Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
insomnia78

#10201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

supercali wrote:Pa ovdje je trebala policija intervenisati bez obzira na sve
Za sta da intervenisu?
supercali

#10202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

insomnia78 wrote:
supercali wrote:Pa ovdje je trebala policija intervenisati bez obzira na sve
Za sta da intervenisu?
Pa za pokusaj podmetanja
Vidi se da je namjerno zakocio da se postavi za sudar

Malo to propitati i razmislili bi kasnije doduse ovo su njihovi prasinari koji se pitaju kao i nasi i koje ljudi postuju kao lanjski snijeg
insomnia78

#10203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Ovo nije nikakav pokusaj podmetanja nego razracunavanje. S obzirom da u Rusiji skoro pa svi imaju kamere ta podmetanja ne piju vode. To kolko se ruski prasinari ne pitaju mozes se uvjeriti na YT. Odmah u glavu. Nema price. Vidis da su se razisli u miru i rahatluku cim su vidjeli da su ovi malo zakocili
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

supercali wrote:Nevezano za ove vazdusne koje auto ima najjacu sirenu fabricki?
tristac i alfa 75 imaju bas jake dual tone sirene
Naslovnica

#10205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Ubjedljivo najgora vrsta vozača retarda su oni što na isključenju iz kružnog toka ne daju žmigavac.
bitanga_sa_otesa

#10206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Naslovnica wrote:Ubjedljivo najgora vrsta vozača retarda su oni što na isključenju iz kružnog toka ne daju žmigavac.
takvi ne daju nigdje zmigavce ...
amar1994

#10207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:Ubjedljivo najgora vrsta vozača retarda su oni što na isključenju iz kružnog toka ne daju žmigavac.
hm ne znam , meni su gori oni sto daju zmigavac pa produze :-) :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Ma ti bez zmigavca zasluzuju poseban krug pakla :fazlija:

Nedavno se pokusavam ukljuciti na cestu i vidim ide neki delegat u Scenicu. Haj dok prodje pa cu se ukljuciti. Kad lik bez zmigavca skrenu na prosirenje sa kojeg se ukljucujem i stade tako da sad ne mogu ni vidjeti cestu :fazlija:
zdruzdjo

#10209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Veceras sam dva puta isao dionicu malta-carsija i nazad.
Necete vjerovati oba puta sam se brze kretao krajnjom desnom trakom nego srednjom i lijevom. bukvalno u ove dvije trake guzva dok je desna bila prazna. negdje te negde na skretanjima kod semafora je malo zastajalo.
I svi uredno 45-48.
Ma mi smo cudo.
Drvosjeca iz Dejcica

#10210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

zdruzdjo wrote:Veceras sam dva puta isao dionicu malta-carsija i nazad.
Necete vjerovati oba puta sam se brze kretao krajnjom desnom trakom nego srednjom i lijevom. bukvalno u ove dvije trake guzva dok je desna bila prazna. negdje te negde na skretanjima kod semafora je malo zastajalo.
I svi uredno 45-48.
Ma mi smo cudo.
Pa u gradu ne važi pravilo brža/sporija traka kao na autoputu tko da ne vidim gdje je problem. Svakako ti je graničenje 60km/h, odnosno 50km/h u gradu s tim da ti tolerišu tih 10.
bitanga_sa_otesa

#10211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa u gradu ne važi pravilo brža/sporija traka kao na autoputu tko da ne vidim gdje je problem. Svakako ti je graničenje 60km/h, odnosno 50km/h u gradu s tim da ti tolerišu tih 10.
znaci i ti si jedan od guslaca? vazi pravilo desne trake za puzeve po gradu,to smo davno apsolvirali,samo sto su puzevi,autobusi i kamioni uvijek u lijevoj i srednjoj i niko ih ne kaznjava za to.ogranicenje na glavnoj je 60,a ne 50,kazna je na 71km/h naucite vise voziti po gradu i ne ometajte saobracaj sporom voznjom,razgledanjem okolo,tandrkanjem po mobitelima i stednjom goriva,ako nemate za goriva idite pjeske ili biciklom...
Drvosjeca iz Dejcica

#10212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

bitanga_sa_otesa wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa u gradu ne važi pravilo brža/sporija traka kao na autoputu tko da ne vidim gdje je problem. Svakako ti je graničenje 60km/h, odnosno 50km/h u gradu s tim da ti tolerišu tih 10.
znaci i ti si jedan od guslaca? vazi pravilo desne trake za puzeve po gradu,to smo davno apsolvirali,samo sto su puzevi,autobusi i kamioni uvijek u lijevoj i srednjoj i niko ih ne kaznjava za to.ogranicenje na glavnoj je 60,a ne 50,kazna je na 71km/h naucite vise voziti po gradu i ne ometajte saobracaj sporom voznjom,razgledanjem okolo,tandrkanjem po mobitelima i stednjom goriva,ako nemate za goriva idite pjeske ili biciklom...
Ne, ne važi jer svakako imaš ograničenje a i skretanja lijevo kao i desno pa nema smisla to što govoriš, barem u Sarajevu. Ako se ne varam od 2010. godine brzina u Sarajevu je na glavnoj saobraćajnici spuštena na 50km/h pa su se onda ljudi bunili i onda su rekli da se tolerila do 60km/h. Lično vozim uglavnom po propisu, u okvirima zakonskog propisa, ako ću recimo skrenuti prema Konzumu u Ložioničkoj naravno prestrojim se ranije u krajnju lijevu...generalno vozim trakom za koju smatram da je naj adekvatnija u zavisnosti da li ću skrenuti lijevo ili desno, nastaviti pravo, gdje je više vozila a gdje manje...itd. U vožnji u 99,9% slučajeva ne koristim telefon jer mi je vozilo opremljeno fabrički Bluetooth sistemom pa mogu razgovarati, primati i pozivati bez da maknem ruke sa volana. Najgore mi je kada vidim likaa u recimo novom mercedesu a ne zna koristiti napredne tehnologije koje je dobio uz vozilo, vjerovatno jadnik i ne zna šta posjeduje i za šta to služi.
Daryl Dixon

#10213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

jebo mater ja ne znam stvarno koji im je užitak dr.kat po telefonu i voziti.. svaki dan vidjam pacijente da ne povjerujes :-)
bitanga_sa_otesa

#10214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne, ne važi jer svakako imaš ograničenje a i skretanja lijevo kao i desno pa nema smisla to što govoriš, barem u Sarajevu. Ako se ne varam od 2010. godine brzina u Sarajevu je na glavnoj saobraćajnici spuštena na 50km/h pa su se onda ljudi bunili i onda su rekli da se tolerila do 60km/h. Lično vozim uglavnom po propisu, u okvirima zakonskog propisa, ako ću recimo skrenuti prema Konzumu u Ložioničkoj naravno prestrojim se ranije u krajnju lijevu...generalno vozim trakom za koju smatram da je naj adekvatnija u zavisnosti da li ću skrenuti lijevo ili desno, nastaviti pravo, gdje je više vozila a gdje manje...itd. U vožnji u 99,9% slučajeva ne koristim telefon jer mi je vozilo opremljeno fabrički Bluetooth sistemom pa mogu razgovarati, primati i pozivati bez da maknem ruke sa volana. Najgore mi je kada vidim likaa u recimo novom mercedesu a ne zna koristiti napredne tehnologije koje je dobio uz vozilo, vjerovatno jadnik i ne zna šta posjeduje i za šta to služi.
vazi vazi,nego ti nemas pojma i pises nebuloze....koji znak stoji na glavnoj 50 ili 60??i kad mi odgovoris na pitanje koje svi teoreticari izbjegavate :zasto te na obuci instruktor stalno vraca u desnu traku ,odgovorices i svim pravnicima koji razmisljaju poput tebe i misle da su oni glavni u svom autu na glavnoj saobracajnici jer su u pravu..... al u kurcu...
amar1994

#10215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Daryl Dixon wrote:jebo mater ja ne znam stvarno koji im je užitak dr.kat po telefonu i voziti.. svaki dan vidjam pacijente da ne povjerujes :-)
instagram / kurcogram , live video , live facebook :-) :-) :lol: :lol:

sweet selfie , filter dok najmesti da ispegla facu :D
Last edited by amar1994 on 22/05/2017 23:05, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#10216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Daryl Dixon wrote:jebo mater ja ne znam stvarno koji im je užitak dr.kat po telefonu i voziti.. svaki dan vidjam pacijente da ne povjerujes :-)
Ma sve ti je to u kurac otišlo, izađu na večeru i drkaju po telefonu umjesto da pričaju međusobno.
amar1994

#10217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Ne, ne važi jer svakako imaš ograničenje a i skretanja lijevo kao i desno pa nema smisla to što govoriš, barem u Sarajevu. Ako se ne varam od 2010. godine brzina u Sarajevu je na glavnoj saobraćajnici spuštena na 50km/h pa su se onda ljudi bunili i onda su rekli da se tolerila do 60km/h. Lično vozim uglavnom po propisu, u okvirima zakonskog propisa, ako ću recimo skrenuti prema Konzumu u Ložioničkoj naravno prestrojim se ranije u krajnju lijevu...generalno vozim trakom za koju smatram da je naj adekvatnija u zavisnosti da li ću skrenuti lijevo ili desno, nastaviti pravo, gdje je više vozila a gdje manje...itd. U vožnji u 99,9% slučajeva ne koristim telefon jer mi je vozilo opremljeno fabrički Bluetooth sistemom pa mogu razgovarati, primati i pozivati bez da maknem ruke sa volana. Najgore mi je kada vidim likaa u recimo novom mercedesu a ne zna koristiti napredne tehnologije koje je dobio uz vozilo, vjerovatno jadnik i ne zna šta posjeduje i za šta to služi.
:lol: :lol:

u Turskoj brza cesta kroz grad ide 70-80 gdje su 3-4 trake :lol: , pogledaj malo bolje znakove na glavnoj Đadi , svi su veliki i na svakom pise 60 :thumbup:

samo se cuvajte tamo gdje nema znaka, jer su izmjenili taj dio zakona i napisali sto je sitnije moguce da se spusta ogranicenje na 50 :lol:

Ps. da je srece brzina na glavnoj bi bila 70-80 , pod uslovom da nam je kultura na nivuo Japana :D
Last edited by amar1994 on 22/05/2017 23:11, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#10218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Znaci ne vazi to sto kazes. i zakon tu ne igra ulogu.
Ali veci problem je ono sto se pokusava objasniti nekima ovdje na forumu.
A to je:
Svojim stilom voznje ne treba svjesno stvarati guzvu ili usporavati tok saobracaja. A to spada u saobracajnu kulturu.
Spomenuta je na toliko niskim granama ovdje da skoro da je i nema.
Raditi nesto sa krilaticom "just because i can" ne znaci da je to i u redu. Jednostavno nisi sam na cesti.
5 puta dnevno oduzmem gas i mahnem nekome rukom da mi presjece traku skretanjem lijevo jer vidim da je cekanjem na mene da prodjem iza njega se formirala guzva i jos je 10 auta iza mene. hoce li mee kostati nesto tih jednu sekundu? Nece a i dobra karma. a mogao sam i oplesti po gasu "just because i can" i ostaviti njega da ceka i nada se da ce ga neko pustiti ili da prodju svih 10 auta. a do tada se formiralo jos 20 auta iza.
Vozim se autoputem. Ukljucenje na autoput. ama sklonis se ako je sigurno u desnu traku da onaj sto se ukljucuje ne mora kociti.
e tako i to. hoces da razgledas sa strane ili da kuckas statuse na instagramu, fb...(usput jexx mater svima koji to rade dok voze) dok se vozas 40 na sat, ama buraz u desnu pa osini 30 na sat i uzivaj ba.

Ali jooook ba. AAaaaaarrrr ja cu 'vako jer mogu i ne "mere" me niko kazniti i boli me quratz za sve ostale iza mene.
Ama vozi da bog da zurio u bolnicu a svi ispred tebe vozili sa tim nacinom i filozofijom.
Drvosjeca iz Dejcica

#10219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

bitanga_sa_otesa wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne, ne važi jer svakako imaš ograničenje a i skretanja lijevo kao i desno pa nema smisla to što govoriš, barem u Sarajevu. Ako se ne varam od 2010. godine brzina u Sarajevu je na glavnoj saobraćajnici spuštena na 50km/h pa su se onda ljudi bunili i onda su rekli da se tolerila do 60km/h. Lično vozim uglavnom po propisu, u okvirima zakonskog propisa, ako ću recimo skrenuti prema Konzumu u Ložioničkoj naravno prestrojim se ranije u krajnju lijevu...generalno vozim trakom za koju smatram da je naj adekvatnija u zavisnosti da li ću skrenuti lijevo ili desno, nastaviti pravo, gdje je više vozila a gdje manje...itd. U vožnji u 99,9% slučajeva ne koristim telefon jer mi je vozilo opremljeno fabrički Bluetooth sistemom pa mogu razgovarati, primati i pozivati bez da maknem ruke sa volana. Najgore mi je kada vidim likaa u recimo novom mercedesu a ne zna koristiti napredne tehnologije koje je dobio uz vozilo, vjerovatno jadnik i ne zna šta posjeduje i za šta to služi.
vazi vazi,nego ti nemas pojma i pises nebuloze....koji znak stoji na glavnoj 50 ili 60??i kad mi odgovoris na pitanje koje svi teoreticari izbjegavate :zasto te na obuci instruktor stalno vraca u desnu traku ,odgovorices i svim pravnicima koji razmisljaju poput tebe i misle da su oni glavni u svom autu na glavnoj saobracajnici jer su u pravu..... al u kurcu...
Pa zavisi od dionice, imaš i 50 i 60 km/h. Prvo ne postoji brza i sporija traka već traka za preticanje a to je lijeva ali na autoputu i nekim brzim cestama. Recimo u Njemačkoj kažnjavaju ako dugo bez razloga voziš krajnjom lijevom trakom jer ona služi za preticanje i vraćaš se u desnu. U gradu to pravilo ne važi pogotovo ne tamo gdje imaš skretanja lijevo i desno. Kod uključenja na glavnu saobraćajnicu naravno da ulaziš u krajnju desnu ali to ne znači da moraš voziti cijelo vrijeme desnom, niti je zakon to striktno odredio (barem ne u gradu), pogotovo nije kažnjivo da recimo nakon ukljućenja pređeš u srednju i voziš recimo do Pofalića poštujući ogranićenja i onda kod Bristola se opet vratiš u desnu ako recimo skrećeš na Socijalnom desno.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 22/05/2017 23:18, edited 1 time in total.
amar1994

#10220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

@zdruzdjo

pratim jedno 3-4 batre na kurcogramu i malo malo live video voznje(obavezno uzivo temperatura i emoji raspolozenja u zavisnosti od kise , sunca .... :lol: :lol: :lol: ) , neki dan stavi , vozi na AP 80 lijevom :izet: :lol: i emoji :sad: zbog kise :lol: :lol: :lol:

da ne bude zabune , gledam jer se ima sta vidjet :evil: :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#10221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Pa zavisi od dionice, imaš i 50 i 60 km/h. Prvo ne postoji brza i sporija traka već traka za preticanje a to je lijeva ali na autoputu i nekim brzim cestama. Recimo u Njemačkoj kažnjavaju ako dugo bez razloga voziš krajnjom lijevom trakom jer ona služi za preticanje i vraćaš se u desnu. U gradu to pravilo ne važi pogotovo ne tamo gdje imaš skretanja lijevo i desno. Kod uključenja na glavnu saobraćajnicu naravno da ulaziš u krajnju desnu ali to ne znači da moraš voziti cijelo vrijeme desnom, niti je zakon to striktno odredio, pogotovo nije kažnjivo da recimo nakon ukljućenja pređeš u srednju i voziš recimo do Pofalića i onda kod Bristola se opet vratiš u desnu ako recimo skrećeš na Socijalnom desno.
60 je u sarajevu svugdje na glavnoj tolerancija 10% koliko je to?u kom ti gradu vozis? dejcicima?gdje sam ja rekao da postoji brza traka u gradu?poput svih pametologa izbjegavas da odgovoris na pitanje koje sam postavio ,nemam sta vise pisat s tobom ,naprdjujes bezveze ,ajd odjebaus.
amar1994

#10222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

super se pridrzavaju i na AP-u :lol: :lol: :lol: :run:
Drvosjeca iz Dejcica

#10223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

amar1994 wrote:
u Turskoj brza cesta kroz grad ide 70-80 gdje su 3-4 trake :lol: , pogledaj malo bolje znakove na glavnoj Đadi , svi su veliki i na svakom pise 60 :thumbup:

samo se cuvajte tamo gdje nema znaka, jer su izmjenili taj dio zakona i napisali sto je sitnije moguce da se spusta ogranicenje na 50 :lol:

Ps. da je srece brzina na glavnoj bi bila 70-80 , pod uslovom da nam je kultura na nivuo Japana :D
Nije problem, barem po meni, ograničenje 60 pa ni 50km/, a stvar se ne bi riješila ni kada bi povisili na 70 ili 80 km/h jer naši semafori nisu baš dobro sinhronizovani ni uštimani. Dakle po meni treba prvo ispeglati semafore, pokriti pametnim sistemima, na svaki pješački prelaz staviti sklopku za pješake pa tako ako nema pješaka vozila nesmetano voze i ne prekia se tok saobraćaja pogotovo kada su udarni termini ujutro i poslijepodne.
amar1994

#10224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ma kakv pametni sistem kad hamsa vozi 20 i svera po cesti i snima live video , jebat ce minimum 10 vozaca , nek se nadje jos neki furaĆ i kakav polu vozac i eto ga , opet isto i fata te crveno :lol: :lol:
tempuser

#10225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:Veceras sam dva puta isao dionicu malta-carsija i nazad.
I svi uredno 45-48.
Ma mi smo cudo.
Pa u gradu ne važi pravilo brža/sporija traka kao na autoputu tko da ne vidim gdje je problem. Svakako ti je graničenje 60km/h, odnosno 50km/h u gradu s tim da ti tolerišu tih 10.
Ajmo malo osnovna pravila u saobracaju:

Po cl. 39 ZOBS-a
1. vozac je duzan da vozi desnom trakom.
2. Izuzetno moze voziti trakom koja nije desna ako postoji vise traka u istom smijeru, ALI AKO TIME NE OMETA VOZILA IZA SEBE.

Znaci, lijevom mozes voziti 40-50 km/h time ne krsis propis o prekoracenju brzine, ako nema nikog iza tebe ne krsis nijedan drugi propis, ali ako iza tebe neko vozi 60 kmh onda krsis i to upravo ovaj koji sam ukratko naveo. Iakoje bilo nekih inzenjera koji su pokusali osporiti ovu vrlo jednostavnu stvar ostalo je neodgovoreno pitanje, kako se moze ometati vozac iza tebe osim sporom voznjom? Naglo ubrzanje, usporavanje i signalizacija su regulisani drugim clanovima.

Vezano za konstataciju da ne vazi pravilo jer postoje skretanja lijevo i desno, isti taj clan 39 autobuse i kamione preko 3,5t ogranicava da voze iskljucivo desnom trakom ali im nije zabranjeno da skrecu lijevo jer zakon dozvoljava da se blagovremeno prestroje radi skretanja, sto nije isto sto i voznaj lijevom trakom.
Post Reply