Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- plagijator1975
#1026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Što ba ne javljate da se pustili napokon svoju šemu i u naselju Mokušnice u Zenici.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Što ba ne javljate da se pustili napokon svoju šemu i u naselju Mokušnice u Zenici.
- Telemach
#1027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovor je potvrdan, potrebno je samo da izmirite dugovanja prema BHTu. Potvrdu o izmirenom dugovanju i zahtjev za prenos broja dostavite u naš Korisničkim centar, period realizacije Vašeg zahtjeva je četiri radna dana.lokalni_razdjevičar wrote:moze li se prenijeti broj sa telekoma na telemach*?
- Telemach
#1028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Govorna poruka traje 4 sekunde, poruku pušta operater sa kojeg je upućen poziv.bude wrote:moze, ja sam imao namjeru da to uradim, medjutim u posti su mi rekli da ce svi prilikom pozivanja tog prenesenog broja prvo dobiti automat koji ce ih upozoravati na to da je broj prenesen pa sam zbog toga odustao , bilo bi to iritantno
Ukoliko pozivatelj želi da ukine obavjest o prenosu broja, dovoljno je da podnese zahtjev svom operateru.
- ElRe
#1029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tog obavjestenja nema ni u Srbiji ni u Crnoj Gori, mada u pitanju su mobilne mreze.iceman2010 wrote: Nenormalno bi bilo da nema tog obavještenja.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
m4tr1x
#1030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
podesi incoming i outgoing mail servereuhljebljeni dvopek wrote:Treba mi pomoć sa Outlookom.
Mogu slati mailove ali ne i primati.Ima li ko riješenje za ovo?Imaju li kakve "Telemach" postavke i sl.
incoming: mail.telemach.ba port 110
outgoiong: out.mail.telemach.ba port 25
bez SSL, trebalo bi da radi
-
m4tr1x
#1031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mozelokalni_razdjevičar wrote:moze li se prenijeti broj sa telekoma na telemach*?
-
Thug...
#1032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razveli optiku nedavno kod mene u naselju i zovem hocu samo internet kazu ne moze samo internet moram uzeti i kablovsku TV
Ok kontam da hocete para ali da ste toliko gladni je ono bas nidje veze jer na kraju nedobijete nista...
- Telemach
#1033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da bi postali korisnik internet usluga jedini uslov je da ste pretplatnik ktv usluge. Ne postoji mogućnost da signal za internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije. Ako budemo u mogućnosti da realiziramo Vaš zahtjev, rado ćemo Vas obavijestiti. Hvala što se interesujete za naše usluge.Thug... wrote:Razveli optiku nedavno kod mene u naselju i zovem hocu samo internet kazu ne moze samo internet moram uzeti i kablovsku TVOk kontam da hocete para ali da ste toliko gladni je ono bas nidje veze jer na kraju nedobijete nista...
- Telemach
#1034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od jučer na području Mokušnica vrši se zamjena recievera.ernadr wrote:@Telemach
- Telemach
#1035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do sada su bili računi na tromjesečnom nivou koje ste dobili od kompanije Telekabel, ubuduće ćete dobivate Telemachove račune za jedan mjesec, ukoliko ste obaveze izmirili račun koji ste dobili zanemarite.kakavdanakneiskustvu wrote:pitanje za @Telemach,šta će nam novi računi za septembar kad smo ih već platili?
Ukoliko se desi da platite račun za isti mjesec dva puta, sredstva koja ste uplatili automatski prelaze u pretplatu.
-
iceman2010
#1036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukoliko se radi o razlicitim tarifama ili promjeni cijene, ja kao korisnik moram imati mogucnost da znam koliko ce me taj poziv kostati. I do sada je bilo manje-vise komplikovano, razliciti operateri su imali razlicite numeracije, pa se znalo da recimo 033 8xx-xxx i 033 9xx xxx nisu brojevi BH Telecom-a. Sada, kada postoji prenos broja na drugog operatera, mora postojati jednostavna mogucnost dobijanja informacije o pozivanom broju, pogotovo ako je promjenio operatera. U obicnom granapu cijena mora biti jasno istaknuta na polici. Isto tako ja kao korisnik usluge nekog od operatera moram imati preciznu informaciju o tome koliko me sta kosta. Ne znam kakva su rjesenja u Evropi i okruzenju. Znam da mi neko ne moze naplatiti nesto za sto ja nemam jednostavnu mogucnost da saznam koliko ce me kostati. Jos gore, ostacu u zabludi da me kosta manje. To je nakaradno. Mozda samo kratko obavjestenje da birani korisnik nije pretplatnik Telemach-a (ako si na Telemach-u), BH Telecom-a (ako si na Telecomu) ili nesto slicno. Ja ne vidim drugu mogucnost za zastitu potrosaca.ElRe wrote:Tog obavjestenja nema ni u Srbiji ni u Crnoj Gori, mada u pitanju su mobilne mreze.iceman2010 wrote: Nenormalno bi bilo da nema tog obavještenja.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
doff
#1037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje. Potpisao sam ugovor za D3 i internet, da li to znači da koristim ovaj duo paket i pogodnosti koje on nosi? Ili se mora novi ugovor praviti?

- Telemach
#1038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neophodno je da potpišete Ugovor za Duo paket.doff wrote:Pitanje. Potpisao sam ugovor za D3 i internet, da li to znači da koristim ovaj duo paket i pogodnosti koje on nosi? Ili se mora novi ugovor praviti?
- dječak sa šibicama
#1039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto telefon ne radi odjednom? blinkaju svjetla na TEL 1 i TEL 2 i nema signala? desava se cesto ili sta?
- Telemach
#1040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dostavite nam korisničke podatke ili kontakt broj, odmah ćemo provjeriti.dječak sa šibicama wrote:Zasto telefon ne radi odjednom? blinkaju svjetla na TEL 1 i TEL 2 i nema signala? desava se cesto ili sta?
- Telemach
#1041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani korisnici,
U skladu s prethodnim najavama da je Telekabel prešao na režim rada kompanije Telemach, obavještavamo vas da će se naknada za usluge ubuduće vršiti na mjesečnom nivou.
Korisnici koji imaju izmirene obaveze prema Telekabelu/Telemach-u mogu zanemariti posljednji račun koji su dobili.
Ukoliko ste već izvršili uplatu po računu za 09/12, podsjećamo da će sredstva koja ste platili automatski biti evidentirana kao pretplata za naredni mjesec.
U skladu s prethodnim najavama da je Telekabel prešao na režim rada kompanije Telemach, obavještavamo vas da će se naknada za usluge ubuduće vršiti na mjesečnom nivou.
Korisnici koji imaju izmirene obaveze prema Telekabelu/Telemach-u mogu zanemariti posljednji račun koji su dobili.
Ukoliko ste već izvršili uplatu po računu za 09/12, podsjećamo da će sredstva koja ste platili automatski biti evidentirana kao pretplata za naredni mjesec.
-
doff
#1042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije vam ovo fazon. Kad ste slali montere, mogli ste nam odmah dati tu mogučnost da potpišemo mix pakete a ne ovako naknadno, procedura, čekanje.... Komplikujete i nama i sebi!Telemach wrote:Neophodno je da potpišete Ugovor za Duo paket.
- Telemach
#1043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dostavite nam korisničke podatke u inbox, evidentiraćemo Vaš zahtjev i realizirati promjenu paketa u što kraćem roku.doff wrote:Nije vam ovo fazon. Kad ste slali montere, mogli ste nam odmah dati tu mogučnost da potpišemo mix pakete a ne ovako naknadno, procedura, čekanje.... Komplikujete i nama i sebi!Telemach wrote:Neophodno je da potpišete Ugovor za Duo paket.
-
Thug...
#1044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala velika na odgovoru, mislim da bi istu informaciju trebali postaviti negdje na vas portal...Informacija me je totalno sjebala kad sam cuo jer cekam dugo vremena da se pojavi jos neko od providera u naselju...Telemach wrote:Da bi postali korisnik internet usluga jedini uslov je da ste pretplatnik ktv usluge. Ne postoji mogućnost da signal za internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije. Ako budemo u mogućnosti da realiziramo Vaš zahtjev, rado ćemo Vas obavijestiti. Hvala što se interesujete za naše usluge.Thug... wrote:Razveli optiku nedavno kod mene u naselju i zovem hocu samo internet kazu ne moze samo internet moram uzeti i kablovsku TVOk kontam da hocete para ali da ste toliko gladni je ono bas nidje veze jer na kraju nedobijete nista...
Iskreno i dalje ne razumijem kako da nepostoji mogucnost da se internet dobije neovisno od kablovske televizije, OK ako je to politika kompanije to se kaze i to postujem ali ako pustate tv/internet signal kroz infrastrukturu i koji koriste moje komsije nekontam sta je tu toliko nemoguce da neko dobije samo vasu uslugu interneta.
- fortaleza
#1045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pretpostavljam da ti je jedini dostupan provider dosad bio Telekom. Za razliku od njihovog pristupa netu preko telefonske zice, bakarne parice i njihovog ADSL-a telemach je kablovski provider, znaci koristi drugaciju tehnologiju i u pitanju je kablovski internet gdje se preko njihove infrastrukture, preko jednog kabela prenosi signal za net i tv. Znaci, ako bi im placao samo internet, tu bi mogao gledati dzabe, naravno da to nece dopustiti.
-
ZenicaAB
#1046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jasta ce te,mozda za nekih 3 mjeseca,ja morao otkazati prijavljenu digitalnu tv i duo paket,koliko to oni "realizuju" u sto karecm roku-jeste "brzi",ne daj Boze nikome ,zavisiti od vas.Danas na mom spratu,meni 2 puta zvone na vrata njihovi serviseri sa resiverima pitaju za komsije kojih nema u stanovima,ja im ,naravno izasao u susret,a kada sam pitao za svoj ugovor,koji cekam od 21 septembra,vise od mjesec dana,kazu nisi na "dnevnom redu"Telemach wrote:Dostavite nam korisničke podatke u inbox, evidentiraćemo Vaš zahtjev i realizirati promjenu paketa u što kraćem roku.doff wrote:Nije vam ovo fazon. Kad ste slali montere, mogli ste nam odmah dati tu mogučnost da potpišemo mix pakete a ne ovako naknadno, procedura, čekanje.... Komplikujete i nama i sebi!Telemach wrote:Neophodno je da potpišete Ugovor za Duo paket.
I naravno da sam odustao,ne danas,vec odavno,od digitale i DUO paketa,jer nema smisla,eto koliko su brzi i azurni!
I kada na kraju razmislim,sada ga ne bih prihvatio da mi promotivno ukljuce 6 mjeseci,da ne placam,oca mi moga mrtvog ne bih-zajebavate musterije,lazete ih,petljate,obmanjujete,koja ste djubrad!
I na kraju,sasvim dovoljno S paket 6 mbit dow... i analogna,jer u DUO paketu ionako dobivate ove programe sa analogne,samo u digitalnom formatu,nista novo,osim jedino umjesto 6 mbit neta,dobivate 10mbit,i to je najveci razlog zasto DUO kosta 40km,a ovako S paket,sasvim dovoljan 22 km,i kanali koje dobijete i u DUO paketu,12.km.= ukupno 34.km,sto je najisplativije! Lijep pozdrav,naravno,savjetujem svakom korisnsiku,da izabere najvece pakete sto postoje u TELEMACH ponudi
-
diablo23
#1047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1. Hm, trebao bi biti besplatan za korisnike Telemach telefonije, koliko se naplacuje po minuti, na njihovoj stranici ne pise?Creasy wrote:Telemach wrote:@all
Za sve korisnike i one koji to žele da postanu, na raspolaganju Kontakt centar na broju telefona 1430 ili 033 756 555.
Radno vrijeme službe za podršku korisnicima je 24/7.
Broj faksa je 033 466 043 i 036 342 817
E-mail: [email protected] ili [email protected]
Svi korisnici koji nisu u mogućnosti ostvariti poziv odmah ili ostati na liniji dovoljno je da nam dostave detaljan opis problema i kontakt podatke kako bismo uzvratili pozivom.
Zasto 1430 nije besplatan broj telefona i kada ce to da postane?
Meni ne radi cesto vas fiksni telefon i ja treba da zovem sa svog mobilnog i prijavljujem kvar... Nije uredu.
2. Imam 2 telefonska aparata od kojih je jedan bezicni bez tonskog biranja, dok drugi nije bezicni i ima tonsko biranje. Da li cu prelaskom na Telemach Duo tv+tel telefonsku uslugu i dalje moci bez problema koristiti ovaj bezicni, iako nema tonsko biranje, obzirom da se tu radi o digitalnoj telefoniji?
3. Drugi fiksni telefonski aparat mi je ujedno i fax, znaci tel/fax, da li cu nakon prenosa broja sa BH Telecoma na Telemach i dalje bez problema moci primati i slati faksove ili se to dodatno naplacuje?
-
diablo23
#1048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koja je procedura, koliko kosta itd.?m4tr1x wrote:mozelokalni_razdjevičar wrote:moze li se prenijeti broj sa telekoma na telemach*?
- plagijator1975
#1049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ Telemach
Fino bogami, javili ste mi da ce te doci zamjeniti reciver danas od 15 do 20h i ja tako camamim cekajuci vaz dan, a vas nigdje
Fino bogami, javili ste mi da ce te doci zamjeniti reciver danas od 15 do 20h i ja tako camamim cekajuci vaz dan, a vas nigdje
- lokalni_razdjevičar
#1050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sta je sa titlovima na exploreru?