Ukrajina

Post Reply
Objektivni navijac

#10226 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

Kikibombona wrote:
daxon wrote:Image

Ovi će proći kao ovakvi prije njih, samo, ovaj put možda i gore.
Bas super!

Amerika je pogana. Oni u svemu ovome vide svoje sansu. Pokusavaju jebati Rusiju preko ukrajinskih ledja. Sve sam vise uvjeren da provociraju rusku invaziju kako bi mogli uvesti sankcije koje ce najvise pogoditi Rusiju i Evropu (posebno Njemacku).

Nadam se da ce u Rusiji i Evropi prevladati razum.
Mislim da razum polako gubi bitku. Dugo su se Ukrajinci ( bilo koje vjere i nacije ) opirali sukobu. No,spirala nasilja raste,krv zove krv. Mislim da Ukrajina ulazi u svoj kraj. U decenije sukoba i rata. Jedino strana intervencija moze sprijeciti krvoprolice. Ako Rusija odluci da ne intervenise,pred njima su desetljeca sukoba i krvi. Sto Zapadu odgovara i vjerujem da ce uspjeti u tome. Zao mi Ukrajinaca,u pm :( :(
Havatar

#10227 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Koliko vidim ruski MVP izdao neko musavo saopštenje glede dogadjanja u Odesi i tražio pomoć OEBSA. To znači da nemaju namjeru da intervenišu i da će vjerovatno pustiti da ukrajinska armija završi posao sa separatistima. Ispada da je kraj igre oko Ukrajine blizu i da je Kremlj teško izgubio...
grizly91

#10228 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Nakon čitanja par stranica ove teme i vijesti na klixu, stvarno me istinski sramota što sam Bosanac. Vidim ima likova koji pod patriotizmom i zaštitom suvereniteta zemlje podrazumijevaju paljenje živih ljudi. Onda su i Četnici u Višegradu bili istinski borci za slobodu i zapalili preko 70 ljudi u Pionirskoj ulici. Sram vas i stid bilo, zbog neke iracionalne mržnje prema Rusima postali ste poput Četnika.

STOKO POGANA!!!!
grizly91

#10229 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Objektivni navijac wrote:
Kikibombona wrote:
daxon wrote:Image

Ovi će proći kao ovakvi prije njih, samo, ovaj put možda i gore.
Bas super!

Amerika je pogana. Oni u svemu ovome vide svoje sansu. Pokusavaju jebati Rusiju preko ukrajinskih ledja. Sve sam vise uvjeren da provociraju rusku invaziju kako bi mogli uvesti sankcije koje ce najvise pogoditi Rusiju i Evropu (posebno Njemacku).

Nadam se da ce u Rusiji i Evropi prevladati razum.
Mislim da razum polako gubi bitku. Dugo su se Ukrajinci ( bilo koje vjere i nacije ) opirali sukobu. No,spirala nasilja raste,krv zove krv. Mislim da Ukrajina ulazi u svoj kraj. U decenije sukoba i rata. Jedino strana intervencija moze sprijeciti krvoprolice. Ako Rusija odluci da ne intervenise,pred njima su desetljeca sukoba i krvi. Sto Zapadu odgovara i vjerujem da ce uspjeti u tome. Zao mi Ukrajinaca,u pm :( :(
Nemoj ih žaliti, sve su to Četnici. Pitaj naše vrle forumaše prvo pa onda iznesi svoje mišljenje...
GAU8

#10230 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Nemaju još namjeru da direktno interveniraju, ali sumjam da će prestati slati "neobilježene" trupe da siju pometnju

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Martinez_

#10231 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Havatar wrote:Koliko vidim ruski MVP izdao neko musavo saopštenje glede dogadjanja u Odesi i tražio pomoć OEBSA. To znači da nemaju namjeru da intervenišu i da će vjerovatno pustiti da ukrajinska armija završi posao sa separatistima. Ispada da je kraj igre oko Ukrajine blizu i da je Kremlj teško izgubio...
Eto. Rusi pokažu dobru volju i odmah su slabići. Da su pak intervenisali bili bi četnički agresori. Rus je u svakom slučaju na gubitku pred prezaduženim silama demokratije jel tako.

Rusi ne gube ovde ni najmanje. Samo još malo da zapad i njihove marionete pokažu pravo lice u punom sjaju :)
Objektivni navijac

#10232 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

GAU8 wrote:Nemaju još namjeru da direktno interveniraju, ali sumjam da će prestati slati "neobilježene" trupe da siju pometnju

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Onako,objektivno,ova prica sa 'neobiljezenim trupama' mi se cini kao ubleha,propaganda ili jos gore kao izgovor za divljanje fasista iz Galicije. Na Krimu su bile ruske trupe,neobiljezene ,tako da znamo kako to izgleda. U Slavjansku i Odesi nista ni nalik njima nije bilo za vidjeti.
Ako ne bude snazne intervencije izvana,Ukrajina ce pasti u vrtlog gradjasnkoga rata,koji ce trajati godinama i decenijama.
area51

#10233 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Obično kad se "svastike" šetaju u i oko Rusiju najebu švabice :D
McMoy

#10234 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Havatar wrote:Koliko vidim ruski MVP izdao neko musavo saopštenje glede dogadjanja u Odesi i tražio pomoć OEBSA. To znači da nemaju namjeru da intervenišu i da će vjerovatno pustiti da ukrajinska armija završi posao sa separatistima. Ispada da je kraj igre oko Ukrajine blizu i da je Kremlj teško izgubio...

Ne mislim da će baš sve tako glatko i jednostavno ići.
Sve zavisi kakve će zadatke vlada u Kijevu dobijati i kako će ih izvršiti.
Rusi zasad ne srljaju, ali ne bih rekao da će tek tako potpuno prepustiti Ukrajinu zapadu.
Znam da ne važe za baš pouzdane saveznike, ali ovdje se radi o ličnom interesu.
Havatar

#10235 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Inace sto se tice ovog paljenja protest Ukrajinaca je napadnut od strane pro-Ruskih huligana koji su onda izvukli deblji kraj i nazalost nastradali na grozan nacin. Rusi su u prvom sukobu prije utakmice, da tako kažem, izašli kao pobjednici. Četiri Ukrajinca su tada poginula. Oni umjesto da su se tada sklonili su nastavili da prave nered po gradu i kad se završila utakmica opet je došlo do sukoba sa navijačima, ali ovog puta je navijača bilo mnogo više. I to tada nije moglo da se zaustavi.

Glavni krivac za ovaj dogadjaj je policija koja nije htjela da reaguje prilikom prvog sukoba, a ni kada je počeo drugi. reagovali su tek kad je djavo odnio šalu, ali je tada već bilo kasno. I guverner odese je takodje okrivio policiju.
Last edited by Havatar on 03/05/2014 10:25, edited 1 time in total.
155_mm

#10236 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

nego sta bi sa onim pricama od prije nekoliko stotina stranica kako su rusi i ukrajinci braca i nikad se nece dovesti u sukob slican onom prilikom raspada SFRJ. nekako trenutno izgleda da bi moglo biti mnogo gore nego u ovim posljednjim balkanskim rtovima.

P.S. a i one price kako su ukrajinci picke nekako sve manje. cudan zaokret na ovoj temi.
area51

#10237 Re: Ukrajina

Post by area51 »

155_mm wrote:nego sta bi sa onim pricama od prije nekoliko stotina stranica kako su rusi i ukrajinci braca i nikad se nece dovesti u sukob slican onom prilikom raspada SFRJ. nekako trenutno izgleda da bi moglo biti mnogo gore nego u ovim posljednjim balkanskim rtovima.

P.S. a i one price kako su ukrajinci picke nekako sve manje. cudan zaokret na ovoj temi.
Nema ovdje puno dilema,ili će se Rusija umješati ili ne.Ako se umiješa Ukrajine nema(bar ne u ovim granicama) a ako ne onda su ovi lokalni Rusi naj..ali
Martinez_

#10238 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Havatar wrote:Inace sto se tice ovog paljenja protest Ukrajinaca je napadnut od strane pro-Ruskih huligana koji su onda izvukli deblji kraj i nazalost nastradali na grozan nacin. Rusi su u prvom sukobu prije utakmice, da tako kažem, izašli kao pobjednici. Četiri Ukrajinca su tada poginula. Oni umjesto da su se tada sklonili su nastavili da prave nered po gradu i kad se završila utakmica opet je došlo do sukoba sa navijačima, ali ovog puta je navijača bilo mnogo više. I to tada nije moglo da se zaustavi.

Glavni krivac za ovaj dogadjaj je policija koja nije htjela da reaguje prilikom prvog sukoba, a ni kada je počeo drugi. reagovali su tek kad je djavo odnio šalu, ali je tada već bilo kasno. I guverner odese je takodje okrivio policiju.

Netačno, napad su od početka do kraja vršili ukrajinski nacionalisti. Imaš snimak, mani se rusofobne propagande:

dječak sa šibicama

#10239 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

grizly91 wrote:Nakon čitanja par stranica ove teme i vijesti na klixu, stvarno me istinski sramota što sam Bosanac. Vidim ima likova koji pod patriotizmom i zaštitom suvereniteta zemlje podrazumijevaju paljenje živih ljudi. Onda su i Četnici u Višegradu bili istinski borci za slobodu i zapalili preko 70 ljudi u Pionirskoj ulici. Sram vas i stid bilo, zbog neke iracionalne mržnje prema Rusima postali ste poput Četnika.

STOKO POGANA!!!!
Sta ce ti ovo "postali ste".

Cetnik se ne postaje, takav se radjas. Ha bradonja on, ha bradonja ovaj.

Mnogi ovdje drkaju na odsjecanje glava uz tekbir, to ti je stanje uma.
sluga_okupatora

#10240 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

grizly91 wrote:Nakon čitanja par stranica ove teme i vijesti na klixu, stvarno me istinski sramota što sam Bosanac. Vidim ima likova koji pod patriotizmom i zaštitom suvereniteta zemlje podrazumijevaju paljenje živih ljudi. Onda su i Četnici u Višegradu bili istinski borci za slobodu i zapalili preko 70 ljudi u Pionirskoj ulici. Sram vas i stid bilo, zbog neke iracionalne mržnje prema Rusima postali ste poput Četnika.

STOKO POGANA!!!!

Spocitavas drugima nesto a to sto se ti lozis kada ruje pod "zastitom manjina" aneksiraju tudju teritoriju to je drugo jel'?

Ti ako si Bosanac onda sam ja Dzedaj :-D
dječak sa šibicama

#10241 Re: Ukrajina

A kao i u Siriji, "Amerika i prijatelji" i u Ukrajinu salju bjelosvjetske probisvjete, ubice, placenike

Talijan kao pripadnik "ukrajinske" vojske.

...

Oglasio se i Carl Bildt na svom twiteru, i pogodite, na vasoj je strani. "Gospodo" proukrajinci.
Russki

#10242 Re: Ukrajina

Post by Russki »

Nista cudno da salju placenike. Naletio sam negdje na netu na jednu firmu koja regrutira placenike za Afganistan i Ukrajinu.
Grean

#10243 Re: Ukrajina

Post by Grean »

dječak sa šibicama wrote:

Pa znaci ti si se takav rodio. Pod krinkom anifasizma na svakoj si temi gdje se trebaju zastupati pro-cetnicki stavovi.

Da ne kazem za tvoje nasladjivanje ovdje zbog porodicne tragedije generala Dudakovica zbog koje bi da se ja pitam dobio dozivotni ban, ne mirise ti sto vas je klepio po usima. Niste mogli orgijati kako ste navikli protiv nenaoruzanih civila.
area51

#10244 Re: Ukrajina

Post by area51 »

:lol:
:sax:
Havatar

#10245 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Martinez_ wrote:
Havatar wrote:Inace sto se tice ovog paljenja protest Ukrajinaca je napadnut od strane pro-Ruskih huligana koji su onda izvukli deblji kraj i nazalost nastradali na grozan nacin. Rusi su u prvom sukobu prije utakmice, da tako kažem, izašli kao pobjednici. Četiri Ukrajinca su tada poginula. Oni umjesto da su se tada sklonili su nastavili da prave nered po gradu i kad se završila utakmica opet je došlo do sukoba sa navijačima, ali ovog puta je navijača bilo mnogo više. I to tada nije moglo da se zaustavi.

Netačno, napad su od početka do kraja vršili ukrajinski nacionalisti. Imaš snimak, mani se rusofobne propagande:

Postavio si snimak od 3 i nesto minuta umjesto da postavis snimak citavih dogadjanja koji takodje postoji na youtube smo sto taj snimak tacno dokazuje ovo sto ja tvrdim.
dječak sa šibicama

#10246 Re: Ukrajina

Naravno, gornji primjer pokazuje i da su nevjerovatni lazovi.

Uglavnom klonirani po nekoliko puta.

...

Vijesti iz Odesse su stravicne, fasisti iz Desnog sektora su protestante u Odessi napali, satjerali u dom sindikata, i onda zive zapalili, ko se pokusao spasiti skokom sa prozora, prebijan je na licu mjesta.

Njihovi ocevi i djedovi iz 14. SS Divizije "Galiciani" mogu biti ponosni na svoje potomke.
Last edited by dječak sa šibicama on 03/05/2014 10:50, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#10247 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Russki wrote:Nista cudno da salju placenike. Naletio sam negdje na netu na jednu firmu koja regrutira placenike za Afganistan i Ukrajinu.

Kakva je lova, jel' daju mjesecno il' "po ucinku" :-D
_mufljuz_

#10248 Re: Ukrajina

Post by _mufljuz_ »

Grean wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Pa znaci ti si se takav rodio. Pod krinkom anifasizma na svakoj si temi gdje se trebaju zastupati pro-cetnicki stavovi.

Da ne kazem za tvoje nasladjivanje ovdje zbog porodicne tragedije generala Dudakovica zbog koje bi da se ja pitam dobio dozivotni ban, ne mirise ti sto vas je klepio po usima. Niste mogli orgijati kako ste navikli protiv nenaoruzanih civila.
:thumbup: :mrgreen:
Havatar

#10249 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

dječak sa šibicama wrote:A kao i u Siriji, "Amerika i prijatelji" i u Ukrajinu salju bjelosvjetske probisvjete, ubice, placenike

Talijan kao pripadnik "ukrajinske" vojske.

...

Oglasio se i Carl Bildt na svom twiteru, i pogodite, na vasoj je strani. "Gospodo" proukrajinci.
Na jednoj strani masa ruskih vojnika , kozaka i cetnika ne smetaju i to nisu bjelosvjetski probisvjeti, ubice, placenici ali kad se jedan takav pojavi na ukrajinskoj strani odmah su svi Ukrajinci fasisti , ubaceni elementi . I ti pricas o licemjerju :roll: .
Grean

#10250 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Nema veze, pro-cetnikusa, utom jos gore i degutantnije ono sto je napisala na temi o generalu.
Post Reply