Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- supercali
#10201 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Znam sta govoris al pitanje je samo dal to teren dozvoljava
- drug_profi
#10202 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pošto znam taj dio tu, mislim da ima mogućnosti, samo će vjerovatno AP biti dosta nisko u tom dijelu pa opcija vidikovca otpada, i time odmorište gubi smisao. Kako vidim tunel izlazi na obalu Bosne, zatim most preko rijeke i onda cesta usječena u obronak obalom rijeke, pa opet ulazi u tunel.supercali wrote:Znam sta govoris al pitanje je samo dal to teren dozvoljava
- supercali
#10203 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Rekoh u prvom postu ne znam taj teren pa ne mogu ni pricati ovo zakljucujem po ovim mapama i sl
- studiorum_tuzlaensis
#10204 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ispravno:Naslovnica wrote:Kompanija u vlasništvu Federacije (BH Telecom), ne želi da plaća kompaniji u vlasništvu Federacije (JPAC FBiH), a korisnici neka ga duvaju!Labirint wrote:
Mobilni operateri ne žele da plaćaju naknadu autocestama koju su ove propisale tako da ni nema signala. Boli ih djon i jedne i druge, kroz tunel svakako moraš proći a ovima sve svejedno ,dobrodošla svaka nova uspostava poziva.
Apsurdistan.
Dno.
Kompanija u vlasništvu SDA-a, ne želi da plaća kompaniji u vlasništvu SDP-a.
Signala je bilo do prije nekog vremena, a ubuduće ga neće biti dok se ne dogovore. MIslim da je smiješno što JP Autoceste uopće traži naknadu, ko da im je to babovina, a ne kreditom napravljena trasa.
Ni na dionici Vlakovo-Tarčin nema signala u tunelima.
-
Labirint
#10205 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koja ti je kompanija u vlasništvu SDP-a? Sve je to drug moj pod šapom bakirčadi od do...studiorum_tuzlaensis wrote:Ispravno:Naslovnica wrote:Kompanija u vlasništvu Federacije (BH Telecom), ne želi da plaća kompaniji u vlasništvu Federacije (JPAC FBiH), a korisnici neka ga duvaju!Labirint wrote:
Mobilni operateri ne žele da plaćaju naknadu autocestama koju su ove propisale tako da ni nema signala. Boli ih djon i jedne i druge, kroz tunel svakako moraš proći a ovima sve svejedno ,dobrodošla svaka nova uspostava poziva.
Apsurdistan.
Dno.
Kompanija u vlasništvu SDA-a, ne želi da plaća kompaniji u vlasništvu SDP-a.
Signala je bilo do prije nekog vremena, a ubuduće ga neće biti dok se ne dogovore. MIslim da je smiješno što JP Autoceste uopće traži naknadu, ko da im je to babovina, a ne kreditom napravljena trasa.
Ni na dionici Vlakovo-Tarčin nema signala u tunelima.
- studiorum_tuzlaensis
#10206 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Autoceste su pozapošljavale SDP-ov kadar na svim nivoima, još u fazama nastanka firme. To je SDP firma, iako je sad vodi SBB-ovac. 
Šta je tamo izmišljeno radnih mjesta, imamo zaposlenih ko čitava Rhein-Maine-Neckar oblast
Šta je tamo izmišljeno radnih mjesta, imamo zaposlenih ko čitava Rhein-Maine-Neckar oblast
- animus
#10207 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Najsmjesnije od svega je sto je dobar dio autoputa napravljen od dividende BH Telecoma. Apsurdistan ili bolje receno bezobrazluk.
- shake69
#10208 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa sad, je li ti 11 km dobar dio autoputa!?animus wrote:Najsmjesnije od svega je sto je dobar dio autoputa napravljen od dividende BH Telecoma. Apsurdistan ili bolje receno bezobrazluk.
- avenija
#10209 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Biti ce odmaraliste ispod Klopackih stijena sa pogledom na cijelu Zenicu.drugi profil wrote:Pošto znam taj dio tu, mislim da ima mogućnosti, samo će vjerovatno AP biti dosta nisko u tom dijelu pa opcija vidikovca otpada, i time odmorište gubi smisao. Kako vidim tunel izlazi na obalu Bosne, zatim most preko rijeke i onda cesta usječena u obronak obalom rijeke, pa opet ulazi u tunel.supercali wrote:Znam sta govoris al pitanje je samo dal to teren dozvoljava
-
tec
#10210 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Samo oko 20 miliona maraka je došlo od dividende telekoma, jer nakon poraza alijanse za promjene (02) financiranje je vršeno sa proračuna federacije (oko 45 miliona). A zadnja suma je isplaćena 2005 dvije godine nakon završetka izgradnje.shake69 wrote:Pa sad, je li ti 11 km dobar dio autoputa!?animus wrote:Najsmjesnije od svega je sto je dobar dio autoputa napravljen od dividende BH Telecoma. Apsurdistan ili bolje receno bezobrazluk.
A broj zapošljenih je smiješan za javno preduzeće oko 370 zaposlenih i od početka kotroliše sda.
- Matzan
#10211 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
SDP se malo preračunao sa zatezanjem i ucjenom po pitanju akciza.
Znaju oni dobro da je bez dodatnih akciza nemoguće nastaviti sa povoljnom gradnjom autputa na koridoru Vc.
Ali, nisu ni SDA mešetari vesla sisali. Ako već ne ide sa akcizama, onda će iz ruskog duga i vjerovatno još nekih izvora pokrenuti
radove na izgradnji magistralnih cesta. Na toj priči ne da neće izgubiti glasove, nego će još i dodatno profitirati.
Znaju oni dobro da je bez dodatnih akciza nemoguće nastaviti sa povoljnom gradnjom autputa na koridoru Vc.
Ali, nisu ni SDA mešetari vesla sisali. Ako već ne ide sa akcizama, onda će iz ruskog duga i vjerovatno još nekih izvora pokrenuti
radove na izgradnji magistralnih cesta. Na toj priči ne da neće izgubiti glasove, nego će još i dodatno profitirati.
- drug_profi
#10212 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije njima cilj nikad ni bio praviti ceste nego zavući ruke u naše džepove još dublje. Ogromna sredstva su već na raspolaganju a ništa se ne pravi jer ne mogu da naštele tendere da se ugrade.
One pare koje su im dostupne (postojeće akcize) vjetar odnese u budžetsku potrošnju.
Onih 15 feninga koje su htjeli da nam dodatno nametnu bi vjerovatno pola-pola podijelili, pola sebi pola cestama.
I neće oni napraviti ništa do izbora. Osim ako se ne snadju za ugradnju.
One pare koje su im dostupne (postojeće akcize) vjetar odnese u budžetsku potrošnju.
Onih 15 feninga koje su htjeli da nam dodatno nametnu bi vjerovatno pola-pola podijelili, pola sebi pola cestama.
- Matzan
#10213 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
drugi profil wrote:Nije njima cilj nikad ni bio praviti ceste nego zavući ruke u naše džepove još dublje. Ogromna sredstva su već na raspolaganju a ništa se ne pravi jer ne mogu da naštele tendere da se ugrade.
Od kojih sredstava je SDP vlada pravila autoput?
Jesu li se oni odrekli budžetske potrošnje pa pravili ceste ili su se kreditno zaduživali?
- karanana
#10214 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nekad ranije, prije nekoliko godina, prica je bila kako su stedstva tu, kako su odobrena, kako stotine miliona ceka da se povuce. Da cemo ustvari placati kaznu/kamatu jer ne povlacimo ta sredstva za izgradnju. Sad odjednom nema ni feninga i mora se oslanjati na akcize. Ili na pare od rusa, od cega btw nema nista. Dugujemo i mi milione rusima. A i da sta dodje razgrabice se.
- Matzan
#10215 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ima svega.
Lično sam za izgradnju autoputeva, milina se voziti, a sigurnost puno veća... život je (ili bi trebao biti) najskuplji.
Nažalost, sve su prilike da SDA odustaje od nadmudrivanja sa akcizama, a da će baem u izborne svrhe otvoriti nekoliko
gradilišta za povezivanje većih gradova sa glavnim gradom BiH.
Lično sam za izgradnju autoputeva, milina se voziti, a sigurnost puno veća... život je (ili bi trebao biti) najskuplji.
Nažalost, sve su prilike da SDA odustaje od nadmudrivanja sa akcizama, a da će baem u izborne svrhe otvoriti nekoliko
gradilišta za povezivanje većih gradova sa glavnim gradom BiH.
- So What!
#10216 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nema ništa od toga, odmaralište će se praviti iznad Zenice u sklopu druge pod-dionice, a sljedeće će biti kod Žepča, a nakon njega u Tugovićima kod Tešnja. Dalje u federalnom dijelu autoputa A1 je planirano još odmaralište Vrbovički lipik kod Odžaka.drugi profil wrote:Ih kako bi na Vranduku sjelo odmorište. Izađeš iz tunela i pukne pogled na krivudavu Bosnu i stari tvrdi grad. Pa još tu onda neka tabla sa kratkim istorijskim detaljima...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10217 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I ja sam cuo za to, ali mislim da raja nagadja.avenija wrote:
Biti ce odmaraliste ispod Klopackih stijena sa pogledom na cijelu Zenicu.
-
detroit-mercy
#10218 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
10%shake69 wrote:Pa sad, je li ti 11 km dobar dio autoputa!?animus wrote:Najsmjesnije od svega je sto je dobar dio autoputa napravljen od dividende BH Telecoma. Apsurdistan ili bolje receno bezobrazluk.
- avenija
#10219 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Bez nagadjanja ikakvog, sa sigurnoscu sam napisao._BataZiv_0809 wrote:I ja sam cuo za to, ali mislim da raja nagadja.avenija wrote:
Biti ce odmaraliste ispod Klopackih stijena sa pogledom na cijelu Zenicu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10220 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Gdje otprilike ispod Klopackih stijena?avenija wrote:
Bez nagadjanja ikakvog, sa sigurnoscu sam napisao.
- avenija
#10221 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
_BataZiv_0809 wrote:Gdje otprilike ispod Klopackih stijena?avenija wrote:
Bez nagadjanja ikakvog, sa sigurnoscu sam napisao.

Nesto prije vijadukta Babina Rijeka iz pravca Sarajeva
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10222 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Tako sam i ja cuo. Lijep je pogled odatle nema sta. Sta ce biti sa putem za Smetove?avenija wrote:
Nesto prije vijadukta Babina Rijeka iz pravca Sarajeva
Vidio sam da je srusena ona famozna narandzasta kuca od Franje policajca, ona je pravo na trasi autoputa...
- drug_profi
#10223 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Hej, poenta je da su ovi pravili, a ovi nemaju namjeru.Matzan wrote:drugi profil wrote:Nije njima cilj nikad ni bio praviti ceste nego zavući ruke u naše džepove još dublje. Ogromna sredstva su već na raspolaganju a ništa se ne pravi jer ne mogu da naštele tendere da se ugrade.
Od kojih sredstava je SDP vlada pravila autoput?
Jesu li se oni odrekli budžetske potrošnje pa pravili ceste ili su se kreditno zaduživali?
Sjecas se, pricali smo o provalicevim ublehama?
- Distortion
#10224 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Svaka cast za slike. Ocito sam imao pogresne informacije jer mi je neko rekao da ce autoput ici kroz Koprivnu i da ce tamo rusiti red kuca. Po ovom planu to nije tacno.So What! wrote:Evo ih ...Distortion wrote:So What da li znas tacno kojom trasom ce ici autoput u podrucju Vranduka prema Nemiloj? Zanima me jer me dosta ljudi pitalo bas to.
Ima li neka mapa?
http://i.imgur.com/X7dSo4Z.jpg?1
http://i38.photobucket.com/albums/e121/ ... gjnaej.png
http://i38.photobucket.com/albums/e121/ ... 7ltuc5.jpg
Fakticki ovaj tunel kroz Vranduk ce izlaziti iznad postojeceg tunela na M17 i onda ide vijadukt preko rijeke Bosne.
Kad smo vec kod tunela u Vranduku, znal neko kad pocinju radovi u tunelu? Navodno ce trajati 6 mjeseci i bit ce zatvoren tunel.
- So What!
#10225 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jedina korekcija za sada jeste, da petlje Zenica Sjever neće prelaziti obalu, tj. biti izgrađena u Banlozima, već će je izgraditi iznad mjesta Donja Gračanica, nakon kojeg ide ovaj tunel Zenica.Distortion wrote:Svaka cast za slike. Ocito sam imao pogresne informacije jer mi je neko rekao da ce autoput ici kroz Koprivnu i da ce tamo rusiti red kuca. Po ovom planu to nije tacno.
Fakticki ovaj tunel kroz Vranduk ce izlaziti iznad postojeceg tunela na M17 i onda ide vijadukt preko rijeke Bosne.
Kad smo vec kod tunela u Vranduku, znal neko kad pocinju radovi u tunelu? Navodno ce trajati 6 mjeseci i bit ce zatvoren tunel.
Nakon toga je trasa uglavnom slična kao i trasa M17.