FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#10226 Re: FC Barcelona
@LSD:
oriola ce vjerovatno vratiti. da bi se bojan vratio trebao bi prvo najmanje 30tak golova zabiti u romi ove ili iduce sezone. (sto se naravno nikad nece desiti).
oriola ce vjerovatno vratiti. da bi se bojan vratio trebao bi prvo najmanje 30tak golova zabiti u romi ove ili iduce sezone. (sto se naravno nikad nece desiti).
-
LSD
#10227 Re: FC Barcelona
Samo i Oriol je izjavio skoro da bi radije ostao Čelziju (gdje igra) nego se vratiti u maticni klub i grijati klupu Busquetsu505sCrtom wrote:@LSD:
Doduše ako Barca odluci vratiti ga nazad, tu se on ništa ne pita.
- skenderija04
#10228 Re: FC Barcelona
Ma nije problem hoce li ili nece Barcelona vratiti Bojana. Barca mora 2013 vratiti igraca uz uplatu od 13 miliona osim ako mu Roma ne nadje neki izlaz ili ga zadrzi ili proda.
-
LSD
#10229 Re: FC Barcelona
Ja mislim da nije dužna da ga vrati sebi, ako ne želi...pa jedva su se riješili te ublehe, uvalili ga za 12 milki Romi i sad da ga opet vracaju nazad na sisu...to je van svake pameti...valja svaki mjesec hraniti beskorisnog parazita.skenderija04 wrote:Ma nije problem hoce li ili nece Barcelona vratiti Bojana. Barca mora 2013 vratiti igraca uz uplatu od 13 miliona osim ako mu Roma ne nadje neki izlaz ili ga zadrzi ili proda.
Inace Barca ce nakon ove sezone malo jace trgovati ( i kupovina i prodaja) za razliku od prethodnih sezona kad su dovodili po jedno-dvoje ciljanih pojacanja....ništa radikalno, ostaje isti kostur tima, ali ce biti mini remont u svim linijama.
-
5 0 5
#10230 Re: FC Barcelona
@LSD:
tamo si je izborio postovanje. ali ne vjerujem da bi sjedio na klupi ako se vrati, jer barcelona igra toliko puno utakmica da nema straha od ne igranja. cak je i tello skupio preko 6 sati igranja ove sezone.
tamo si je izborio postovanje. ali ne vjerujem da bi sjedio na klupi ako se vrati, jer barcelona igra toliko puno utakmica da nema straha od ne igranja. cak je i tello skupio preko 6 sati igranja ove sezone.
-
Bušman
#10231 Re: FC Barcelona
Jeste, i za to vrijeme dao 6 golova. Iako mislim da je Bojan bolji golgeter od Tella milion puta sa njim se ocito desava nesto na psihickom nivou. Mozda jednostavno ne zna da se nosi sa pritiskom koji donosi moderni nogomet.505sCrtom wrote:@LSD:
Ali treba reci da Tella jos nismo vidjeli u situacijama sa velikim psihickim pritiskom. Takodjer treba reci da je Bojan otisao zbog lose komunikacije sa Guardiolom, sto je gotovo sigurno njegova krivica.
- Charuga
- Globalni moderator
#10232 Re: FC Barcelona
Kako tvrdi engleski The Sun
Guardiola nije zainteresovan za Chelsea
http://sportsport.ba/ino_fudbal/guardio ... lsea/76267
Guardiola nije zainteresovan za Chelsea
http://sportsport.ba/ino_fudbal/guardio ... lsea/76267
-
5 0 5
#10233 Re: FC Barcelona
ne znam za bojana stvarno. neko ko nosi broj 9 u barceloni mora biti killer napadac. on to nije pokazao. simple as that. (njegova je sreca da je ibrahimovic bio tanak i zbog toga je bojan i ostao jednu sezonu duze u bcn). inace mi je drag igrac.Bušman wrote: Jeste, i za to vrijeme dao 6 golova. Iako mislim da je Bojan bolji golgeter od Tella milion puta sa njim se ocito desava nesto na psihickom nivou. Mozda jednostavno ne zna da se nosi sa pritiskom koji donosi moderni nogomet.
Ali treba reci da Tella jos nismo vidjeli u situacijama sa velikim psihickim pritiskom. Takodjer treba reci da je Bojan otisao zbog lose komunikacije sa Guardiolom, sto je gotovo sigurno njegova krivica.
da. tello je dao 6 golova ali jos uvijek je igrac b tima. zbog toga sam ga uzeo kao primjer. oriol bi sigurno imao profesionalni ugovor sa prvim timom (ako bi se vratio). mislim da bi za njega bilo dobrog prostora u timu. pa zimus su trazili da kupe igraca upravo na njegovoj poziciji, koliko se sjecam.
tello mozda i ne zavrsi u barceloni. njegov menadzer kaze da su za njega zainteresovani l'pool, benfica, malaga i valencia.
-
5 0 5
#10234 Messi

The market value of Messi grew 22% to €140m (from €115m) in March making him the world's most valuable player
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#10235 Re: FC Barcelona
Niđe veze - nit ga Barcelona prodaje, nit je ko poslao ponuduThe market value of Messi grew 22% to €140m (from €115m) in March making him the world's most valuable player
vrijedi marku ili 100 milijardi, ili sve između toga
-
ma3
#10236 Re: Real Madrid C.F.
Bivši potpredsjenik Barcelone, Alfons Godall za medije priznao kako Barcelona do svih uspijeha stiže uz pomoć sudija.
-Više o ovome možete saznati ako pogledate ovaj video u kojem Alfons Godall iznosi sav "prljavi veš" Barcelone i njenih predsjednika.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#10237 Re: Real Madrid C.F.
Kaže: Esmeralda se bila zaljubila u Jose Antonia, a on ni mukajet. Onda ju je Laporta upitao zašto je tako tužna, a ona će mu: I bogati plaču
-
ma3
#10238 Re: Real Madrid C.F.
odesveuhonduras wrote:Kaže: Esmeralda se bila zaljubila u Jose Antonia, a on ni mukajet. Onda ju je Laporta upitao zašto je tako tužna, a ona će mu: I bogati plaču
-
Madrid
#10239 Re: FC Barcelona
505sCrtom wrote: ne znam za bojana stvarno. neko ko nosi broj 9 u barceloni mora biti killer napadac. on to nije pokazao. simple as that. (njegova je sreca da je ibrahimovic bio tanak i zbog toga je bojan i ostao jednu sezonu duze u bcn). inace mi je drag igrac.
I ono sto je odigrao nije bio tanak, a recimo da si i upravu, onda je Guardiolina krivica sto jednog od najboljih igraca nije uspio uklopiti, sigurno nije do Ibrinog kvaliteta
A o cjenama... Kad neko ponudi onda ce mozda toliko i vrijediti
- BHF_Manijak
#10240 Re: FC Barcelona
Virtuelno cijenu odredjivati je najveca ubleha koju je enko uspio prodati! Zlatno pravilo, igrac vrijedi onoliko za koliko ga prodas, dakle potraznja diktira cijenu i kraj price.
Jeste, x puta je to nerealno ali Boze moj, to je tako. Sad, hoce li igrac opravdati te pare je druga stvar, no on je u tom momentu toliko vrijedio i toliko je placen, sad sto se oderdjeni klub mozda zajebo, pa se to pokaze ko losa procjena je sasvim druga stvar.
Jeste, x puta je to nerealno ali Boze moj, to je tako. Sad, hoce li igrac opravdati te pare je druga stvar, no on je u tom momentu toliko vrijedio i toliko je placen, sad sto se oderdjeni klub mozda zajebo, pa se to pokaze ko losa procjena je sasvim druga stvar.
-
Baudelaire
#10241 Re: FC Barcelona
Pa ne vidim smisao procjene cijene igrača. Nije to auto ili kuća da možeš objektivno odrediti cijenu za njeg. Pogotovo kad je u pitanju Messi. Jedini igrač kojeg se ne bi ni za kakve pare isplatilo prodati. Jedini na svijetu. Možeš prodati svakog igrača i dovesti neku vrstu zamjene za njeg, ali ne možeš prodati Messija.
-
5 0 5
#10242 Re: FC Barcelona
@madrid:
nisam ja iz svoje glave dosao do messijeve cijene, a ni laporta, nego je to objavila upravo madridska marca, (according to estimates released today by the Brazilian Pluri consultant, specializing in football market information). najbolje procitaj clanak.
razlog zasto je bojan ostao godinu dana duze u barceloni, jeste jer ibrahimovic nije "ispunio ocekivanja" (jel moze ovako?). svejedno, prica je bila o bojanovoj sudbini, o zlatanu ne bas toliko. slazem se da je zlatan odlican igrac.
nisam ja iz svoje glave dosao do messijeve cijene, a ni laporta, nego je to objavila upravo madridska marca, (according to estimates released today by the Brazilian Pluri consultant, specializing in football market information). najbolje procitaj clanak.
razlog zasto je bojan ostao godinu dana duze u barceloni, jeste jer ibrahimovic nije "ispunio ocekivanja" (jel moze ovako?). svejedno, prica je bila o bojanovoj sudbini, o zlatanu ne bas toliko. slazem se da je zlatan odlican igrac.
-
5 0 5
#10243 Re: FC Barcelona
izgleda da se guardiola povjerio nekim igracima da ostaje jos jednu sezonu i da bi mu to mogla biti zadnja. zvanicna objava se ocekuje u utorak.
-
pakica_
#10244 Re: FC Barcelona
ma vala i on sere vise.. nek' potpise do 2015. i Bog te veselio.. prenemaze se isto trudna zena! gdje to misli da bi mu bilo bolje nego u barci505sCrtom wrote:izgleda da se guardiola povjerio nekim igracima da ostaje jos jednu sezonu i da bi mu to mogla biti zadnja. zvanicna objava se ocekuje u utorak.
ja vala ne bih xavija i puyola prodala za ne znam ti kak'e pareBaudelaire wrote:Pa ne vidim smisao procjene cijene igrača. Nije to auto ili kuća da možeš objektivno odrediti cijenu za njeg. Pogotovo kad je u pitanju Messi. Jedini igrač kojeg se ne bi ni za kakve pare isplatilo prodati. Jedini na svijetu. Možeš prodati svakog igrača i dovesti neku vrstu zamjene za njeg, ali ne možeš prodati Messija.
-
Baudelaire
#10245 Re: FC Barcelona
Pa ne može se vječno zaduživati, nekad moraš i pozitivno poslovati, a kad dobiješ ogromnu ponudu za igrača od 30+ godina, ne da prodaješ, nego se uz to udaraš nogom u guzicu od radosti.
-
pakica_
#10246 Re: FC Barcelona
dobro je xavi rek'o, otici cu samo ako me otjeraju.. vi biste da otjerate mog plejmejkeraBaudelaire wrote:Pa ne može se vječno zaduživati, nekad moraš i pozitivno poslovati, a kad dobiješ ogromnu ponudu za igrača od 30+ godina, ne da prodaješ, nego se uz to udaraš nogom u guzicu od radosti.
-
Baudelaire
#10247 Re: FC Barcelona
E pa to je do tebe, ali i klub je ko firma, moraš pozitivno poslovati.
-
pakica_
#10248 Re: FC Barcelona
kako si tako 'ladan, k'o rosell haha
pa to je xaviiiiii
pa to je xaviiiiii
- skenderija04
#10249 Re: FC Barcelona
F.C.Barcelona je objavila da za sljedecu sezonu raspolaze sa 50 miliona eura za pojacanja,suma u koju nisu uracunate eventualne prodaje.Politika stednje nove uprave donijela je rezultate tako da je cifra za kupovinu povecana za 10 miliona u odnosu na proslu godinu. Ekonomska politika je najbolje sto radi nova uprava. Ostalo se mora popraviti i to dobro.
-
5 0 5
#10250 Re: FC Barcelona
kao sto kaze stara pjesma "tell me that you want the kind of thing that money just can't buy"pakica_ wrote:ma vala i on sere vise.. nek' potpise do 2015. i Bog te veselio.. prenemaze se isto trudna zena! gdje to misli da bi mu bilo bolje nego u barci505sCrtom wrote:izgleda da se guardiola povjerio nekim igracima da ostaje jos jednu sezonu i da bi mu to mogla biti zadnja. zvanicna objava se ocekuje u utorak.![]()
ne treba guardiolu gledati kao ostale trenere (nije sto je moj). covjek ne trci za parama a trenerski posao je jako stresan. treba to gledati i sa druge strane. mozda se tako dogovorio sa svojom zenom. mozda sve to utice na njegov porodicni zivot. on je sam rekao da bi bio najsretniji kada bi vodio brescia-u, pa i za dzaba. mali klub, sa mladim talentiranim igracima. mala takmicenja, bez nekog velikog stresa. a jos uvijek radis sto volis. ja sam uvjeren da su privatni razlozi najvise uticu na njegova natezanja sa ugovorom. mozda je tesko provariti cinjenicu da neko ima najzeljeniji posao i jos ga niko ne tjera a da on sam zeli nesto mirnije u zivotu. guardiola je jos pod dodatnim pritiskom jer je katalonac i vodi najveci katalonski ponos ikad. prema stranim trenerima katalonci su malo "tolerantniji". kako stvari sada stoje svi bi mi voljeli da je guardiola barcin ferguson. ali u barceloni se treneri svakako i ne zadrzavaju toliko dugo. 3-4-5 sezona, that's it.
no, i kada ode nece se puno toga promjeniti u barceloni. samo ce se nastaviti graditi na njegovoj filozofiji. kao sto je i on preuzeo tim koji je ustvari rijkaard postavio.
a xavi (mamin sin), je samo jednom razmisljao o prelasku u drugi klub (milan cini mi se) ali tad mu je mama stavila veto. tako je ostao