Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bez-konk ... /130507131
Nije valjda da 31e Vijecnica - Dobrinja treba da pripadne samo Centrotransu?
Centrotrans je simpatican,ali ne mogu se voziti na toj relaciji u kombiju od 20 sjedista ili u putnickom autobusu,kojeg ruku na srce na toj relaciji nisam vidio osim u periodu strajka.
Nek ostanu na liniji,ali kupi barem autobus jednake velicine ko sto vozi GRAS 31e.
A zar se ova linija nije mogla pokriti GRAS-om pa se mora uvesti Centrotrans?
Ja se cesto vozim ovom linijom i zna preskocit,ali da treba ubacivati nove prevoznike na ovoj liniji je smijesno. Znam da je bilo problema sa Ilidje prema prigradskim naseljima i da su ljudi cekali po par sati pa se nadam da je barem tu neka od ovih 12 linija.
Black swan wrote:majke vam šta znači kad rikne diferencijal na minibusu
zna li iko imena otpuštenih radnika?
moj komšija od štrajka nije viđen... vjerovatno je otišao u drugi grad raditi gdje ima posla
Znači da je u kvaru . To ti je sve radi, ubaciš u brzinu, pustiš kvačilo, ali on neće da krene.
Otpušteni radnici nisu ništa posebno značajni za štrajk, već su ranije imali opomene pred otkaz. Iz ličnih izvora znam da su ti otpušteni podnijeli tužbu.
Ti ne vidiš ni gubitak od 120 miliona.
Ne vidiš ni Bimino napljačkano carstvo, ni cijelu kamarilu stranih državljana koje je tamo zaposlio.
I mnoge druge stvari ne vidiš, jer ne želiš da vidiš.
Radnici GRAS-a 16. maja ponovo u generalnom štrajku!
GRAS: Alarmantna situacija u preduzeću
Vlada Kantona Sarajevo, koju predvode Stranka demokratske akcije i premijer Suad Zeljković, te ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica iskoristili su katastrofalnu situaciju koja posljednjih mjeseci vlada u preduzeću GRAS te 12 profitabilnih linija prepustili “Centrotransu”. Smatraju to zaposlenici i članovi Sindikata komunalne privrede GRAS-a, koji su nam jučer rekli da naredne sedmice dolaze pred zgradu Vlade.
Nemaju plaće
Kako nam je kazao potpredsjednik Sindikata Rešad Hujdur, ishitrenim odlukama SDA-ova Vlada uvela je "Centrotrans" na nezakonit način na 12 linija i postavila nepodobne kadrove na čelo GRAS-a, koji se nisu tome usprotivili.
- Niko u Vladi ne želi da se uhvati ukoštac sa tokom 17 godina nagomilanim problemima. Ne postoji Skupština preduzeća, kao ni skupštinska radna grupa od pet zastupnika, koja je trebala biti izabrana na prethodnoj sjednici Skupštine KS. Zbog svih problema i dešavanja, naredne sedmice ćemo svakog dana protestirati pred zgradom Vlade, a 16. maja stupamo u generalni štrajk. Neće biti potpune obustave saobraćaja, dio vozila prevozit će putnike – kazao je Hujdur.
U vrijeme kada je GRAS-u isključena struja, radnici nemaju plaće, a Vlada im je oduzela linije s najvećim prihodima, preduzeće je ostalo bez upravljačke strukture. Naime, Skupština koja upravlja imovinom, uopće ne postoji, predsjednik Nadzornog odbora Izet Horman, kako saznajemo, podnio je ostavku, a vršiocu dužnosti direktora Muberi Begić-Žigi istječe mandat za nekoliko dana i ne namjerava ga produžiti.
Alarmantno stanje
- Stanje u preduzeću je alarmantno. Jedino se ja trudim da nešto dobro napravimo, ali Vlada nas ignorira, ministar radi po svom nahođenju, ne obazirući se na probleme GRAS-a. Zato smo se žalili Ministarstvu prometa i komunikacija Federacije BiH, od kojeg smo zatražili da poništi Bubicinu odluku o davanju naših linija – potvrdio je Horman.
U vozilima GRAS-a ne važe “Centrotransove” karte
Prema našim informacijama, revizori su iz GRAS-ovih vozila izbacili nekoliko putnika koji su imali “Centrotransovu” kartu. Kako nam je kazala Mubera Begić-Žiga, v. d. direktora, uvjeti korištenja kupona u njihovim vozilima za sada nisu upitni.
- U vozilima GRAS-a važe samo karte i kuponi kupljeni u našem preduzeću. To je odluka Uprave i NO-a i tako će ostati sve dok se zakonski ne dokaže suprotno. Dakle, “Centrotransove” karte naši revizori neće priznavati - ističe Begić-Žiga.
samo da bude sve "po zakonu"
i štrajk i tužakanje
da se planovi ne kuju u birtijama i za zelenim stolovima nego fino u uredima vlade ili grasa
a može i na sudu pregovara dogovara presuđuje
i da puste ljude da mogu ići normalno na posao školu doktoru ili fax
Da sam na mjestu korisnika GRAS-a, ne bih kupovao kupon ovaj mjesec, dok ne vidim sta ce sa strajkom. Nek se hebu, das 50KM i onda pjesacis... kad bi me reva pitao gdje je karta, fino bi mu rekao cekam 16. pa da vidim sta ce biti, pa mozda sljedeci mjesec kupim..
Qler wrote:Da sam na mjestu korisnika GRAS-a, ne bih kupovao kupon ovaj mjesec, dok ne vidim sta ce sa strajkom. Nek se hebu, das 50KM i onda pjesacis... kad bi me reva pitao gdje je karta, fino bi mu rekao cekam 16. pa da vidim sta ce biti, pa mozda sljedeci mjesec kupim..
Qler wrote:Da sam na mjestu korisnika GRAS-a, ne bih kupovao kupon ovaj mjesec, dok ne vidim sta ce sa strajkom. Nek se hebu, das 50KM i onda pjesacis... kad bi me reva pitao gdje je karta, fino bi mu rekao cekam 16. pa da vidim sta ce biti, pa mozda sljedeci mjesec kupim..
a bas se slomise gradjani od kupovine karata
Kao što se i nepismeni debelguzani i lezihljebovići poznatiji kao "radnici" gras-a plaćeni 1300KM slomiše da urade bilo šta!!
Kad se gras popravi, popravit ce se i gradjani. Kad se uredi stanje u GRAS-u, onda ce i naplata poceti da dolazi na svoje. Ovako kad te seljak sa 2.5 zuba u glavi pita "Imas' ti kOrtu" jos se okupao prosli kurban bajram, ne pada mi na pamet da je kupim....
sto komplikujes
imas centrotras tamo vaze kuponi i vozis se