Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Cregan

#10226 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

annoy wrote:
1Dante1 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Mislim da je ono bila neka vrsta halucinacije prije oslijepljenja. Inace, na sta bi to licilo da on uzme njeno lice, a frajer duplo veci od nje?
Upravo to. Citam mnogi govore da Waif izbode Jaqena sa Aryinim licem, a kako ce on uzet njeno lice kad je ona metar i dvaest. :D I dalje ne mislim da je Waif izbola Aryu, jer se Arya nikad nije onako ponasala. Mirisem neki dobar twist ovdje.
Slazem se s vama

Ne mogu FM bas samo tako mijenjat lice kad god im se sprdne i to svacije lice, postoje nekakvi principi ipak

Da ne spominjemo da svoju tjelesnu konstituciju ne mogu mijenjati, samo crte lica
U knjigam jedini FM kojeg vidimo da mjenja lica je Jaqen, Kindly Man ima uvijek isto lice, kao i Waif. Ja predpostavljam da to ne moze svako nauciti, isto kao sto ne moze svako nuciti wargovanje.
Jaqen u seriji ne mjenja samo lice mjenja i boju kose tako da tu ima vise od samo ljepljenja tudjeg lica na svoje.
Ono sto moze promjeniti tjelesnu konstituciju je galmour i FM bi trebali da znaju koristiti glamour.
Ja sto vise razmisljam o ovoj sceni, bez obzira sto bi volio da ovo budeneki dobar twist, sve vise sam uvjeren da je ovo "bad pussy" pisanje upitanju.
AleksoMKD

#10227 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Cregan wrote: U knjigam jedini FM kojeg vidimo da mjenja lica je Jaqen, Kindly Man ima uvijek isto lice
Kindly man menja lice kada ga Arya prvi put upozna. Ima lice mrtvaca sa sve crvima pa ga tek onda promeni u dobrocudno lice.

Ako se dobro secam.
annoy

#10228 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Cregan wrote:
annoy wrote: U knjigam jedini FM kojeg vidimo da mjenja lica je Jaqen, Kindly Man ima uvijek isto lice, kao i Waif. Ja predpostavljam da to ne moze svako nauciti, isto kao sto ne moze svako nuciti wargovanje.
Jaqen u seriji ne mjenja samo lice mjenja i boju kose tako da tu ima vise od samo ljepljenja tudjeg lica na svoje.
Ono sto moze promjeniti tjelesnu konstituciju je galmour i FM bi trebali da znaju koristiti glamour.
Ja sto vise razmisljam o ovoj sceni, bez obzira sto bi volio da ovo budeneki dobar twist, sve vise sam uvjeren da je ovo "bad pussy" pisanje upitanju.
Da, očito u seriji rade određene promjene u vezi njihovih sposobnosti
Ne bih se čudila da ispadne da su nekakvi shapeshifteri

Mislim da se baš trebaš roditi s potencijalom za warganje, kod nekih je izražen više, kod nekih manje, i možeš ga razvijati, ali ga ne možeš "naučiti". A FM teoretski može postati svatko tko uspije proći trening, no, vidimo da ni to nije za svakoga
Cregan

#10229 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

annoy wrote:
Cregan wrote:
annoy wrote: U knjigam jedini FM kojeg vidimo da mjenja lica je Jaqen, Kindly Man ima uvijek isto lice, kao i Waif. Ja predpostavljam da to ne moze svako nauciti, isto kao sto ne moze svako nuciti wargovanje.

Mislim da se baš trebaš roditi s potencijalom za warganje, kod nekih je izražen više, kod nekih manje, i možeš ga razvijati, ali ga ne možeš "naučiti". A FM teoretski može postati svatko tko uspije proći trening, no, vidimo da ni to nije za svakoga
Ja mislim da je uzrok zasto je neko warg i zasto neko moze promjeniti lice isti, da je to nesto u krvi. Zbog toga Jaqen i primjeti Aryu i zeli je dovesti u Bravos. U knjigama kad Arya promjeni lice, kad postane Ugly Little Girl, Kindly Man joj kaze da ima izubijano lice, da joj fale zubi itd., kad Arya pogledau ogledalo ona vidi sebe, ne primjeti promenu.
medjutim

#10230 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by medjutim »

sacred000 wrote:Lady Stoneheart je faktički Catelyn Stark,oživljena uz pomoć Beric Dondariona,Red Priest,ali kad se kao oživi ,ne bude sva svoja ,ima poteškoća sa govorom i nema osjećaja nikakvog osim želje za osvetom zbog genocida nad njenom familijom,tako da ide redom i sve kolje ko god ima veze sa Red Wedding ili uopće nema.Znači niko joj na put ne staje.
Hvala na objasnjenju!!!
Tito_i_Partija

#10231 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:
Cregan wrote:

Apropos "bad pussy" pisanje:

Jeste li primjetili kako je ova zadnja epizoda, mislim na Houndov segment specificno, jedan zesce izlizan klishe?

Ono u fazonu ratnik kreno putem mira, hoce da radi, nece vise da se bori, ima problema sa identitetom i egzistencijom, al' ima nekoga ko mu pomaze da to sve prebrodi, i ide nekako. I onda odjednom mu ubiju tog mentora/ljubav/nadu i on iskopa ratnu sikiru da pobije sve krivce.

Ja sam ovo gled'o pa jedno najmanje 50 puta u raznoraznim filmovima. Pa samo u Rambo filmovima je ovo bilo 2 puta (3 i 4 dio), a evo sad opet isti glupi klishe u seriji koja se proslavila anti-klisejskom pricom.

Nekad sam ih branio, al' D&D su mi stvarno poceli ic' na onu stvar. Al' fakat.
dinao

#10233 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dinao »

Fakat pokvarise seriju, ove zadnje dvije epizode su na momente i dosadne.
SanskiBiser

#10234 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

a dobro je to sve, jos je to sve jako daleko od ovog nivoa produkcije :lol:

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10235 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

medjutim wrote:
sacred000 wrote:Lady Stoneheart je faktički Catelyn Stark,oživljena uz pomoć Beric Dondariona,Red Priest,ali kad se kao oživi ,ne bude sva svoja ,ima poteškoća sa govorom i nema osjećaja nikakvog osim želje za osvetom zbog genocida nad njenom familijom,tako da ide redom i sve kolje ko god ima veze sa Red Wedding ili uopće nema.Znači niko joj na put ne staje.
Hvala na objasnjenju!!!
naravno da ima poteskoca s govorom kad je zaklana
a i pukla je jer je dugo bila mrtva
dezurni_ucenik

#10236 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Black swan wrote:
medjutim wrote:
Hvala na objasnjenju!!!
naravno da ima poteskoca s govorom kad je zaklana
a i pukla je jer je dugo bila mrtva

Ima li kakve super moci :-) ? Je li neunistiva? Ispade nesto slicno ko u filmu The Crow - poslana nazad sa misijom da se osveti.
Pandakonda

#10237 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Znači zadnja scena će bit ToJ
Casting call:

Young Stunner: Aged 18 – 20. She’s a stunner of a brunette. The actress has a couple of scenes, and a great final scene where there is a major twist. This role shot the week of August 5th in Belfast.
Možda vidimo i Tourney at Harrenhal jer je ovdje navedena Belfast lokacija dok je ToJ snimljen u Španiji. Bilo bi dobro ovo prikazat jer ipak ljudima treba dati pozadinu Lyanne i Rhaegara jer nisu svi upoznati sa R+L=J.

Image
Capajebo

#10238 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

dezurni_ucenik wrote: Ima li kakve super moci :-) ?
Ima, nema milosti :mrgreen:
drogon2

#10239 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pandakonda wrote:Znači zadnja scena će bit ToJ
Casting call:

Young Stunner: Aged 18 – 20. She’s a stunner of a brunette. The actress has a couple of scenes, and a great final scene where there is a major twist. This role shot the week of August 5th in Belfast.
Možda vidimo i Tourney at Harrenhal jer je ovdje navedena Belfast lokacija dok je ToJ snimljen u Španiji. Bilo bi dobro ovo prikazat jer ipak ljudima treba dati pozadinu Lyanne i Rhaegara jer nisu svi upoznati sa R+L=J.

Image

Pa posto ce tu snimat unutrasnjost ToJ-a,mogu to odradit i u Belfastu,mada bi bilo dobro da vidimo Rhaegara bar jednom,posto je lik jedan od glavnih pokretaca svega sto se desilo
Cregan

#10240 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Tito_i_Partija wrote:
Apropos "bad pussy" pisanje:

Jeste li primjetili kako je ova zadnja epizoda, mislim na Houndov segment specificno, jedan zesce izlizan klishe?

Ono u fazonu ratnik kreno putem mira, hoce da radi, nece vise da se bori, ima problema sa identitetom i egzistencijom, al' ima nekoga ko mu pomaze da to sve prebrodi, i ide nekako. I onda odjednom mu ubiju tog mentora/ljubav/nadu i on iskopa ratnu sikiru da pobije sve krivce.

Ja sam ovo gled'o pa jedno najmanje 50 puta u raznoraznim filmovima. Pa samo u Rambo filmovima je ovo bilo 2 puta (3 i 4 dio), a evo sad opet isti glupi klishe u seriji koja se proslavila anti-klisejskom pricom.

Nekad sam ih branio, al' D&D su mi stvarno poceli ic' na onu stvar. Al' fakat.
Meni je Rambo prva pomisao bila.
Cregan

#10241 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Tesko je shvatit vaznost ovog razgovora izmedju Jamia i Blackfisha, bez da se zna njihova pozadina.
Jamie je kao djecak proveo koju sedmicu u Riverunu, jer ga je Tywim htio ozeniti sa Lysom Tully. On je svo vrijeme hodao za Blekfishom i ispitivao ga o Ninepenny Kings ratu u kojem je Blackfish bio heroj. On je Jamieu bio prvi idol, legenda i sanjao je da ide u rat sa njim. Onda mu ovaj kaze da je razocarenje. Sve ovo ima veliki uticaj na Jamiea, koji je citavim putem do Riveruna nosi s tim sta je htio da postane i sta je postao.
Izgled da D&D nisu previse zainteresovani za razvoj likova.
sacred000

#10242 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sacred000 »

Image Ovo mi se čini kao Bronn da davi jadnog Podrika
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10243 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

moguce da ce Jamie probat ucjeniti Brenne da nagovori Crno Ribu na predaju jer su Crno Riba i Brenne slicnog kova casni i hrabri vitezovi sto Jamieu ne polazi za rukom :mrgreen: ... najvjerovatnije ce osvojit zamak al ce se iskupiti na onoj gozbi kod Freya, poklat ce ih sve.
Pandakonda

#10244 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

sacred000 wrote:Image Ovo mi se čini kao Bronn da davi jadnog Podrika
Moguće da ga izvlači da ne bi poginuo u bitci jer zna da ga Tyrion gotivi.
Rockefeller

#10245 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Je l' izašao trejler?
Cregan

#10246 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Pandakonda wrote:
sacred000 wrote:Image Ovo mi se čini kao Bronn da davi jadnog Podrika
Moguće da ga izvlači da ne bi poginuo u bitci jer zna da ga Tyrion gotivi.
Ovo se Bron samo pozdravlja s njim.
pici

#10247 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Možemo samo nagadjat, jel Jamie opet popustio pred Briennenim viteštvom za kojim žudi, jer ga boli što je obilježen kao kraljosijek, vidjelo se na njemu kad ga onaj mali monstrum Jofri podbada za knjigu gdje su upisani svi vitezovi i njihovi podvizi, a njegova stranica sa imenom prazna... ćim se odvoji od Cersei on je sasvim drugi...
esmasaric

#10248 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Bit će neki dobar tvist s Aryom, jedva čekam slijedeću epizodu.
Mada garant je tu Jaquen umiješao prste, ne bi on tek tako pustio da je Waif ubije, lik ne izgleda toliko hladan. Tako da će biti neki dobar dio priče, Jaquen je zaista zanimljiv lik. 8-)
pici

#10249 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Ne znam kako je u knjigama opisano :mrgreen: ali Jaime i Jaquen su najcudnije opisani likovi... inace da ne nabrajam ima jos likova koji su na granici dobra i zla, vagaju prema situaciji...
Cregan

#10250 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

pici wrote:Ne znam kako je u knjigama opisano :mrgreen: ali Jaime i Jaquen su najcudnije opisani likovi... inace da ne nabrajam ima jos likova koji su na granici dobra i zla, vagaju prema situaciji...
U knjizi se ne zna puno o Jaqenu, jer on uopste ne trenira Aryu, drugi lik je trenira. Jaqen je na potpuno drugom mjestu(necu da spojlam gdje je, jer mozda to kasnije u seriji isto urade. Iako ne vjerujem da ce biti isto.)
Post Reply