.Korea all about

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:OK.

Image

Image

Image

Image

Predivna zemlja...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Heaven on the Earth :)
hhaarree

#1039 Re: S.Korea all about

Post by hhaarree »

lol
Rob_Atl

#1040 Re: S.Korea all about

Post by Rob_Atl »

popokatepetl_com wrote:
Rob_Atl wrote:Ah to ti je isto da si za vrijeme rata kod nas slikao prokosko jezero, panoramu trebevica i ostalih planina i rekao kako je ovdje raj i da rata nikad nije bilo i da mediji lazu da ima logora , i da se civili ubijaju :roll:
:lol: :lol: Bas je isto posto svi znamo da su Sjeverno Korejski gradovi pod opsadom a i trenutno se vrsi genocid, tamo je sada rat ja mislim...
Nisu pod opsadom, ali koliko imaju logora? Preko milion ljudi je tu koji umire i gladuje. Ne smijes prdnuti odma na streljanje ides. Znam da nije rat, al njima je gore nego u ratu, moras da places kad god vids diktatora, sva tvoja zarada ide njima i vojsci, ne mozes izaci iz drzave, nemas tv, nemas telefona. Divna li je to zemlja nema sta..
Co0l

#1041 Re: S.Korea all about

Post by Co0l »

Rob_Atl wrote:
popokatepetl_com wrote:
Nisu pod opsadom, ali koliko imaju logora? Preko milion ljudi je tu koji umire i gladuje. Ne smijes prdnuti odma na streljanje ides. Znam da nije rat, al njima je gore nego u ratu, moras da places kad god vids diktatora, sva tvoja zarada ide njima i vojsci, ne mozes izaci iz drzave, nemas tv, nemas telefona. Divna li je to zemlja nema sta..
Ali su zato slobodni :D
JoseMujica

#1042 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

es im dobro.... niđe"gužve;osim na sletovima :D
Co0l

#1043 Re: S.Korea all about

Post by Co0l »

JoseMujica wrote:es im dobro.... niđe"gužve;osim na sletovima :D
Nemoj tako,bude i na vojnim paradama :)
vivace

#1044 Re: S.Korea all about

Post by vivace »

inace,ako je severna koreja raj na zemlji ,onda ja stvarno ne znam sta da mislim. :shock:
cyprus

#1045 Re: S.Korea all about

Post by cyprus »

vivace wrote:inace,ako je severna koreja raj na zemlji ,onda ja stvarno ne znam sta da mislim. :shock:
Pa jesi li vidjela slike? :shock:
JoseMujica

#1046 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

Naivni o raju misle dok prava;raja u raju uživa ;-)
Đinajlu

#1047 Re: S.Korea all about

Post by Đinajlu »

Image

Ovim je sve rečeno.
cyprus

#1048 Re: S.Korea all about

Post by cyprus »

Đinajlu wrote:Image

Ovim je sve rečeno.
Ne kontam. Sjeverna Koreja pokušava ubaciti neki prehrambeni artikal (meščini pahuljice) u Južnu Koreju, a Amerika ne da? Nameće se pitanje šta simbolizira taj prehrambeni artikal? :mrgreen:
bingov buraz

#1049 Re: S.Korea all about

Post by bingov buraz »

cyprus wrote:
Đinajlu wrote:Image

Ovim je sve rečeno.
Ne kontam. Sjeverna Koreja pokušava ubaciti neki prehrambeni artikal (meščini pahuljice) u Južnu Koreju, a Amerika ne da? Nameće se pitanje šta simbolizira taj prehrambeni artikal? :mrgreen:
Kim Jong Fat bi podijelio hranu sa juznjacima al Ameri ne daju :mrgreen:
JoseMujica

#1050 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

Ja infatilnih apstakcija :-)
Post Reply