Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#102151 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
@Grean Tražiš finansije, a naši još nisu savladali redovno postavljanje slika igrača.
Ili recimo broj aktivnih članova.
- Grean
#102152 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislio sam da ne postavljam, svako ima google ali evo dobre sam volje, pa da se @F&N i @kakaljin ne bi mucili a ni od mene pravili mitomana...evo klub sa stranim ulagacem kao i mi
Finansijski izvjestaj
https://nk-osijek.hr/vijesti/24321/fina ... 19-godinu/
Vrijednost kluba i broj dionica
https://nk-osijek.hr/kontakt/
Temeljni kapital iznosi: 17.945.990,00 HRK
Broj dionica: 1 794 599
Znaci volim i ja Sarajevo, i Sabrinu i Nama ali ova tajanstvenost i uvijanje u celofan je ni za qurac. Udaljavaju malo ljude od kluba jer se na kraju stvarno pocne praviti percepcija i dozivljavati kao neka privatna prcija tako da se nema motiva ni za clansku a kamo li da neko pogura sa vise. Hajde mi navijaci cemo biti tu sa tim simbolicnim izdacima taman da ga naopako okrenu ali ovakve signale salju i opstinama, gradu, kantonu, firmama...sta cemo mi gurati "necije". Tome vodi prica mi imamo vlasnika i niko se nista ne pita niti treba da zna. Nikom nismo duzni polagati racune ni u smislu kad planiramo uloziti 50 hiljada u nesto, tipa Butmir a da ne pricam o nekom detaljnijem uvidu.
To je kako ja vidim stvari a vi se ne morate sloziti.
Finansijski izvjestaj
https://nk-osijek.hr/vijesti/24321/fina ... 19-godinu/
Vrijednost kluba i broj dionica
https://nk-osijek.hr/kontakt/
Temeljni kapital iznosi: 17.945.990,00 HRK
Broj dionica: 1 794 599
Znaci volim i ja Sarajevo, i Sabrinu i Nama ali ova tajanstvenost i uvijanje u celofan je ni za qurac. Udaljavaju malo ljude od kluba jer se na kraju stvarno pocne praviti percepcija i dozivljavati kao neka privatna prcija tako da se nema motiva ni za clansku a kamo li da neko pogura sa vise. Hajde mi navijaci cemo biti tu sa tim simbolicnim izdacima taman da ga naopako okrenu ali ovakve signale salju i opstinama, gradu, kantonu, firmama...sta cemo mi gurati "necije". Tome vodi prica mi imamo vlasnika i niko se nista ne pita niti treba da zna. Nikom nismo duzni polagati racune ni u smislu kad planiramo uloziti 50 hiljada u nesto, tipa Butmir a da ne pricam o nekom detaljnijem uvidu.
To je kako ja vidim stvari a vi se ne morate sloziti.
- Revolucionar ★
#102153 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koga boli djon za svim detaljima. Prosjecan navijac nit trazi finansijske izvjestaje, nit redovno posjecuje stranicu. Na kraju krajeva, cirkus je kod Zelje vazda bio kad transparentno objave koliko je para sa sergije uzeto, a tamo minusi neki iz godine u godinu. Mozda je i politika vlasnika upravljackih prava da finansijski saldo bude rezervisan za ozbiljne igrace, a ne za siru javnost. Klub kao klub je solidno povezan s navijacima. Bilo bi kul imati nesto kao Liverpool sa svojim paketima za navijace koji se uclane. Sta bi falilo nekakvoj akciji paketa s robom iz bordo shopa plus clanska kartica i slicno.
-
k4mi
#102154 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
pa bilo je i kod nas na staroj stranici, to je sad obaveza za UEFA licencu. Vjerovatno ce biti i na ovoj, vidis da su napisali da je testna faza
- Logovan
#102155 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bivši golman Stoke Cityja potpisuje za Sarajevo?
https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... evo/201834
https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... evo/201834
-
Nadzorna_ploca
#102156 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koje sranje od teksta
U naslovu upitnik a dole potvrda da je dosao u FKS i da je to njima potvrdjeno..
Fakat nemamo normalan, objektivan i jednostavan sportski portal.
U naslovu upitnik a dole potvrda da je dosao u FKS i da je to njima potvrdjeno..
Fakat nemamo normalan, objektivan i jednostavan sportski portal.
- PhilJacksonIzvala
#102157 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne kontam sto ce nam? Ne vjerujem da je bolji od Kovacevica, u kakvoj god da je Kovacevic formi sad. A zamjena nam ne treba.
Jedino ako ode Vladan
Jedino ako ode Vladan
- Blixen
- sve_ovo_ja
#102159 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ubi nas mahalastina i dalje, daj i finansijski sve da se vidi na web stranici da navijači broje krvna zrnca Namu 
- Grean
#102160 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne pricamo o istoj stvari. Ko je rekao da se navijaci trebaju pitati za poslovanje kluba.
- Maharadza
#102161 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A možda ga baš i dovode zato što će Vladana na zimu (ili ljeto) prodati?! Mada ja se nadam svakako da ga ne dovode kao zamjenu, jer nama ipak treba provjereno pojačanje na golu, tipa Delač i taj nivo minimum - a pogotovu ako planiramo nešto ozb. napraviti u Evropi idući put.PhilJacksonIzvala wrote: ↑07/10/2020 13:13 Ne kontam sto ce nam? Ne vjerujem da je bolji od Kovacevica, u kakvoj god da je Kovacevic formi sad. A zamjena nam ne treba.
Jedino ako ode Vladan
Izgleda završena registracija Adukora, može igrati odmah u Kupu?!
- Logovan
#102162 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma nije ovo zamjena za Kovačevića, barem ne bih rekao jer mi uopšte ne djeluje tako. Bolje staviti Dizdarevića ili Džafića, ako Kovačević ode.PhilJacksonIzvala wrote: ↑07/10/2020 13:13 Ne kontam sto ce nam? Ne vjerujem da je bolji od Kovacevica, u kakvoj god da je Kovacevic formi sad. A zamjena nam ne treba.
Jedino ako ode Vladan
Tako je.
https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... upa/201852
- GandalfSivi
#102163 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A da damo decku priliku da se pokaze prije nego sto ga popljujemo? Vidjeli smo nedavno Dzafica, realno los...
-
last mohicans
#102164 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovaj mali po papirima ozbiljne klubove je prošao, opet, s obzirom na godine previse klubova za moj ukus. Ne sjecam ga se dok je za reprezentaciju branio. Sigurno se struka pitala, treba dečku dati šansu. Očito se Vladanu sprema zamjena kad ode.
- PhilJacksonIzvala
#102165 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
a mozda moze i NAPADACA igrat, nikad ne znas 
-
sencobih
#102166 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sad kad nam ide u sportskom segmentu, treba dizati tenzije na finansijskom planu, pa malo ga s leđa probati utjerati, nabiti neku nervozu i sl.sve_ovo_ja wrote: ↑07/10/2020 15:35 Ubi nas mahalastina i dalje, daj i finansijski sve da se vidi na web stranici da navijači broje krvna zrnca Namu![]()
Vjerujem da onima koji trebaju znati, poreske uprave, revizorske agencije i druge institucije , nije problem doći do podataka.
- vegass
#102167 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Normalno. Ova priča oko finansije je ili klasični pitarluk ili zla namjera. Klub ima vlasnike udjela i oni znaju. Čuj mora se navijaču dati ta informacija?!sencobih wrote: ↑08/10/2020 07:01Sad kad nam ide u sportskom segmentu, treba dizati tenzije na finansijskom planu, pa malo ga s leđa probati utjerati, nabiti neku nervozu i sl.sve_ovo_ja wrote: ↑07/10/2020 15:35 Ubi nas mahalastina i dalje, daj i finansijski sve da se vidi na web stranici da navijači broje krvna zrnca Namu![]()
Vjerujem da onima koji trebaju znati, poreske uprave, revizorske agencije i druge institucije , nije problem doći do podataka.
- Grean
#102168 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Niko ne kaze da moraju vec da je red, da bi sa transparetnoscu klub bio na dobitku.
Prvo je bila prica de postavi link koji to klub ima finansijski izvjestaj na oficijelnoj stranici i kad se postavi link kluba u koji su vlasnici ulozili desotustruku cifru u odnosu na onu ulozenu kod nas (bez da potcjenjujem kod nas ulozeno) onda ide prica pitarluk.
Prvo je bila prica de postavi link koji to klub ima finansijski izvjestaj na oficijelnoj stranici i kad se postavi link kluba u koji su vlasnici ulozili desotustruku cifru u odnosu na onu ulozenu kod nas (bez da potcjenjujem kod nas ulozeno) onda ide prica pitarluk.
-
svi u napad
#102169 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Grean izvini prijatelju al u fudbalu i politici toga sto ti zelis nema. To je prljavstina i svugdje bez obzira objavili oni to ili ne je najveci dio obavijen velom tajne. E sad koje uspjesniji u muljanju taj je uspjesniji i na zelenom polju. naravno tamo vani muljanje nije na ovom primitivnom nivou vec je uzdignuto do savrsenstva. Koliko god Mamic bio lopov nad lopovima on je stvorio Dinamo a posredno i hrvatsku repku. Kad njegova rea prodje a vec je na tom putu vidjet ces sta ce se desiti. Hrvatska ima dobru repku zato sto ih on proda u velike klubove gdje ko mladi igraci dobiju sansu da ih treniraju najbolji treneri, treniraju sa najboljim igracima. nauce ih profesionalizmu a onda ih jos raja napali patriotizmom i to je to. Gdje nasi igraci igraju? Koliko ih zaista voli BiH? Pogledaj samo rpimjer Menala prosjecnog igraca koji bi nam dobro dosao jer je i takav bolji od Visce kako nas zajebava i nece da igra. On ce doduse sam najebati jer nema sanse da zaigra za Hrvatsku no oni ce mu dati jednu tekmu da ne bih igrao za nas on ce se usrati od srece jer je Hrvatina koja je dobila sansu da igra sa Modricem i drugim. Nama trebaju veliki muljatori a to je bio samo Ciro. Ovi drugi su samo seoske varalice. Znam da i ti ovo zbas al eto da obnovimo gradivo. Zivjeli.
-
svi u napad
#102170 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Grean izvini prijatelju al u fudbalu i politici toga sto ti zelis nema. To je prljavstina i svugdje bez obzira objavili oni to ili ne je najveci dio obavijen velom tajne. E sad koje uspjesniji u muljanju taj je uspjesniji i na zelenom polju. naravno tamo vani muljanje nije na ovom primitivnom nivou vec je uzdignuto do savrsenstva. Koliko god Mamic bio lopov nad lopovima on je stvorio Dinamo a posredno i hrvatsku repku. Kad njegova rea prodje a vec je na tom putu vidjet ces sta ce se desiti. Hrvatska ima dobru repku zato sto ih on proda u velike klubove gdje ko mladi igraci dobiju sansu da ih treniraju najbolji treneri, treniraju sa najboljim igracima. nauce ih profesionalizmu a onda ih jos raja napali patriotizmom i to je to. Gdje nasi igraci igraju? Koliko ih zaista voli BiH? Pogledaj samo rpimjer Menala prosjecnog igraca koji bi nam dobro dosao jer je i takav bolji od Visce kako nas zajebava i nece da igra. On ce doduse sam najebati jer nema sanse da zaigra za Hrvatsku no oni ce mu dati jednu tekmu da ne bih igrao za nas on ce se usrati od srece jer je Hrvatina koja je dobila sansu da igra sa Modricem i drugim. Nama trebaju veliki muljatori a to je bio samo Ciro. Ovi drugi su samo seoske varalice. Znam da i ti ovo zbas al eto da obnovimo gradivo. Zivjeli.
- Logovan
#102172 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Velkoski usao u 76. minuti, 3:3 protiv Estonije u gostima, prvi su na tabeli. 
-
izbjeglica_iz_besmisla
#102173 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Za estoniju go za 3 1 dao Frank Liivak. Bivsi igrac FKS 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#102174 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bravo Benjo!!!

- Logovan
#102175 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑11/10/2020 20:10 Za estoniju go za 3 1 dao Frank Liivak. Bivsi igrac FKS![]()