Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A evo gledam i nemaju u dimenzijI koja mi treba, a ja vodeći se ovim testom ADAC-a za sezonu 18/19 I baš trebam uzeti 205/55/16 ovih dana pa zato i pitam... Volio bih kad bih našao ovog Kleber-a maksuz.
Svi (ovi veci) sad naplacuju montazu i balans. Ja sam u Unitrade kupio prosle sedmice Sava eskimo suv2 (dot 4217) u dim. 225/65/17, bila akcija 165 KM komad (bez montaze), tako da je sa ugradnjom i optikom trapa ( dodatno 30 KM) izaslo oko 720 KM. Znaci montaza je 7-8 KM (iako na stranici pise 9). Premium gume u ovoj dimenziji su prekupe, skoro duplo skuplje, a realno nemam potrebu za tom vrstom guma.
Za drugo, novo auto idu Conti TS860 u dim 195/65/15. Cijena u poredjenju s ovim gornjim bagatelna - oko 115 KM ( Maja guma), plus montaza i balans 5 KM po gumi.
adv.K wrote:Svi (ovi veci) sad naplacuju montazu i balans. Ja sam u Unitrade kupio prosle sedmice Sava eskimo suv2 (dot 4217) u dim. 225/65/17, bila akcija 165 KM komad (bez montaze), tako da je sa ugradnjom i optikom trapa ( dodatno 30 KM) izaslo oko 720 KM. Znaci montaza je 7-8 KM (iako na stranici pise 9). Premium gume u ovoj dimenziji su prekupe, skoro duplo skuplje, a realno nemam potrebu za tom vrstom guma.
Za drugo, novo auto idu Conti TS860 u dim 195/65/15. Cijena u poredjenju s ovim gornjim bagatelna - oko 115 KM ( Maja guma), plus montaza i balans 5 KM po gumi.
Sava na stupu ne naplacuje montazu i balans,al' je ugradjeno u samu cijenu gume,sto dodje na isto.
Unitrade, Makbel, Guma M naplacuju montazu i balans. Nisam isao u Sava trgovinu na Stupu, pa ne znam za njih. Ali u principu, sve dodje na isto. Nadju svi svoju racunicu.
Kiki_Musampa wrote:Ima li kakav uporedni test guma
Fulda Kristall Montero
Fulda Kristall Controll
Ove prve su na akciji u Unitrade,ali po testovima su to stariji model guma,pa da vidim jesu li makar blizu ovih drugih
Fulda Kristall Control HP + dobra na suhom, dobra trajnost - slabosti na mokrom (smanjenje ukupne ocjene), manje slabosti na ledu, nešto bučnija guma
Ocjena: PREPORUČUJE SE Fulda Kristall Montero 3 + dobra na suhom, dobra na snijegu, dobra pri potrošnji goriva, dobra trajnost - manje slabosti na mokrom (smanjenje ukupne ocjene)
DonieBrasco wrote:Ja gume mjenjam na Ilidži kod Petrol pumpe je vulkanizer (doslovno kuca do pumpe) porodicni posao 2-3 brata, super momci - sve OK, imaju modernu opremu, dizalice, balans masine, nikad problema nisam imao.
Ako je to Gumi market, a trebalo bi da jeste (zelena kuca, felge u izlogu), nisu to 3 brata, nego gazda, njegov sura i radnik!
adv.K wrote:Unitrade, Makbel, Guma M naplacuju montazu i balans. Nisam isao u Sava trgovinu na Stupu, pa ne znam za njih. Ali u principu, sve dodje na isto. Nadju svi svoju racunicu.
adv.K wrote:Unitrade, Makbel, Guma M naplacuju montazu i balans. Nisam isao u Sava trgovinu na Stupu, pa ne znam za njih. Ali u principu, sve dodje na isto. Nadju svi svoju racunicu.
A dodje li pri toj montazi i novi ventil i kapica
Ma kakvi, barem ne u Makbelu, lihvar ti naplati i 4 hebene kese 2 KM za stare gume (a kupio kod njih 4 nove), uz to, kod Makbela pravo često ne radi fiskalni printer
A dodje li pri toj montazi i novi ventil i kapica
Ma kakvi, barem ne u Makbelu, lihvar ti naplati i 4 hebene kese 2 KM za stare gume (a kupio kod njih 4 nove), uz to, kod Makbela pravo često ne radi fiskalni printer
Prosle godine mi dali gratis kese, ili zab naplatiti
Kakva su vam iskustva sa Tamek&son? Gledam im cjenovnik i pravo su jeftiniji u odnosu na ostale.
Dunlop WR2 i Dunlop WS5 u dimenziji 195 65 15 kostaju 98.5 km.Imaju Jos i TS860, Alpin5, UG9, Imaju jos i Sportivu,Falken od jeftinijih,a mozda i jos koju.
Ako imate negativna iskustva, da ne svracam bezze tamo.
Sa T&S samo mailom dogovaraj jer dobijes jednu ponudu a kad dodjes nista ne vazi. Nit ima te gume na stanju nit je ta cijena. Kad imas napismeno onda se mijenja prica.
Moje iskustvo. A cuo sam jos jedno identicno.
drug_profi wrote:Sa T&S samo mailom dogovaraj jer dobijes jednu ponudu a kad dodjes nista ne vazi. Nit ima te gume na stanju nit je ta cijena. Kad imas napismeno onda se mijenja prica.
ma dobro oni sve odrade osim dijela gdje procjenjuju hoces li za istu gumu dati 90 ili 105km, hoce li ti uracunati montazu 10,15, 25 ili 40km bez obzira jel guma obracunata 90 ili 105, ili ti daju gratis
drug_profi wrote:Sa T&S samo mailom dogovaraj jer dobijes jednu ponudu a kad dodjes nista ne vazi. Nit ima te gume na stanju nit je ta cijena. Kad imas napismeno onda se mijenja prica.
ma dobro oni sve odrade osim dijela gdje procjenjuju hoces li za istu gumu dati 90 ili 105km, hoce li ti uracunati montazu 10,15, 25 ili 40km bez obzira jel guma obracunata 90 ili 105, ili ti daju gratis
Hvala.
Ako sta budu zezali,eno imaju iste cijene u Total Trade-u. Pa cu tamo.