SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hajlac

#1026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajlac »

insomnia78 wrote:Ma kakva mafija, klosari obicni nemaju za kifla

s' moje sokocalo
Pomislicu da ih "peres" tj. branis - nemaju za kifla a ovamo u ruci utoke :-) , vise po vikendicama s bazenom itd.
dječak sa šibicama

#1028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

a nije vala ni Benjo neka ekskluziva, bilo je takvih anonimnih junaka i prije njega

Image
dječak sa šibicama

#1029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Hajlac wrote:
Ja nisam mogao vjerovati kakvi likovi hodaju ovim gradom kad vidjeh neke od slika iz javnih albuma tih likova :roll:

Sve vjernici na baterije, puna usta Palestine, Irana itd. , zajednicka slika ispred dzamije a uz sve to loziona na Scarface, Godfather i slike gomila heroina/kokaina na stolovima i kilogramskih paketa iz J. Amerike + slike na kojima ponosno drze pistolje...
Kokain/heroin i narkobiznis a vjernici?

A policija ? Gdje je policija ? U talu ?

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 3603_n.jpg

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6476_n.jpg

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 0154_n.jpg

Ovdje ide ona - svaka drzava ima mafiju al u Bosni mafija ima svoju drzavu :!:
Nema tu gradske face

Sve kockaste glave, a i prezimena cesto otkrivaju odakle je to sljeglo.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Admir_1984 »

mahala prica da ovaj kreten ima papire da je "lud" i zbog toga takvo ponašanje, oružje, sad ubistvo. kao zna i sam da mu ne mogu ništa zbog toga :roll:

nabijem ja na neku stvar i državu i demokratiju ovakvu :run:
Neradnik

#1031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

Hajlac wrote:
insomnia78 wrote:Ma kakva mafija, klosari obicni nemaju za kifla

s' moje sokocalo
Pomislicu da ih "peres" tj. branis - nemaju za kifla a ovamo u ruci utoke :-) , vise po vikendicama s bazenom itd.
Haj da su samo utoke nego i automati a to klosar nema.Ma klosar ni auta nema ako cemo realno :D
Cuj ti price pa da je htjeo ubit ubio bi te sto mu uzose vozacku nebi vamo nevinog ubio. :-)
Lazov
Za muda objesit odma.
insomnia78

#1032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Hajd dobro, mafija onda

s' moje sokocalo
dječak sa šibicama

#1033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Po svemu covjek moze zakljuciti da su ovo sitni kokosari, ali sto je zalosno, takvi siju strah po sarajevskim ulicama.

Ko u onom filmu o beogradskim ulicama, vidimo se u citulji, kad vidjeniji BG kriminalci sa zaljenjem konstatuju da je na ulicama sve vise sitnih jajara, narkomana i slicno, kojima je ubiti covjeka kao ubiti muhu, ne biraju razlog, niti znaju "napraviti pare" sto bi valjda trebao biti smisao svega toga.
Hajlac

#1034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajlac »

dječak sa šibicama wrote:
Hajlac wrote:
Ja nisam mogao vjerovati kakvi likovi hodaju ovim gradom kad vidjeh neke od slika iz javnih albuma tih likova :roll:

Sve vjernici na baterije, puna usta Palestine, Irana itd. , zajednicka slika ispred dzamije a uz sve to loziona na Scarface, Godfather i slike gomila heroina/kokaina na stolovima i kilogramskih paketa iz J. Amerike + slike na kojima ponosno drze pistolje...

Nema tu gradske face

Sve kockaste glave, a i prezimena cesto otkrivaju odakle je to sljeglo.
Clan pre'sjednistva - Ali Gasi veza

Ministar sigurnosti - Kelmendi veza

Jasno ko dan da albanska mafija ovdje odavno vuce konce...
fuj u sta se pretvori ova zemlja kako je svi razvucase ko vukovi ovcu :roll:
Hajlac

#1035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajlac »

Cinjenica da ga ovi njegovi "prijatelji" ne skidaju s liste te da se ovako javno reklamiraju kompromitirajucim slikama govori u prilog tezi kako se narko-kriminalni milje u ovom gradu osjeca sigurno! Tim vise sto je na mjesto Ministra sigurnosti dosao bezlicni lik povezan s regionalnim bossovima.

A ova prica da je obicni klosar kome je oduzimanje dozvole bilo dovoljno da, pazi sad, uhodi sluzbeno lice i nadje ga u nekoj prigradskoj pripi*dini te hladno smakne pije vode samo kod lakovjernih ovaca koje ko spuzva upijaju avazovstine i imaju povjerenja u sluzbenike koji u kamere govore kako je u Sarajevu sigurnosna situacija na nivou jedne Norveske...
mali_balon

#1036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Mo to su gore obicni klosari, kada bi ih jedan titin milicioner samo pogledao rasplakali bi se ko piz*e. Ondaki se od jednog drotovskog samara upisaju.
Kakvi oni i mafija, ali na zalost, neko vec rece, oni su opasniji od ziketa obojce rahmet cela i gasija zajedno, jer u dokazivanju da nisu klosari, da su zahebane face ubiju nevinog.
Last edited by mali_balon on 03/01/2013 00:43, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

:roll:

da, slike su krenule čim je u ministarsku fotelju sjeo Fahrudin Radončić...

obijest, i ništa drugo.

sjećam se ja nekih pucnjava i po Dobrinji, a bogami i po Alipašinu (i to nedavno) u kojoj je i par policajaca učestvovalo.

nažalost, uvijek mrtva glava treba pasti da neko pozove na konkretne mjere. a što je najtužnije, i sada nisam siguran hoće li tih konkretnih mjera uopšte biti.
Warhead

#1038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Warhead »

Hajlac wrote: A ova prica da je obicni klosar kome je oduzimanje dozvole bilo dovoljno da, pazi sad, uhodi sluzbeno lice i nadje ga u nekoj prigradskoj pripi*dini te hladno smakne pije vode samo kod lakovjernih ovaca koje ko spuzva upijaju avazovstine i imaju povjerenja u sluzbenike koji u kamere govore kako je u Sarajevu sigurnosna situacija na nivou jedne Norveske...
Nisi fini pročitao. Nije ubio onog ko mu je uzeo vozačku već drugog policajca koji sa oduzimanjem vozačke nije imao veze.

Inače, priča ti je glupa. Da je sve organizovano sa nekog višeg nivoa, kako naivno impliciraš, ubicu vjerovatno nikad ne bi ni našli. Također, ko je ubijeni policajac? Sigurno nije nikakva "zvijerka" obzirom da je za Novu godinu morao ćamiti u pripizdini. Za takve se ne plaćaju atentatori.
Warhead

#1039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Warhead »

Chmoljo wrote: nažalost, uvijek mrtva glava treba pasti da neko pozove na konkretne mjere. a što je najtužnije, i sada nisam siguran hoće li tih konkretnih mjera uopšte biti.
Neće, nažalost. Treba mnogo veće sranje da se desi da se nešto pokrene sa mrtve tačke.
ikota

#1040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ikota »

Hajlac wrote:
mali_balon wrote: Vec sam rekao garant nije po nagradi dobio da cuva crkvu u vukojebini u nocnoj smjeni, mozda je on bio jedan od onih rijetkih koji se ne vide od vecine idiota u njegovj porfesiji. Mozda da je uzimao pare od obicnog svijeta, mozda bi bio ziv, jer bi bio neciji igrac....
I meni kao i jos nekolicini na ovoj temi je shuhveli citava ova prica. Em citav arsenal oruzja i municije em (vjerovatno od ranije) izresetan auto.
One spekulacije o narkoticima dobijaju na tezini kad bilo ko ode na facebook profil ovog (placenog) ubice policajca i vidi ko su mu "prijatelji".

Fahrini regruti
Baby Jane

#1041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Baby Jane »

U nedjelju, u 2 popodne, kod mediacentra na pofalicima, dvije zene vriste, zovu policiju, neki ih momak napao, opljackao, strgnuo im lancice s vrata i pobjegao... U svoj toj frci izlazi policajac iz kucare kod tupperware-a i govori im da im on ne moze pomoci i da trebaju zvati kantonalnu policiju... Banana republika u svakom smislu te rijeci... Btw jel zna neko kakve su ovo eksplozije bile na pofalicima/grbavici prije par minuta?
Neradnik

#1042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

Pa dobro mozda sipa nije zaduzena da hvata te ulicne kradljivce ali da je mogao pozvati nekoga mislim da jeste.
nicaze_072

#1043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

Gospodin_bez_kravate wrote:Pa dobro mozda sipa nije zaduzena da hvata te ulicne kradljivce ali da je mogao pozvati nekoga mislim da jeste.
Kad ga strah uhvatiti lopova definitivno nije materijal za cuvanje sticenih osoba i objekata. Na takvom mjestu treba da radi neko ko ce dati svoj zivot u slucaju napada na zivot sticenika ili institucije, a on ko zadnji picic se sakrije i pravda da ne smije ganjati obicnog lopova... Previse se ljudi u sigurnosne agencije zaposlilo preko stele...
mali_balon

#1044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Na osnovu člana 58. stava 3. Zakona o policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BH'', broj 27/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

U R E D B U

O TEKSTU I NAČINU POLAGANJA ZAKLETVE
POLICIJSKIH SLUŽBENIKA FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE

Član 2.

Tekst zakletve glasi:
''Svečano izjavljujem da ću se u svom radu pridržavati Ustava i zakona Federacije Bosne i Hercegovine, da ću dužnost i obaveze policijskog službenika vršiti savjesno i odgovorno, da ću svim svojim snagama štititi prava, slobode i sigurnost svih građana i da ću poslove i zadatke policijskog službenika odgovorno izvršavati i u slučajevima kada izvršavanje tih poslova i zadataka dovodi u opasnost moj život''.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

što će reći da je postupio ispravno, jer je on zadužen za osiguravanje objekta, a ne glumljenje supermena. eventualno ganjanje tih kriminalaca i napuštanje mjesta koje obezbjeđuje, prije bi ga koštalo disciplinske, nego nagrade.
Neradnik

#1046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

nicaze_072 wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:Pa dobro mozda sipa nije zaduzena da hvata te ulicne kradljivce ali da je mogao pozvati nekoga mislim da jeste.
Kad ga strah uhvatiti lopova definitivno nije materijal za cuvanje sticenih osoba i objekata. Na takvom mjestu treba da radi neko ko ce dati svoj zivot u slucaju napada na zivot sticenika ili institucije, a on ko zadnji picic se sakrije i pravda da ne smije ganjati obicnog lopova... Previse se ljudi u sigurnosne agencije zaposlilo preko stele...
Mislim da mi puno ipak ocekujemo od ljudi koji rade u policiji a ne shvatamo da svako ne moze i ne mora raditi tuđe poslove tj.poslove za koje nije zaduzen.Zato npr.od saobracajnog policajca ne trebamo ocekivat da zato sto je policajac trci za lopovom koji krade i slicno.Pozvat kolegu moze ali njegov posao je taj koji obavlja.
mali_balon

#1047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

ZAKON
O POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA BOSNE I
HERCEGOVINE

Članak 36.
Opće dužnosti policijskih službenika
(1) Policijski će se službenik pri obnašanju svojih dužnosti rukovoditi općim interesom te posebice
služiti i pomagati javnosti.
(4) Policijski službenik neće tražiti niti prihvaćati za sebe ili svoje srodnike bilo kakvu dobit, korist,
uslugu ili kakvu drugu naknadu, osim onih dozvoljenih ovim zakonom.
[b](6) Policijski će službenik i tijekom i izvan radnoga vremena djelovati na način koji odgovara interesu
i ugledu policijskoga tijela.
[/b]

Članak 105.
Teže povrede službene dužnosti

izmedju ostalog
9. ponašanje koje narušava ugled policijskoga tijela
ejs

#1048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ejs »

Policajac je sam po sebi uvreda.
mali_balon

#1049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Chmoljo wrote:što će reći da je postupio ispravno, jer je on zadužen za osiguravanje objekta, a ne glumljenje supermena. eventualno ganjanje tih kriminalaca i napuštanje mjesta koje obezbjeđuje, prije bi ga koštalo disciplinske, nego nagrade.
Pa ako cemo cjepidlaciti mozda mu je mogao samo nogu podmetnuti pa da klosar padne i sveza ga lisiscama, mozda je mogao on zovnuti kolege, reci gospodjama dodjite do mene sad cu ja zvati kolege, utijesiti ih.
A ne otresti ih, pa nisam jednom zvao muriju na onaj hotline,122, i tamo mi frajer govori koju PU da zovem, hajd jednom nasjeo i zavo drugi put sam samo rekao tu i tu je udes pa ti zovi koga hoces.
Znas o cemu govorim, nije ovo tema za ove diskusije, ima ona druga tema.
nicaze_072

#1050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

Ovo sve se moze svesti pod crtu ili si policajac ili si picic koji se krije iza uniforme. Nema trece.

Policijski sluzbenik u toku svog radnog vremena mora da reaguje na svako cinjenje prekrsaja ili cinjenje krivicnih dijela. To mu je posao i tu je prica zavrsava. A sad jel posao saobracajca da progoni lopova ili nije je bezvezna rasprava. Ako si savjestan covjek ucinices sve da pomognes, a kamo li policajac...

U Zenici je prije par godina obicni policajac skocio u nabujalu Bosnu i izvadio zenu. A vidi cuda nije bio trenirani ronilac ili spasilac. Izlozio svoj zivot riziku da bi sacuvao tudji! I ono sto sam siguran 95% policajaca bi uradilo isto ali onih 5% kukolja cini negativnu sliku o policiji.

Svojim ocima sam gledao kad policajac van duznosti kroz grad ganja lopova koji je ukrao mobitel. Na kraju ga nije stigao ali je isti bacio telefon dok je bjezao, zanimljivost je u tome sto je isti sudski policajac.

Sve su to herojstva ali kad njih pitas o tome svaki ce ti reci to mi je posao i za to primam platu!
Locked