Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
golfiista

#1026 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

Clan 9.6 Izbornog zakona BiH. Sve pise.
Dr Baltazar

#1027 Re: RE: Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

kolegione wrote:
Dr Baltazar wrote:Selam svima, uze Memić lopatom ovo [emoji38] :izet:
Pomoz-Bog ljudino Srebrinaca je Memica ispostovala
Ma šta to kažeš :lol:
Dr Baltazar

#1028 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Dope_Man wrote:Ja cak mislim da su veci problem oni koji ne izadju uopste nego ovi zakleti SDAovci. Ako izadje oko 50% ljudi, i od toga jedva preko 50% glasa za SDA redovno, to je ukupno 25-30% birackog tijela kog SDA drzi u saci i oni ce za njih glasati bez obzira na sve. Ali to ostavlja bar 70% onih koji drugacije razmisljaju, ali njih samo 25% izadje i kad se njihovi glasovi podijele na male strankice nijedna ne moze dobiti nikakav bitan broj glasova. Eto SDA je dobila manje od polovice mjesta u opcinskom vijecu, da je vise ljudi izaslo dobili bi manje od trecine, pa i da ostane njihov nacelnik, bar u opcinskom vijecu bi imali nekakvu opoziciju.

Ali jebiga, raja voli da se zali. Jutros tako u busu pricaju dvojica kako nisu ni izasli, kako je svakako sve isto.. pa majku mu poljubim i mora biti isto kad dopusta da isti izadju na izbore i glasaju za iste. Izadji i glasaj za drugacije, bilo sta, samo da je drugacije.
Nije glasalo 50% ljudi već više. Ta neizlaznost o kojoj se priča je smiješna. Na popisu je i dijaspora koja i ne zna za ove izbore :lol:
Last edited by Dr Baltazar on 03/10/2016 21:23, edited 1 time in total.
kolegione

#1029 Re: RE: Re: RE: Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by kolegione »

Dr Baltazar wrote:
kolegione wrote:
Dr Baltazar wrote:Selam svima, uze Memić lopatom ovo [emoji38] :izet:
Pomoz-Bog ljudino Srebrinaca je Memica ispostovala
Ma šta to kažeš [emoji38]
nije ovo chat nego forum, oigledni kapaciteti SDA glasaca hahahah
Dr Baltazar

#1030 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Slažemo se sa tobom.

Image

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
_Reds_

#1031 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Na Ilidzi ima 5-6 hiljda prijavljenih ljudi, a koji tu ne zive, tj. imaju smao ličnu tu, a žive po bijelom svijetu.

Zato je ova izalsnost manja nego u ostatku zemlje.
Dr Baltazar

#1032 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

_Reds_ wrote:Na Ilidzi ima 5-6 hiljda prijavljenih ljudi, a koji tu ne zive, tj. imaju smao ličnu tu, a žive po bijelom svijetu.

Zato je ova izalsnost manja nego u ostatku zemlje.
Takvih imaš svugdje. Došli u BiH radi popisa i nastavili živjeti u svojim zemljama. Izbori ih ne zanimaju, naročito lokalni. I onda kažu izlaznost 53%. Ne znam koliko tačno imamo dijaspore, ali broj sigurno nije mali. Ja sam siguran da je izlaznost na izborima najmanje 70-75%.
_Reds_

#1033 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Važeći listići - 23.331
Nevažeći prazni listići - 1.607
Nevažeći listići po drugim kriterijumima - 849

Sta reci koju poraku poslati.

Kad 1607 ljudi izadje da bi ubacilo prazan listic.
Haris.ba

#1034 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Možda su zaboravili da zaokruže. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1035 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

Znam tri babe sto se hvale ponistavanjem listica
The BEN10

#1036 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Esso_i_Ajla wrote:Naslov sve govori. Ratni profiter i prvoborac sa prve linije iz Istanbula koji sadi voćke oko kojih će tramvaj voziti slalom. :D
Navodno je Memić včrs kod Duške izjavio: "nakon rata u Bosnu su se prvo vratili lopovi".
Odakle info da je Memić bio u Istanbulu? U kojem vremenu je to bio tamo?
cyprus

#1037 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by cyprus »

Sa web stranice opštine Ilidža:

http://www.opcinailidza.ba/news/default ... -suljagica
Reakcija Općinskog načelnika na spominjanje njegovog imena u komentarima Emira Suljagića

Emire Suljagiću, nije bitno iz čije si se kutarisao nego u čiju se zavlačiš. Šta ćeš jadan ne bio, ako se parkiraš s tom lijepom glavom u nečiju ko ne izlazi iz tuđe dok ne naplati. Biće da si izabrao do sada najgore, a hodao si iz jedne u drugu, jadan ne bio, ko anamo nekakva.

Kad ste tražili da vam se pomogne, pričao si da sam jedan od rijetkih koji je to razumio. Jadan ne bio, kakav si doktor nauka kad ništa ne pamtiš. Ispada, da bi bolje bilo da sam vas sikterisao nego što sam vam pomogao. Ima jedan Mustafić iz tvog sela koji je devedesete iz moje kuće odnio dobar peškeš. Prodao ga familiji po Sarajevu, vratio se u Srebrenicu i srao ko što ti sada sereš. Njega sam sikterisao davno, a ima vas bukadar što ste gori od njega. Bojim se, kad bi vam ko platio da bi protiv sebe svjedočili. Nije mi krivo za njega jer je budala i nepismen, a za tebe mi je žao jer sam znao da ovo drugo nisi a da ovo prvo jesi.

Nisam ja ni pamtio ono što sam halalio, a cvijet sam stavio da bi ti, jadan ne bio, kazao da je važnija Srebrenica, da treba pobjedu zato što kažu da je devedesetih imala 28.000 Bošnjaka, 7.500 Srba.

Pitaj Fadila, Ibrahima, Bibera i Tarana ko je i što je dolazio ‘90. i ‘91.godine u Bratunac i Srebrenicu, pa nek ti kažu ne bi li i ti nešto naučio. Ne trebam ja da ti se obraćam, nego oni koje nikad nisam unizio kad su mi se obraćali. Što ne pitaš žene iz Srebrenice, filmadžije iz Srebrenice, školsku djecu sa Ilidže što sa 12 autobusa obiđu Srebrenicu svake godine, one što idu na Marš mira, one što su im asfaltirani putevi sa mojim odobrenjem ili one što šalju dopise pa grade džamije.Pitaću ih i ja što puštajuiI tebe da misliš da si ti zbog nečeg dobar čovjek.

Trebao si reći ljudima da je 500 KM dato za akciju da Bošnjaci u Republici Srpskoj postignu što bolji rezultat na pretprošlim izborima. Provjeri što je, nakon što se pokrenuo narod, neko zaboravio platiti obećano aktivistima u Brčkom, Gradišci, Banja Luci, Zvorniku i Srebrenici. Išao si u Tursku da završiš finansijsku konstrukciju. Turcima si glumio velikog političara samo da ti daju pare. Ako su vam dali pare šta ste s njih uradili i što me ne spomenu prijateljima kojima sam rekao da ćeš doći. Ne prodaji jadan ne bio Srebrenicu i ne spominji mene kad trguješ. Ne idi u partije koje dobivaju glasove što prodaju obećanja, a ne rade ništa osim što svakoga kritikuju.

Moj bivši ministre, skinuo si 500.000 KM sa škole u Blažuju da se ne napravi, a jedini su ti problem bile religije u školama. Proučuću ti Fatihu, jer sam video da ti nećeš da je učiš, da ti Bog da pamet, jadan ne bio, jer za takve kod Bošnjaka žene kažu “možda je ograjso”, a Fatiha je najbolja dova da Bog pomogne i onima koji su zalutali.

P.S.

Općina Ilidža je u periodu 2012. – 2016.godine za podršku povratka, infrastrukturnu podršku i sjećanje na žrtve genocida izdvojila 201.427,05 KM direktnih budžetskih sredstava bez vanbudžetske podrške i iznalaženja sredstava od drugih izvora. Finansirali smo razne projekte od izgradnje ulica, finansijske pomoći udruženjima koja zastupaju interese Srebreničana do podrške samoj Općini Srebrenica. Ilidža je po najmanje primjer Općine koja nema senzibilitet za bolnu ranu svih Bošnjaka Srebrenicu, sve u svrhu oživljavanja Srebrenice jer smo svjesni da bez Srebrenice nema cjelovite Bosne i Hercegovine. Napomenuo bih da su poslije genocida mnogi Srebreničani svoj novi život nastavili upravo na Ilidži, a mi smo ih primili onako kako braći dolikuje. U mandatnom period 2012. – 2016.godine, predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg su porijeklom iz Srebrenice.

prof.dr. Senaid Memić
Jebote.
Styling

#1038 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Styling »

cyprus wrote:Sa web stranice opštine Ilidža:

Reakcija Općinskog načelnika na spominjanje njegovog imena u komentarima Emira Suljagića

Emire Suljagiću, nije bitno iz čije si se kutarisao nego u čiju se zavlačiš. Šta ćeš jadan ne bio, ako se parkiraš s tom lijepom glavom u nečiju ko ne izlazi iz tuđe dok ne naplati. Biće da si izabrao do sada najgore, a hodao si iz jedne u drugu, jadan ne bio, ko anamo nekakva.

Kad ste tražili da vam se pomogne, pričao si da sam jedan od rijetkih koji je to razumio. Jadan ne bio, kakav si doktor nauka kad ništa ne pamtiš. Ispada, da bi bolje bilo da sam vas sikterisao nego što sam vam pomogao. Ima jedan Mustafić iz tvog sela koji je devedesete iz moje kuće odnio dobar peškeš. Prodao ga familiji po Sarajevu, vratio se u Srebrenicu i srao ko što ti sada sereš. Njega sam sikterisao davno, a ima vas bukadar što ste gori od njega. Bojim se, kad bi vam ko platio da bi protiv sebe svjedočili. Nije mi krivo za njega jer je budala i nepismen, a za tebe mi je žao jer sam znao da ovo drugo nisi a da ovo prvo jesi.

Nisam ja ni pamtio ono što sam halalio, a cvijet sam stavio da bi ti, jadan ne bio, kazao da je važnija Srebrenica, da treba pobjedu zato što kažu da je devedesetih imala 28.000 Bošnjaka, 7.500 Srba.

Pitaj Fadila, Ibrahima, Bibera i Tarana ko je i što je dolazio ‘90. i ‘91.godine u Bratunac i Srebrenicu, pa nek ti kažu ne bi li i ti nešto naučio. Ne trebam ja da ti se obraćam, nego oni koje nikad nisam unizio kad su mi se obraćali. Što ne pitaš žene iz Srebrenice, filmadžije iz Srebrenice, školsku djecu sa Ilidže što sa 12 autobusa obiđu Srebrenicu svake godine, one što idu na Marš mira, one što su im asfaltirani putevi sa mojim odobrenjem ili one što šalju dopise pa grade džamije.Pitaću ih i ja što puštajuiI tebe da misliš da si ti zbog nečeg dobar čovjek.

Trebao si reći ljudima da je 500 KM dato za akciju da Bošnjaci u Republici Srpskoj postignu što bolji rezultat na pretprošlim izborima. Provjeri što je, nakon što se pokrenuo narod, neko zaboravio platiti obećano aktivistima u Brčkom, Gradišci, Banja Luci, Zvorniku i Srebrenici. Išao si u Tursku da završiš finansijsku konstrukciju. Turcima si glumio velikog političara samo da ti daju pare. Ako su vam dali pare šta ste s njih uradili i što me ne spomenu prijateljima kojima sam rekao da ćeš doći. Ne prodaji jadan ne bio Srebrenicu i ne spominji mene kad trguješ. Ne idi u partije koje dobivaju glasove što prodaju obećanja, a ne rade ništa osim što svakoga kritikuju.

Moj bivši ministre, skinuo si 500.000 KM sa škole u Blažuju da se ne napravi, a jedini su ti problem bile religije u školama. Proučuću ti Fatihu, jer sam video da ti nećeš da je učiš, da ti Bog da pamet, jadan ne bio, jer za takve kod Bošnjaka žene kažu “možda je ograjso”, a Fatiha je najbolja dova da Bog pomogne i onima koji su zalutali.

P.S.

Općina Ilidža je u periodu 2012. – 2016.godine za podršku povratka, infrastrukturnu podršku i sjećanje na žrtve genocida izdvojila 201.427,05 KM direktnih budžetskih sredstava bez vanbudžetske podrške i iznalaženja sredstava od drugih izvora. Finansirali smo razne projekte od izgradnje ulica, finansijske pomoći udruženjima koja zastupaju interese Srebreničana do podrške samoj Općini Srebrenica. Ilidža je po najmanje primjer Općine koja nema senzibilitet za bolnu ranu svih Bošnjaka Srebrenicu, sve u svrhu oživljavanja Srebrenice jer smo svjesni da bez Srebrenice nema cjelovite Bosne i Hercegovine. Napomenuo bih da su poslije genocida mnogi Srebreničani svoj novi život nastavili upravo na Ilidži, a mi smo ih primili onako kako braći dolikuje. U mandatnom period 2012. – 2016.godine, predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg su porijeklom iz Srebrenice.

prof.dr. Senaid Memić
Jebote.
Njegova pomoc se ogleda i u tome sto na opcini Ilidza ima 10 000 bespravno izgradjenih stambenih objekata, uglavnom izbjeglica iz Istocne Bosne ukljucujuci i Srebrenicu. Zato je Srebrenica i pala. Pustili su ih da se na Ilidzi i u Vogosci nasele, bespravno. A, sada, k'o fol zale i traze ponistenje izbora. Kakva farsa!
mirzadelibasic

#1039 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by mirzadelibasic »

cyprus wrote:Sa web stranice opštine Ilidža:

P.S.

prof.dr. Senaid Memić
Jebote.
dobro ga je suljagić pecnuo. :lol: :lol: :lol:
Styling

#1040 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Styling »

Moram primijetiti i da mu je pisanje akademsko, bas, onako, profesorsko. Vidi se da je covjek intelektualac. :run:
Haris.ba

#1041 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Mema king.

P.S.
Kad udari nelegalni graditelj na nelegalnog graditelja. :D
Navode provjerava Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu Ukinute dozvole za gradnju kuvajtskom investitoru

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić je izdavanjem dviju nezakonitih dozvola dopustio izgradnju hotela kuvajtskog investitora “Malak Group”. Protiv Memića je podnijeta krivična prijava, a navode provjerava Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je prošle godine poništilo dva rješenja načelnika Memića kojima je dozvoljena gradnja hotela “Regency” na Ilidži, piše Birn.

Razlog poništavanja Memićevih rješenja jeste to što je dopustio da hotel ima sedam spratova, a prema regulacionom planu i postojećim zakonima dopuštena je visina gradnje do četiri sprata.

Nadležno ministarstvo je rješenja poništilo nakon što se žalio Ejub Ganić, vlasnik zgrade odnosno univerziteta koji se nalazi do kuvajtskog hotela “Regency”.

S obzirom da načelnik Ilidže nije ispoštovao rješenja Ministarstva a gradnja objekta “Malak Group” je napredovala, Ganićev univerzitet podnio je krivičnu prijavu protiv Memića.
U Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu su potvrdili da imaju prijavu protiv Memića, te da je formiran predmet koji je trenutno u fazi provjera.

Prvo četiri pa sedam

Kuvajtski investitor “Malak Group” je krajem 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta koji uključuje prizemlje i četiri sprata. Međutim, nešto više od godinu dana kasnije, u februaru 2015., kuvajtskom investitoru se, rješenjem Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža, dozvoljava da objekat ima sedam spratova.

Dva mjeseca kasnije, Ganićev univerzitet je putem advokata Senada Pećanina uputio žalbu Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo zbog odobrene visine objekta.

Ministarstvo prihvata žalbu i dozvolu Općine proglašava nezakonitom. Prema rješenju Ministarstva, koje je u posjedu Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), parcela za gradnju kuvajtskog hotela je sastavni dio Regulacionog plana “Banjsko-rekreativni kompleks Ilidža”.
Međutim, Općina Ilidža, odnosno načelnik Memić nije dostavio ovjereni i potpisani izvod iz tog plana, pa se Ministarstvo nije moglo uvjeriti u navode koji stoje u rješenju.

Uz kršenje Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo, Ministarstvo je utvrdilo i da je Općina Ilidža prekršila i Zakon o upravnom postupku jer Ganićevom univerzitetu nije omogućeno da se uključi u postupak izmjene dozvole za gradnju hotela “Malak Group”, a što im zakon dozvoljava.

Unatoč rješenju Ministarstva, Memić je u roku od 20 dana donio novu odluku, kojom se kuvajtskom investitoru dozvoljava gradnja sedmospratnog hotela.
Ganićev univerzitet se ponovno žali, što Ministarstvo prihvaća, i u junu ponovno poništava rješenje Općine Ilidža.

I u tom novom rješenju Ministarstva, koje je u posjedu BIRN-a BiH, navodi se da se ne vidi šta je predmet izmjene “predmetnog rješenja”, te da nova odluka načelnika Memića nema izvod iz planske dokumentacije. Iako je Ganićevom univerzitetu dozvoljeno da se izjasni u novom postupku, u rješenju nema obrazloženja kako je Općina s tim u vezi postupila.

Bez komentara

Tokom trajanja žalbenih postupaka, gradnja objekta “Malak Group” je nastavljena. U “Malak Group” nisu htjeli komentarisati gradnju hotela, niti probleme s dozvolama.
Na upit kako obrazlaže izdavanje nelegalne dozvole, nepostupanje po uputama nadležnog ministarstva te zašto je dozvoljeno da tokom postupka bude nastavljena gradnja, načelnik Memić nije imao komentar.

“Na Vaš upit načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić nema komentara”, stoji u odgovoru. Krajem prošle godine završena je izgradnja hotela “Malak Group”, i on raspolaže sa 174 luksuzne i komforne sobe, koje su smještene na sedam spratova.

Ganić, vlasnik visokoobrazovne institucije čija se zgrada nalazi do hotela, nije želio ništa komentarisati o gradnji niti bilo šta u vezi s načelnikom Memićem. Ni pravni zastupnik Ganićevog univerziteta Senad Pećanin, koji je podnio krivičnu prijavu protiv Memića, nije htio ulaziti ni u kakve detalje zbog odnosa pravnik – klijent.

Krivična prijava u Kantonalnom tužilaštvu je podnijeta krajem jula prošle godine, a Kantonalno tužilaštvo je formiralo predmet i trenutno provjerava navode.

Autor: (Redakcija) -
http://www.avaz.ba/clanak/261396/ukinut ... RSNYU.dpuf
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1042 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

:bih: :sax: :mrgreen: s medom raditi a med ne lizati :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1043 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

Haris.ba wrote:Mema king.

P.S.
Kad udari nelegalni graditelj na nelegalnog graditelja. :D
Navode provjerava Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu Ukinute dozvole za gradnju kuvajtskom investitoru

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić je izdavanjem dviju nezakonitih dozvola dopustio izgradnju hotela kuvajtskog investitora “Malak Group”. Protiv Memića je podnijeta krivična prijava, a navode provjerava Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je prošle godine poništilo dva rješenja načelnika Memića kojima je dozvoljena gradnja hotela “Regency” na Ilidži, piše Birn.

Razlog poništavanja Memićevih rješenja jeste to što je dopustio da hotel ima sedam spratova, a prema regulacionom planu i postojećim zakonima dopuštena je visina gradnje do četiri sprata.

Nadležno ministarstvo je rješenja poništilo nakon što se žalio Ejub Ganić, vlasnik zgrade odnosno univerziteta koji se nalazi do kuvajtskog hotela “Regency”.

S obzirom da načelnik Ilidže nije ispoštovao rješenja Ministarstva a gradnja objekta “Malak Group” je napredovala, Ganićev univerzitet podnio je krivičnu prijavu protiv Memića.
U Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu su potvrdili da imaju prijavu protiv Memića, te da je formiran predmet koji je trenutno u fazi provjera.

Prvo četiri pa sedam

Kuvajtski investitor “Malak Group” je krajem 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta koji uključuje prizemlje i četiri sprata. Međutim, nešto više od godinu dana kasnije, u februaru 2015., kuvajtskom investitoru se, rješenjem Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža, dozvoljava da objekat ima sedam spratova.

Dva mjeseca kasnije, Ganićev univerzitet je putem advokata Senada Pećanina uputio žalbu Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo zbog odobrene visine objekta.

Ministarstvo prihvata žalbu i dozvolu Općine proglašava nezakonitom. Prema rješenju Ministarstva, koje je u posjedu Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), parcela za gradnju kuvajtskog hotela je sastavni dio Regulacionog plana “Banjsko-rekreativni kompleks Ilidža”.
Međutim, Općina Ilidža, odnosno načelnik Memić nije dostavio ovjereni i potpisani izvod iz tog plana, pa se Ministarstvo nije moglo uvjeriti u navode koji stoje u rješenju.

Uz kršenje Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo, Ministarstvo je utvrdilo i da je Općina Ilidža prekršila i Zakon o upravnom postupku jer Ganićevom univerzitetu nije omogućeno da se uključi u postupak izmjene dozvole za gradnju hotela “Malak Group”, a što im zakon dozvoljava.

Unatoč rješenju Ministarstva, Memić je u roku od 20 dana donio novu odluku, kojom se kuvajtskom investitoru dozvoljava gradnja sedmospratnog hotela.
Ganićev univerzitet se ponovno žali, što Ministarstvo prihvaća, i u junu ponovno poništava rješenje Općine Ilidža.

I u tom novom rješenju Ministarstva, koje je u posjedu BIRN-a BiH, navodi se da se ne vidi šta je predmet izmjene “predmetnog rješenja”, te da nova odluka načelnika Memića nema izvod iz planske dokumentacije. Iako je Ganićevom univerzitetu dozvoljeno da se izjasni u novom postupku, u rješenju nema obrazloženja kako je Općina s tim u vezi postupila.

Bez komentara

Tokom trajanja žalbenih postupaka, gradnja objekta “Malak Group” je nastavljena. U “Malak Group” nisu htjeli komentarisati gradnju hotela, niti probleme s dozvolama.
Na upit kako obrazlaže izdavanje nelegalne dozvole, nepostupanje po uputama nadležnog ministarstva te zašto je dozvoljeno da tokom postupka bude nastavljena gradnja, načelnik Memić nije imao komentar.

“Na Vaš upit načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić nema komentara”, stoji u odgovoru. Krajem prošle godine završena je izgradnja hotela “Malak Group”, i on raspolaže sa 174 luksuzne i komforne sobe, koje su smještene na sedam spratova.

Ganić, vlasnik visokoobrazovne institucije čija se zgrada nalazi do hotela, nije želio ništa komentarisati o gradnji niti bilo šta u vezi s načelnikom Memićem. Ni pravni zastupnik Ganićevog univerziteta Senad Pećanin, koji je podnio krivičnu prijavu protiv Memića, nije htio ulaziti ni u kakve detalje zbog odnosa pravnik – klijent.

Krivična prijava u Kantonalnom tužilaštvu je podnijeta krajem jula prošle godine, a Kantonalno tužilaštvo je formiralo predmet i trenutno provjerava navode.

Autor: (Redakcija) -
http://www.avaz.ba/clanak/261396/ukinut ... RSNYU.dpuf

novi Prošnjački poljitićki triler s elementima hardcore pornjave

Image
statixx

#1044 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by statixx »

A sta cemo sa Hillsom, hem blizi aerodromu, hem 10 spratova... :D

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1045 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

blizu aerodroma...10 spratova :idea: pa na njemu če Don Neonko trenirat pilote :lol: :lol: :lol: :lol:
_Reds_

#1046 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Ni Ganicevo nije maslo za Ramazana. Godinama je bio duzan milione, i mislim da ni sada sve nije isplatio.

I sto se mene tice neka dizu ondje i nebore.

Ali što se niko nikad ne žali na Panameru koja je takođe ilegalno dila dva ili tri sprata, ii onu zgradu u koritu rijeke Zeljeznice, ili onu kod magistralnog mosta.

Te zgrade su uništile Lužane. A tamo gdje je Malak nema stambenih zgrada, neka dižu u nebo.
VjecitiStudent

#1047 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

_Reds_ wrote:Ni Ganicevo nije maslo za Ramazana. Godinama je bio duzan milione, i mislim da ni sada sve nije isplatio.

I sto se mene tice neka dizu ondje i nebore.

Ali što se niko nikad ne žali na Panameru koja je takođe ilegalno dila dva ili tri sprata, ii onu zgradu u koritu rijeke Zeljeznice, ili onu kod magistralnog mosta.

Te zgrade su uništile Lužane. A tamo gdje je Malak nema stambenih zgrada, neka dižu u nebo.
Sve je to nezakonito napravljeno, no nema ko da tuži.
jefff

#1048 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Razjebali Šipci s Memićem? Zar him nije bio zajednicki kandidat?
Naslovnica

#1049 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

http://www.zurnal.info/novost/20425/nep ... je-arapima

SPOMENIK ILI ŠLJUNKARA
PRAHISTORIJSKO NASELJE BUTMIR: Neprocjenjivo nacionalno blago načelnik Memić prodaje Arapima!
Objavljeno: 20.04.2017. u 21:51h
Načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić namjerava za 40 miliona maraka prodati Arheloško područje- prahistorijsko naselje Butmir, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine. Kuvajtski investitori bi tu gradili naselje Nova Ilidža. Načelnika ne interesuje ni što su na istom mjestu arheolozi došli do još većeg otkrića, naselja koje datira iz bronzanog doba

FOTO: zurnal.info
Piše: Azra Omerović
Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika BiH dostavljen je šokantan dopis : Općina Ilidža zahtjeva brisanje sa liste nacionalnih spomenika većeg dijela prahistorijskog naselja Butmir!

Pozadina zahtjeva je namjera načelnika da zemljište proda Kuvajćanima za izgradnju stambenog naselja. Da bi kuvajtskim investitorima omogućili gradnju, Općina Ilidža, uz saglasnost Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Federalnog ministarstva kulture i sporta, angažovala je tim sa Instituta za arheologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu i Filozofskog fakulteta iz Ljubljane, da uradi prethodno istraživanje na lokalitetu Arheološkog područja. Na osnovu tog istraživanja bi promijenili utvrđene granice zaštite nacionalnog spomenika, pri tome zanemarujući činjenicu da je u međuvremenu došlo do novih otkrića koje prahistorijsko naselje Butmir čine još značajnijim.

HISTORIJSKO OTKRIĆE ZA NAČELNIKA JE ŠLJUNKARA

Voditelj tima sa Filozofskog fakulteta, profesor Adnan Kaljanac u razgovoru za Žurnal kaže da je istraživanje otkrilo postojanje novog naselja veličine četiri hektara koje datira iz bronzanog doba.

- To je dokaz da se život nastavio nakon neolita, na dijelu kod termalne Rivijere imate antički dio. Sada možemo govoriti o hiljadama godina života prije nove ere na ovim prostorima - kaže profesor Kaljanac.

Adnan Kaljanac, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu
Zbog nevjerovatnog otkrića profesor Kaljanac podnio je zahtjev Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika BiH da nalazište stavi pod zaštitu Europske unije što bi značilo da određeni dio nalazišta ne bi bio dostupan čak ni arheolozima jer bi bili zabranjeni svi radovi na nalazištu.

- Rijetki način da se zaštiti otkriće jeste stavljanje na Valeta listu, to jeste pod zaštitu Europske unije, pa ako nestane ili se počne nešto tu graditi, nek objašnjavaju Europskoj uniji gdje je nestao nacionalni spomenik. Bosna i Hercegovina je potpisnica Valeta konvencije- kaže profesor Kaljanac.

Novo naselje na Arheološkom području otkriveno je prošle godine, međutim o njemu niko ništa ne zna. Izvještaj nije bio dostupan vijećnicima.

Iz Općinskog vijeća tvrde da je načelnik krajem marta na zadnjoj sjednici rekao da u Izvještaju koji je dostavio profesor Kaljanac nema ništa te da im je odobrena gradnja novog naselja. Međutim, u dokumentaciji koja je u posjedu Žurnala je i Izvještaj arheološkog tima kao i dokumentacija svih nadležnih kantonalnih, federalnih i državnih službi koja govori drugačije.

Bez obzira na stavove nadležnih službi, načelnik već dvije godine u medijima najavljuje gradnju novog naselja, nazivajući ga "historijskim projektom ne samo za Ilidžu nego i za cijelu BiH“. Za područje na kojem će graditi naselje načelnik kaže da je obična šljunkara.

Ta Nova Ilidža će biti na nekih 150 hektara zemljišta i to zemljište nije poljoprivredno jer se radi o šljunkari koju je nanijela rijeka Željeznica. Sad je tu ostalo devastirano zemljište u vlasništvu države i mislim da bi ga trebali oplemeniti, izjavio je nedavno načelnik Memić.

TRAŽI SE BRISANJE NACIONALNOG SPOMENIKA

Da bi bio usvojen Regulacioni plan Nova Ilidža 1, koji obuhvata veći dio nacionalnog spomenika na kojem je planirana gradnja naselja od termalne Rivijere do entitetske linije u Vojkovićima, neophodna je saglasnost Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, federalnog Zavoda za zaštitu spomenika, federalnog Ministarstva prostornog uređenja i Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Međutim, Komisija je jasno stavila do znanja Općini da neće doći do brisanja dijelova nacionalnog spomenika bez potpunog istraživanja čitavog Arheološkog područja.

Regulacioni plan Nova Ilidža 1
U odgovoru na Žurnalov upit iz Komisije su rekli da do sada nikada nisu imali slučaj da je neko tražio brisanje dobra sa liste nacionalnih spomenika!

- Komisija je na 10. sjednici razmatrala zahtjev Općine Ilidža za izmjenu odluke, brisanje katastarskih čestica na kojima su urađeni arheološki istražni radovi. Nakon provedene prospekcije arheološkog potencijala na kompletnom prostoru nacionalnog spomenika i dostavljenog Izvještaja, Komisija će pristupiti izmjeni i dopuni Odluke i definiranju kompletne zone zaštite- navedeno je u odgovoru Komisije.

Donekle je načelnik Memić u pravu, nacionalni spomenik je, prvenstveno zbog nebrige Općine, zatim entiteta i države, u potpunosti zapušten. Ni lokalno stanovništvo ne zna lokaciju nacionalnog spomenika svoje države, ali je bitno da načelnik zna.

(zurnal.info)
Last edited by Naslovnica on 21/04/2017 12:42, edited 1 time in total.
Novak20

#1050 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Novak20 »

http://old.kons.gov.ba/main.php?id_stru ... ew&id=2500

Prahistorijsko naselje u Butmiru, arheološko područje

Status spomenika -> Nacionalni spomenik

Objavljeno "Službenom glasniku BiH", broj 82/07.

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika, na osnovi člana V stav 4. Aneksa 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i člana 39. stav 1. Poslovnika o radu Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, na sjednici održanoj od 30. augusta do 2. septembra 2004. godine, donijela je

O D L U K U

I

Arheološko područje – prahistorijsko naselje u Butmiru, općina Ilidža, proglašava se nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: nacionalni spomenik).

Nacionalni spomenik čini arheološko područje sa ostacima naselja iz prahistorijskog perioda i pokretno naslijeđe pronađeno na arheološkom području koje se nalazi u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, a koje je popisano u inventarnim knjigama nalaza Muzeja.

Nacionalni spomenik se nalazi na lokaciji označenoj kao k.č. broj 1, 2, 3/1, 3/4, 3/5, 3/7-3/10, 5, 5/1-5/5, 261-263, 265-272, 274-278, 278/1, 2, 4, 279, 280, 280/1, 280/2, 281-283/1, 2, 284, 285, 288-292, 294, 295 i 299, K.O. Butmir (novi premjer), što odgovara k.č. broj 1911/3 i 1911/2, upisani u z.k. uložak broj 448; k.č. broj 1918/1, 1920/1,2,5,8, 1921/1,2,3,4,5 i 1922, upisani u z.k. uložak broj 3; k.č. broj 1923, 1942/1, 2, 3, 10, 2103/1, 2096/1, 2098/2, upisani u z.k. uložak broj 6269; k.č. broj 1919/3, upisan u z.k. uložak broj 485; k.č. broj 1895/1, upisan u z.k. uložak broj 320; k.č. broj 1911, upisan u z.k. uložak broj 319; k.č. broj 1913 i 1914/1, upisani u z.k. uložak broj 1532; k.č. broj 1912/1,2, upisani u z.k. uložak broj 1182; k.č. broj 1919/4, upisan u z.k. uložak broj 1324; k.č. broj 1919/1, upisan u z.k. uložak broj 856; k.č. broj 1935/2, upisan u z.k. uložak broj 479; k.č. broj 1716/251,25, upisani u z.k. uložak broj 7; k.č. broj 1716/3,4,5,126,332, upisani u z.k. uložak broj 6; k.č. broj 1893/2, 1894/1,6,7, 1895/2, 1920/7,1924/1,4, upisani u z.k. uložak broj 478; k.č. broj 1943/3, upisan u z.k. uložak broj 6; k.č. broj 1893/1 i 1832/2, upisani u z.k. uložak broj 1383; k.č. broj 1948/1,3,5,6,7, upisani u z.k. uložak broj 402, K.O. Butmir Gornji (stari premjer), općina Ilidža, Federacija Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina.

Na nacionalni spomenik primjenjuju se mjere zaštite, utvrđene Zakonom o provedbi odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika, ustanovljene u skladu sa Aneksom 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini (“Službene novine Federacije BiH”, broj 2/02, 27/02 i 6/04).

II

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) dužna je osigurati pravne, naučne, tehničke, administrativne i finansijske mjere za zaštitu, konzervaciju i prezentaciju nacionalnog spomenika.

Vlada Federacije dužna je osigurati sredstva za izradu i provođenje potrebne tehničke dokumentacije za zaštitu nacionalnog spomenika.

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika (u daljnjem tekstu: Komisija) utvrdit će tehničke uvjete i osigurati finansijska sredstva za izradu i postavljanje informacione ploče sa osnovnim podacima o spomeniku i odluci o proglašenju dobra nacionalnim spomenikom.

III

Utvrđuju se sljedeće zaštitne zone:

I zona zaštite obuhvata prostor definiran u tački I stav 3. ove odluke. U toj zoni provode se sljedeće mjere zaštite:

- dopušteni su isključivo istraživački i konzervatorsko-restauratorski radovi, uključujući i one koji imaju za cilj prezentaciju spomenika, uz odobrenje federalnog ministarstva nadležnog za prostorno uređenje i stručni nadzor nadležne službe zaštite naslijeđa na nivou Federacije Bosne i Hercegovine;

- istraživački radovi obuhvataju reviziona arheološka istraživanja na još očuvanom prostoru ranije otkrivenog neolitskog naselja Butmir na području Poljoprivredne stanice;

- program zaštite i korištenja arheološkog lokaliteta Butmir, koji je izradio Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo (1999. godine) treba provesti kroz svu narednu provedbeno-plansku dokumentaciju ili kroz reviziju postojeće;

- prostor spomenika bit će otvoren i dostupan javnosti, a može se koristiti u edukativne i kulturne svrhe.

IV

Iznošenje pokretnog naslijeđa iz tačke I stav 2. ove odluke (u daljnjem tekstu: pokretno naslijeđe) iz Bosne i Hercegovine nije dopušteno.

Izuzetno od odredbe stava 1. ove tačke, dopušteno je privremeno iznošenje pokretnog naslijeđa iz Bosne i Hercegovine radi prezentacije ili konzervacije, ukoliko se utvrdi da konzervatorske radove nije moguće izvršiti u Bosni i Hercegovini.

Odobrenje u smislu prethodnog stava daje Komisija, ukoliko nedvojbeno bude utvrđeno da to ni na koji način neće ugroziti arheološke nalaze.

Komisija u svom odobrenju za privremeno iznošenje pokretnog naslijeđa iz Bosne i Hercegovine utvrđuje sve uvjete pod kojima se to iznošenje može izvesti, rok za povrat u Bosnu i Hercegovinu, kao i zaduženje pojedinih organa i institucija na osiguranju tih uvjeta, te o tome obavještava Vladu Federacije, nadležnu službu sigurnosti, carinsku službu Bosne i Hercegovine i javnost.

V

Stavljaju se van snage svi provedbeni i razvojni prostorno-planski akti koji su u suprotnosti sa odredbama ove odluke.

VI

Svako, a posebno nadležni organi Federacije Bosne i Hercegovine, gradske i općinske službe, suzdržat će se od poduzimanja bilo kakvih radnji koje mogu oštetiti nacionalni spomenik ili dovesti u pitanje njegovu zaštitu.

VII

Ova odluka dostavit će se Vladi Federacije, federalnom ministarstvu nadležnom za prostorno uređenje, federalnom ministarstvu nadležnom za kulturu, nadležnoj službi zaštite naslijeđa na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i općinskim organima uprave nadležnim za poslove urbanizma i katastra, radi provođenja mjera utvrđenih u tač. II-VI ove odluke i nadležnom općinskom sudu radi upisa u zemljišne knjige.

VIII

Sastavni dio ove odluke je obrazloženje sa pratećom dokumentacijom, koje je dostupno na uvid zainteresiranim licima u prostorijama i na web stranici Komisije (http://www.aneks8komisija.com.ba).

IX

Prema članu V stav 4. Aneksa 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, odluke Komisije su konačne.

X

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u «Službenom glasniku BiH».

Ovu odluku Komisija je donijela u sljedećem sastavu: Zeynep Ahunbay, Amra Hadžimuhamedović, Dubravko Lovrenović, Ljiljana Ševo i Tina Wik.

Broj: 05.1-2-916/03-3
31. augusta 2004. godine
Sarajevo

Predsjedavajući Komisije

Dubravko Lovrenović
Post Reply