Ovo ti kreno s kolegama internima na brunch?jeza u ledja wrote:Jao sto lupate boze moj.
Radio sam za Stratfor kao intern. Bezveze te oderu a ne placaju nista. Zanimljivo na pocetku al u sustini bezze. Nisam sad imao neki specijalan uvid u to kako radi firma osim da je prakticno "djl" ovog G. Friedmana koji je mutan lik samo tako. Ima covjek veze sa nekih milion ljudi i tako otprilike dolaze do informacija. Ova prica kako radi kako mu CIA kaze je...nema CIA toliko uticaja sta vam je. Znate kako to ide - Friedman ima svoje dousnike u vladinim organizacijama koji mu salju poluinformacije na osnovu kojih ovaj poslije nagadja i supljira. A vjerujte, pola toga sto kazu je suplja. Ono iz guzice sto bi rekli, imaju mali milion "izvora" i nekih polumisljenja, i na osnovu glasina i nagadjanja sklapaju neke izvjestaje i to prodaju firmama ili medijima ili nazad CIAi i vladinim organizacijama kao neku lafo analizu.
Inace raja mladja sto tamo radi puna elana, uglavnom foreign policy majors, MBAs i tako to, bio jedan Hrvat, ali meni sve to na kraju bezveze skroz. Ono ima par ozbiljnih ljudi on the top ostali su samo radna snaga.
Ma mislim izvikana firma maksimalno. Dobijam redovno njihove "analize" na email, sve je to na nivou malo boljih novinskih clanaka, nista vise.
Eto samo da znate da glasine o tome da radim za CIAu nisu skroz netacne.Hahaha.