Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vukojebina

#1026 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

fakat, odavno na jednoj stranici nije napisana veca kolicina gluposti i mahalske price, tipa prico mi jaran...i to je tako, ne postoji opcija da jaran ima samo razvijenu mastu.. radim u auto industriji, prije radio bas na proizvodnoj liniji, na raznim segmentima, sto na samom pocetku, gdje se vari karoserija, kratko na lakiranju i najvise na takozvanoj "finoj" liniji.. za svako moguce auto kontrole su potpuno iste...jedan banalan primjer, ima jedan cikica koji ima jedan uredjaj sa kojim mjeri kolko jako su "pritegnuti" odredjeni sarafi...i citav dan frajer samo to radi...

eh sad, posto je citroen niskobudzetna fush auto marka, mozda je kod njih drugacije 8-) 8-)
drndalo

#1027 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Posto je Citroen niskobudzetna marka, oni sarafe uopste nemaju, pa nemaju sta ni kontrolisati jel pritegnuto, kod njiha samo ljepilo provjeravaju jel dovoljno jako, ili je jako-JAKO.... 8)
vukojebina

#1028 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

ja mene budale..pa plastika se i ne moze sarafat..samo lepilo...vidis o tome nisam razmisljao..hvala druze drndalo :D
drndalo

#1029 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Nema na cemu, tu smo da se pomazemo... Bolje nego da (za)pomazemo... :lol:
citroen xm

#1030 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

vukojebina wrote:fakat, odavno na jednoj stranici nije napisana veca kolicina gluposti i mahalske price, tipa prico mi jaran...i to je tako, ne postoji opcija da jaran ima samo razvijenu mastu.. radim u auto industriji, prije radio bas na proizvodnoj liniji, na raznim segmentima, sto na samom pocetku, gdje se vari karoserija, kratko na lakiranju i najvise na takozvanoj "finoj" liniji.. za svako moguce auto kontrole su potpuno iste...jedan banalan primjer, ima jedan cikica koji ima jedan uredjaj sa kojim mjeri kolko jako su "pritegnuti" odredjeni sarafi...i citav dan frajer samo to radi...

eh sad, posto je citroen niskobudzetna fush auto marka, mozda je kod njih drugacije 8-) 8-)
Reče vukojebina i pomisli da je pametan.
vukojebina

#1031 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

et sam sebi si pokazo koliki si bolid... covjece sto ne mozes makar nekad se potrudit i bit normalan, i pokusat na neki nacin skontat (znam, nekima to bas tesko ide), ali bar pokusaj, da ljudi ponekad se zezaju, opusteno pricaju... kako to majke ti da je drndalo skonto zezanciju a ti toliki bolid, pa nisi??? jel ti citroen babovina, ili sta???

i da, dolaze konacno bolji dani za vlasnike citroena i ostalih plastikanera..mislim na ov hladnije dane, kad je plastika sve manje izlozena suncu, tako da ce bit postedjeni smrada ugrijane plastike... :lol: :lol: :lol: 8-)
citroen xm

#1032 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Nit mi je Citroen babovina niti želim da ih branim, ali ako čovjek 100 puta ozbiljno priča o nečemu kako mogu da znam da se 101. put zajebava. A ako ne vjeruješ u ono što sam iznio i misliš da je glupost molio bih te da mi protumačiš šta kod istog modela znači završna obrada: Srednje, završna obrada: Visoka. Ako je to dvoje isto, onda sam ja vanzemaljac.
vukojebina

#1033 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

drugi mogu skontat, ti ne..ocito je do koga je problem...

a sta da protumacim, de mi pokazi?? bilo kakav link, bilo kakvu tezu, recenicu, ma bilo kakav trag o tome sta ti pricas... nemoguce da se jedan tako "sitan" detalj nigdje nije potkro na internetu...
a vanzemaljac ocito jesi, kad u svakakve gluposti vjerujes, i onda ih tako zdusno siris i potvrdjujes bez bilo kakvog dokaza i najmanjeg uporista, a povrh svega potpuno nabulozno i svakom iole normalnom jednostavno glupo...
citroen xm

#1034 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Neka ti neko da broj šasije nekog novijeg citroena i odeš fino na stranicu, ukucaš broj šasije i ispiše ti sve o tvom modelu. Ajd neka bude da si se zajebavao, ali nije dovoljno staviti samo smajlić da to bude tako.
kokuz_sa

#1035 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by kokuz_sa »

danas dovukose 7-cu u firmu..ja ostao :shock: :shock: :shock:
nisam ga puno zagledao s prednje strane..al odzada i iznutra je mrak..fakat predobro uradjena..
zadnje stopke i gepek kad gledas odzada..isto da hoce da te zaskoci..mocno i opasno djeluje
ElRe

#1037 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ElRe »

Realno, G7 ce demolirati konkurenciju u Evropi po prodaji. Jednini ozbiljni konkurentu Focus i Astra vise nisu svjezi a i kada su bili nisu mogli ni sa G6 da se nose, francuzi relano van Francuske nemaju sta da traze u prodaji a vec su i zasli u godine. i30 i Ceed ce biti jaki konkurenti G7 na trzistu istocne, centralne i juzne Evrope za zapad im fali jos samo malo jaci imidz iako su i na tom polju u rangu sa Citroenom, Fiatom, Seatom...
Uglavnom, ako VW ne pretjera sa cijenom G7 je najprodavaniji evropski automobil narednih 4-5 godina.
BISCANIN2

#1038 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by BISCANIN2 »

ElRe wrote:Realno, G7 ce demolirati konkurenciju u Evropi po prodaji. Jednini ozbiljni konkurentu Focus i Astra vise nisu svjezi a i kada su bili nisu mogli ni sa G6 da se nose, francuzi relano van Francuske nemaju sta da traze u prodaji a vec su i zasli u godine. i30 i Ceed ce biti jaki konkurenti G7 na trzistu istocne, centralne i juzne Evrope za zapad im fali jos samo malo jaci imidz iako su i na tom polju u rangu sa Citroenom, Fiatom, Seatom...
Uglavnom, ako VW ne pretjera sa cijenom G7 je najprodavaniji evropski automobil narednih 4-5 godina.
Drug malo je od onog gore realno,očigledno nisi pratio utiske sa sajmova koji nisu na strani redizajna 6 odnosno nove 7,tesko ce oni sa ovim popraviti lose prodajne rezultate 6 tice ,sa motorima iz 6tice (ne znam jesu izbacili kakvu novu paletu motora) realno zaostaju za "neosvjezenim focusom" "a da ne spominjemo francuze ili talijane koji su kraljevi stila i dizajna ,kojih ima sve više i na našim cestama ,njima ce izvlakusa biti skoda koja je realan odnos placeno dobijeno .
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1039 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

ElRe wrote:Realno, G7 ce demolirati konkurenciju u Evropi po prodaji. Jednini ozbiljni konkurentu Focus i Astra vise nisu svjezi a i kada su bili nisu mogli ni sa G6 da se nose, francuzi relano van Francuske nemaju sta da traze u prodaji a vec su i zasli u godine. i30 i Ceed ce biti jaki konkurenti G7 na trzistu istocne, centralne i juzne Evrope za zapad im fali jos samo malo jaci imidz iako su i na tom polju u rangu sa Citroenom, Fiatom, Seatom...
Dok je kriza u J. Evropi (Spanija,Francuska i Italija,na kojima su trzista dozivjela totalni kolaps) Francuzi i Italijani nemaju sta da traze.
Ford je bez obzira na ovo i sam u krizi.
Opel se nikada nije ni mogao nositi sa VW.
Realno tvoj post je 100% tacan.
Samo ne znam koliko su i prodajni rezultati Golfa napuhani,jer sam citao da je negdje oko 30% novih registracija u Njemackoj bilo na dan-dva kao da bi se prikazalo da se auta prodaju,da proizvodzaci ne bi prikazali pad prodaje.
Ali vidjet cemo
Last edited by mali_milojica on 28/10/2012 12:09, edited 1 time in total.
vukojebina

#1040 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

BISCANIN2 wrote:
Drug malo je od onog gore realno,očigledno nisi pratio utiske sa sajmova koji nisu na strani redizajna 6 odnosno nove 7,tesko ce oni sa ovim popraviti lose prodajne rezultate 6 tice ,sa motorima iz 6tice (ne znam jesu izbacili kakvu novu paletu motora) realno zaostaju za "neosvjezenim focusom" "a da ne spominjemo francuze ili talijane koji su kraljevi stila i dizajna ,kojih ima sve više i na našim cestama ,njima ce izvlakusa biti skoda koja je realan odnos placeno dobijeno .

Hahahahahaha, a sto mi frajer popravi dan... :lol:
staradis

#1041 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by staradis »

AKo zele da prodaju isti broj modela kao 6 morat ce smanjiti cijenu kriza je u Evropi niko ne misli o novom autu
Zatamnjena stakla

#1042 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Zatamnjena stakla »

Auto grmi al' preskup, jebiga. :D
Edisontije

#1044 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Ovaj automobil kude iz zavisti.
Ja sam kupio nov automobil marke OPEL Astra nakon što sam deset godina vozio vw i ako Bog da vraćam se uskoro opet na vw!!!
Znači govorim iz nekog iskustva a ne napamet kao mnogi ovdje. :roll:
drndalo

#1045 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Pa de nas prosvijetli sta si to novo kupio, za koliko, sta je to iz VW-a sto si prije vozio bolje polovno od tog novog Opela...? Kad vec ne pricas napamet, nego konkretno... Ja sam se neki dan prvi puta vozio u novoj Astri, i za Golfa 6 je izmislila sve... 7-icu i njene nadnaravne sposobnosti za serije Dosjei-X, tek treba da vidim, probam, ocijenim... Kao i ti...
Edisontije

#1046 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Uvijek rasprave nekako odu daleko. Da rezimiram o ukusima ne vrijedi raspravljati ali činjenice se nemogu zanemariti. Pitam se eto zašto bas taksisti, autoškole i veliki broj vozača kupuje baš vw, golfa, npr:? Zašto? Onako!? Ili tu ima nešto...?
Ja sam vozio pola benzinca deset godina prvi vlasnik itd itd.....i pokušavam da se sjetim kvarova na motoru. Otišla benzinska pumpa na 220000km! Tek. Na 210000set kvačila, ostalo sitnice akumulatora 3, zadnji amortitzeri i to je to. Nije bilo onih nekih sitnih popravaka koji ti uzimaju vrijeme i pomalo para. Za deset godina!!!!
Danas nakon 6 mjeseci od kako sam kupio nov auto mi škripi sjedište, ulazi voda u zandnje stop svjetlo nesmijem ni da pomislim šta me sve čeka u skorije vrijeme. i nek mi neko kaže da je najbolje auto novo auto, jest ali koje? Mercedes i tu priča završava.
Novog golfa ćemo da sanjamo i obilazimo kokurente jer nam je golf preskup.
sabanss

#1047 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sabanss »

Edisontije wrote: Danas nakon 6 mjeseci od kako sam kupio nov auto mi škripi sjedište, ulazi voda u zandnje stop svjetlo nesmijem ni da pomislim šta me sve čeka u skorije vrijeme. i nek mi neko kaže da je najbolje auto novo auto, jest ali koje? Mercedes i tu priča završava.
Novog golfa ćemo da sanjamo i obilazimo kokurente jer nam je golf preskup.
Upravo... Ocekuj jos i kvar bravice gepeka, motora brisaca, problem sa izolacijom krova i beskonacne zamjene sijalica :D

Sve na novom autu - Opel Astra u prve dvije godine eksploatacije. Onaj ko mi kaze da je Opel ispred VW-a smatracu da je ili budala ili zlonamjeran.
drndalo

#1048 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

O kojoj "novoj" Astri pricamo ? Nova-Nova, ili Nova-Stara, da ne kazem Classic ? Ova zadnja se pravi u fabrici u Poljskoj, i jeftinija je... Nova su vam auta, sta cekate, sto ne idete u servis da vam u garanciji rjesavaju probleme koje imate ??? Magli stopka ? Nek je mijenjaju, zakituju, gumiraju, svajsuju, siluju, sta vas briga...?

Sta smatras pod problemom sa izolacijom krova ?

Onaj ko smatra da se VW ne kvari je ili lud, ili zlonamjeran, ili se tjesi...
sabanss

#1049 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sabanss »

drndalo wrote:O kojoj "novoj" Astri pricamo ? Nova-Nova, ili Nova-Stara, da ne kazem Classic ? Ova zadnja se pravi u fabrici u Poljskoj, i jeftinija je... Nova su vam auta, sta cekate, sto ne idete u servis da vam u garanciji rjesavaju probleme koje imate ??? Magli stopka ? Nek je mijenjaju, zakituju, gumiraju, svajsuju, siluju, sta vas briga...?

Sta smatras pod problemom sa izolacijom krova ?

Onaj ko smatra da se VW ne kvari je ili lud, ili zlonamjeran, ili se tjesi...
O ovoj:

Image

Kupljena 2010. i milion problema... Pod izolacijom krova (odnosno nedostatkom iste) mislim na kondenz koji je uzrokovao stvaranje gljivica po tapacirungu krova. Skoro sve je rjeseno u garantnom roku ali ostavlja gorak ukus voziti novo auto 7-8 puta na servis...

Golf i Astra nisu ista klasa automobila, osim po dimenzijama.
johntra

#1050 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Dobro si prošao, vlasnici petica i šestica su išli u servis zbog mnogo ozbiljnijih problema... :D
Post Reply