Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
am2804

#1026 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by am2804 »

JThomas wrote:srbija je juče ograničila jednu litvaniju na 56 koševa. ako radikalno ne popravimo timsku igru u odnosu na juče, nas bi mogli i ispod petobanke.
Samo da ne oborimo rekord (ispod 40) :)
JThomas

#1027 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JThomas »

za nadati se da nećemo baš onako loše odigrati. al' ako ponovimo jučerašnju partiju svašta je moguće...
Altsa

#1028 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Altsa »

Pismonosa wrote:
JThomas wrote: ma mi nemamo smislene akcije, to je potpuno u pravu samir avdić što je juče rekao. motivacija i atmosfera su bitni segmenti, al' brate postavka na terenu nula poena.
Sve skupa kad smućkaš dobiješ ono od jučer. Trenera bez autoriteta, uvrijeđene zvijezde, novajlije koji razmišljaju "ma boli me kurac" i sve ostalo popratno. Imali smo nerealna očekivanja od ove ekipe. Sad je već sve puno jasnije.
tacno tako...tegobno je to sto se ovo stalno desava
Altsa

#1029 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Altsa »

Edin H. wrote:Hocete li isto tako govoriti ako Srbe danas zveknemo, a znate da mozemo?
na cemu si ti maaajke ti :D
jasko_ba

#1030 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by jasko_ba »

Da smo jucer dobili Latviju, bilo bi: super, nije moglo bolje, idemo sto posto u drugi krug, cetvrtfinale vrlo moguce
Izgubimo od Latvije: panika, haos, vodite ih kuci, treba nas izbaciti sa takmicenja.
I sve to na osnovu jedne utakmice. Znamo ga pretjerati uvijek to je nevjerovatno.
Murat Sabanovic

#1031 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Murat Sabanovic »

PeppermintSA wrote:
Murat Sabanovic wrote:latvijska klupa igrala 80 minuta i ubacila 50 poena.
nasa klupa igrala 42 minute i ubacila 5 poena.
jel ti znaš koliko traje jedna košarkaška utakmica? :roll:
ne znam reci mi :-)
nasi rezervni igraci ukupno igrali 42 minute,dok su latvijski 80 minuta.radi si o ukupnoj minutazi .kada pogledas njihova klupa je vise ubacila poena nego starteri ! nazalot ,nasi rezerni igraci ne igraju previse,a i kad udju ,kao da ih i nema.
Last edited by Murat Sabanovic on 05/09/2013 12:58, edited 1 time in total.
Altsa

#1032 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Altsa »

jasko_ba wrote:Da smo jucer dobili Latviju, bilo bi: super, nije moglo bolje, idemo sto posto u drugi krug, cetvrtfinale vrlo moguce
Izgubimo od Latvije: panika, haos, vodite ih kuci, treba nas izbaciti sa takmicenja.
I sve to na osnovu jedne utakmice. Znamo ga pretjerati uvijek to je nevjerovatno.
nakon one igre od jucer sta moze covjek drugo reci...izgubili smo od najslabije ekipe na papiru i treba da pucamo od samopouzdanja ili nekog poleta...sve ostale tekme cemo izgubiti, zivi bili pa vidjeli
Pismonosa

#1033 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

jasko_ba wrote:Da smo jucer dobili Latviju, bilo bi: super, nije moglo bolje, idemo sto posto u drugi krug, cetvrtfinale vrlo moguce
U redu je opravdavati momke i nalaziti razloge zbog loše igre. To je ok i ljudski. Ali druga je stvar i usprkos onom što su naši pokazali doći ovdje na forum sa pričom prosut ćemo Srbiju :roll: Pa ti onda meni reci ko je od ove dvije strane bliži objektivnosti? I normalno da smo dobili latviju da bi imali prava na neki optimizam. Valjda to tako i hoda. Dobiješ - imaš povjerenja u ekipu. Izgubiš - povjerenje ti je manje.
Bodkin

#1034 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

ja nesto kontam ne mozemo igrati losije nego juce. i da igarmo kao juce dacemo preko 40 poena sto je dobro :D sa ovakvim igracima ne mozemo meda.sa ovakvim trenerom ne mozemo ni teglu otvoriti. ja jednog pika juce vidio nisam, a u 4 sekundi pale sa svih pozicija. masic kao da je neno markovic sa ovlastenjem. odbranu necemo spominjati, nema je :D

pored svega ovoga mislim da, i ako danas izgubimo, necemo preko 7 sto i nije lose.ova reprezentacija ipak nema domet. cekacemo ovu djecu da dodju.

ovi sto se cude sto srbi zovu srbiju nasa reprezentacija, ili se probudite ili odjebite sa sportskih tema
Edin H.

#1035 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Edin H. »

Altsa wrote:
Edin H. wrote:Hocete li isto tako govoriti ako Srbe danas zveknemo, a znate da mozemo?
Pa ovi su nas zveknuli i u Skenderiji (bio na utakmici), pa mi njih gore. Kako jacu Hrvatsku okrenusmo na proslom prvenstvu?
Takav smo tim, samo ako krenu trice kao sto je njih juce krenulo, mozemo svakoga uzeti.

Uglavnom siguran sam u danasnji trijumf :oops: :D
Pismonosa

#1036 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

Edin H. wrote:
Altsa wrote:
Pa ovi su nas zveknuli i u Skenderiji (bio na utakmici), pa mi njih gore. Kako jacu Hrvatsku okrenusmo na proslom prvenstvu?
Takav smo tim, samo ako krenu trice kao sto je njih juce krenulo, mozemo svakoga uzeti.

Uglavnom siguran sam u danasnji trijumf :oops: :D
A ne znam. Istina je i to da je košarka lud sport :D Kad se sjetim Nenada Markovića i njegovih 800 koševa po utakmici :lol: Sve je moguće. Samo veliko čudo bi se trebalo desiti da naši izađu na kraj protiv onako moćne srpske odbrane. Daj Bože. Držimo im palčeve :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#1037 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja mislim da Edin Avdić potajno navija za Srbiju.... I to s onim, bar meni, pomalo iritantnim "beogradskim" naglaskom... Ne znam zašto sve utakmice radi normalno, a kad dođe Srbija, ne bi rekao neki Lazar komentira :D
Hedg

#1038 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Pa šta i da navija? Ko nam je kriv što nemamo nekog kvalitetnog komentatora koji bi sa ljubavlju komentirao utakmice naše reprezentacije. Ne vidim nikoga osim Vlade Majera...

I oni što su bili ''naši'', otišli su jer su imali bolje ponude i jer nisu budale da su u košu sa Kristićem, (nepismenim Bahom), Spahom, Hadžićem i Vugdalićem.
Last edited by Hedg on 05/09/2013 13:17, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1039 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Hedg wrote:Pa šta i da navija? Ko nam je kriv što nemamo nekog kvalitetnog komentatora koji bi sa ljubavlju komentirao utakmice naše reprezentacije. Ne vidim nikoga osim Vlade Majera...
Nisam rekao da mi smeta. Samo uočavam.
Čoda

#1040 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Čoda »

A gde Edin prenosi utakmice sa Eurobasketa?
Hedg

#1041 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Na FTV-u bre.
Pismonosa

#1042 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

It_is_a_Leclerc wrote:Ponovit ću. Reprezentacija se ne sastavlja od igrača koji se u 23. odluče za koju će reprezentaciju nastupati i slično. Reprezentacija se pravi od ljudi koji stasaju u omladinskim pogonima ( i od supertalentovanih ljudi tipa Teletović), a, s obzirom da su naši omladinski pogoni, sa priličnim uspjehom, upaljeni tek prije godinu-dvije, da ovako bezbolno možemo obaviti smjenu generacija kako to radi Srbija, možemo očekivati tek za 4-5 godina.

Tad ćemo, uz iskusne Teletovića, Đedovića, Wrighta, imati Đedovića Jr., Sulejmanovića, Nurkića, Buzu, Aleksića, Glogovca, Lazića, Polutka i dr. juniore i kadete koji će, samo ako nastave pravilan razvoj, postati pravi igrači, i tek tada možemo očekivati ozbiljan nastup na Eurobasketu.

Dotad - sa Mašićem, Šutalom, Sinanovićem, Pašalićem i dr. izvlačiti koliko god je moguće.
Evo nisam vidio ovaj post. Sve dobro rečeno.
DELEGACIJA

#1043 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by DELEGACIJA »

Kako su Srbi odigrali jučer, kapa do poda (srce, želja za svakom loptom....), to kod nas nisam vidio niti u jednom momentu, pa čak i kad smo imali nerješeno. Klasično silovanje košarke.
Naša šansa je jedino ako nas Srbi potcjene, što nije nemoguće.
:bih: Srce je jače od razuma......NAPRIJED BOSNO!!!!
Čoda

#1044 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Čoda »

Hedg wrote:Na FTV-u bre.
Aha...Da nije dao otkaz na Areni ili samo radi honorarno?
Dobar je komentator.
Mustang1

#1045 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Trebalo bi samo upratiti ove pljuvace i napraviti listu u slucaju da pobjedimo danas da vidimo koji ce sve polizati svoje :D Ljudi koji ne znaju ni pravila kosarkaska nesto pametuju,psuju .. A nisu ni znali da je utakmica bila nego su vidjeli negdje rezultat i odmah pljuj ..
PlayItCoolowski

#1046 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by PlayItCoolowski »

JThomas wrote:srbija je juče ograničila jednu litvaniju na 56 koševa. ako radikalno ne popravimo timsku igru u odnosu na juče, nas bi mogli i ispod petobanke.
Francuska drugi favorit je izgubila od Njemacke. BIH je dobila tu Njemacku. Gledaj to sa te strane. I Grcka je ogranicila istu tu Litvanija na 62 poena prije nedelju dana. Nije to Litvanija od ranije.
PlayItCoolowski

#1047 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by PlayItCoolowski »

Inace, najvazniji mec grupe se igra danas, MKD - Litvanija. Porazeni pred ispadanjem. Ako BIH dobije, zapravo je blizu prolazu jer ili MKD ili Litvanija ce biti iza a onaj koji pobijedi moze se prestici u medjusobnom duelu. Dakle, sve je i dalje u igri. Fali jos samo da Bosna igra (bolju) kosarku. 8-) Salim se, dobijamo danas! :bih:
Hedg

#1048 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Čoda wrote:
Hedg wrote:Na FTV-u bre.
Aha...Da nije dao otkaz na Areni ili samo radi honorarno?
Dobar je komentator.
Radi na Areni i dalje, koliko ja znam. Tačnije, nastavit će na Areni komentirati tekme kad počnu lige, a ovo Prvenstvo će raditi za FTV.
Čoda

#1049 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Čoda »

BiH će sigurno nekog zveknuti, ali nerealno je u ovom trenutku da to bude Srbija.
Mislim da neće biti nekog nakantavanja...Biće 5 do 10 razlike za Srbiju.

Tipujem da će od BiH fasovati Makedonci ili Crnogorci.
It_is_a_Leclerc

#1050 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Makedonci prijeti da neće odigravati daljnje utakmice ukoliko se FIBA ne očituje o onom povlačenju mrežice od strane Bjelice jučer. FIBA je, naravno, highlightse s te utakmice uklonila pet-šest minuta nakon što su postavljeni, a kasnije objavila one na kojima nema spomenute scene.
Locked