Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
mO k3

#1026 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by mO k3 »

dfsze54z6ez wrote:dobra vam inicijativa i onda sda u parlamentu glasa protiv zakona o izbjeglicama :lol: :lol: :lol: balijetine opet ćemo vas klat :lol: :lol: :lol:
Ne razumijem moderaciju da ne dignu krivicnu prijavu protiv tebe ,imaju ip

Osim toga bil smjeo pred mene stati i tako nesto reci :D ...da ti dzenazu napravim
udrch

#1027 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

Bosnolog wrote:Panika medu genocidnim nakazama, koje bi da zadrze rezultate cetnickog ciscenja, progona i genocida nad Bosnjacima,...... Ova inicijativa 1. Mart je nesto najbolje sto se desilo od zavrsetka rata do sada, to se najbolje vidi po kolicini frustracija genocidasa,......

idemo dalje..kad se ljetos u PC-u prijavi 20 hiljada ljudi..
oni su zaboravili da je od genocida prošlo 18 godina..djeca ubijenih Srebreničana su porasla i spremna da uzvrate na nepravdu mirnim i zakonskim putem..
unix

#1028 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Građanska koalicija "Prvi mart":

U međuvremenu, RTRS-ovim saučesnicima u spomenutom prilogu, Aleksandri Pandurević, Sredoju Noviću i Radomiru Pavloviću, želimo odgovoriti. Gospođice Pandurević, kada ćete odgovoriti na javno iznesene navode da ste učestvovali u držanju u ropstvu zarobljene Bošnjakinje u Vašoj porodičnoj kući u Hadžićima? Gospodine Noviću, gdje i kako ste uklonili dosije o ratnim zločinima jedinice „Miće“ u Tesliću, u vrijeme kada ste bili ministar unutrašnjih poslova entiteta RS? Gospodine Pavloviću, Vama nećemo odgovarati, nego Vas pozivamo da prije nego što sebi date za pravo da komentarišete zbivanja u Bosni i Hercegovini, Vašu porodicu i doktorsku praksu preselite iz Bajine Bašte barem u Skelane i makar probate živjeti sa sirotinjom sa lijeve obale Drine koju huškate na ponovno klanje.

Više pročitajte na linku ispod:

http://www.prvimart.ba/vijesti/gradansk ... u-govorimo
antifascism

#1029 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by antifascism »

Mene je jedino strah na institucije nece otezati vadjenje licnih i slicne stvari. Vecina dijaspore provede samo 3-4 sedmice u BiH, hocel stic dobiti licne u to vrijeme?
stokton

#1030 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by stokton »

Bosnolog wrote:Panika medu genocidnim nakazama, koje bi da zadrze rezultate cetnickog ciscenja, progona i genocida nad Bosnjacima,...... Ova inicijativa 1. Mart je nesto najbolje sto se desilo od zavrsetka rata do sada, to se najbolje vidi po kolicini frustracija genocidasa,......

Joj kako su se genocidaši ukenjali :lol: :lol:
Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1031 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

unix wrote:Građanska koalicija "Prvi mart":

U međuvremenu, RTRS-ovim saučesnicima u spomenutom prilogu, Aleksandri Pandurević, Sredoju Noviću i Radomiru Pavloviću, želimo odgovoriti. Gospođice Pandurević, kada ćete odgovoriti na javno iznesene navode da ste učestvovali u držanju u ropstvu zarobljene Bošnjakinje u Vašoj porodičnoj kući u Hadžićima? Gospodine Noviću, gdje i kako ste uklonili dosije o ratnim zločinima jedinice „Miće“ u Tesliću, u vrijeme kada ste bili ministar unutrašnjih poslova entiteta RS? Gospodine Pavloviću, Vama nećemo odgovarati, nego Vas pozivamo da prije nego što sebi date za pravo da komentarišete zbivanja u Bosni i Hercegovini, Vašu porodicu i doktorsku praksu preselite iz Bajine Bašte barem u Skelane i makar probate živjeti sa sirotinjom sa lijeve obale Drine koju huškate na ponovno klanje.

Više pročitajte na linku ispod:

http://www.prvimart.ba/vijesti/gradansk ... u-govorimo
:thumbup:

prava pitanja i pravi;odgovor na pihtijajući, u celofan umotani fašizam........svak fašo ima neki lopovluk jal kaku perverziju što je krije radikalizmom i svakom treba naći žicu i kopati dok se ne dođe do istine.

"naš" Vladika pomiritelj neka bude svetionik :D
udrch

#1032 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

antifascism wrote:Mene je jedino strah na institucije nece otezati vadjenje licnih i slicne stvari. Vecina dijaspore provede samo 3-4 sedmice u BiH, hocel stic dobiti licne u to vrijeme?
već to rade, preko MUP-a..
nadam se da će uskoro naći rješenje za to..
trenutno treba skoro 3 sedmice da se dobije LK..
unix

#1033 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

RTRS VS. KOALICIJA ‘PRVI MART’: MEDIJI I POLITIČARI u RS: Krivično goniti Suljagića! SULJAGIĆ: Biće nas 100.000 na izborima 2014!!!

Više na linku ispod:
http://www.prvimart.ba/vijesti/rtrs-vs- ... orima-2014
I pored toga što znamo da je nastala na „žurnalističkoj tradiciji“ rečenog Đoge i „prihvaćenoj praksi“ intervjuiranja ratnih zarobljenika, ovim putem želimo da ih podsjetimo da ovo nije 1992. godina i da nas neće zastrašiti. Mi smo tamo gdje smo uvijek i bili. I čekamo ih.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1034 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PipiDugaDevetka »

I jeste zločinačka RTRS!

Čuj srebrenizacija bh. entiteta Rsrpska! Srebrenizacija bi bila bezbroj masovnih grobnica, a ne prijava mjesta prebivališta u Srebrenici!
Korisničkoime

#1035 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Korisničkoime »

Sve je ovo dobro i fino zamišljeno sa vjerujem iskrenim ciljem međutim mi ProBosanske snage ako hoćemo normalno uređenu državu moramo okončati RS. Jedini način na koji se to može uraditi već svi znate visinu cijene možemo samo pretpostaviti. Ako smo mi svi spremni da tu cijenu platimo trebamo onda odabranim političarima dati podršku i zeleno svijetlo da pripreme teren i da izaberu ispravan trenutak a onda neka je i njima i nama dragi Bog na pomoći jer kad se to okonča biće ili mi ili oni.
Ove inicijative i pokušaju kao što sam već rekao su svakako vrijedni hvale ali zna se kako je skoro svaka država nastala i koja je valuta kojom se plaća.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1036 Re: Inicijativa Prvi Mart

Korisničkoime wrote:Sve je ovo dobro i fino zamišljeno sa vjerujem iskrenim ciljem međutim mi ProBosanske snage ako hoćemo normalno uređenu državu moramo okončati RS. Jedini način na koji se to može uraditi već svi znate visinu cijene možemo samo pretpostaviti. Ako smo mi svi spremni da tu cijenu platimo trebamo onda odabranim političarima dati podršku i zeleno svijetlo da pripreme teren i da izaberu ispravan trenutak a onda neka je i njima i nama dragi Bog na pomoći jer kad se to okonča biće ili mi ili oni.
Ove inicijative i pokušaju kao što sam već rekao su svakako vrijedni hvale ali zna se kako je skoro svaka država nastala i koja je valuta kojom se plaća.
Mutiš! :strik: :run: :sax:
JoseMujica

#1037 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

Ne muti nego promovira sda koja je prestala biti probosanska snaga onog trenutka kad je s neprijateljskim ideologijama zastave svezala........sdaovci zar morate i ovu temu zapoganiti?
udrch

#1038 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

Mujice ba, ne trolaj..
Corto Maltese

#1039 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:Ne muti nego promovira sda koja je prestala biti probosanska snaga onog trenutka kad je s neprijateljskim ideologijama zastave svezala........sdaovci zar morate i ovu temu zapoganiti?
Kontam ja otkud mu ideja da mene povezuje sa SDA, tako sulude ideje dosad nikome nisu padale na pamet? I onda skontam, razlozi su medicinski.
JoseMujica

#1040 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

Kolko vidim sami se povezujete :D

Iz"priloženog se vidi da nikoga poimenice ne prozvah, nego samo bacih udicu izgleda na pravo mjesto dok se ribe guraju da zagrizu :lol:
Corto Maltese

#1041 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:Kolko vidim sami se povezujete :D

Iz"priloženog se vidi da nikoga poimenice ne prozvah, nego samo bacih udicu izgleda na pravo mjesto dok se ribe guraju da zagrizu :lol:
Nije ni Šaran nikoga poimenice prozvao.
JoseMujica

#1042 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

U čemu je problem...jel se možda neki stide sda ili ja slagah za vezanje zastava?
Corto Maltese

#1043 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:U čemu je problem...jel se možda neki stide sda ili ja slagah za vezanje zastava?
Ovo me podsjeća na ono: "Ko prvi pita šta to smrdi- taj je garant prn'o?", odnosno teoriju po kojoj su najveći homofobi pritajeni homoseksualci. Ne optužuj druge, priznaj da ih gotiviš, biće ti lakše.
A onda se opušteno vrati temi.
JoseMujica

#1044 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

Keep it up.......dobro ti ide ;-) ja volim sda i nemam kompleks glede toga :D zar nisi primjetio da ih na svakoj temi promoviram ili se barem trudim da ljudima zgadim konkurenciju :D ;-)

Sda ne ljuti se
antifascism

#1045 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by antifascism »

PipiDugaDevetka wrote:I jeste zločinačka RTRS!

Čuj srebrenizacija bh. entiteta Rsrpska! Srebrenizacija bi bila bezbroj masovnih grobnica, a ne prijava mjesta prebivališta u Srebrenici!
Prvi Mart je Desrebrenizacija :thumbup:

Par pitanja, rekli ste da ja kao BH-drzavljan rodjen vani imam pravo glasati u gradu iz kojeg su moji roditelji istjerani i to cu i uraditi. Sta je sa osoboma rodjenom vani u vrijeme SFRJ? Imam par prijatelja koji nikada nisu imali drzavljanstvo BiH, rodjeni su vani pa su imali pasos SFRJ do raspada drzave kasnije su uzeli drzavljanstvo Svedske, imajul i oni pravo na licnu kartu?

Trebal jos sta osim licne karte?

Hvala unaprijed.
PipiDugaDevetka

#1046 Re: Inicijativa Prvi Mart

antifascism wrote:

Par pitanja, rekli ste da ja kao BH-drzavljan rodjen vani imam pravo glasati u gradu iz kojeg su moji roditelji istjerani i to cu i uraditi. Sta je sa osoboma rodjenom vani u vrijeme SFRJ? Imam par prijatelja koji nikada nisu imali drzavljanstvo BiH, rodjeni su vani pa su imali pasos SFRJ do raspada drzave kasnije su uzeli drzavljanstvo Svedske, imajul i oni pravo na licnu kartu?

Hvala unaprijed.
Javiće ti se već neko od forumaša da ti objasni detaljno, a ti u međuvremenu pročitaj detaljno ovu web. stranicu:
http://www.prvimart.ba/registracija
Bosnolog

#1047 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Bosnolog »

Genocidase u kost, istina i pravda je najveci neprijatelj i opasnost za genocidnu tvorevinu i njene ideologe,...
Ne mogu da vjerujem dea se ovo desava u 21 vijeku,....

Svaka cast Emiru,..... :thumbup:

udrch

#1048 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

antifascism wrote:

Hvala unaprijed.
http://www.prvimart.ba/kontakt
najbolje njih direktno da pitaš..
s obzirom da se radi o konkretnom pitanju i konkretnoj zemlji..
ono što ja mogu reći jeste da prema našem zakonu, pravo na državljanstvo ima svako onaj čiji je bar jedan roditelj rođen u našoj zemlji i koji ima trenutno naše državljanstvo..
ali postoji procedura..
evo slučaj Seada Kolašinca možda pratiš, jer vi "šveđani" ste najveći fanatikosi..znači mati mu je iz Šapljine i na osnovu toga će podnijeti zahtjev..ali procedura odobravanja traje nekad par mjeseci..
posebno sad kad nema ovih matičnih brojeva..
Corto Maltese

#1049 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:Keep it up.......dobro ti ide ;-) ja volim sda i nemam kompleks glede toga :D zar nisi primjetio da ih na svakoj temi promoviram ili se barem trudim da ljudima zgadim konkurenciju :D ;-)

Sda ne ljuti se
Sumnjam da se ljute. Jedna od ironija u vezi sa Prvim Martom jeste u tome da je projekat zamišljen kao kampanja stranke Željka Komšića, ali će plodove, ako kakvih plodova i bude, pokupiti SDA.
madner

#1050 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by madner »

Kada covjek ima samo cekic, svako problem mu izgleda kao ekser. Tako i Corto, kada razmislja o svemu kao o predizbornoj kampanji.
Post Reply