Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kloniran

#10226 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

zippoo87 wrote:
kloniran wrote:
zippoo87 wrote:evo na everbying.com neka snizenja slusalica in ear
xiaomi pistons 5 dolara sa dostavom
http://www.everbuying.net/product1080817.html
neke malo bolje,malo skuplje
http://www.everbuying.net/product902112.html
meizu neke
http://www.everbuying.net/product1166402.html

ima li neko iskustvo sa ovim xiaomi pistons,kakav je zvuk,vrijede li ove cijene ?
mozda bih mogao naruciti sebi jedne
zvuk bezveze, i ne vrijede, ja sam bolje kupovao od 3 dolara ali ih vise nema :cry:
ja sam zdramio sebi sasvim solidne in ear slusalice ,philipsove po preporuci,cijena 15 KM bila a stvarnu so odlicne,posebno na telefonima sa boljim audio cipom,na tabletu sam imao recimo neki dobar audio cip u njemu,na njemu su bile najbolje,tako bogat zvug sa ostrim basom,dok su na mobitelu vec slabije
ali kontao sam ako su dobre i ove,da zdramim kao rezervne ali znaci smece su,ne baca mi se ni cener :D
ja ih imam i nemaju basa skoro nikako, veoma neprijatan zvuk stvaraju.

Ako ces xiaomi trazi kakve skuplje od njih, ove od 5$ su bacanje para
alentje

#10227 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by alentje »

Xiaomi Piston su odlične, samo kada nadjes originalne. Čak su po meni i bolje od Sennheisera CX 300 II.
Nego, znali ko za koliko inače stiže pošiljka iz kine kada se pojavi u Frankfurtu? Gledao sam stare postove, ljudima kada izbaci "otprema pošiljke u inostranstvo" znalo se zadržati čak i do 20 dana. Ja već čekam 5 dana, stvarno smo jadni.
igorr

#10228 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

k1ks wrote:
O'zone wrote:
k1ks wrote:Pitanje za nekog ko ima iskustva kupovine na alibabi.
Koliko me kosta porez,spedicija,sve te takse na cijenu ove robe....
Hocu da kupim 100 artikala cijena je oko 15 dolara i shipping je oko 2000 km.... Moze li mi neko reci sta se moram platit na ovom pls :D
Moraš osnovat d.o.o. pa na osnovu toga trebaš prvo platiti cca 5000 KM a onda tek naručiti ovo sa Alibabe
Naci cu nekog ko vec ima d.o.o. pa cu preko njega uzeti ili ko vec radi uvoz preko kine,nego me zanima koliko ima pored troskova na cijenu ove robe ....
Carinska vrijednost tvoje robe će biti 2015 km i na to moraš platiti 17% pdv i 15 % carine, plus administrativne takse kao i carinski pregled.
To jeste to će morati platiti firma d.o.o.
mijonja

#10229 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mijonja »

zippoo87 wrote:evo na everbying.com neka snizenja slusalica in ear
xiaomi pistons 5 dolara sa dostavom
http://www.everbuying.net/product1080817.html
neke malo bolje,malo skuplje
http://www.everbuying.net/product902112.html
meizu neke
http://www.everbuying.net/product1166402.html

ima li neko iskustvo sa ovim xiaomi pistons,kakav je zvuk,vrijede li ove cijene ?
mozda bih mogao naruciti sebi jedne
Ove Xiaomi sam ja uzeo i zadovoljan sam, zvuk jasan, basovi dobri
http://www.gearbest.com/earphones/pp_169225.html
Naravno i cijena je u skladu sa tim...
alentje

#10230 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by alentje »

alentje wrote:Xiaomi Piston su odlične, samo kada nadjes originalne. Čak su po meni i bolje od Sennheisera CX 300 II.
Nego, znali ko za koliko inače stiže pošiljka iz kine kada se pojavi u Frankfurtu? Gledao sam stare postove, ljudima kada izbaci "otprema pošiljke u inostranstvo" znalo se zadržati čak i do 20 dana. Ja već čekam 5 dana, stvarno smo jadni.
Evo ako kome bude ubuduće trebalo. Poslije "Otprema pošiljke u inostranstvo" iz Frankfurta meni je trebalo 5 dana da dodje u BiH. :) .
kloniran

#10231 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

zavisi, meni se znalo i po mjesec kiseliti u frankfurtu nakon te obavjesti :-)
zubi

#10232 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

Cekam posiljku vec dva mjeseca, nigdje se ne pojavljuje (imam tracking number) kad juce se pojavi na trackitonline.ru... u Brazilu je :D :D :D
zippoo87

#10233 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

zubi wrote:Cekam posiljku vec dva mjeseca, nigdje se ne pojavljuje (imam tracking number) kad juce se pojavi na trackitonline.ru... u Brazilu je :D :D :D
hahahahaha kako me ovo nasmija :D
kloniran

#10234 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

izgleda moj paketic zaglavio u holandiji
Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10235 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Ljudstvo kakvo je stanje sa carinom?

Prije jedno 5-6 godina non stop sam kupovao i carinu sam platio jedino na Pino Silvestre :mrgreen: , a na jakne, satove, kapute, fudbalske dresove nista.

Prosle godine se za rodjendan pocastim satom, kad hop 50 maca carine :run:

Trebam narucivati neke kozne torbe, pa imate li kakav savjet da me ne ogule carinici?
aladinosmic1

#10236 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by aladinosmic1 »

na koju se cijenu artikla se plaća porez i carina na ebay-u?
Pandakonda

#10237 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Pandakonda »

aladinosmic1 wrote:na koju se cijenu artikla se plaća porez i carina na ebay-u?
Carinu plaćaš ako ti cijena artikla zajedno sa poštarinom prelazi 50 Km. Ako je carinik dobre volje možda prođeš bez carine.
aladinosmic1

#10238 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by aladinosmic1 »

Pandakonda wrote:
Carinu plaćaš ako ti cijena artikla zajedno sa poštarinom prelazi 50 Km. Ako je carinik dobre volje možda prođeš bez carine.

a koliko jos % na cijenu ako je 50 km, i ima li mogucnost slanja posiljke nepoznate vrijednosti?
Pandakonda

#10239 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Pandakonda »

aladinosmic1 wrote:
Pandakonda wrote:

a koliko jos % na cijenu ako je 50 km, i ima li mogucnost slanja posiljke nepoznate vrijednosti?
Ja koliko se sjećam dodaje se 15% od vrijednosti artikla, 17% PDV i još nešto siće što su otvarali pakete. Možeš ti označit paket kao poklon pa da ga ne otvara, ali ako je on loše volje otvorit će i to.
undefined007

#10240 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by undefined007 »

Stigao i prenosi punjač iz Kine, naručen devetog maja.
Čekamo još jedan paketić. :mrgreen:
The BEN10

#10241 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

21.4 kupio dva artikla, jedan sa tracking brojem jedan bez. Ovaj sa TN stigao ima 10-tak dana, a ovog drugog nema još.
Mehemed
Vozim: automobil

#10242 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Pandakonda wrote: Možeš ti označit paket kao poklon pa da ga ne otvara, ali ako je on loše volje otvorit će i to.
To odavno ne gledaju šta piše, jel poklon, jel uzorak, bla bla, to nikako ne gledaju već samo zavisi od volje carinika i vjerovatno o tome koliko paketa imaju. Meni su na jedan zalijepili traku i naplatili 3.50KM a nisu ga uopšte ni otvorili, vjerovatno su imali puno paketa pa zato ga nisu ni otvarali.

BTW. Najraniji artikal koji čekam je naručen 29.04. tako da još niti jedan nije zaglavio preko mjesec dana.
julisiz es grant

#10243 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by julisiz es grant »

Na osnovu čega Amazon izračunava datum isporuke kad nešto naručiš? I koliko je taj datum "otprilike" a koliko je siguran, jer kako oni napišu, ispada ko da 100% na taj dan dolazi? Može li se desiti da dođe i prije navedenog datuma (jasno mi je da može zakasniti, ili ne doći nikako, zato to i ne pitam)?
I zašto mu treba 20 dana da dođe iz Amerike (napišu kada su poslali), ne šalju ih valjda brodom? :D
newklear

#10244 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Pozdrav, artikal koji je naručen nikad nije stigao, prodavač mi vratio pare i sad mi taj artikal stoji kao Unpaid items. Šta da radim?
Pandakonda

#10245 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Pandakonda »

julisiz es grant wrote:Na osnovu čega Amazon izračunava datum isporuke kad nešto naručiš? I koliko je taj datum "otprilike" a koliko je siguran, jer kako oni napišu, ispada ko da 100% na taj dan dolazi? Može li se desiti da dođe i prije navedenog datuma (jasno mi je da može zakasniti, ili ne doći nikako, zato to i ne pitam)?
I zašto mu treba 20 dana da dođe iz Amerike (napišu kada su poslali), ne šalju ih valjda brodom? :D
Može ti doći prije, meni su pretpostavili da će doći 26-og ovog mjeseca a došlo mi 17-og.
Sharan

#10246 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Sharan »

_BataZiv_0809 wrote:Ljudstvo kakvo je stanje sa carinom?

Prije jedno 5-6 godina non stop sam kupovao i carinu sam platio jedino na Pino Silvestre :mrgreen: , a na jakne, satove, kapute, fudbalske dresove nista.

Trebam narucivati neke kozne torbe, pa imate li kakav savjet da me ne ogule carinici?
Sve što se vrednuje iznad 50 km, carina se plaća. Otvaranje i provjera paketa je 3,5 km.

Ja sam prošle godine dobio na nagradnoj igri sportski sat. Cijena 200 eura. Zamolio ljude da napišu da je used 20 dolara. I došlo mi neotvoreno i zapakovano.
starii

#10247 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by starii »

The BEN10 wrote:21.4 kupio dva artikla, jedan sa tracking brojem jedan bez. Ovaj sa TN stigao ima 10-tak dana, a ovog drugog nema još.
i ja cekam od dva artikla, nekad im treba vise vremena, nije neka vrijednost..
julisiz es grant

#10248 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by julisiz es grant »

Pandakonda wrote:
julisiz es grant wrote:Na osnovu čega Amazon izračunava datum isporuke kad nešto naručiš? I koliko je taj datum "otprilike" a koliko je siguran, jer kako oni napišu, ispada ko da 100% na taj dan dolazi? Može li se desiti da dođe i prije navedenog datuma (jasno mi je da može zakasniti, ili ne doći nikako, zato to i ne pitam)?
Može ti doći prije, meni su pretpostavili da će doći 26-og ovog mjeseca a došlo mi 17-og.
Odakle ti je poslano?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10249 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Sharan wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ljudstvo kakvo je stanje sa carinom?

Sve što se vrednuje iznad 50 km, carina se plaća. Otvaranje i provjera paketa je 3,5 km.

Ja sam prošle godine dobio na nagradnoj igri sportski sat. Cijena 200 eura. Zamolio ljude da napišu da je used 20 dolara. I došlo mi neotvoreno i zapakovano.
Znaci da zamolim ove Kinezove da napisu da je vrijednost 15 dolara ?
Pandakonda

#10250 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Pandakonda »

julisiz es grant wrote:
Pandakonda wrote:
Odakle ti je poslano?
Kina
Post Reply