Sent from my UMI X2 using DHL
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- avaks
#10226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Valjalo bi da Telemah malo prodrma ovu mobilnu kao sto je i sa netom revoluciju napravio
Mada cisto sumnjam da ce to oligarhija da dozvoli kada se milioni na smsovim zaradjuju a da ne spominjemo pozive i mobilni internet koji je u krajnju ruku smijesan uz ove smartfone 
-
semir1988
#10227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
meni jos nikad nije povecana brzina :S
koji im je djavo...
super mix paket..
koji im je djavo...
super mix paket..
-
Modest Musorgski
#10228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kolika bi trebao biti download/upload Trio Mix korisnika? Je li kao sto pise ovdje ili je nesto jos mijenjano
?
ima li ko s trio mixa kolika je vama brzina?
http://telemach.ba/MIX+paketi/1385/DUO+ ... keti.shtmlBrzina 15/1,8 Mb/s
?
ima li ko s trio mixa kolika je vama brzina?
- avaks
#10229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ti sa trio... Upload u glavnom oko 1.5 nekad i na 1.6 baci 

-
Djubre_
#10231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li se kako ovaj dvojni telefon fixni, sa dvije slusalice sto dodju,(bh telecom) dekodirati i koristiti na telemachu? Ako mogu prelazim na telemach. I moze li se dodatni reciver iznajmiti?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- Maharadza
#10232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja svoj fiksni uzeo u telecomu daavno, a evo uredno radi i na telemach mreži (nije mi se svidio onaj njihov crni što sam dobio)!Djubre_ wrote:Moze li se kako ovaj dvojni telefon fixni, sa dvije slusalice sto dodju,(bh telecom) dekodirati i koristiti na telemachu? Ako mogu prelazim na telemach. I moze li se dodatni reciver iznajmiti?
Za dodatni resiver ja mislim da moraš doplatiti 3KM mjesečno (start paket dobiješ), osim ako nisu šta mijenjali?!
-
kakaljin
#10233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ovo me buniMaharadza wrote:Ja svoj fiksni uzeo u telecomu daavno, a evo uredno radi i na telemach mreži (nije mi se svidio onaj njihov crni što sam dobio)!Djubre_ wrote:Moze li se kako ovaj dvojni telefon fixni, sa dvije slusalice sto dodju,(bh telecom) dekodirati i koristiti na telemachu? Ako mogu prelazim na telemach. I moze li se dodatni reciver iznajmiti?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2![]()
Za dodatni resiver ja mislim da moraš doplatiti 3KM mjesečno (start paket dobiješ), osim ako nisu šta mijenjali?!
jeli to telemach naplacuje jos jednu pretplatu ako uzmes na isti ugovor i drugi resiver
-
Djubre_
#10234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh eh to. Imam ja phone paket moja tv, i full na spratu. Da ne bih bacao 90 km, uzeti ovaj neki 49 km, tel int tv... pa na dva - tri tv-a. A na treci analogni. Bitno mi je samo za tel. Jer nije mi nesto potreban ali moram ga ipak imati. Hvala
- Maharadza
#10235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa možeš ti uvijek pružiti kabl za običnu analognu na drugu telku, samo za digitalu logično da ti treba dodatni resiver! A koliko znam to je uobičajena praksa kod SVIH ISP-ova, tako da to ne treba čuditi! Inače ta dodatna pretplata ne iznosi ni blizu koliko ova "prva" (3KM), tako da je donekle opravdano!kakaljin wrote:ovo me buniMaharadza wrote:Ja svoj fiksni uzeo u telecomu daavno, a evo uredno radi i na telemach mreži (nije mi se svidio onaj njihov crni što sam dobio)!Djubre_ wrote:Moze li se kako ovaj dvojni telefon fixni, sa dvije slusalice sto dodju,(bh telecom) dekodirati i koristiti na telemachu? Ako mogu prelazim na telemach. I moze li se dodatni reciver iznajmiti?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2![]()
jeli to telemach naplacuje jos jednu pretplatu ako uzmes na isti ugovor i drugi resiver![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Djubre_
#10236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U telecomu je 4 km, jos nemaju resivera. Tako da do kraja ovog mjeseca, dva paketa u dvije kese i na salter.. izvolite.. cao telecom!
-
semir1988
#10237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne naplacuje pretplatu vec samo iznajmljivanje dodatnog resivera 3 KM
to je sve...
to je sve...
- Magarece_godine
#10238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A mozel se na tom drugom resiveru imati paket kanala kao i na prvom ? Recimo sada placam prosireni paket i hocu isti na drugom resiveru, moram placati 13 KM dodatno ?
-
kakaljin
#10239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
za analognu znam da mogu pruziti kabl na koliko god hocu televzora, ali na digitali mi je nelogicno da za svaki risiver placas ponovo pretplatu kada si je vec jednom platio. Vec samo placas iznajmljivanje ili kupovinu dodatnog risivera.Maharadza wrote:Pa možeš ti uvijek pružiti kabl za običnu analognu na drugu telku, samo za digitalu logično da ti treba dodatni resiver! A koliko znam to je uobičajena praksa kod SVIH ISP-ova, tako da to ne treba čuditi! Inače ta dodatna pretplata ne iznosi ni blizu koliko ova "prva" (3KM), tako da je donekle opravdano!kakaljin wrote:ovo me buniMaharadza wrote:
Ja svoj fiksni uzeo u telecomu daavno, a evo uredno radi i na telemach mreži (nije mi se svidio onaj njihov crni što sam dobio)!![]()
jeli to telemach naplacuje jos jednu pretplatu ako uzmes na isti ugovor i drugi resiver![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kod BHTelecoma se samo placa dodatni STB mjesecno, sve ti je isto kao na prvom.
Kod HS je takodjer sve isto kao na prvom samo sto kod HS-a moras kupiti dodatni ci modul ili STB
- mumi80
#10240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Netacno. Iznajmljivanje resivera je besplatno, samo placas cijenu paketa koji koristis. Onaj pocetni je 3 KM a ostalo pogledaj na njihovoj stranicisemir1988 wrote:ne naplacuje pretplatu vec samo iznajmljivanje dodatnog resivera 3 KM
to je sve...
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
- mumi80
#10241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trenutno koristim daljinski od resivera i za tv. Interesuje me kako mogu to iskljucit?
-
acer5101
#10242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Auuuu teta na mail mene je isto ubjedjivala da je sve OK! Halooo, pa nismo toliki parmaci kako nas ona smatraDomy31 wrote:SuperMix L+ paket, zvao sam vasu podrsku i rekli su mi da ide sisetematski i da ce kroz 2-3 dana biti sve ok. Meni nije problem cekati, problem je u vasoj kolegici koja me ubjedjivala na mailu da imam brzinu koja odgovara mom paketu, sto je ravno bezobrazluku, ime vam ako zelite mogu proslijediti na pp.Telemach wrote:
Koji paket koristite i da li ste radili restart modema? Predlažemo da nas pozovete na broj 1360 kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno.
Da nije sve crno je vasa operateka Sanja, doticna je pokusavala da rijesi problem ne klasicnim odgovorom restartujte modem, vec nesto u vasoj bazi. Da imate vise ljudi kao ona bili bi ste super, i molim vas ovu pohvalu prenesite njezinom nadredjenom
- fortaleza
#10243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Također još nije povećana brzina, supermix je u pitanju.
- rajv0sa
#10244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zar je moguce da je ovaj ruter ovako los
,postoji li bilo kakav način da se poboljsa, pa 10 cm od rutera 5mbs a kablom 15, ako sam u drugoj sobi nece nikako.
-
semir1988
#10245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
iznajmljivanje dodatnog resivera nije besplatno...sutra cu skenirati racun i postaviti da vidis..mumi80 wrote:Netacno. Iznajmljivanje resivera je besplatno, samo placas cijenu paketa koji koristis. Onaj pocetni je 3 KM a ostalo pogledaj na njihovoj stranicisemir1988 wrote:ne naplacuje pretplatu vec samo iznajmljivanje dodatnog resivera 3 KM
to je sve...
za svaki resiver posebno placas kanale...sto podrazumijeva ako na jednom imas HBO paket na drugom ga neces imati...vec pplati pa se klati
-
doff
#10246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
STB se ne naplaćuje, nego izabrani paket.semir1988 wrote:iznajmljivanje dodatnog resivera nije besplatno...sutra cu skenirati racun i postaviti da vidis..
za svaki resiver posebno placas kanale...sto podrazumijeva ako na jednom imas HBO paket na drugom ga neces imati...vec pplati pa se klati
-
kakaljin
#10247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
to znaci ako imam 3 tv-a i zelim da na svima gledam sve kanale moram da placam tri pretplate umjesto jedne pretplate kao kod svih ostalih operatera.doff wrote:STB se ne naplaćuje, nego izabrani paket.semir1988 wrote:iznajmljivanje dodatnog resivera nije besplatno...sutra cu skenirati racun i postaviti da vidis..
Pa to je nevjerovatno ako je istinito
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#10248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moras...ja imam jedan trio mix paket i 3 tva u kuci...stari sam sve uradio sa kablovima i skretnicom,kako,ne znam,ne razumijem se u tokakaljin wrote:to znaci ako imam 3 tv-a i zelim da na svima gledam sve kanale moram da placam tri pretplate umjesto jedne pretplate kao kod svih ostalih operatera.doff wrote:STB se ne naplaćuje, nego izabrani paket.semir1988 wrote:iznajmljivanje dodatnog resivera nije besplatno...sutra cu skenirati racun i postaviti da vidis..
-
kakaljin
#10249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da li na sva tri tv-a gledas digitalne kanale i da li u isto vrijeme mozes gledati razlicite kanale?Decerto wrote:Ne moras...ja imam jedan trio mix paket i 3 tva u kuci...stari sam sve uradio sa kablovima i skretnicom,kako,ne znam,ne razumijem se u tokakaljin wrote:to znaci ako imam 3 tv-a i zelim da na svima gledam sve kanale moram da placam tri pretplate umjesto jedne pretplate kao kod svih ostalih operatera.doff wrote:
STB se ne naplaćuje, nego izabrani paket.
- drug_profi
#10250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ne mozes tako dobiti sve. Mozes tako gledati samo onih 65 kanala iz analogne ponude. Ako bi tako uradio sa signalom iz risivera, na sva tri televizora bi imao istu sliku. Tu risiver salje samo jedan kanal.