Danas bas razgovaram sa prijateljem turcinom, ovdje u stambolu... Upravo mi je ispricao istu stvar... Inace ovdje erdogan ima masovnu podrusku. Takodjer traju neke vrste dezura na ulici... Policija je rasporedjena na odredjenim mjestima i prate situaciju....Eskimko wrote:Nesto nekontam ove sto bi micali brku kao eto on je islamski fundementalista i ti folovi...Ljudi moji turaka je toliko koliko ih je i ako je ogromna vecina za njega i on im kao takav odgovara zasto bi to onda drugima smetalo. Eto makni brku doce drugi brko i opet onda ce se naci odredjen broj koji nece biti zadovoljni sa dodicnim i sto onda opet mijenjat a svima je jasno da svi 100% nikad zadovoljni biti nece. Pa ljudi moji zar su neki stvarno toliko blago receno da kazem glupi pa zaboravljaju obecanja meda i mlijeka Iracanima kad svrgnu Sadama...pa libijcima kad maknu Gadafija pa egipcanima sa Mubarakom i naposlije Sirijom...Svima je nama jasno da nigdje u ovim zemljama nije bio raj ali sa poredjenjem ono sto danas imaju sigurno jeste. Olako zaboravljamo cinjenicu koliko je turaka i ako tamo pukne a svima je jasno da to nije skandinavija gdje se vlast predaje mirnim putem od Evrope nece ostati ni kamen na kamenu. Ono sto smo gledali prosle godine naviranje migranata i problemi su nista sto bi se desilo ukoliko sukobi u Turskoj ekskaliraju. Ja osobno boga molim da se to tamo smiri da se nebi prosirilo dalje a sanjati o nekakvim demokratskim promjenama negdje u svijetu od nas iz Bosne gdje jedan jebeni grad nismo u stanju ustrojiti po normalnim civilizovanim pravilima je nadasve licimjerno.......
Republika Turska
-
r_faruk
#10226 Re: Republika Turska
-
Kat
#10227 Re: Republika Turska
Insha"allahSatelit_ wrote:Svi Turci koje znam, njih 10ak, su za opoziciju, urbani i vrlo obrazovani. Svi tvrde da je Turska autoritarna i duboko polarizovana zemlja. Oni koji vec nisu, razmislhaju da je napuste. Svi tvrde da je Erdogan vjerski fanatik i krajnje anti-demokratski nastrojen. Jedan od mojih prijatelja, advokat iz Istanbula kojeg sam upoznao na postdiplomskom u Londonu, mi je pricao da nije znao u kakvoj zemlji zivi dok nije otisao da sluzi vojsku. Tamo, u vojsci, upoznao je vojnike iz ruralne Anadolije koji npr nikad nisu culi za kondom. Toliko su nazadni. To je kaze, Erdoganova glasacka baza. Erdigan, kaze moj prijatelj, pere djeci mozak kroz vjeronauku, uvodi svuda religiju, unazadjuje zemlju.
I onda pogledas kako Bosnjaci razmisljaju i kako se ponasaju, sta Bakir govori i kakvu podrsku ima, kako toboze - ne pretjerano religiozni - Bosnjaci relativizuju i islamizaciju Bosne i vijesti o islamizaciji Turske i shvatis da ovo nije i ne moze biti Evropa i da je Bosna kao ruralni dio Turske. Pa u Istambulu su var imali koga prebit kad su se okupili da cugaju i slusaju Radiohead za vrijeme ranazana. U Istambulu je donedavno postojao i gay pride. Ovde opstina organizuje iftare.
Ako se Bosnjaci emicionalno i primjerom vezu za Tursko, jadna nam majka kad tamo zatru i zadnji sekularni glas. Islamaka drzava nam ne gine, samo sto se zasad uvodi na suptilan nacin. Ali kako Bakir rece, "ocistice se bolesni dio drustva".
Valjda si mislio na Islamsku drzavu , a sklodno tome jedna prigladna ratna
- insomnia78
#10228 Republika Turska
Ovako nesto?Satelit_ wrote:Svi Turci koje znam, njih 10ak, su za opoziciju, urbani i vrlo obrazovani. Svi tvrde da je Turska autoritarna i duboko polarizovana zemlja. Oni koji vec nisu, razmislhaju da je napuste. Svi tvrde da je Erdogan vjerski fanatik i krajnje anti-demokratski nastrojen. Jedan od mojih prijatelja, advokat iz Istanbula kojeg sam upoznao na postdiplomskom u Londonu, mi je pricao da nije znao u kakvoj zemlji zivi dok nije otisao da sluzi vojsku. Tamo, u vojsci, upoznao je vojnike iz ruralne Anadolije koji npr nikad nisu culi za kondom. Toliko su nazadni. To je kaze, Erdoganova glasacka baza. Erdigan, kaze moj prijatelj, pere djeci mozak kroz vjeronauku, uvodi svuda religiju, unazadjuje zemlju.
I onda pogledas kako Bosnjaci razmisljaju i kako se ponasaju, sta Bakir govori i kakvu podrsku ima, kako toboze - ne pretjerano religiozni - Bosnjaci relativizuju i islamizaciju Bosne i vijesti o islamizaciji Turske i shvatis da ovo nije i ne moze biti Evropa i da je Bosna kao ruralni dio Turske. Pa u Istambulu su var imali koga prebit kad su se okupili da cugaju i slusaju Radiohead za vrijeme ranazana. U Istambulu je donedavno postojao i gay pride. Ovde opstina organizuje iftare.
Ako se Bosnjaci emicionalno i primjerom vezu za Tursko, jadna nam majka kad tamo zatru i zadnji sekularni glas. Islamaka drzava nam ne gine, samo sto se zasad uvodi na suptilan nacin. Ali kako Bakir rece, "ocistice se bolesni dio drustva".

A, postdiplomac iz Londona?
Jesi pric'o kolegama u Londonu po kome se daju imena studentskim domovima po sumskoj?
S moje sokoćalo
Last edited by insomnia78 on 18/07/2016 22:56, edited 1 time in total.
- truts
#10229 Re: Republika Turska
Po postovima po forumu i fejsu se da zaključiti da se u grobu okreću ličnosti od Kotromanića do Huseina-kapetana Gradaščevića, dok bošnjačka mladež svrshava na Erdogana i šerijatsku državu. Rješenje nije borit se protiv toga, nego selit na Island, barem se gore mogu radovat uspjesima fudbalske repke. 
- mO k3
#10231 Re: Republika Turska
sretan ti put .... ako treba koja donacija za kartu javi ,saljem titruts wrote:Po postovima po forumu i fejsu se da zaključiti da se u grobu okreću ličnosti od Kotromanića do Huseina-kapetana Gradaščevića, dok bošnjačka mladež svrshava na Erdogana i šerijatsku državu. Rješenje nije borit se protiv toga, nego selit na Island, barem se gore mogu radovat uspjesima fudbalske repke.
-
Org
#10232 Re: RE: Re: Republika Turska
Decko, to sto predlazes se zove apartheid.zanzakpizdolizije wrote: Na žalost, može se reći da i u ovim balkanskim exyu prćijama većinsko stanovništvo (ovdje ne mislim na naciju, vjeru i sl... nego na većinsko u smislu više od 50% ukupne populacije) su pavijani bez mozga kojima je lako upravljati i puniti im glavu glupostima. Tek kad pavijanov glas na izborima bude vrijedio kao 1/3 glasa inteligentne, obrazovane osobe e tek onda se može govoriti o demokraciji. Ovako je demokracija prevara kojom glupaci izabiraju vlast u zemlji.
Poslano sa mog SM-N910F koristeći Tapatalk
Ali iskreno, i ja sam slicno razmisljao prije 15ak godina.
Nego ti hoces reci da ti vise vrijedis nego trojica drugih, da nisi amerikanac mozda?
- General War
#10233 Re: Republika Turska
mO k3 wrote:sretan ti put .... ako treba koja donacija za kartu javi ,saljem titruts wrote:Po postovima po forumu i fejsu se da zaključiti da se u grobu okreću ličnosti od Kotromanića do Huseina-kapetana Gradaščevića, dok bošnjačka mladež svrshava na Erdogana i šerijatsku državu. Rješenje nije borit se protiv toga, nego selit na Island, barem se gore mogu radovat uspjesima fudbalske repke.

- mO k3
#10234 Re: Republika Turska
ti cutiGeneral War wrote:mO k3 wrote:sretan ti put .... ako treba koja donacija za kartu javi ,saljem titruts wrote:Po postovima po forumu i fejsu se da zaključiti da se u grobu okreću ličnosti od Kotromanića do Huseina-kapetana Gradaščevića, dok bošnjačka mladež svrshava na Erdogana i šerijatsku državu. Rješenje nije borit se protiv toga, nego selit na Island, barem se gore mogu radovat uspjesima fudbalske repke.
- General War
#10235 Re: Republika Turska
Kad me erdo postavi za bega, ti ces mi bit cato pa me ucimO k3 wrote: ti cutiprvo geografija pa se onda javi
- mO k3
#10236 Re: Republika Turska
General War wrote:Kad me erdo postavi za bega, ti ces mi bit cato pa me ucimO k3 wrote: ti cutiprvo geografija pa se onda javi
Vazi ,ali prvo moras da se sunetis
- General War
#10237 Re: Republika Turska
Ako je taka tradicija...sta da se radimO k3 wrote:General War wrote:Kad me erdo postavi za bega, ti ces mi bit cato pa me ucimO k3 wrote: ti cutiprvo geografija pa se onda javi
![]()
Vazi ,ali prvo moras da se sunetis
- sunceKOtepsija
#10238 Re: Republika Turska
General War wrote:sunceKOtepsija wrote:Matzan wrote:
Na BHT1, FTV i PTPC.
#svismomiturci #jasamunukosmanski
https://www.facebook.com/jasamunukosman ... itorunuyum
![]()
Avdo Avdić - Kakvi smo mi to Turci
Svako ima oca i ima majku. Naša majka je Turska“, objašnjavao je prije deceniju okupljenim Bošnjacima Mustafa efendija Cerić, tada još uvijek reisu-l-ulema.
„Selam alejk, veliki predsjedniče“, pozdravljao je prije dvije godine predsjednik naše države predsjednika Turske.
Bakir Izetbegović je bio u Visokom, a veliki predsjednik u Konji. Dok su turske zastave bile u zraku, predsjednik naše države je govorio da „Erdoan nosi našu zastavu“. Svi smo mi dakle jedno.
„Jedinstvena nacija - to znači da su Turci, Bošnjaci, Armenci, 79 miliona nas, jedna nacija“, obrazložio je u subotu veliki predsjednik Erdoan.
Eto, to smo mi. Turci. Mada bi u ovom slučaju, zbog boljeg i tačnijeg opisa, bilo nužno uvođenje nove palatalizacije kojom bi se T ispred U pretvorilo u K. Ništa drugo i ne možemo biti.
EVO ZAŠTO...
Mi biramo ljude kojima je bitnije kako se Erdoan nosi s problemima od činjenice da penzioneri još nisu dobili junsku penziju.
Mi biramo ljude kojima nije mrsko raditi ni subotom kako bi pružili podršku Erdoanu, ali im je za ovaj narod koji ih plaća tokom ramazana mrsko otputovati do Brisela.
Šta smo drugo, kada nas se više okupi u dva ujutro kod Sebilja na Čaršiji u znak podrške Erdoanu, nego što nas se skupi na protestu majki koje mjesecima nisu dobile naknade za porodilje?
Kakvi smo to ljudi kada se ovdje dijelimo na Gulenovce i Erdoanovce, a ne na gladne i site?
Zašto nam je bitnije šta osjeća turski narod od onoga što osjećamo mi? Zašto prigovaramo Dodiku da voli Srbiju, a istovremeno obožavamo Tursku?
Negodujemo što je Čovićeva kibla u Zagrebu, a mi se iz Sarajeva okrećemo ka Bosforu.
Zašto uopšte dokazujemo koliko je Bošnjaka, ako prešućujemo Erdoanovu rečenicu da smo Turci?
Zar se uopšte isplati boriti za maternji, bosanski jezik ako je naša majka Turska?
Zašto uopšte išta učimo o Huseinu Gradaščeviću kada su naši heroji oni koji su ga izdali (rizvanbegovići i čengići)?
Zašto je poginulo 100 hiljada ljudi za Bosnu i Hercegovinu, ako je ovo Turska?
TENISERI PUČISTI
I na kraju, zaista je vrijeme da građani blokiraju Teniski savez BiH. Pučisti Damir Džumhur, Tomo Brkić i Mirza Bašić porazili su Tursku. Za 5-6 sati 3:1. Srušili su autoritet Marsela Ilhana i turske nacije.
Ponizili su velikog predsjednika.
SIPA bi hitno trebala preispitati da li je trener Amer Delić dobio naredbe direktno iz Pensilvanije. Izetbegović i Zvizdić bi morali održati vanredne konferencije za podobne medije. Tužilaštvo BiH mora reagovati i uhapsiti sudiju Srđana Svjetlanovića. Pred njegovim su očima pučisti teniseri izvršili državni udar u Bihaću.
Moraju tužioci reagovati i pokazati, kao na primjeru Radončić, da oni koji žele „deerdoanizaciju“ ne smiju biti na slobodi.
Izvor: Žurnal.info
-
Zgoljo
#10239 Re: Republika Turska
Momci,pauza za ručak,večeru,išta?Jadni insan mora malo i odmorit 
- von_admir
#10240 Re: Republika Turska
Neko rece da nema nuklearnih bombi u US bazi u Turskoj a vec evo isplivase informacije da tamo ima jos uvijek oko 50 kom B-61 hidrogenskih.
The Incirlik Airbase, in southeast Turkey, houses NATO’s largest nuclear-weapons storage facility.According to Hans M. Kristensen, the director of the Nuclear Information Project at the Federation of American Scientists, underground vaults at Incirlik hold about fifty B-61 hydrogen bombs—more than twenty-five per cent of the nuclear weapons in the NATO stockpile.
-
Nadzorna_ploca
#10241 Re: Republika Turska
E još je samo jedeni avdo avdić falio da cirkus bude kompletan. Sad može tema i pod katanec.
- arzuhal
#10242 Re: Republika Turska
Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
- mO k3
#10243 Re: Republika Turska
jos jedna zemlja pod rezijom amerike ce da potone u more krvi ...arzuhal wrote:Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
- Matzan
#10244 Re: RE: Re: Republika Turska
zanzakpizdolizije wrote:Na žalost, može se reći da i u ovim balkanskim exyu prćijama većinsko stanovništvo (ovdje ne mislim na naciju, vjeru i sl... nego na većinsko u smislu više od 50% ukupne populacije) su pavijani bez mozga kojima je lako upravljati i puniti im glavu glupostima. Tek kad pavijanov glas na izborima bude vrijedio kao 1/3 glasa inteligentne, obrazovane osobe e tek onda se može govoriti o demokraciji. Ovako je demokracija prevara kojom glupaci izabiraju vlast u zemlji.Satelit_ wrote:Svi Turci koje znam, njih 10ak, su za opoziciju, urbani i vrlo obrazovani. Svi tvrde da je Turska autoritarna i duboko polarizovana zemlja. Oni koji vec nisu, razmislhaju da je napuste. Svi tvrde da je Erdogan vjerski fanatik i krajnje anti-demokratski nastrojen. Jedan od mojih prijatelja, advokat iz Istanbula kojeg sam upoznao na postdiplomskom u Londonu, mi je pricao da nije znao u kakvoj zemlji zivi dok nije otisao da sluzi vojsku. Tamo, u vojsci, upoznao je vojnike iz ruralne Anadolije koji npr nikad nisu culi za kondom. Toliko su nazadni. To je kaze, Erdoganova glasacka baza. Erdigan, kaze moj prijatelj, pere djeci mozak kroz vjeronauku, uvodi svuda religiju, unazadjuje zemlju.
Poslano sa mog SM-N910F koristeći Tapatalk
Doovoreno. Ti, ovaj ti jaran Satelit i nađite još jednoga pa na glasanje. Taman za 1 glas.
- General War
#10245 Re: Republika Turska
Svakakvih informacija se naslusalo...pa i tih da se nuklearno oruzje drzi skoro pa na frontu.von_admir wrote:Neko rece da nema nuklearnih bombi u US bazi u Turskoj a vec evo isplivase informacije da tamo ima jos uvijek oko 50 kom B-61 hidrogenskih.
The Incirlik Airbase, in southeast Turkey, houses NATO’s largest nuclear-weapons storage facility.According to Hans M. Kristensen, the director of the Nuclear Information Project at the Federation of American Scientists, underground vaults at Incirlik hold about fifty B-61 hydrogen bombs—more than twenty-five per cent of the nuclear weapons in the NATO stockpile.
- General War
#10246 Re: Republika Turska
trebal tebi para da odes da branis?mO k3 wrote:jos jedna zemlja pod rezijom amerike ce da potone u more krvi ...arzuhal wrote:Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
-
Satelit_
#10247 Re: Republika Turska
Jedan od problema bosnjackog drustva je viktimologija. Viktimoligija je inace narativ svih islamista jer su svuda muslimani ugrozeni "samo zato sto su muslimani". Pogledajte svu propagandu od Indonezije do Maroka, gdje god djeluju bilo aktivni dzihadisti, bilo apologete islamizma. U Bosni su uvijek bili islamifobi, cetnici ili jugokomunisti koji su tlacili jadne muslimane. U Palestini zidovi, u Egiptu zapadni imperijalisti, itd.insomnia78 wrote:Ovako nesto?Satelit_ wrote:Svi Turci koje znam, njih 10ak, su za opoziciju, urbani i vrlo obrazovani. Svi tvrde da je Turska autoritarna i duboko polarizovana zemlja. Oni koji vec nisu, razmislhaju da je napuste. Svi tvrde da je Erdogan vjerski fanatik i krajnje anti-demokratski nastrojen. Jedan od mojih prijatelja, advokat iz Istanbula kojeg sam upoznao na postdiplomskom u Londonu, mi je pricao da nije znao u kakvoj zemlji zivi dok nije otisao da sluzi vojsku. Tamo, u vojsci, upoznao je vojnike iz ruralne Anadolije koji npr nikad nisu culi za kondom. Toliko su nazadni. To je kaze, Erdoganova glasacka baza. Erdigan, kaze moj prijatelj, pere djeci mozak kroz vjeronauku, uvodi svuda religiju, unazadjuje zemlju.
A, postdiplomac iz Londona?
Jesi pric'o kolegama u Londonu po kome se daju imena studentskim domovima po sumskoj?
S moje sokoćalo
Ovom paradigmom povela se i vladt Alije Izetbegovica koja je namjerno krenula u rat iako je znaka da narod nije spreman za to. Poenta je da sto vise nevinih strada, e kako bi mu doslo iz guzice u glavu da bude "dobar musliman". Tako se to radi. A to sto su cetnici to jedva docekali, uopste nije nekompatibilno sa onim sto su htjela i Muslimanska Braca.
Ovo se inace ne smije pricat jer si odmah "cetnik", "relativizator", "islamofob" i sl. i to je tuzno jer postratno vrijeme cini jos tragicnijim.
- mO k3
#10248 Re: Republika Turska
General War wrote:trebal tebi para da odes da branis?mO k3 wrote:jos jedna zemlja pod rezijom amerike ce da potone u more krvi ...arzuhal wrote:Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
- General War
#10249 Re: Republika Turska
Amerika cim ustane ujutro samo gleda gdje ce zakuhat, pa kasnije trosit pare i sredstva da smiruje situaciju, dok se ostali prave nemusti.. posebno kod saveznika.arzuhal wrote:Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
- General War
#10250 Re: Republika Turska
Uzmi biZmis klasu, ne stedi se kad majka salje sina u vojskumO k3 wrote:General War wrote: trebal tebi para da odes da branis?cime da te lupim sa 51 euro ili sa 53 km