Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
supercali

#10201 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Znam sta govoris al pitanje je samo dal to teren dozvoljava
drug_profi

#10202 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

supercali wrote:Znam sta govoris al pitanje je samo dal to teren dozvoljava
Pošto znam taj dio tu, mislim da ima mogućnosti, samo će vjerovatno AP biti dosta nisko u tom dijelu pa opcija vidikovca otpada, i time odmorište gubi smisao. Kako vidim tunel izlazi na obalu Bosne, zatim most preko rijeke i onda cesta usječena u obronak obalom rijeke, pa opet ulazi u tunel.
supercali

#10203 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Rekoh u prvom postu ne znam taj teren pa ne mogu ni pricati ovo zakljucujem po ovim mapama i sl
studiorum_tuzlaensis

#10204 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by studiorum_tuzlaensis »

Naslovnica wrote:
Labirint wrote:
Mobilni operateri ne žele da plaćaju naknadu autocestama koju su ove propisale tako da ni nema signala. Boli ih djon i jedne i druge, kroz tunel svakako moraš proći a ovima sve svejedno ,dobrodošla svaka nova uspostava poziva.
Kompanija u vlasništvu Federacije (BH Telecom), ne želi da plaća kompaniji u vlasništvu Federacije (JPAC FBiH), a korisnici neka ga duvaju!
Apsurdistan.
Dno.
Ispravno:

Kompanija u vlasništvu SDA-a, ne želi da plaća kompaniji u vlasništvu SDP-a.

Signala je bilo do prije nekog vremena, a ubuduće ga neće biti dok se ne dogovore. MIslim da je smiješno što JP Autoceste uopće traži naknadu, ko da im je to babovina, a ne kreditom napravljena trasa.

Ni na dionici Vlakovo-Tarčin nema signala u tunelima.
Labirint

#10205 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Labirint »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Naslovnica wrote:
Labirint wrote:
Mobilni operateri ne žele da plaćaju naknadu autocestama koju su ove propisale tako da ni nema signala. Boli ih djon i jedne i druge, kroz tunel svakako moraš proći a ovima sve svejedno ,dobrodošla svaka nova uspostava poziva.
Kompanija u vlasništvu Federacije (BH Telecom), ne želi da plaća kompaniji u vlasništvu Federacije (JPAC FBiH), a korisnici neka ga duvaju!
Apsurdistan.
Dno.
Ispravno:

Kompanija u vlasništvu SDA-a, ne želi da plaća kompaniji u vlasništvu SDP-a.

Signala je bilo do prije nekog vremena, a ubuduće ga neće biti dok se ne dogovore. MIslim da je smiješno što JP Autoceste uopće traži naknadu, ko da im je to babovina, a ne kreditom napravljena trasa.

Ni na dionici Vlakovo-Tarčin nema signala u tunelima.
Koja ti je kompanija u vlasništvu SDP-a? Sve je to drug moj pod šapom bakirčadi od do...
studiorum_tuzlaensis

#10206 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by studiorum_tuzlaensis »

Autoceste su pozapošljavale SDP-ov kadar na svim nivoima, još u fazama nastanka firme. To je SDP firma, iako je sad vodi SBB-ovac. :)

Šta je tamo izmišljeno radnih mjesta, imamo zaposlenih ko čitava Rhein-Maine-Neckar oblast :D
animus

#10207 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by animus »

Najsmjesnije od svega je sto je dobar dio autoputa napravljen od dividende BH Telecoma. Apsurdistan ili bolje receno bezobrazluk.
shake69

#10208 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

animus wrote:Najsmjesnije od svega je sto je dobar dio autoputa napravljen od dividende BH Telecoma. Apsurdistan ili bolje receno bezobrazluk.
Pa sad, je li ti 11 km dobar dio autoputa!?
avenija

#10209 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by avenija »

drugi profil wrote:
supercali wrote:Znam sta govoris al pitanje je samo dal to teren dozvoljava
Pošto znam taj dio tu, mislim da ima mogućnosti, samo će vjerovatno AP biti dosta nisko u tom dijelu pa opcija vidikovca otpada, i time odmorište gubi smisao. Kako vidim tunel izlazi na obalu Bosne, zatim most preko rijeke i onda cesta usječena u obronak obalom rijeke, pa opet ulazi u tunel.
Biti ce odmaraliste ispod Klopackih stijena sa pogledom na cijelu Zenicu.
tec

#10210 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

shake69 wrote:
animus wrote:Najsmjesnije od svega je sto je dobar dio autoputa napravljen od dividende BH Telecoma. Apsurdistan ili bolje receno bezobrazluk.
Samo oko 20 miliona maraka je došlo od dividende telekoma, jer nakon poraza alijanse za promjene (02) financiranje je vršeno sa proračuna federacije (oko 45 miliona). A zadnja suma je isplaćena 2005 dvije godine nakon završetka izgradnje.

A broj zapošljenih je smiješan za javno preduzeće oko 370 zaposlenih i od početka kotroliše sda.
Matzan

#10211 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Matzan »

SDP se malo preračunao sa zatezanjem i ucjenom po pitanju akciza.
Znaju oni dobro da je bez dodatnih akciza nemoguće nastaviti sa povoljnom gradnjom autputa na koridoru Vc.
Ali, nisu ni SDA mešetari vesla sisali. Ako već ne ide sa akcizama, onda će iz ruskog duga i vjerovatno još nekih izvora pokrenuti
radove na izgradnji magistralnih cesta. Na toj priči ne da neće izgubiti glasove, nego će još i dodatno profitirati.
drug_profi

#10212 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Nije njima cilj nikad ni bio praviti ceste nego zavući ruke u naše džepove još dublje. Ogromna sredstva su već na raspolaganju a ništa se ne pravi jer ne mogu da naštele tendere da se ugrade.
One pare koje su im dostupne (postojeće akcize) vjetar odnese u budžetsku potrošnju.
Onih 15 feninga koje su htjeli da nam dodatno nametnu bi vjerovatno pola-pola podijelili, pola sebi pola cestama.

I neće oni napraviti ništa do izbora. Osim ako se ne snadju za ugradnju.
Matzan

#10213 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Matzan »

drugi profil wrote:Nije njima cilj nikad ni bio praviti ceste nego zavući ruke u naše džepove još dublje. Ogromna sredstva su već na raspolaganju a ništa se ne pravi jer ne mogu da naštele tendere da se ugrade.
One pare koje su im dostupne (postojeće akcize) vjetar odnese u budžetsku potrošnju.
Onih 15 feninga koje su htjeli da nam dodatno nametnu bi vjerovatno pola-pola podijelili, pola sebi pola cestama.

Od kojih sredstava je SDP vlada pravila autoput?
Jesu li se oni odrekli budžetske potrošnje pa pravili ceste ili su se kreditno zaduživali?
karanana

#10214 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

Nekad ranije, prije nekoliko godina, prica je bila kako su stedstva tu, kako su odobrena, kako stotine miliona ceka da se povuce. Da cemo ustvari placati kaznu/kamatu jer ne povlacimo ta sredstva za izgradnju. Sad odjednom nema ni feninga i mora se oslanjati na akcize. Ili na pare od rusa, od cega btw nema nista. Dugujemo i mi milione rusima. A i da sta dodje razgrabice se.
Matzan

#10215 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Matzan »

Ima svega.
Lično sam za izgradnju autoputeva, milina se voziti, a sigurnost puno veća... život je (ili bi trebao biti) najskuplji.
Nažalost, sve su prilike da SDA odustaje od nadmudrivanja sa akcizama, a da će baem u izborne svrhe otvoriti nekoliko
gradilišta za povezivanje većih gradova sa glavnim gradom BiH.
So What!

#10216 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

drugi profil wrote:Ih kako bi na Vranduku sjelo odmorište. Izađeš iz tunela i pukne pogled na krivudavu Bosnu i stari tvrdi grad. Pa još tu onda neka tabla sa kratkim istorijskim detaljima...
Nema ništa od toga, odmaralište će se praviti iznad Zenice u sklopu druge pod-dionice, a sljedeće će biti kod Žepča, a nakon njega u Tugovićima kod Tešnja. Dalje u federalnom dijelu autoputa A1 je planirano još odmaralište Vrbovički lipik kod Odžaka.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10217 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by _BataZiv_0809 »

avenija wrote:
I ja sam cuo za to, ali mislim da raja nagadja.
detroit-mercy

#10218 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by detroit-mercy »

shake69 wrote:
10% :D
avenija

#10219 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by avenija »

_BataZiv_0809 wrote:
avenija wrote:
I ja sam cuo za to, ali mislim da raja nagadja.
Bez nagadjanja ikakvog, sa sigurnoscu sam napisao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10220 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by _BataZiv_0809 »

avenija wrote:
Gdje otprilike ispod Klopackih stijena?
avenija

#10221 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by avenija »

_BataZiv_0809 wrote:
avenija wrote:
Gdje otprilike ispod Klopackih stijena?

Image

Nesto prije vijadukta Babina Rijeka iz pravca Sarajeva
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10222 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by _BataZiv_0809 »

avenija wrote:
Nesto prije vijadukta Babina Rijeka iz pravca Sarajeva
Tako sam i ja cuo. Lijep je pogled odatle nema sta. Sta ce biti sa putem za Smetove?

Vidio sam da je srusena ona famozna narandzasta kuca od Franje policajca, ona je pravo na trasi autoputa...
drug_profi

#10223 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Matzan wrote:
drugi profil wrote:Nije njima cilj nikad ni bio praviti ceste nego zavući ruke u naše džepove još dublje. Ogromna sredstva su već na raspolaganju a ništa se ne pravi jer ne mogu da naštele tendere da se ugrade.

Od kojih sredstava je SDP vlada pravila autoput?
Jesu li se oni odrekli budžetske potrošnje pa pravili ceste ili su se kreditno zaduživali?
Hej, poenta je da su ovi pravili, a ovi nemaju namjeru.
Sjecas se, pricali smo o provalicevim ublehama?
Distortion

#10224 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Distortion »

So What! wrote:
Distortion wrote:So What da li znas tacno kojom trasom ce ici autoput u podrucju Vranduka prema Nemiloj? Zanima me jer me dosta ljudi pitalo bas to.

Ima li neka mapa?
Evo ih ...

http://i.imgur.com/X7dSo4Z.jpg?1

http://i38.photobucket.com/albums/e121/ ... gjnaej.png

http://i38.photobucket.com/albums/e121/ ... 7ltuc5.jpg
Svaka cast za slike. Ocito sam imao pogresne informacije jer mi je neko rekao da ce autoput ici kroz Koprivnu i da ce tamo rusiti red kuca. Po ovom planu to nije tacno.
Fakticki ovaj tunel kroz Vranduk ce izlaziti iznad postojeceg tunela na M17 i onda ide vijadukt preko rijeke Bosne.

Kad smo vec kod tunela u Vranduku, znal neko kad pocinju radovi u tunelu? Navodno ce trajati 6 mjeseci i bit ce zatvoren tunel.
So What!

#10225 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

Distortion wrote:Svaka cast za slike. Ocito sam imao pogresne informacije jer mi je neko rekao da ce autoput ici kroz Koprivnu i da ce tamo rusiti red kuca. Po ovom planu to nije tacno.
Fakticki ovaj tunel kroz Vranduk ce izlaziti iznad postojeceg tunela na M17 i onda ide vijadukt preko rijeke Bosne.

Kad smo vec kod tunela u Vranduku, znal neko kad pocinju radovi u tunelu? Navodno ce trajati 6 mjeseci i bit ce zatvoren tunel.
Jedina korekcija za sada jeste, da petlje Zenica Sjever neće prelaziti obalu, tj. biti izgrađena u Banlozima, već će je izgraditi iznad mjesta Donja Gračanica, nakon kojeg ide ovaj tunel Zenica.

Nakon toga je trasa uglavnom slična kao i trasa M17.
Post Reply