Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
- 512MB
#10227 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bravo. I sta si sad postigo sa tim? Nidje veze sa ovim sto sam napisao...
- insomnia78
#10228 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nisi ti centar svijeta
Mnoge stvari su vani kaznjive ako te ufate
Mnoge stvari su vani kaznjive ako te ufate
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10229 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kažnjive su i u BiH ako te uhvate.
Pišu omladinu ako pije po parkovima, pišu i za pišanje na javnom mjestu i tako to.
To je na zapadu sigurno izraženije nego ovdje, dakle u pitanju su nijanse.
Pišu omladinu ako pije po parkovima, pišu i za pišanje na javnom mjestu i tako to.
To je na zapadu sigurno izraženije nego ovdje, dakle u pitanju su nijanse.
- insomnia78
#10230 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa to i ja kazem
-
mali jomu
#10231 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jebote vidi ovo..... otisli u evropu a ne izlaze iz wc-a 
- madner
#10232 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam sta ti nisi skontao, da se to ne desava toliko cesto ne bi bio zakon toliko ostar.512MB wrote:Ti madneru fakat ko da ne znas citat, u po bjela dana na sred ceste na semaforu (!) a ti dolazis sa "nema ba dje se nocu ne pisa"madner wrote:Daj ba, nema dje se ne pisa nocu. Oni u Parizu su pametni, napravili one pisoare vani.![]()
Kazna za uriniranje u javnosti je u Austriji 1000€, u Rimu naprimjer 10k€, to mozes valjda u sam provjerit.. to je tako kad te murija ufati, neko prijavi il kamera snimi.. sad sta ko radi nocu iza trafike je druga stvar...
Drakonske mjere ne znaci da toga nema, nego da ima ili je bilo.
- Edin H.
#10233 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jeste li se vi ikada osvjezili sa 10-15 pajntova piva?
-
Suzie Q
#10234 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To sto kod nas a i sirom svijeta kreteni pisaju po cesti ne znaci da je to ok i drustveno prihvatljivo bilo gdje.
Nema opravdanja za takvo ponasanje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10235 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovdje se to navodi da se pokaže kako se to isključivo dešava u bh rezervatu.
- muha_sa
#10236 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
meni su gori ovi što imaju cuke iliti pse pa ih izvode u park da se istovare i nikom ništaSuzie Q wrote:To sto kod nas a i sirom svijeta kreteni pisaju po cesti ne znaci da je to ok i drustveno prihvatljivo bilo gdje.
- Edin H.
#10237 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tomahawk11 wrote:Ovdje se to navodi da se pokaže kako se to isključivo dešava u bh rezervatu.
Je li se I samo kod nas trebe shutaju na ulici?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10238 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vrlo moguće.Edin H. wrote:Tomahawk11 wrote:Ovdje se to navodi da se pokaže kako se to isključivo dešava u bh rezervatu.
Je li se I samo kod nas trebe shutaju na ulici?
Al im se ne govori ma bitch
- Bullet Tooth Tony
#10239 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prosle godine oko 13 h.. Hajd reko nesto da pojedem i sjednem u restoran pored St Nicolas crkve u centru Brisela.. Ljeto.. Basta... Milion ljudi... Dolazi frajer, hladno ga izvadi, prisloni na crkvu i pis pis... Mislis da mu je ko sta rekao ili uradio.. How jes no... Policija na konjima 300 metara od njega...
Da se razumijemo, fuj i odvratno je to, preodvratno i treba pisat kaznu milion po meni.. Ali se manite suplje "da to samo u BiH ima"...kad nije istina...
Neke stvari fakat imaju
Mislim u kojoj to drzavi evrope zavezu konju noge i bace ga u rijeku.. U najmanju ruku za zatvora... Fuj..
Da se razumijemo, fuj i odvratno je to, preodvratno i treba pisat kaznu milion po meni.. Ali se manite suplje "da to samo u BiH ima"...kad nije istina...
Neke stvari fakat imaju
Mislim u kojoj to drzavi evrope zavezu konju noge i bace ga u rijeku.. U najmanju ruku za zatvora... Fuj..
- muha_sa
#10240 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pauza za rucak il ste se umorili 
- 512MB
#10241 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne, navodi se da ce ovaj baja vjerovatno proc bez kazne, uprkos dokazima da je prekrsio zakon...Tomahawk11 wrote:Ovdje se to navodi da se pokaže kako se to isključivo dešava u bh rezervatu.
Al u Rajvosa ljudi gaze i ubijaju autima djecu pa setaju na slobodi, narod zna...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#10242 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da svugdje ima svega samo je kod nas to postalo toliko normalno da više normalan insan zaista razmišlja je li budala što sve radi pošteno i kako treba. Evo neki dan dolazim kući, jedan frajer drži peću u ruci, a drugi čekić i hoće da se marišu. Ovaj sa pećom zapalio ovom sa čekićem živu ogradu. Ovaj sa pećom 3 puta privođen zbog provala što sam ja UŽIVO gledao. Obio oko 35 kuća i 15 garaža.
Scena dva: čekam druga ispred teretane, dva lika izađoše iz auta i počeše šutat nekog penzosa jer im je svirao kad su mu uzeli pravo prvenstva. Policija 50 metara, gledaju tuču i kad je završila i kad su ovi pobjegli, sitnim korakom dođoše do starca. Mogli su ga batina spasit da su odmah reagovali.
Prije mjesec ispod kuće lik drifta sa autom, okreće se u krug, turira i naglo ubrzava pola sata. Nazovem policiju i odmah po tonu čuješ totalno kurcobolju. Poslat ćemo nekog. Lik je još pola sata pržio gume i onda otišao. Ostao sam još 15 minuta na prozoru ali policiju ne dočekah.
Da ne kažem koliko je uzaludno kad ih zovete zbog prekršaja u saobraćaju.
Mah...
Scena dva: čekam druga ispred teretane, dva lika izađoše iz auta i počeše šutat nekog penzosa jer im je svirao kad su mu uzeli pravo prvenstva. Policija 50 metara, gledaju tuču i kad je završila i kad su ovi pobjegli, sitnim korakom dođoše do starca. Mogli su ga batina spasit da su odmah reagovali.
Prije mjesec ispod kuće lik drifta sa autom, okreće se u krug, turira i naglo ubrzava pola sata. Nazovem policiju i odmah po tonu čuješ totalno kurcobolju. Poslat ćemo nekog. Lik je još pola sata pržio gume i onda otišao. Ostao sam još 15 minuta na prozoru ali policiju ne dočekah.
Da ne kažem koliko je uzaludno kad ih zovete zbog prekršaja u saobraćaju.
Mah...
- mirsek
#10243 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima rad od kuce, remote job, jedan tab za klix, ostali za posao.muha_sa wrote:pauza za rucak il ste se umorili
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10244 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Čekaj, u Njemačkoj kad te neko slika da pišaš, dobiješ kaznu? Jesi li siguran u to?512MB wrote:Ne, navodi se da ce ovaj baja vjerovatno proc bez kazne, uprkos dokazima da je prekrsio zakon...Tomahawk11 wrote:Ovdje se to navodi da se pokaže kako se to isključivo dešava u bh rezervatu.
Al u Rajvosa ljudi gaze i ubijaju autima djecu pa setaju na slobodi, narod zna...
Sistem je takav, truho. Opet, kad se izvrši adekvatan pritisak javnosti, kao ovaj slučaj Sefić, istjera se pravda.
- 512MB
#10245 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel ovo zajebancija il ozbiljno pitas?Tomahawk11 wrote: Čekaj, u Njemačkoj kad te neko slika da pišaš, dobiješ kaznu? Jesi li siguran u to?
Sistem je takav, truho. Opet, kad se izvrši adekvatan pritisak javnosti, kao ovaj slučaj Sefić, istjera se pravda.
- stakasa
#10246 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U BiH je puno vise ovih svakodnevnih neprijatnosti tipa da izade na semaforu i pisa, komsija u haustoru pravi probleme, neko bjesni s autom oko kuce, maltretiranje slabijeg itd. Ali sto se tice ozbiljnih prekrsaja tipa ubistva usudio bih se reci da je toga osjetno manje nego na zapaduTomahawk11 wrote:Čekaj, u Njemačkoj kad te neko slika da pišaš, dobiješ kaznu? Jesi li siguran u to?512MB wrote:Ne, navodi se da ce ovaj baja vjerovatno proc bez kazne, uprkos dokazima da je prekrsio zakon...Tomahawk11 wrote:Ovdje se to navodi da se pokaže kako se to isključivo dešava u bh rezervatu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10247 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ozbiljno pitam.512MB wrote:Jel ovo zajebancija il ozbiljno pitas?Tomahawk11 wrote: Čekaj, u Njemačkoj kad te neko slika da pišaš, dobiješ kaznu? Jesi li siguran u to?
Idem ja i vidio neko piša na ulici, slikam, šta se poslije dešava ukoliko tu sliku pošaljem policiji?
- Edin H.
#10248 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne kontas ti Zapad.Tomahawk11 wrote:Ozbiljno pitam.512MB wrote:Jel ovo zajebancija il ozbiljno pitas?Tomahawk11 wrote: Čekaj, u Njemačkoj kad te neko slika da pišaš, dobiješ kaznu? Jesi li siguran u to?
Idem ja i vidio neko piša na ulici, slikam, šta se poslije dešava ukoliko tu sliku pošaljem policiji?
Provjerice DNK i otiske prstiju preko slike
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
detroit-mercy
#10250 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sex offender u Cemerici, jos te rebnu po dzepu i to dobro512MB wrote:Samo, da u Austriji zablokiras saobracaj i na semaforu u sred bjela dana krenes pisat, izgubio bi vozacku na pola godine i platio 1000€ kaznu, pored eventualnih drugih postupaka protiv tebe... u Italiji je kazna za uriniranje u javnosti i do 10 000€, pa ko voli nek izvoli..insomnia78 wrote:Koje reko da je opravdanje? Frajer pocinje sa ovo se samo u Bosni desavaDzordzHodzic wrote: Desava se svuda, normalno, a jel to sad treba da bude opravdanje sto se i u tvojoj avliji desava?
Nemojte ba jeftinih izgovora i opravdanja.