Smiješna strana izbora - all about

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Bosnjak333

#1026 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Bosnjak333 »

terra_incognita wrote:Image
Oplakao sam. :lol: :lol: :lol:
theTruePath

#1027 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by theTruePath »

terra_incognita wrote:Image
Koja je to stranka?
Altsa

#1028 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Altsa »

GDje nesta kvakica na ć (SBB Novo Sarajevo)

Broj 19 na listi

Image

Hazim Glavic
Rođen 21.11.1961
Zaposlen u „Bossoft“ d.o.o. Sarajevo
Magistar elektrotehničkih nauka u oblasti za računarstvo i informatiku. Dipl.Elektrotehničar Odsjek za računovodstvo i informatiku.
Pripadnik armije u sektoru pravnih pitanja i informatičke podrške Uprave za personalna pitanja Generalštaba armije BiH.
argyle

#1029 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by argyle »

Prijetio načelniku Bratunca: S liste uklonjen kandidat Šešeljevih radikala

Srpska demokratska stranka (SDS) pozdravlja odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH koja je ustanovila da je došlo do povrede Izbornog zakona BiH zbog čega je s odborničke liste Srpske radikalne stranke RS "dr Vojislav Šešelj“ za lokalnu skupštinu Bratunac uklonjen Vojin Pavlović.

Također, Pavlović je kažnjen i s 5.000 KM, dok je njegova stranka sankcionisana s 10.000 KM, javlja Fena.

Iz SDS-a podsjećanju da je Pavlović, 27. septembra, na predizbornom skupu svoje stranke u Bratuncu najavio da će "ako za načelnika bude izabran Nedeljko Mlađenović (SDS), 8. oktobra, on i njegovi istomišljenici primijeniti silu i ukloniti ga (Mlađenovića) na način kako je i Gadafi uklonjen u Libiji, bez obzira na posljedice".

Općinski odbor SDS-a Bratunac je, zbog prijetnji upućenih aktuelnom načelniku općine Bratunac Nedeljku Mlađenoviću, koji je ponovo kandidat na tu funkciju, uputio prigovor CIK BiH, a sve je prijavljeno i policijskoj stanici u Bratuncu.

Također su saopćili da su posebno iznenađeni da na pozive "na Mlađenovićevu likvidaciju“ nisu reagirali, niti su se ijednom riječju od njih ogradili, kandidat SNSD-a za načelnika općine Miladin Jovanović i kandidat za odbornika Savo Vulić koji su se također obratili na ovom skupu čiji je organizator njihov koalicioni saveznik.

- Jovanović i Vulić očito su zaboravili na Kodeks ponašanja političkih partija u predizbornoj kampanji čije je potpisivanje inicirao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, te stoga očekujemo od rukovodstva SNSD-a da se izjasni o prijetnjama Vojina Pavlovića, nosioca liste SRS "dr Vojislav Šešelj", i Jovanovićevom i Vulićevom aplauzu podrške Pavlovićevim riječima: "Neđo neće pobijediti nikada više. I ako pobijedi eto nas Šešeljevih radikala odmah drugi dan pred opštinu. Smijenićemo ga ako treba kao što su oni Gadafija smijenili. Ako me izdate 7-og, ne izađete na izbore, vi budite hrabri da 8-og napravimo puč pred opštinom. Baš nas briga ko će biti uhapšen, stoji u saopćenju.

(Bportal.ba)
ronhill

#1030 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by ronhill »

Image

Uploaded with ImageShack.us

slika s facebooka :lol:
udrch

#1031 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by udrch »

Priča večeras na Alfa TV neki HSP-ovac, školovan, pametan, ali dosadan, jer je i previše oduzimao vrijeme našem Esku i još nekom, sudeću da mu voditeljica nije mogla ništa, vjerovatno iz utemeljiteljove stranke..
kaže on tako: mi smo godinama imali problem, jer nismo mogli dobiti građevinsku dozvolu za Crkvu u Novom Sarajevu..a onda su sjeli sa SDA i dogovorili se, te ubrzo dobili građevinsku dozvolu..kad Esko se javlja da ima repliku..nastavlja ovaj dalje, pa je Esko jadnik više puta morao reći da ima repliku..
Napokon ovaj završi i Esko dobija riječ i kaže onako sav važan: "znaš kad će te dobiti građevinsku dozvolu? - nikad, nikad je nećete dobiti dok god je Koldžo načelnik".
ovaj ga pogleda i akže: "problem riješen, dobili smo dozvolu".
A Esko i dalje nastavlja: nikad je nećete dobiti :lol:
korisnik_ca

#1032 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by korisnik_ca »

udrch wrote:Priča večeras na Alfa TV neki HSP-ovac, školovan, pametan, ali dosadan, jer je i previše oduzimao vrijeme našem Esku i još nekom, sudeću da mu voditeljica nije mogla ništa, vjerovatno iz utemeljiteljove stranke..
kaže on tako: mi smo godinama imali problem, jer nismo mogli dobiti građevinsku dozvolu za Crkvu u Novom Sarajevu..a onda su sjeli sa SDA i dogovorili se, te ubrzo dobili građevinsku dozvolu..kad Esko se javlja da ima repliku..nastavlja ovaj dalje, pa je Esko jadnik više puta morao reći da ima repliku..
Napokon ovaj završi i Esko dobija riječ i kaže onako sav važan: "znaš kad će te dobiti građevinsku dozvolu? - nikad, nikad je nećete dobiti dok god je Koldžo načelnik".
ovaj ga pogleda i akže: "problem riješen, dobili smo dozvolu".
A Esko i dalje nastavlja: nikad je nećete dobiti :lol:
:lol: :lol: :lol:

oplakah
Northstar

#1033 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Northstar »

Evo izvoda iz biografije jednog clana Predsjednistva SBB BiH i aktuelnog ministra privrede u USK

Rođen sam 05.08.1952. godine u Sanskom Mostu od majke Senije i oca Mehmeda.
Moja majka je bila domaćica, a otac zanatlija-obućar, imao je svoju zanatsku radnju i u njoj je radio sve do penzije. Oni su preselili na ahiret.
U Sanskom Mostu sam završio osnovnu školu, potom sam otišao u Banjaluku u srednju školu.
U Banjaluci sam završio srednju tehničku školu mašinskog smjera 1972. godine. Iste godine sam upisao mašinski fakultet u Banjaluci i uspješno dao dvije godine, sticajem okolnosti isti nisam završio. Tokom školovanja aktivno sam se bavio sportom-boks u tadašnjoj 1. SAVEZNOJ LIGI SFRJ.

U tom periodu sam upoznao svoju buduću suprugu Fatimu i oženio 1975. godine.

U Sanski Most sam se vratio 1977. godine. 1976 godine nam se rodila prva kćerka , a 1979. godine smo dobili još jednu kćerku . U toj prvoj godini braka sam otišao u vojsku, a supruga je uz pomoć mojih roditelja brinula o porodici.

1984. godine sam počeo izgradnju porodične kuće u Sanskom Mostu, a ista je do početka agresije na BiH, u proljeće 1992. godine bila pokrivena sa završenim poslovnim prostorom u prizemlju objekta.

2007. godine sam završio Visoku školu (četverogodišnju) bio među pet najboljih studenata i stekao zvanje Diplomirani menadžer, na svoje lično zadovoljstvo, jer mi je to bio jedan od neostvarenih životnih ciljeva.
01.10.2009 godine, dok završavam pisanje ove svoje biografije, sa teškom mukom donio sam odluku da napustim političku partiju kojoj sam posvetio 19 godina svog života, istinski predanog rada, a sve u cilju stvaranja boljih uslova i ambijenta za mladost ovog grada. Ja sam tužan jer moja misija u ostvarenju ovih ciljeva definitivno nije uspjela jer politički ambijent u kojem sam djelovao nema snagu da se demokratizira iznutra, a onda je logično da to ne može uraditi ni eksterno. U principu sanska SDA je drušvo jednog lica kojem sam jedini bio opozicija jer su moja gledišta demokratska, poštena, iskrena i ekonomski neovisna.
Danas sam pristupio SAVEZU ZA BOLJU BUDUĆNOST BiH zdravog razuma i poštenih namjera.
SANSKI MOST, 01.10.2009.godine REDŽO KURBEGOVIĆ

http://www.sbbbh.ba/uploads/images/Prva ... egovic.pdf
Northstar

#1034 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Northstar »

JoseMujica wrote:sa FB profila kandidata SBB-a ua načelnika Ilidže
Kandidat SBB BiH za načelnika općine Ilidža
Lakota: Tajkuni će vratiti sve što su nezakonito privatizirali
Lakota: SBB je snaga koja raste
Docent dr. Rasim Lakota kandidat je Saveza za bolju budućnost BiH za načelnika općine Ilidža.
Ako postoji u BiH oličenje tajkuna onda je to Tornjak :-)
Lakota u svojoj biografiji kaze da je napisao vise "naucnih strucnih radova". Da ne bi ovoga vajnog decenta iz SBB-a ne bi nikada saznao da u klasifikaciji zanstvenih radova postoje "naucni strucni radovi". Mogu zamisliti kakav mu je tek doktorat.
respo

#1035 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by respo »

na ovim izborima niko nije kandidat ovdje su sve delegati
gidora

#1036 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by gidora »

plain vanilla wrote:Image

haman najmladji borac u BiH :?
posle ovog ide ključ :lol: :lol:
:lol: :lol: o majko moja ,suze
:lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1037 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by plain vanilla »

gidora wrote:
plain vanilla wrote:Image

haman najmladji borac u BiH :?
posle ovog ide ključ :lol: :lol:
:lol: :lol: o majko moja ,suze
:lol:
'ta ce Bosko Buha :mrgreen:
bogumila

#1038 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by bogumila »

bosko buha je za njega penzioner
Edinho2011

#1039 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Edinho2011 »

emirolini wrote:Image

Ama daj... mislim zao mi je zbog toga sto mu je brat poginuo ali zar mora i to stavljati u predizbornu kampanju? :x
Evo odakle mi je poznat :D
Image
    Edinho2011

#1040 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Edinho2011 »

Je li moze neko da mi kaze, kolike su plate ovim u OV-u, pa je ovolika borba?
    Northstar

#1041 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Northstar »

bogumila wrote:bosko buha je za njega penzioner
    Mozda je i Arslan vojni penzioner.Najbolje godine zivota potrosio u borbi, a nije k'o Utemeljitelj mu stranke smucao se po kabinetima i suncao po jezerima cijeli rat.
    So What!

#1042 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by So What! »

http://dnevnik.hr/showbuzz/red-carpet/l ... rticu.html

Evo Mirad je govorio i za Red Carpet NoveTV, do sada najjači njeogv intervju.
    So What!

#1043 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by So What! »

Image

My name is Bond, James Bond!
    Bosanski_hibrid

#1044 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Bosanski_hibrid »

So What! wrote:http://dnevnik.hr/showbuzz/red-carpet/l ... rticu.html

Evo Mirad je govorio i za Red Carpet NoveTV, do sada najjači njeogv intervju.

Haha, znate li Mirada? Znam pe**r je :D :evil:
    hary

#1045 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by hary »

Hana: "Da pojasnimo - CIK je Centralna Predizborna Komisija" :lol:
    Kemal Malovčić

#1046 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Kemal Malovčić »

JoseMujica wrote:
    mrgreen wrote:
    JoseMujica wrote: ako imaju ovi će i Simpsonove našit po broju sezona smijeha i zaborava
    meni ovo nije smiješno. toliko nepismenosti i nesuvislih rečenica na jednom mjestu.
    drug il se smijat il se ubit... ja se više volim smijat
    ja se više volim ubit :mrgreen:
    ultima_palabra

#1047 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by ultima_palabra »

Ima li ijedan kandidat SBB-a da nije bio u Armiji? :-) Trebali smo do Vladivostoka dogurati s tolikim ljudstvom...
    Truba
    Grijem se na: Plin i struju
    Horoskop: Vodolija

#1048 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Truba »

Edinho2011 wrote:Je li moze neko da mi kaze, kolike su plate ovim u OV-u, pa je ovolika borba?
    ma nisu velike... nešto simbolično... ali su odskočna daska za poslove u općini i dalje za kanton
    plain vanilla
    Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1049 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by plain vanilla »

Black swan wrote:
    Edinho2011 wrote:Je li moze neko da mi kaze, kolike su plate ovim u OV-u, pa je ovolika borba?
    ma nisu velike... nešto simbolično... ali su odskočna daska za poslove u općini i dalje za kanton
    simbolicno, da
    ali imaju nake komisije, pa se oni lijepo rasporede, pa se sabere fino para
    pametolog

#1050 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by pametolog »

cini mi se da smo mi glasaci/biraci ustvari najsmjesnija strana izbora
    Locked