Izrael je opet pocinio zlocin!
- avetinja
#10226 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prema tim riječima ovi Hamasovci bi maratonom trebali doći to Jeruzalema.
- Grover
#10227 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/va ... -teroristiDoktori iz Evrope i arapskih zemalja koji rade u bolnicama u Gazi pozvali su međunarodnu zajednicu da zaustavi genocid koji Izrael provodi nad narodom Gaze, javlja Anadolija.
Doktori su na konferenciji u Briselu predočili dokumentaciju o stanju u Gazi, naglasivši da je meta napada palestinski narod, koji su u 80 ili 90 posto slučajeva civili, žene i djeca.
Specijal: Napadi na Gazu
Pojasnili su da su mete napada uglavnom bolnice, hitne pomoći i džamije u Gazi, u kojima se skrivaju civili.
Mads Gilbert, norveški doktor koji je radio u bolnici Sifa u Gazi, pokazujući fotografije teško ranjenih i ubijenih beba i djece upitao je: "Zar su ovo teroristi!?"
'Nemamo politički virus'
Gilbert je kazao da je među više od 1.200 ubijenih Palestinaca svako četvrto dijete, a među više od 7.000 povrijeđenih svako treće dijete.
On je kao odgovorne za događaje u Gazi, u istoj mjeri kao i izraelskog premijera Benyamina Netanyahua, naveo i Ujedinjene narode, američkog predsjednika Baracka Obamu i evropske zemlje.
Gilbert je govorio o drami koja se odvija u Gazi, te o pismu koje je uputio američkom predsjedniku, a koje je obišlo svijet.
Međutim, prema njegovim riječima, reakcije su dolazile iz cijelog svijeta, ali nijedna riječ od nekog lidera.
"Prema nama se ponašaju kao da smo neka zarazna bolest. Nemam politički virus ebola. Mi smo doktori na strani palestinskog naroda, a ne Hamasa", poručio je doktor Gilbert.
Pojasnio je da oni podržavaju nedužni palestinski narod, te da u izraelskim operacijama na 500 poginulih Palestinaca pogine jedan civil na izraelskoj strani.
"Šta da se događa suprotno od sadašnjeg stanja? Šta biste uradili da u palestinskim napadima pogine 287 izraelske djece, a 2.164 bude povrijeđeno?", upitao je Gilbert SAD i lidere Evropske unije, koji su podržali izraelske napade.
Neophodan humanitarni koridor
Pojasnio je da je od 15 bolnica u Gazi 13 pretrpjelo štetu. Ubijeno je sedam zdravstvenih radnika, nema mjesta u bolnicama, nema lijekova i medicinskih potrepština...
"Bombardiranje bolnica i ambulanti se uklapa u definiciju genocida", poručio je doktor Gilbert.
Francuski hirurg Christophe Oberlin tražio je podršku međunarodne zajednice vezano za tužbu koju je u petak podnio Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu u vezi sa zločinima koje Izrael provodi nad palestinskim narodom.
Evropski i arapski doktori su pozvali da se hitno otvori humanitarni koridor u Gazi zbog sve lošijeg humanitarnog stanja u Gazi, te da helikopteri EU-a dostave lijekove i medicinske potrepštine u Gazu i da se ranjeni izvuku iz Gaze.
-
iscrtani čovek
#10228 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Munafik
Nema sumnje da gledaš puno Rambo filmova
Pa toliki mudžahedini, od Afganistana do Libije, a Izrael 70 godina uništava Palestince i Arapima uzima
teritorije u ratovima...pa šta rade ti tvoji mudžahedini, što ih ne otresu kad su tako silni...
Ne lupetaj propagandne budalaštine.
Pa toliki mudžahedini, od Afganistana do Libije, a Izrael 70 godina uništava Palestince i Arapima uzima
teritorije u ratovima...pa šta rade ti tvoji mudžahedini, što ih ne otresu kad su tako silni...
-
MUNAFIK
#10229 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
iscrtani čovek wrote:Munafik
Ja samo kazem da boriti se sa ljudima koji se ne boje smrti je nesto najteze na frontu...
Apsoluto ne pricam o njihovoj nesposobnosti da iz svoje borbe naprave nesto.... Pricam o tome da je strah vojnika IDF-a koji oni opisase u svojim PROPAGANDNIM izvjestajima jako realan i sigurno sveprisutan kod svakog vojnika koji zakoraci prema Gazi...
Ako smatras da borba sa takvim ljudima ne dodaje poseban pritisak na vojnike, OK... Iskustva cetnika i ustasa su potpuno suprotna tome...
- vatrogasac
#10230 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma beru ih...cindrlimindrli wrote:Pa ja uopste ne sumnjam da se neki osamneastogodisnji regrut mobilisan u snage idf-a usere deset puta kad dodjeinsomnia78 wrote:Al toliki strah, vidis da samo sjede i cekaju da dodju na red
u situaciju u kojoj moze biti ubijen. Nista neobicno za rat, vec vidjeno toliko puta.
Borci su u području naselja Nahal Oz napali izraelsku osmatračnicu. Izraelski predstavnici su potvrdili da je u napadu poginulo pet vojnika.
- Sezam
#10231 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sam Harris je dokazani islamofob i ljubitelj Izraela (citaj- cionista). Na linku koji sam postavio nacs desetine dokaza. Ali, naravno, tebe kao trola to uopste ne interesuje. Kraj price.Korisnica_ wrote:@Sezam:
Sjajna mi je logika da je svaki covjek koji je protivnik islama cionista.
To sto je on rekao nije nimalo manje uvredljivo nego ono sto se u zapadnom svijetu kaze o krscanstvu i krscanima svaki dan. Uostalom:
Harris argues there is no such thing as Islamophobia, but criticizes "prejudice against Muslims or Arabs, purely because of the accident of their birth".[38]
Kao sto ogromna vecina Palestinaca nece nikada prihvatiti postojanje Izraela. Mozemo i to priznati?Oni nikad nece prihvatiti da Palestinci imaju bilo kakvu drzavu
- insomnia78
#10232 Izrael je opet pocinio zlocin!
Joj tebe sa tim cetnicima i ustasama, pitaj nase borce koliko su mudzahedini bili "omiljeni"MUNAFIK wrote:iscrtani čovek wrote:Munafik
Ja samo kazem da boriti se sa ljudima koji se ne boje smrti je nesto najteze na frontu...
Apsoluto ne pricam o njihovoj nesposobnosti da iz svoje borbe naprave nesto.... Pricam o tome da je strah vojnika IDF-a koji oni opisase u svojim PROPAGANDNIM izvjestajima jako realan i sigurno sveprisutan kod svakog vojnika koji zakoraci prema Gazi...
Ako smatras da borba sa takvim ljudima ne dodaje poseban pritisak na vojnike, OK... Iskustva cetnika i ustasa su potpuno suprotna tome...
I jos po vasem pisanju neko bi rek'o da smo imali korpus mudzahedina a ne mozda stotinjak
Mudzahedini sto su teritorije u Bosni oslobodili nek slobodno uzmu zicu i ograde
Reko bi co'ek samo oni ratovali i oslobadjali
-
5 0 5
#10233 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ovo je cijena. isplati li se?vatrogasac wrote:Ma beru ih...
Borci su u području naselja Nahal Oz napali izraelsku osmatračnicu. Izraelski predstavnici su potvrdili da je u napadu poginulo pet vojnika.
-
cindrlimindrli
#10234 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa kako ces ti onda iz Tuzle za Zenicu?insomnia78 wrote:Mudzahedini sto su teritorije u Bosni oslobodili nek slobodno uzmu zicu i ograde
- harač
#10235 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jesi našo i izvor. Glenn Greenwald je ljeviji od staljinaSezam wrote:Sam Harris je dokazani islamofob i ljubitelj Izraela (citaj- cionista). Na linku koji sam postavio nacs desetine dokaza. Ali, naravno, tebe kao trola to uopste ne interesuje. Kraj price.Korisnica_ wrote:@Sezam:
Sjajna mi je logika da je svaki covjek koji je protivnik islama cionista.
To sto je on rekao nije nimalo manje uvredljivo nego ono sto se u zapadnom svijetu kaze o krscanstvu i krscanima svaki dan. Uostalom:
Harris argues there is no such thing as Islamophobia, but criticizes "prejudice against Muslims or Arabs, purely because of the accident of their birth".[38]
Kao sto ogromna vecina Palestinaca nece nikada prihvatiti postojanje Izraela. Mozemo i to priznati?Oni nikad nece prihvatiti da Palestinci imaju bilo kakvu drzavu
- vatrogasac
#10236 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije valjda da valja sve iz početka o izmišljenoj priči kao povodu raketiranja Gaze. Šta misliš zašto su meta djeca? To su budući Hamasovci. Nije Hamas strano tijelo u Gazi. Da li dođu potuku se i zbrišu ili ukopavaju svoju djecu, braću, sestre, majke?505sCrtom wrote: ovo je cijena. isplati li se?

-
5 0 5
#10237 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sto nisi prokomentarisao video o hamasu koji sam maloprije postavio? da cujem. sigurno nije istina i dio je izraelske, pardon, cionisticke propagandevatrogasac wrote:Nije valjda da valja sve iz početka o izmišljenoj priči kao povodu raketiranja Gaze. Šta misliš zašto su meta djeca? To su budući Hamasovci. Nije Hamas strano tijelo u Gazi. Da li dođu potuku se i zbrišu ili ukopavaju svoju djecu, braću, sestre, majke?505sCrtom wrote: ovo je cijena. isplati li se?
http://l-pics.livejournal.com/drugoi/pic/00c5fqr0.jpg
- insomnia78
#10238 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jah, samo oni oslobodili Vozućucindrlimindrli wrote:Pa kako ces ti onda iz Tuzle za Zenicu?insomnia78 wrote:Mudzahedini sto su teritorije u Bosni oslobodili nek slobodno uzmu zicu i ograde
-
cindrlimindrli
#10240 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa nisu samo oni, i drugi su isli za njima.insomnia78 wrote:Jah, samo oni oslobodili Vozućucindrlimindrli wrote:Pa kako ces ti onda iz Tuzle za Zenicu?insomnia78 wrote:Mudzahedini sto su teritorije u Bosni oslobodili nek slobodno uzmu zicu i ograde
- dobojlija81
#10241 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
preko Vozućecindrlimindrli wrote:Pa kako ces ti onda iz Tuzle za Zenicu?insomnia78 wrote:Mudzahedini sto su teritorije u Bosni oslobodili nek slobodno uzmu zicu i ograde
-
5 0 5
#10242 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
oslobodili bi oni i vozucu, ali im se zurilo na ahiret.dobojlija81 wrote: preko Vozuće
- Sezam
#10243 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
harač wrote:jesi našo i izvor. Glenn Greenwald je ljeviji od staljinaSezam wrote: Sam Harris je dokazani islamofob i ljubitelj Izraela (citaj- cionista). Na linku koji sam postavio nacs desetine dokaza. Ali, naravno, tebe kao trola to uopste ne interesuje. Kraj price.
To nema nikakve veze s tim da je Sam Harris dokazani islamofob i cionista, no ti to jako dobro znas, zato i skreces sa teme. Moze i ovako:
http://mondoweiss.net/2012/06/sam-harris-uncovered.html
Ali, kao sto rekoh, vama trolovima nema dokaza da valja. Za ostale je dovoljno prociitati sta taj cionisticki gad zaista misli.
- harač
#10244 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Theodore Sayeed? Mondoweiss? gdje kopaš ove anonimuse, ne budi patetičanSezam wrote:harač wrote:jesi našo i izvor. Glenn Greenwald je ljeviji od staljinaSezam wrote: Sam Harris je dokazani islamofob i ljubitelj Izraela (citaj- cionista). Na linku koji sam postavio nacs desetine dokaza. Ali, naravno, tebe kao trola to uopste ne interesuje. Kraj price.
To nema nikakve veze s tim da je Sam Harris dokazani islamofob i cionista, no ti to jako dobro znas, zato i skreces sa teme. Moze i ovako:
Ali, kao sto rekoh, vama trolovima nema dokaza da valja. Za ostale je dovoljno prociitati sta taj cionisticki gad zaista misli.
- Sezam
#10245 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To sto se ti u svojoj nemoci da bilo sta smisleno kazes, okreces losem humoru, ne cini istinu nista manje istinom.harač wrote:Theodore Sayeed? Mondoweiss? gdje kopaš ove anonimuse, ne budi patetičanSezam wrote: To nema nikakve veze s tim da je Sam Harris dokazani islamofob i cionista, no ti to jako dobro znas, zato i skreces sa teme. Moze i ovako:
-
splinter
#10246 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/izra ... 62773.aspx
što mi je ovo poznato nešto, ista škola valjda. . .
- avetinja
#10247 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I tu ih je stradalo 130 i čuo sam da su im na Vozućoj poginuli glavni ljudi, ali bitno je da je oslobođena.dobojlija81 wrote:preko Vozućecindrlimindrli wrote:Pa kako ces ti onda iz Tuzle za Zenicu?insomnia78 wrote:Mudzahedini sto su teritorije u Bosni oslobodili nek slobodno uzmu zicu i ograde
- Sezam
#10248 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ideoloski, apsolutno je ista pogan u pitanju.splinter wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/izra ... 62773.aspx
Postoji knjiga koju bi svako sa imalo znanja engleskog trebao procitati:
http://www.jstor.org/discover/10.2307/1 ... 4540760843
Michael Palumbo "Palestinian catastrophe" , koja se bavi progonom 700 000 civila od strane cionisticke bagre 1948. Nakon sto sam procitao tu knjiga, vise nije bilo ni trunke sumnje da je cetnicka pogan 1992 radila po istom "uputstvu za upotrebu" kao i braca im po zlu, jevreji, 1948.
Prijateljstvo izmedju genociditeta i Izraela samo potvrdjuje da je to zaista istina.
-
Martinez_
#10249 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A prijateljstvo Izraela i AMerike, šta ono potvrđuje?Sezam wrote: Prijateljstvo izmedju genociditeta i Izraela samo potvrdjuje da je to zaista istina.
-
Korisnica_
#10250 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa sta i ako jeste islamofob?
Koliko ima komicara, naucnika, pisaca, filozofa itd koji su krscanofobi? Boze sacuvaj, pricate kao da je smrtni grijeh ne voljeti islam kao vjeru. Sta onda reci o Carlinu koji je deset puta gore stvari rekao o krscanstvu i krscanima nego sto je Sam Harris ikad rekao o muslimanima
Koji ste vi likovi, zaista. Shvatite da zivimo u sekularnom, demokratskom drustvu. Nije vam ovo Saudija.
Koliko ima komicara, naucnika, pisaca, filozofa itd koji su krscanofobi? Boze sacuvaj, pricate kao da je smrtni grijeh ne voljeti islam kao vjeru. Sta onda reci o Carlinu koji je deset puta gore stvari rekao o krscanstvu i krscanima nego sto je Sam Harris ikad rekao o muslimanima
Koji ste vi likovi, zaista. Shvatite da zivimo u sekularnom, demokratskom drustvu. Nije vam ovo Saudija.