Sirija vol. 2

Locked
dragma
Vozim: Pješe

#102401 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote: Naslušao sam se priča ko je se skim i kada potukao k'o za čitav život. Jedan stane drugi odmah nastavi. A kad sam ja u tom i tom kafiću... :-)
:lol:

To je sve što od njih i možeš čuti moj Saxxxone. :wink:
Ništa zato, akobogda, kako smo se dogovorili, na proljeće ideš sa mnom na Koševo da se rehabilituješ i zaboraviš taj stres koji si doživio. :-D :kiss:
handžar88

#102402 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Meni samo nije jasno kako se ozbiljan covjek moze lozit na ove poluamaterske klubove, a jos manje na ove navijace tj. klosare, narkomane, propalice, kriminalce, olos, otpadak drustva itd :roll:
sarajevoxxxx

#102403 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote: Naslušao sam se priča ko je se skim i kada potukao k'o za čitav život. Jedan stane drugi odmah nastavi. A kad sam ja u tom i tom kafiću... :-)
:lol:

To je sve što od njih i možeš čuti moj Saxxxone. :wink:
Ništa zato, akobogda, kako smo se dogovorili, na proljeće ideš sa mnom na Koševo da se rehabilituješ i zaboraviš taj stres koji si doživio. :-D :kiss:
Ma ako Bog da, jedva čekam. A nije bio stres, fina kulturna raja me zapala. Momci su me prijatno iznenadili, daleko od toga da su to što se priča o navijačima. Drago mi je što kod dosta tih momaka ima ta svijest da ne mrze, da nema forsiranja fašizma ili uvreda na nacionalnoj osnovi kao kod nekih drugih skupina. Ja sam svaki minut vožnje uživao, još smo imali pratnju, prolaziš kroz crveno, ma super :-) Bio neki lik nije imao da plati ovi mu jarani sakupili novac, kad su izlazili fino sve očistili, još pitaju kakvi su bili :-) a djeca su to, mladi, a opet ima tih nekih manira tih nekih osnovnih stvari koji često nemaju stariji ozbiljniji ljudi. Vozio sam dosta tih nekih stranaca uglavnom arapa, ima ih koji ostave iza sebe uredno, ali dosta je da ne kažem veliki broj onih koje nije briga nizašta.
apsidejzi

#102404 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

handžar88 wrote:Cini mi se da se namjerno povecava pritisak na SAD od strane Turske i Rusije.. Ameri do sad odrzavaju situaciju pod kontrolom prijetnjama, blefom i bez ikakvog ozbiljnijeg uloga. Mislim da bi Erdoganu u ovom trenutku najpametnije bilo da udari po Manbiju i to da udari jako ako treba i sa zrtvama na americkoj strani, jer njima nije u cilju da se sukobljavaju sa Turcima jer nisu na svom terenu, to za njih ne bi bilo nikako dobro.. u ovom trenutku im sukob sa Turcima nije sigurno u planu, a ono sto im nije u planu oni ce to izbjegavat jer sve rade planski, trazili bi tu odma neko politicko rjesenje ako vide da je brkati ozbiljan.. jos kad uzmemo u obzir da imaju i Ruse s druge strane koji bi sigurno to podgrijali oko Deir Zora mislim da bi bio pun pogodak za Erdogana i da bi ostvario kud i kamo bolju politicku poziciju.. ali trebaju za to muda.. i to velika.
jel ti hos da brko izazove svjetski rat?
Kikibombona

#102405 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger_ wrote:Izlaze podaci o ubijenim pripadnicima sirijskih snaga u američkom napadu s one strane Eufrata.

:arrow: LINK

Neće to dobro izaći za USA na kraju, uvjveren sam u to. Možeš kako hoćeš, ali ne možeš do kad hoćeš, nema teorije.
Asadovci su pokusali okupirati naftna i plinska polja i zato su dobili po labrnji.

Amerika je velesila i ne smije im niko nista. Aj neka Asad uzvrati. Preorali bi Damask da padne samo jedne mrtva americka glava. Nisu mu ovo vehabije da se zajebava.

Americki plan je jasan, drzati Asadovce u bijedi

https://mobile.twitter.com/F24Debate/st ... 7341570048

Koga je god Rusija uzela u zastitu taj je ostao gola bijeda i fukara. Tako ce biti sa Asadovom Sirijom, sve dok gladni narod ne uzme motike i skine diktatora sa vlasti.
Young Erotica

#102406 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

handžar88 wrote:Cini mi se da se namjerno povecava pritisak na SAD od strane Turske i Rusije.. Ameri do sad odrzavaju situaciju pod kontrolom prijetnjama, blefom i bez ikakvog ozbiljnijeg uloga. Mislim da bi Erdoganu u ovom trenutku najpametnije bilo da udari po Manbiju i to da udari jako ako treba i sa zrtvama na americkoj strani, jer njima nije u cilju da se sukobljavaju sa Turcima jer nisu na svom terenu, to za njih ne bi bilo nikako dobro.. u ovom trenutku im sukob sa Turcima nije sigurno u planu, a ono sto im nije u planu oni ce to izbjegavat jer sve rade planski, trazili bi tu odma neko politicko rjesenje ako vide da je brkati ozbiljan.. jos kad uzmemo u obzir da imaju i Ruse s druge strane koji bi sigurno to podgrijali oko Deir Zora mislim da bi bio pun pogodak za Erdogana i da bi ostvario kud i kamo bolju politicku poziciju.. ali trebaju za to muda.. i to velika.
Istog sam misljenja,ako se zapne jako Amerikanci ce se povuci,jednostavno preveliki je ulog a nemaju nikakve garancije da ce avantura sa kurdima uspeti.

Samo je pitanje koliko su turci i rusi hrabri.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#102407 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

hahahaha, cuj strucnjaka da turska udari amere ... pa nisu srbija
handžar88

#102408 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Oboren izraelski ef šešnes.. piloti zivi i zdravi.
thepatriot

#102409 Re: Sirija vol. 2

Post by thepatriot »

8-)

Idemo dalje...
handžar88

#102410 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

IDF priznaje da je ovoren jedan f16 ali sirijski zvanicnici tvrde da je mozda i vise od jednog :izet:
handžar88

#102411 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

This is a new Rule of Engagement and a new situation where #Israel is finding itself incapable of dominating the #Syria/n air space. It also shows #Damascus freedom (unlike many analysts believed) to respond regardless what #Russia's position is.
The Sky over #Syria is no longer an #Israeli/i promenade and the Syrian Army is now ready for another confrontation. This blows up all (ridicules) assessment by analysts that "the Syrian Army stretched..., skinny..., few thousands only...)
#Hezbollah, on full alert in #Syria and #Lebanon, expected the reaction. Its leader Said Hasan Nasrallah warned to open a general war from Naqoura to the Golan Heights in the forthcoming war.
Neki od komentara Elijah Magnier na ovo obaranje
handžar88

#102412 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Izgleda da je stvarno pogodjeno vise meta, moguce da su pored aviona skinuli i dron..

Edit: ili je ipak helikopter druga meta :D
Kikibombona

#102413 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ode izraelski avion, kanacno su se odvazili! :izet: :D

Da vidimo kakav ce sad odgovor uslijediti...

U DeZ-u zestoke borbe SDF i SAA.

https://twitter.com/IvanSidorenko1/stat ... 4898083840
sarajevoxxxx

#102414 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Izraelski mediji: Načelnik generalštaba održao poseban sastanak s ciljem da se odredi način na koji će se odgovoriti na događaje
sarajevoxxxx

#102415 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Saopćenje izraelske vojske: Događaj se smatra iranskim napadom na suverenitet Izraela

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pored jučerašnjih divnih vijesti i ovaj dan da počne sa novim izraelskim prijetnjama zlikovcu, nije loše.
Kikibombona

#102416 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Izraelski mediji: Načelnik generalštaba održao poseban sastanak s ciljem da se odredi način na koji će se odgovoriti na događaje
Nema sumnje da ce odgovor biti brutalan. :-)

Ne bih bio u kozi sirijskih vojnika...

Primjetna je totalna eskalacija.

- Turci napali Efrin i konfrontirali se sa zapadom, narocito Amerikom
- Turci okupirali Idlib, tj. kupili Idlib od Rusije
- dzihadisti oborili ruski avion
- Turci prijete da ce napasti americku vojsku u Manbidzu, Amerikanci odgovaraju da ce zestoko odgovoriti
- Asadovci napali SDF, americke zracne snage odgovorile zracnim udarima
- Asadovci/Iranci oborili izraelski avion
- Izrael za obaranje aviona optuzio Iran

Sve ovo predstavlja ozbiljnu prijetnju za cjelovitost Sirije. Ako se do te mjere konfrontiraju velike globalne i regionalne sile, drzava se moze raspasti ili sto je vjerovatnije, dijelovi drzave ce egzistirati neovisno od centralne vlasti u Damasku.

...

U americkim napadima poginuo je veliki broj sirijskih vojnika. Medju njima su i dva sina lidera arapskog plemena Bagara, Nadzafa al-Basira. Radi se o patoloskom mrzitelju i neprijatelju Kurda. Prvobitno se pobunio protiv Asada, a onda se prije dvije godine vratio Asadu. Nakon saznanja da su medju ubijenim njegova dva sina dozivio je srcani udar i prebacen je u Damask. Evo njegovih sinova do Brke...

Image

U americkom napadu je poginuo i general Jusuf Hajdar. Ogromni gubici na strani SAA, navodno oko 100 ljudi

Image
Sehro

#102417 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

اكثر من 25 صاروخ اطلقها ميامين الدفاع الجوي على طائرات العدو الاسرائيلي
Više od 25 raketa (zemlja-zrak) ispaljeno na židovske avione..
sarajevoxxxx

#102418 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Izraelski mediji: Načelnik generalštaba održao poseban sastanak s ciljem da se odredi način na koji će se odgovoriti na događaje
Nema sumnje da ce odgovor biti brutalan. :-)

Ne bih bio u kozi sirijskih vojnika...

Primjetna je totalna eskalacija.

- Turci napali Efrin i konfrontirali se sa zapadom, narocito Amerikom
- Turci okupirali Idlib, tj. kupili Idlib od Rusije
- dzihadisti oborili ruski avion
- Turci prijete da ce napasti americku vojsku u Manbidzu, Amerikanci odgovaraju da ce zestoko odgovoriti
- Asadovci napali SDF, americke zracne snage odgovorile zracnim udarima
- Asadovci/Iranci oborili izraelski avion
- Izrael za obaranje aviona optuzio Iran

Sve ovo predstavlja ozbiljnu prijetnju za cjelovitost Sirije. Ako se do te mjere konfrontiraju velike globalne i regionalne sile, drzava se moze raspasti ili sto je vjerovatnije, dijelovi drzave ce egzistirati neovisno od centralne vlasti u Damasku.

...

U americkim napadima poginuo je veliki broj sirijskih vojnika. Medju njima su i dva sina lidera arapskog plemena Bagara, Nadzafa al-Basira. Radi se o patoloskom mrzitelju i neprijatelju Kurda. Prvobitno se pobunio protiv Asada, a onda se prije dvije godine vratio Asadu. Nakon saznanja da su medju ubijenim njegova dva sina dozivio je srcani udar i prebacen je u Damask. Evo njegovih sinova do Brke...

Image

U americkom napadu je poginuo i general Jusuf Hajdar. Ogromni gubici na strani SAA, navodno oko 100 ljudi

Image
Žestoko što jest jest. Može biti ovdje svega.
sarajevoxxxx

#102419 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Al Arabija: Uključene sirene upozorenja na sjeveru Izraela.
sarajevoxxxx

#102420 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Izraelski avioni bombardovali položaje režima na brdu Al Mania u blizini naselja Kesve u okolini Damaska.
fosna2014

#102421 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Auuuuu skinuli F-16 sa neba. :kiss:
sarajevoxxxx

#102422 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Al Hades: Izrael donio odluku da izvrši posebne zračne udare na iranske i sirijske ciljeve u narednih 48 sati.

‏#سوريا — مصادر الحدث: قرار إسرائيلي بتنفيذ غارات نوعية ضد مواقع إيرانية وسورية خلال 48 ساعة المقبلة
handžar88

#102423 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Ispaljeni su i novi projektili sirijske prtuvazdusne odbrane nakonxsto su izraelski avioni bombardovali zapadni Damask
sarajevoxxxx

#102424 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U izraelskim zračnim udarima uništena vojna baza na brdu Al Mania gdje su se nalazili sirijski projektili Skud.
sarajevoxxxx

#102425 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

handžar88 wrote:Ispaljeni su i novi projektili sirijske prtuvazdusne odbrane nakonxsto su izraelski avioni bombardovali zapadni Damask
To je PVO zlikovca i ratnog zločinca Bešara Al Asada.
Locked