Irak

Post Reply
walter kurtz

#10226 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Opetja033 wrote:
walter kurtz wrote:Kad zavrse ovi ratovi u siriji i iraku morat cemo mi forumska ekipa negdje na janjetinu :mrgreen:
Jok, imam bolju ideju. Hajmo sad, dok se situacija nije smirila, da organizujemo......... paintball :mrgreen:
Jebi me ako neki ne bi zastekali bojevu municiju :lol:
Kiki je pesmerga ne smijem protiv njega :skoljka: :mrgreen:
Challenger__

#10227 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:Kad zavrse ovi ratovi u siriji i iraku morat cemo mi forumska ekipa negdje na janjetinu :mrgreen:
Znam mjesto gdje daleko najbolje meso u Bosni. Ne jagnjetina nego teletina ispod sača, u Turbetu. Da, tamo, nemoj se smijati.
Kikibombona

#10228 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote: A kada su cionistički mediji počeli da šire mit o ISIL-u, kao, lafo, nepobjedivi, nenadmašni, sudbina svijeta, ama Zlatna horda im nije do koljena... Koliko se našeg svijeta primilo na tu ublehu, a riječ je o najobičnijoj karini od paravojske.
Ubleha!

Sta kazu Ameri 'rat protiv Islamske drzave ce trajati 10 godina'... :D .... ili nesto u tom fazonu!? :D

Nema sumnje da u njihovim redovima preovladavaju fanatici spremni poginuti u svakom trenutku, nema sumnje da su 'dobili' i pokrali ozbiljne kolicine oruzja, imaju i brojnost, imaju vjerovatno kvalitetnih vojskovodja i vojnika... ali je sve to u cjelini, u odnosu na iole ozbiljnu vojsku, gola karina. Da sirijska vojska nije razvucena, pojeli bi ih relativno brzo. Pojela bi ih i ova ekipa okupljena oko Selefijskog fronta!

Uvjeren sam da je interes velikih da oni jos neko vrijeme potraju. Avio udari su strogo dozirani.

Iracka vojska je nesposbna, skupina kukavica sa kompleksom manje vrijednosti sto im je Sadam za decenije vladanja usadio. Njihova bjezanija sa pocetka sukoba je sramna.

Sirijska vojska i pobunjenici su se zabavili jedni drugima.

YPG oskudjeva sa oruzjem. Ameri ih ne zele naoruzati i sa njima kao kopnenom vojskom zavrsiti sukob. Turci im ne daju da predju Eufrat. Limitirani su prilicno, iako imaju veliki broj motivisanih boraca.

Pesmerge bi mogle smrviti ISIL. Al evo, vec mjesecima unazad uglavnom statiraju. Vecinu vremena trose na treninge i obucavanje novih snaga. Zapadni instruktori im puno pomazu, nema govora. Desetine kampova za trening je otvoreno sirom Kurdistana. Aliiii, zasto ne udare? Tek ponekad se ovako zalete, pobiju ih bruku, pohapse par desetina i zauzmu veliko podrucje. Onda ponovo stanu. Zasto? Vec su od Amera trazili oruzje (i jos neke politicke ustupke) da zavrse ISIL. Ameri presutili. I onda oni rekli. Pa dobro, boli nas kurac, neka ISILa, neka se iracka vojska mrcvari sa njima. Ovako bi zajedno sa YPG mogli pojesti ISIL u Siriji za maksimalno dva mjeseca. Zasto to ne urade, znaju samo Amerikanci!
Novak20

#10229 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Novak20 »

Ko izgubi plaća ceh...... :D

Samo da ova kataklizma stane što prije....
walter kurtz

#10230 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:
Znam mjesto gdje daleko najbolje meso u Bosni. Ne jagnjetina nego teletina ispod sača, u Turbetu. Da, tamo, nemoj se smijati.
Visoko rizican je taj susret avetinho bi izdominirao teletinu :mrgreen:
Opetja033

#10231 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Daj Boga ti, ja ne pišem sa naknadnom pameću. U startu sam reagovao na taj ofirni cionistički medijski mit. Njih lome Kurdi Iraka a kamo li kakva ozbiljnija armija.
Zavisi sta smatras ozbiljnom armijom. Peshmarge su do zuba naoruzani, imaju ljudstva i motivisani su.
Ja ne vidim nikoga u regiji ko bi ih tek tako mogao s kurca skinuti. Na stranu opet naravno Turska, Iran i Izrael.
Challenger__

#10232 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Novak20 wrote:

Ko izgubi, vrti se na ražnju.

:lol:

Zajebavam se, naravno.
walter kurtz

#10233 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:
Novak20 wrote:

Ko izgubi, vrti se na ražnju.

:lol:

Zajebavam se, naravno.
Suti budza i cbrt bi jedva docekali da nas okrenu :skoljka:
Challenger__

#10234 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:Visoko rizican je taj susret avetinho bi izdominirao teletinu :mrgreen:
On je dijaspora, američka, ne može on doći. Plus, postoji rizik da ih Vladimir pošalje na dno okeana tako da od njega i američke dijaspore (kako su mi se samo popeli na racqu, ovi moji) nema nšta.
Opetja033

#10235 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Ja sam jos uvijek za.............. "paintball" :mrgreen:
walter kurtz

#10236 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Opetja033 wrote:Ja sam jos uvijek za.............. "paintball" :mrgreen:
Ko ce sa pesmergama :skoljka: satrat ce i nas i vas :mrgreen:
Challenger__

#10237 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Taj restoran u Turbetu se zove "Vlašićka kuća". Meso kao puter, cijene 50% jeftinije od sarajevskih, sireva mali milion, bašta iz snova...

Image
Opetja033

#10238 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

walter kurtz wrote:
Ovjerimo ga u startu i poslije se rastaljujemo. To su ovi levati na BI trebali jos na pocetku uraditi. Cuj ono hoce drzavu :mrgreen:
walter kurtz

#10239 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:Taj restoran u Turbetu se zove "Vlašićka kuća". Meso kao puter, cijene 50% jeftinije od sarajevskih, sireva mali milion, bašta iz snova...

Image
Mi cemo jesti dijaspora neka plati amer i francuz svakako oni i financiraju ove ratove nece im biti nista od dvije tepsije :mrgreen:
Kikibombona

#10240 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Zavisi sta smatras ozbiljnom armijom. Peshmarge su do zuba naoruzani, imaju ljudstva i motivisani su.
Ja ne vidim nikoga u regiji ko bi ih tek tako mogao s kurca skinuti. Na stranu opet naravno Turska, Iran i Izrael.
Al i te Pesmerge su USTOPANE!

Neko, tj. Amerika, ne zeli njihovo napredovanje. A nije da su i oni previse nasikirani zbog toga.

Garant imaju uslove koje Amerika ne zeli prihvatiti ili jednostavno ne zele da se sukob sto prije zavrsi.

Zasto ne dozvole da Pesmerge udju u Siriju. Mogli bi uci sa 100 000 vojnika ako treba, sa morem tenkova, oklopa, cega sve ne... Sa YPG bi ih pregazili kao plitak potok. To bi relaksiralo pobunjenike, pa i Asada, doduse...

Amerika isto tako ne zeli da Pesmerge napadnu Mosul. Pesmerge su imale tri zahtjeva. Da dobiju tesko naoruzanje (naveli cak i koje), da se sa njima bori odredjen broj suni Arapa, da ne bi ispali agresori i da se rijese neka politicka pitanja (nisu rekli koja)... Ameri na to nista, MUK! 8-)
Opetja033

#10241 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Taj restoran u Turbetu se zove "Vlašićka kuća". Meso kao puter, cijene 50% jeftinije od sarajevskih, sireva mali milion, bašta iz snova...

Image
Znas i ti vala nekad ubosti :thumbup:
Ma sve im je prejako. Ko voli neka proba i puru. Ja nema sta nisam jeo tamo, svaki put odlicno bilo.
walter kurtz

#10242 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Opetja033 wrote:
walter kurtz wrote:
Ovjerimo ga u startu i poslije se rastaljujemo. To su ovi levati na BI trebali jos na pocetku uraditi. Cuj ono hoce drzavu :mrgreen:
Sta cemo ioannesom i on mi mirise na pesmergu :mrgreen:
insomnia78

#10243 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote: A kada su cionistički mediji počeli da šire mit o ISIL-u, kao, lafo, nepobjedivi, nenadmašni, sudbina svijeta, ama Zlatna horda im nije do koljena... Koliko se našeg svijeta primilo na tu ublehu, a riječ je o najobičnijoj karini od paravojske.
Ubleha!

Sta kazu Ameri 'rat protiv Islamske drzave ce trajati 10 godina'... :D .... ili nesto u tom fazonu!? :D

Nema sumnje da u njihovim redovima preovladavaju fanatici spremni poginuti u svakom trenutku, nema sumnje da su 'dobili' i pokrali ozbiljne kolicine oruzja, imaju i brojnost, imaju vjerovatno kvalitetnih vojskovodja i vojnika... ali je sve to u cjelini, u odnosu na iole ozbiljnu vojsku, gola karina. Da sirijska vojska nije razvucena, pojeli bi ih relativno brzo. Pojela bi ih i ova ekipa okupljena oko Selefijskog fronta!

Uvjeren sam da je interes velikih da oni jos neko vrijeme potraju. Avio udari su strogo dozirani.

Iracka vojska je nesposbna, skupina kukavica sa kompleksom manje vrijednosti sto im je Sadam za decenije vladanja usadio. Njihova bjezanija sa pocetka sukoba je sramna.

Sirijska vojska i pobunjenici su se zabavili jedni drugima.

YPG oskudjeva sa oruzjem. Ameri ih ne zele naoruzati i sa njima kao kopnenom vojskom zavrsiti sukob. Turci im ne daju da predju Eufrat. Limitirani su prilicno, iako imaju veliki broj motivisanih boraca.

Pesmerge bi mogle smrviti ISIL. Al evo, vec mjesecima unazad uglavnom statiraju. Vecinu vremena trose na treninge i obucavanje novih snaga. Zapadni instruktori im puno pomazu, nema govora. Desetine kampova za trening je otvoreno sirom Kurdistana. Aliiii, zasto ne udare? Tek ponekad se ovako zalete, pobiju ih bruku, pohapse par desetina i zauzmu veliko podrucje. Onda ponovo stanu. Zasto? Vec su od Amera trazili oruzje (i jos neke politicke ustupke) da zavrse ISIL. Ameri presutili. I onda oni rekli. Pa dobro, boli nas kurac, neka ISILa, neka se iracka vojska mrcvari sa njima. Ovako bi zajedno sa YPG mogli pojesti ISIL u Siriji za maksimalno dva mjeseca. Zasto to ne urade, znaju samo Amerikanci!
:lol: :lol: :lol:
Ti isto malo dijete
Svaka njihova akcija je zestoko pokrivena od strane USAAF-a
Oni ne prde bez znanja i amina Amerike
Ovaj McGurk je redovniji tamo nego u Washingtonu
Neki dan je osnovan zajednicki komandni centar uz ucesce Amera, Peshmergi i iracke vojske (nisam siguran za sunitska plemena :lol: ) koji ce pospjesiti i ubrzati reakciju u borbi protiv Daesha
Challenger__

#10244 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Walter, vjeruj mi, jedne godine sam slučajno nabasao tamo na putu za Split (preko Livna). Od tada navraćam malo-malo. Uvijek vrh, uvijek da se udaviš od mesine.

Nema gdje nisam probao hranu, ovo je za Be i Ha - vrh vrhova!
Opetja033

#10245 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

On je YPG simpatizer. Njega ne shvatam ozbiljno :)
walter kurtz

#10246 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:Walter, vjeruj mi, jedne godine sam slučajno nabasao tamo na putu za Split (preko Livna). Od tada navraćam malo-malo. Uvijek vrh, uvijek da se udaviš od mesine.

Nema gdje nisam probao hranu, ovo je za Be i Ha - vrh vrhova!
Nisam bio ali vjerujem i prvom prilikom budem otisao tnx na preporuci :wink:
Challenger__

#10247 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:Mi cemo jesti dijaspora neka plati amer i francuz svakako oni i financiraju ove ratove nece im biti nista od dvije tepsije :mrgreen:
Od ovih iz dijaspore što ih ja znam, samo je jedan obrazli. Ostali bi sve guzovače. Ama sit sam ih. Kako rodbine, tako poznanika.
walter kurtz

#10248 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:
walter kurtz wrote:Mi cemo jesti dijaspora neka plati amer i francuz svakako oni i financiraju ove ratove nece im biti nista od dvije tepsije :mrgreen:
Od ovih iz dijaspore što ih ja znam, samo je jedan obrazli. Ostali bi sve guzovače. Ama sit sam ih. Kako rodbine, tako poznanika.
Ma francuz je galantan :skoljka: :mrgreen:
Challenger__

#10249 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:Sta cemo ioannesom i on mi mirise na pesmergu :mrgreen:
Ufff, njega sam zaboravio na tren, neka mi oprosti. Ioannesa zvati obavezno!!
Klavikula

#10250 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

imal bujruma? :D
Post Reply