Demokratska fronta Željko Komšić
- crvenebrigade
#10226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta se desava sa DF-Zeljko Komsic? Zna li iko ko je nosioc liste ove stranke za Skupstinu Kantona Sarajevo?
Nekako mi izgledaju uspavano i neorganizovano?!
Nekako mi izgledaju uspavano i neorganizovano?!
- Havatar
#10227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna li neko jel se kaze Komsic stranka ili kombi stranka

-
kakonako
#10228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljudi moji,ima li kakvog lijeka za ovog Havatara,ne mozes ni na jednoj temi nista procitati ,a da te on ne izzivcira.Cuj,Havatoru,brani svoje stavove,politicke,ljudske,patriotske...ali popusti malo ove ljude,ove pismene,koji se slede kad cuju roDZak,a ne ono him,njiha,tude i sl.Pa jebem mu misa!
- drug_profi
#10229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka ba. Najbolja reklama za DF jesu ove nemuste provokacije.
-
kakonako
#10230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma nisam mislio samo za temu DF,nego inace.Stvarno,da ima mogucnosti da se u pravila ugradi ko "tusi",gnjavi,ielementarno je nepismen,da mu se bar privremeno onemoguci da ucestzvuje u diskusiji...ili,npr.onaj prethodni kaze da covjek nije sposoban jer ima govornu manu.
- drug_profi
#10231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kad vidis ko kritikuje i na koji nacin, shvatis da moras biti na kontra strani.
-
Olof Palme
#10232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da se odmah razumijemo, za ovo što ću navesti nije direktno kriv Komšić, ali je kriv što vjeruje da je istina sve ono što mu nesposobni saradnici sufliraju. Zbog te naivnosti, biće zanimljivih iznenađenja kad liste izađu u javnost.drugi profil wrote:Pa kad vidis ko kritikuje i na koji nacin, shvatis da moras biti na kontra strani.
Tako će se na listi DF-a u jednom kantonu naći i pukovnik jugoslovenske vojske koji je cijeli rat proveo "tamo gdje ga srce vuče", a sad je skontao da se lakše u Bosni živi sa srbijanskom penzijom. Bošnjak po nacionalnosti, djecu je ostavio u Beogradu a on odlučio da slijedi "Zlatnog Ljiljana" i da nam preporodi domovinu. Smješkaće se pukovnik sa plakata kantonalne liste, a vi mu dajte povjerenje jer je i on vjerovao u vas od 92. do 95.
Tu je i Hankina prijateljica koja će se naći na federalnoj listi, a koliko je dobra sa Hankom najbolji je pokazatelj da joj je Hankica zaposlila muža u državnoj službi iako je ova porodica rat provela u inostranstvu.(Čovjek je vojno sposoban, da ne bude zabune). Toliko o zaštiti i politici prema boračkoj populaciji. Ja, na moju nesreću pripadam baš toj populaciji i teško se mirim sa ovim favorizovanjem dijasporaca samo zato jer su se vratili sa lovom, a da su bili pametniji od mene i zbrisali 92. to stoji.
Ipak:Pa kad vidiš ko je sve na listi, shvatiš da moraš biti na kontra strani
(Malo strpljenja ima još!)
- madner
#10233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa vidim ove ostale. SDA i SBB vise lice na Zikinu skupinu malo nervoznih nego na ozbiljne stranke. Doduse malo bolje organizovane kriminalne organizacije, na vecem nivou. Naspram istih, uvredljivo je opste stavljati drugu stranku u isti kriminalni kontekst.weredsf wrote:Kako znas da su najbolji kada nisu vidjeli vlast, po cemu su najbolji, ljudima, organizaciji…ZK covjek od principa, covjek koji je godinama iz neposredne blizine svjedocio svemu onome sto je radio Zlatko i Damir i sutio je o tome, bio nosioc najvece politicke prevare u obliku "Drzave za covjeka', covjek koji je omogucio vladavinu ovakvog SDP-a, covjek koji napusti stranku koja ga je stvorila i formirala politicki ali ako ti kazes da ima ideale i principe onda je to sigurno takomadner wrote:Najbolja stranka u BiH trenutno, pored svih djecijih bolesti. ZK covjek sa principima i idealima.
Nadam se da nece imati preveliki uspjeh, jer hem njima treba jedan period rasta unutar stranke, hem narodu treba par godina vlasti SDA da se sjeti zasto ne voli SDA.
Nazalost, izgleda da ce biti jedna od vladajucih stranki.![]()
![]()
SDP kreno SDA stopama, bez kriminalnog iskustva stvarnog decenijama i naravno da treba ohladiti jedan krug i ocistiti clanstvo.
Manje stranke pak nemaju mogucnost za vise, DF ima dovoljno sirine za veci rezultat. Tako da je sasvim logicno da je najbolji izbor, jedini pravi izbor za covjeka koji nije porodicno vezan za mafijaske organizacije koje sam ranije naveo.
Naravno uvijek se moze naci mana, no to ne mjenja cinjenicu da je naspram konkurencije idealna stranka.
-
JedanMova
#10234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neko ko zeli pomoci, sa imenom i prezimenom iz rodnog lista i apsolutno nebitnom funkcijom.svjezi_ustipak wrote:
a ko si ti? ime, prezime, funkcija?
-
JedanMova
#10235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je ovo tacno, onda se u par zadnjih dana aktivno radilo na odredjenim izmjenama...Heartbeats wrote:Demokratska fronta ce uskoro izaci sa svojim listama koje ce biti popunjene izuzetno jakim imenima, realizovanim ljudima koji vecinom nisu bili politicki angazovani, a osobe koje budu mozda i poznate sigurno nisu obraz ukaljale. Vjerujem da cete svi biti i vise nego pozitivno iznenadjeni.
-
JedanMova
#10236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da zakljucimo ovo javljanje...
Najdrazi su mi "komentatori" koji u nedostatku materijala kojim bi promovisali svoje, traze "dlaku u jajetu" kako bi popljuvali tudje.
Kazu da je pametnom i isaret dovoljan...
Al jedan pametan ciko je rekao i ovo:
"Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir nisam siguran."
Ugodan ostatak dana vam zelim...
Najdrazi su mi "komentatori" koji u nedostatku materijala kojim bi promovisali svoje, traze "dlaku u jajetu" kako bi popljuvali tudje.
Kazu da je pametnom i isaret dovoljan...
Al jedan pametan ciko je rekao i ovo:
"Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir nisam siguran."
Ugodan ostatak dana vam zelim...
-
Pertini
#10237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- svjezi_ustipak
#10238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovo vec djeluje kao kombinacija TLN i "Lud, zbunjen, normalan".JedanMova wrote:Neko ko zeli pomoci, sa imenom i prezimenom iz rodnog lista i apsolutno nebitnom funkcijom.svjezi_ustipak wrote:
dakle ti si beznacajni anonimac koji se registrovao na forum maksuz radi ove teme trazeci odredjene informacije o izvjesnoj politickoj partiji?
- Opetja033
#10239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A na koju ce listu Damir Marjanovic..................................... 
- svjezi_ustipak
#10240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opetja033 wrote:A na koju ce listu Damir Marjanovic.....................................
ako bude pametan, ni na jednu...
- biske
#10241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
svi smo mi za esenesezdeOlof Palme wrote:Da se odmah razumijemo, za ovo što ću navesti nije direktno kriv Komšić, ali je kriv što vjeruje da je istina sve ono što mu nesposobni saradnici sufliraju. Zbog te naivnosti, biće zanimljivih iznenađenja kad liste izađu u javnost.drugi profil wrote:Pa kad vidis ko kritikuje i na koji nacin, shvatis da moras biti na kontra strani.
Tako će se na listi DF-a u jednom kantonu naći i pukovnik jugoslovenske vojske koji je cijeli rat proveo "tamo gdje ga srce vuče", a sad je skontao da se lakše u Bosni živi sa srbijanskom penzijom. Bošnjak po nacionalnosti, djecu je ostavio u Beogradu a on odlučio da slijedi "Zlatnog Ljiljana" i da nam preporodi domovinu. Smješkaće se pukovnik sa plakata kantonalne liste, a vi mu dajte povjerenje jer je i on vjerovao u vas od 92. do 95.
Tu je i Hankina prijateljica koja će se naći na federalnoj listi, a koliko je dobra sa Hankom najbolji je pokazatelj da joj je Hankica zaposlila muža u državnoj službi iako je ova porodica rat provela u inostranstvu.(Čovjek je vojno sposoban, da ne bude zabune). Toliko o zaštiti i politici prema boračkoj populaciji. Ja, na moju nesreću pripadam baš toj populaciji i teško se mirim sa ovim favorizovanjem dijasporaca samo zato jer su se vratili sa lovom, a da su bili pametniji od mene i zbrisali 92. to stoji.
-
oakville
#10242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve tačno, de nam daj prijedlog za koju kontra stranu treba da budemo i šta će konkretno ta kontra strana uraditi?Olof Palme wrote:Da se odmah razumijemo, za ovo što ću navesti nije direktno kriv Komšić, ali je kriv što vjeruje da je istina sve ono što mu nesposobni saradnici sufliraju. Zbog te naivnosti, biće zanimljivih iznenađenja kad liste izađu u javnost.drugi profil wrote:Pa kad vidis ko kritikuje i na koji nacin, shvatis da moras biti na kontra strani.
-
JedanMova
#10243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tacno, ali neprecizno...svjezi_ustipak wrote:ovo vec djeluje kao kombinacija TLN i "Lud, zbunjen, normalan".JedanMova wrote:Neko ko zeli pomoci, sa imenom i prezimenom iz rodnog lista i apsolutno nebitnom funkcijom.svjezi_ustipak wrote:
dakle ti si beznacajni anonimac koji se registrovao na forum maksuz radi ove teme trazeci odredjene informacije o izvjesnoj politickoj partiji?Ne vidis nikakve fule u svom nastupu? Tebi to djeluje kao ozbiljan nastup i zrelo politicko djelovanje?
Ne znam da li si opisivao i sebe ujedno?
- svjezi_ustipak
#10244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pedja KOjovic i Albin Zuhric pokazuju sta znaci politicka ozbiljnost i zrelost u forumskoj raspravi. Jedan Mova je parodija. Ne znam da li vidis problem u tome da kao clan OO NG pod anonimnim nadimcima trazis informacije po internetskim forumima i da se svadjamo u virtulenoj raspravi ali meni je to pokazatelj tragicnog loseg stanja u lokalnom ogranku stranke koja proklamuje novu politiku. Cini se da je nekim ljudima "nova politika" ustvari samo isprazna floskula ali hajde de.JedanMova wrote:Tacno, ali neprecizno...svjezi_ustipak wrote:
ovo vec djeluje kao kombinacija TLN i "Lud, zbunjen, normalan".
dakle ti si beznacajni anonimac koji se registrovao na forum maksuz radi ove teme trazeci odredjene informacije o izvjesnoj politickoj partiji?Ne vidis nikakve fule u svom nastupu? Tebi to djeluje kao ozbiljan nastup i zrelo politicko djelovanje?
Ne znam da li si opisivao i sebe ujedno?
- Maystor
#10245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
svjezi_ustipak, tvoj nastup na ovom forumu jasno pokazuje frustraciju zbog činjenice da nisi uspio ostvariti svoje ambicije u DF-u, pa onda prizivaš propast stranke !? Ja imam utisak da je DF-u bolje što takvi nisu prošli.
Te probleme koje ti navodiš za DF NG, sve veće stranke imaju na mnogim mjestima. Zato je bitno da se poštuje Statut i da se problemi rješavaju u skladu s tim. Iz tvog pisanja o silnim problemima DF NG, ja još uvijek nisam našao niti jedan dokaz da je prekršen Statut.
btw, Peđa i Albin su politički autsajderi, mada jesu simpatični i milion puta su mi draži od političke kanalizacije iz SDA/SDP/SBB ekipe.
Te probleme koje ti navodiš za DF NG, sve veće stranke imaju na mnogim mjestima. Zato je bitno da se poštuje Statut i da se problemi rješavaju u skladu s tim. Iz tvog pisanja o silnim problemima DF NG, ja još uvijek nisam našao niti jedan dokaz da je prekršen Statut.
btw, Peđa i Albin su politički autsajderi, mada jesu simpatični i milion puta su mi draži od političke kanalizacije iz SDA/SDP/SBB ekipe.
- svjezi_ustipak
#10246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maystor wrote:svjezi_ustipak, tvoj nastup na ovom forumu jasno pokazuje frustraciju zbog činjenice da nisi uspio ostvariti svoje ambicije u DF-u, pa onda prizivaš propast stranke !? Ja imam utisak da je DF-u bolje što takvi nisu prošli.
nisam ja nikad imao nikakvih ambicija u DF. nisam bio ni na jednoj listi niti sam imao namjeru kandidovati se za neke funkcije. sve svoje profesionalne, naucne i licne uspjehe sa ostvario i ostvarujem bez DF. meni je DF djelovao kao dobra ideja, zato sam se i uclanio u tu stranku, niposto radi toga sto sam DF smatrao sredstvom za ostvarivanje ambicija.
izvinjavam se sto sam htio saznati osnovne informacije za koje sam kao clan DF mislio da imam pravo. obzirom da sam Status DF naglasava cinjenicu da ne moramo imati svi isto misljenje te da je iznosenje misljenja suprotnog vecini dozvoljeno, mislio sam da ucestvujem u otvorenoj raspravi o tekucim problemima lokalne organizacije DF.
-
Olof Palme
#10247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad je iz OO DF NG izbačen gospodin Slatina, uprkos najvećem broju glasova na unutarstranačkim izborima, zamjenio ga je Igor Mišković, jer je bio prvi ispod crte. Ova zamjena Slatina/Mišković je poslednje što se u DF NG desilo po Statutu. Od tada su mnogi napustili općinski odbor (što je samo po sebi vrlo interesantno jer su ostvarili izborni rezultat), ali ni jedan novi član OO nije tamo prema rezultatu na unutarstranačkim izborima ili odredbama Statuta, već prema ličnim željama aktuelnog rukovodstva. Ko je sve sad tamo (u OO DF NG) teško je reći, i mnogim članovima, pa i ovom dobro upućenom Uštipku, nikako nije jasno. Ja sam probao da doznam ali nisam uspio. Ima li koji prikriveni član OO da nam ovo rastabiri?Maystor wrote:svjezi_ustipak, tvoj nastup na ovom forumu jasno pokazuje frustraciju zbog činjenice da nisi uspio ostvariti svoje ambicije u DF-u, pa onda prizivaš propast stranke !? Ja imam utisak da je DF-u bolje što takvi nisu prošli.
Treba li još koje kršenje Statuta?
-
Pertini
#10248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Poznajem gospodina Midhata Slatinu, i iz prve ruke informacija da on nije izbačen iz OO DF Novi Grad, već da je "navodno" podnio ostavku. On tvrdi da tu ostavku je nije podnio, a neki kažu da jeste. Ja je nisam vidio.Olof Palme wrote: Kad je iz OO DF NG izbačen gospodin Slatina, uprkos najvećem broju glasova na unutarstranačkim izborima, zamjenio ga je Igor Mišković, jer je bio prvi ispod crte.
Tu je, po mom mišljenju, takođe povrijeđen Statut, jer se izborni mandat ne može tek tako oduzeti.
- lerdi
#10249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gospodin Slatina je koliko znam zbog nekih drugi stvari ostao bez mandata i stvarno je bezveze raspravljati na tu temu sada. Nažalost zbog nekih stvari iz prošlosti nije mogao ostati i tu bi sva priča trebala da završi jer se radi o njegovom privatnom životu.
-
JedanMova
#10250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaboravljate jedan bitan detalj vezan za Midu - on po Statutu nikada nije mogao ni postati clan DF-a (Statut DF-a, clan 21 tacka 3 i 4). S druge strane, SDP iz kog je dosao je svo vrijeme znao za proslost doticnog kao sto se znalo i u DF-u. Kako god da je otisao, otisao je za bolje DF-a, jer je bio tempirana bomba za stranku. O njegovom radu i motivima nisam kompetentan da pricam, kao ni o detaljima vezanim za proslost - prenosim samo ono sto je cinjenica.Pertini wrote:Poznajem gospodina Midhata Slatinu, i iz prve ruke informacija da on nije izbačen iz OO DF Novi Grad, već da je "navodno" podnio ostavku. On tvrdi da tu ostavku je nije podnio, a neki kažu da jeste. Ja je nisam vidio.Olof Palme wrote: Kad je iz OO DF NG izbačen gospodin Slatina, uprkos najvećem broju glasova na unutarstranačkim izborima, zamjenio ga je Igor Mišković, jer je bio prvi ispod crte.
Tu je, po mom mišljenju, takođe povrijeđen Statut, jer se izborni mandat ne može tek tako oduzeti.