TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zomri

#1026 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

pošto nisi precizirao za šta ćeš ga koristiti, onako za neku opštu upotrebu od ova dva preporučujem sony definitivno.
moke_31

#1027 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

SerijeSync wrote:
thekupus wrote:ja ga nisam napao ni najmanje, ne znam otkud vam to

nego mi neobicno tesko da shvatim, je li iz moralnih razloga ili zasto?
I fakat ja nemam informacije da ce postati losiji KODI, pa me zanima otkud to
kakvih moralnih razloga :lol: nego me uopšte ne interesuje KODI i evo čitaj https://kodi.tv/the-piracy-box-sellers- ... ling-kodi/ i ne smarajte me više sa tom gluposti.
Gdje si ti na ovom linku što si stavio pročitao da će Kodi biti limitiran ili šta već? Kodi developeri se bore protiv prodavača box-ova i youtube promotera koji koriste Kodi brend da promovišu svoje usluge koje prodaju a ljudi koji kupuju te usluge često misle da te usluge pruža Kodi team (čak neki i nisu svjesni da ono što gledaju je piraterija) i onda kad neki adon prestane raditi za par sedmica misle da je do Kodija.

Čak je Kodi bio izbačen iz App Stora prošlo ljeto zbog konfuzije koji su iznad pomenuti stvorili oko Kodija i piraterije koju nude. Zbog ove situacije neki razvijači Kodija razmišljaju o napuštanju Kodi projekta što bi ugrozilo njegov dalji razvoj.

O kakvoj limitiranosti ti pričaš? :shock:

Dakle sam Kodi je besplatan open source program/media centar koji nema nikakve veze sa piraterijom koja se gleda na Kodiju putem adona i sl.
SerijeSync

#1028 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

Ne interesuje me KODI jel kontaš, ne interesuje me hoće li bit ugašen, pomilovan, piratiziran, ovaki onaki, nije tema o KODI.Ako može da prestaneš o KODI a vratiš se temi.Link koji sam postavio nit sam čitao nit me interesuje slučajno sam ga našao na ovom forumu i kopirao.
SerijeSync

#1029 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

zomri wrote:pošto nisi precizirao za šta ćeš ga koristiti, onako za neku opštu upotrebu od ova dva preporučujem sony definitivno.
:thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1030 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pitar sa Kariba »

SerijeSync wrote:dakle ako neko ima iskustva sa sony tv i philips to me interesuje
Kod mene je Philips doduše serije 7 (55PFK7179/12), ove probleme koji se spominju nikad nisam imao. Uz tv doslo: 4x 3D naocale, 2x naocale za igre (Igranje za dva igrača uz prikaz preko cijelog zaslona), RF daljinski sa qwerty tastaturom, Ambilight ( uzeti hub i sijalice Philips te uvezati sobnu rasvjetu sa ambilight-om, mogu misliti kako bi to zgledalo).Recimo, ja sam tek na Sony-u uvidio sta znaci spor interfejs. Gledao sam kod druga Sony neku Bravui Full DH, LED, ovo ono (ne znam klasu), znas sta je interfejs kod Philipsa za nju MASINA! Mis kod bravije kod nekih app radi kod nekih ne radi, web brows. qrc! Dok se vratis na pocetni meni zapitas se da li si pritisnuo dugme na daljinskom. E sad slika je bolja (ali je i manji ekran), Jbg. svakako ce ti tvoj koji kupiš biti najbolji. :D
Eto moja usporedba, a eto vidis i model koji imam pa uporedi. Ja sam zadovoljan TV-om, nijedan problem nisam imao do sada (hB). Samo moj nije android TV. Ostalo sve super. Preporuka, 3D nije za odbaciti kao povremeni odmak od standardnog uzivanja u TV-u. Po meni must have opcija za TV.
SerijeSync

#1031 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

Pitar sa Kariba wrote:
Kod mene je Philips doduše serije 7 (55PFK7179/12), ove probleme koji se spominju nikad nisam imao. Uz tv doslo: 4x 3D naocale, 2x naocale za igre (Igranje za dva igrača uz prikaz preko cijelog zaslona), RF daljinski sa qwerty tastaturom, Ambilight ( uzeti hub i sijalice Philips te uvezati sobnu rasvjetu sa ambilight-om, mogu misliti kako bi to zgledalo).Recimo, ja sam tek na Sony-u uvidio sta znaci spor interfejs. Gledao sam kod druga Sony neku Bravui Full DH, LED, ovo ono (ne znam klasu), znas sta je interfejs kod Philipsa za nju MASINA! Mis kod bravije kod nekih app radi kod nekih ne radi, web brows. qrc! Dok se vratis na pocetni meni zapitas se da li si pritisnuo dugme na daljinskom. E sad slika je bolja (ali je i manji ekran), Jbg. svakako ce ti tvoj koji kupiš biti najbolji. :D
Eto moja usporedba, a eto vidis i model koji imam pa uporedi. Ja sam zadovoljan TV-om, nijedan problem nisam imao do sada (hB). Samo moj nije android TV. Ostalo sve super. Preporuka, 3D nije za odbaciti kao povremeni odmak od standardnog uzivanja u TV-u. Po meni must have opcija za TV.
ok dakle jedni preporučuju filipsov a drugi sonijev tv, u tehno shop_u mi takođe guraju sony, ali sačekat ću do maja mjeseca valjda će prije evropskog prvenstva u fudbalu biti i koja akcija, sniženje i slično, sony bi uzeo jer namjeravam uzeti i play station 4, ali vidjet ćemo!!Hvala na dodatnim informacijama!!
moke_31

#1032 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

SerijeSync wrote:Ne interesuje me KODI jel kontaš, ne interesuje me hoće li bit ugašen, pomilovan, piratiziran, ovaki onaki, nije tema o KODI.Ako može da prestaneš o KODI a vratiš se temi.Link koji sam postavio nit sam čitao nit me interesuje slučajno sam ga našao na ovom forumu i kopirao.
Joj jarane težak si za pomoći pravo :D Ok, nećemo više o Kodiju, nije tema u pravu si. Pošto si rekao da kod Sonyja i LG-a ima dimming_a i dirty screen efect, a TV ti treba za gledanje filmova sa PC-ja i HBO GO i pickbox (mislim da nadrodiu ovo ima), Philips je za tebe najbolji izbor. Ima na njemu više nego što ti treba a i ovaj zadnji forumaš napisa finu recenziju za Philips. Tvoj će imati i android, sve tunere i 3D. Možda dobiješ par 3D naočala ili dodatni daljjinski pride, što škrti Sony ne da :evil:

Nema potrebe da se dalje razmišljaš, trči u radnju i kupuj :thumbup:
SerijeSync

#1033 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

moke_31 wrote:
SerijeSync wrote:Ne interesuje me KODI jel kontaš, ne interesuje me hoće li bit ugašen, pomilovan, piratiziran, ovaki onaki, nije tema o KODI.Ako može da prestaneš o KODI a vratiš se temi.Link koji sam postavio nit sam čitao nit me interesuje slučajno sam ga našao na ovom forumu i kopirao.
Joj jarane težak si za pomoći pravo :D Ok, nećemo više o Kodiju, nije tema u pravu si. Pošto si rekao da kod Sonyja i LG-a ima dimming_a i dirty screen efect, a TV ti treba za gledanje filmova sa PC-ja i HBO GO i pickbox (mislim da nadrodiu ovo ima), Philips je za tebe najbolji izbor. Ima na njemu više nego što ti treba a i ovaj zadnji forumaš napisa finu recenziju za Philips. Tvoj će imati i android, sve tunere i 3D. Možda dobiješ par 3D naočala ili dodatni daljjinski pride, što škrti Sony ne da :evil:

ok hvala i tebi!!
zomri

#1034 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Da ponovimo: ovo je najgore vrijeme za kupovinu TV-a. Ako ti ne gori pod nogama sačekaj maj-juni, do tad će doći novi modeli, stari će pojeftiniti a biće i akcija pred dva velika sportska događaja ovo ljeto :wink:
SerijeSync

#1035 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

zomri wrote:Da ponovimo: ovo je najgore vrijeme za kupovinu TV-a. Ako ti ne gori pod nogama sačekaj maj-juni, do tad će doći novi modeli, stari će pojeftiniti a biće i akcija pred dva velika sportska događaja ovo ljeto :wink:
tako sam i mislio da će u maju biti nekih akcija i sniženja radi evropskog prvenstva
channel10

#1036 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

zomri wrote:Da ponovimo: ovo je najgore vrijeme za kupovinu TV-a. Ako ti ne gori pod nogama sačekaj maj-juni, do tad će doći novi modeli, stari će pojeftiniti a biće i akcija pred dva velika sportska događaja ovo ljeto :wink:
Tačno je to sve ali ta pojeftinjenja će biti na nivou bilo kojeg ovogodišnjeg. Biće iste cijene ili zehru nize.
SerijeSync

#1037 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

channel10 wrote:
Tačno je to sve ali ta pojeftinjenja će biti na nivou bilo kojeg ovogodišnjeg. Biće iste cijene ili zehru nize.
bogami ja kupih prošle godine LG 50 inča plaćen 1700 a za mejsec je sletio na 1399 tako da to nije malo.
channel10

#1038 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Zapisi sad modele i njihove cijene prije i kasnije pa to uporedi sa cijenama pred kraj Maja,pa ćeš vidjeti da se neće razlikovati u više od 50 KM.
SerijeSync

#1039 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

channel10 wrote:Zapisi sad modele i njihove cijene prije i kasnije pa to uporedi sa cijenama pred kraj Maja,pa ćeš vidjeti da se neće razlikovati u više od 50 KM.
biće neka navlakuša radi ovog prvenstva u fudbalu, bude u tehno shop_u vazda božićna i novogodišnja sniženja i ponude ima i raznih akcija tako da smatram biće nekih sniženja.
channel10

#1040 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Pratio sam cijene prije dvije godine i desilo se ovo gore sto sam napisao. Samo sto to kod nas narod ne prati pa im može podvaliti sta hoće.
SerijeSync

#1041 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

channel10 wrote:Pratio sam cijene prije dvije godine i desilo se ovo gore sto sam napisao. Samo sto to kod nas narod ne prati pa im može podvaliti sta hoće.
ko ima pare razliku mu ne pravi 200/300 maraka, planiram potrošit 3000km na tv i playstation 4
joyjoy

#1042 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by joyjoy »

SerijeSync wrote:
moke_31 wrote:

ok hvala i tebi!!
Da li neko može da potvrdi za Philips Tv ee , play preko USB tj da li podržava DTS sound ? Naime na njihovoj stranici u spec nema tih podataka (ništa svrsisodno ne progoogla), moji starci imaju Philips smart serija 3xxxx 39" od prije dvije godine i ne podržava DTS ! npr "vrti" mkv ali NOsound!

Hvala unaprijed!
zomri

#1043 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

channel10 wrote:Pratio sam cijene prije dvije godine i desilo se ovo gore sto sam napisao. Samo sto to kod nas narod ne prati pa im može podvaliti sta hoće.
bude dobrih sniženja na starije modele. znam da na nove budu simbolična sniženja, ali to je za očekivati.
isto tako glupo je očekivati da svaki model bude snižen.
kinzekonze

#1044 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kinzekonze »

Moze li neko napisati koju za Panasonic TX-50CX680E? Valja li cemu ili preporuciti nesto slicno? Hvala
channel10

#1045 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

zomri wrote:
bude dobrih sniženja na starije modele. znam da na nove budu simbolična sniženja, ali to je za očekivati.
isto tako glupo je očekivati da svaki model bude snižen.
Samo kazem da ce modele koje su dosad snizavali, prosiriti sa jos kojim modelom i da ce cijene manje vise biti iste kao i u dosadasnjim snizenjima. Gore dole 50 KM, tako da se postavlja pitanje da li se uopste isplati cekati 3-4 mjeseca zbog 50KM. Nije ovo EU pa da kad se kaze snizenje, to stvarno i bude.

Ista je prica bila prije dvije godine i pratio sam cijene. Vecina modela koja je bila snizena pred prvenstvo je bila snizena i pola godine prije za Novu godinu i cijene su im u vecini slucajeva bile iste kao i pola godine prije. O tome govorim svo vrijeme, a onaj se zalijepi na kraju sa pricom da misli potrositi 3000 za tv i ps. Nigdje veze kompletna prica, ali vjerovatno mu se isplati sacekati jer bi mogao uzeti bolji model za iste pare jer su normalno veca snizenja na jacim modelima. PS ce mu biti u 50KM najvise (vjerovatno ce mu biti ista cijena kao sto mu je i danas, ali hajd), dok na tv-u bi mozda mogao proci malo bolje, mada se covjek treba zapitati u tom cjenovnom rangu da li ce dobiti toliko bolji tv od onoga sto je recimo i 500 KM jeftiniji od recimo onog kojeg ce kupiti.
moke_31

#1046 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

kinzekonze wrote:Moze li neko napisati koju za Panasonic TX-50CX680E? Valja li cemu ili preporuciti nesto slicno? Hvala
Evo jedne recenzije http://www.digitalversus.com/tv-televis ... /test.html

Po ovoj recenziji je potanak u nekim segmentima, ali ne znači da u cjelini ne valja.

Po ovoj recenziji http://www.trustedreviews.com/panasonic ... 680-review je čini mi se bolje prošao.

Ja bi bio pažljiv sa ovim entry modelima UHD televizora. Ima dosta također LG i Samsung UHD Tv-ova koji su bili jeftini ili puno sniženi i po recenzijama mi nisu djelovali nešto posebno u cjelini, ili su uvijek imali nekih falinki. Tako mi djeluje i ovaj Panasonic.

Na kraju krajeva džaba ti UHD TV kad nemaš ili imaš vrlo malo UHD sadržaja koje možeš vrtiti na njemu.
SerijeSync

#1047 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

mislim kupit 55 inča zato sam i planirao 3000km zajedno sa PS4
samoTEgledam

#1048 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by samoTEgledam »

SerijeSync wrote:mislim kupit 55 inča zato sam i planirao 3000km zajedno sa PS4
Prati cijene Samsung 55JS8502, trenutno je oko 3100-3200, pa ako spadne na 2500-2600 (mada teško da će baš ovoliko) kupuj.
zomri

#1049 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

channel10 wrote: Samo kazem da ce modele koje su dosad snizavali, prosiriti sa jos kojim modelom i da ce cijene manje vise biti iste kao i u dosadasnjim snizenjima. Gore dole 50 KM, tako da se postavlja pitanje da li se uopste isplati cekati 3-4 mjeseca zbog 50KM. Nije ovo EU pa da kad se kaze snizenje, to stvarno i bude.

Ista je prica bila prije dvije godine i pratio sam cijene. Vecina modela koja je bila snizena pred prvenstvo je bila snizena i pola godine prije za Novu godinu i cijene su im u vecini slucajeva bile iste kao i pola godine prije. O tome govorim svo vrijeme, a onaj se zalijepi na kraju sa pricom da misli potrositi 3000 za tv i ps. Nigdje veze kompletna prica, ali vjerovatno mu se isplati sacekati jer bi mogao uzeti bolji model za iste pare jer su normalno veca snizenja na jacim modelima. PS ce mu biti u 50KM najvise (vjerovatno ce mu biti ista cijena kao sto mu je i danas, ali hajd), dok na tv-u bi mozda mogao proci malo bolje, mada se covjek treba zapitati u tom cjenovnom rangu da li ce dobiti toliko bolji tv od onoga sto je recimo i 500 KM jeftiniji od recimo onog kojeg ce kupiti.
slažem se sa boldanim. raja uglavnom taj višak love plati za nešto što u 90% slučajeva neće koristiti.
ali nije baš ni da nema sniženja. evo pratim jedan oled koji kontam kupiti pa ću ti iz prve ruke javiti kad bude snižen. čekam do juna ;)
SerijeSync

#1050 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

samoTEgledam wrote:
SerijeSync wrote:mislim kupit 55 inča zato sam i planirao 3000km zajedno sa PS4
Prati cijene Samsung 55JS8502, trenutno je oko 3100-3200, pa ako spadne na 2500-2600 (mada teško da će baš ovoliko) kupuj.
nebi samsung i to još zakrivljeni, mislim tv postavit na zid znači mora biti flat i vesa kompaktibilan.
Post Reply