Ko god skupljao, ja znam da nisam marke vidio. Nego sta kaze hanuma, pare za dimije. U bosni bjesni rat a ona skuplja za dimije.
SDA-All about
-
gorgonzola
#10201 Re: SDA-All about
Tek sad vidim zasto mi se radni kolega porijeklom iz Gane rugao kad mi je govorio da je davao pare za bosnu. Ko zna kako su ovdje skupljali pare. Kaze kartonska kutija i na njoj help bosnia.
Ko god skupljao, ja znam da nisam marke vidio. Nego sta kaze hanuma, pare za dimije. U bosni bjesni rat a ona skuplja za dimije.
i nije ovo ona iz svoje glave govorila. Sigurno je nesto cula i od alije. Izgleda da smo se borili za dimi je i kuran. A ne za multi kulti bih.
-
The BEN10
#10202 Re: SDA-All about
Da, tako smo se borili za dimije i Kur'an da te eto nismo uspjeli na Islam preveslati.gorgonzola wrote:Ko god skupljao, ja znam da nisam marke vidio. Nego sta kaze hanuma, pare za dimije. U bosni bjesni rat a ona skuplja za dimije.i nije ovo ona iz svoje glave govorila. Sigurno je nesto cula i od alije. Izgleda da smo se borili za dimi je i kuran. A ne za multi kulti bih.
-
gorgonzola
#10203 Re: SDA-All about
The BEN10 wrote:Da, tako smo se borili za dimije i Kur'an da te eto nismo uspjeli na Islam preveslati.gorgonzola wrote:Ko god skupljao, ja znam da nisam marke vidio. Nego sta kaze hanuma, pare za dimije. U bosni bjesni rat a ona skuplja za dimije.i nije ovo ona iz svoje glave govorila. Sigurno je nesto cula i od alije. Izgleda da smo se borili za dimi je i kuran. A ne za multi kulti bih.
Jest, zato mojoj staroj na dobar dan u sluzbenim prostorijama malo ko odgovori. Djeca je pozdravljaju sa selamom u haustoru .....
-
VjecitiStudent
#10204 Re: SDA-All about
Dobili smo selam u haustoru i astmu za djecu u memljivim skolamagorgonzola wrote:The BEN10 wrote:Da, tako smo se borili za dimije i Kur'an da te eto nismo uspjeli na Islam preveslati.gorgonzola wrote:Ko god skupljao, ja znam da nisam marke vidio. Nego sta kaze hanuma, pare za dimije. U bosni bjesni rat a ona skuplja za dimije.i nije ovo ona iz svoje glave govorila. Sigurno je nesto cula i od alije. Izgleda da smo se borili za dimi je i kuran. A ne za multi kulti bih.
Jest, zato mojoj staroj na dobar dan u sluzbenim prostorijama malo ko odgovori. Djeca je pozdravljaju sa selamom u haustoru .....
Zbog nehumanih uslova u školskom objektu: Oboljela djeca u Lubardi
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -u-lubardi
- Mister Yes
#10205 Re: SDA-All about
Pa što onda nije sklopio pakt sa Miloševićem, ostao u Jugoslaviji (čitaj velikoj Srbiji) i izbjegao rat pa samim tim i klanje? Ako već principi nisu bitni i ako je jedino bitno da se narod što manje ubija onda je trebao izbjeći rat i ostati u Srbiji. Ili su neki principi bitni a neki nisu?The BEN10 wrote:Znaš šta jarane, sklopio bih pakt čini mi se sa crnim đavolom da se odbrani goloruki narod koji je klat i ubijan!Mister Yes wrote:Pomoć se može skupljati i dostojanstveno. Ovo što smo vidjeli je klasično cigančenje. U ratu smo dali sve od sebe da sačuvamo dostojanstvo. Nismo ubijali civile i nismo uništavali crkve. Bili smo takoreći gospoda. A onda vidiš ovaj ciganluk i uhvatiš se za glavu. Fuj. Bolje umrijet časno nego živjeti sramotno.
Tačka.
-
ReXX
#10206 Re: SDA-All about
U momentu kad se ginulo svaki dan i fasisti nam bili za vratom, ... ovdje neki nogudju kako je izgledala jedna zena.
I ovaj Master Yes kaze da je izgled ove zene cak bitnije od toga sto mi nismo cinili zlocine.
Nasa jad i bijeda...
Nasa jad i bijeda...
-
ReXX
#10207 Re: SDA-All about
Kako je izgledala jedna zena i kako je skupljala pomoc apsolutno nebitna stvar!!Mister Yes wrote:Ili su neki principi bitni a neki nisu?
Ono sto je puno bitnije je da smo se branili od agresije, da nismo cinili zlocine, i da smo odbranili nasu domovinu.
- Mister Yes
#10208 Re: SDA-All about
Izgled nije bitan. Bitno je ono što je pričala. Tipa "Srb nas je napao jer smo zanemarili vjeru". Fuj
-
ReXX
#10209 Re: SDA-All about
Puno su bitnije neke druge stvari. Ali ti nastavi da cjepidlacis.Mister Yes wrote:Izgled nije bitan. Bitno je ono što je pričala. Tipa "Srb nas je napao jer smo zanemarili vjeru". Fuj
U Bosni se branila drzava i narod, a ti zamjeris jednoj zeni sta je rekla na donatorskom sijelu.
I tipican si primjer covjeka kojeg Avaz vrti oko malog prsta.
- Mister Yes
#10210 Re: SDA-All about
U Bosni se branila država i narod jer smo tako odlučili. Samo budala je mogla misliti da se to neće desiti ako se odlučimo za nezavisnost. Svima je bilo jasno da proglašenje nezavisonsti znači i rat. Svjesno smo krenuli u tom pravcu. A postojali su i drugi pravci. E pa ako krećeš u tom pravcu pretpostavka je da znaš šta radiš i da si spreman. A ne da onda moraš prositi kako bi se odbranio. Ako nismo bili spremni na to onda nismo trebali izabrati taj pravac. Onda je trebalo ostati u Jugoslaviji a nekad kasnije izganjati nezavisnost. I ponovo naglašavam da se i pomoć mogla skupljati dostojanstveno. A ne kao jade jadne koje se ulizuju i moljakaju.ReXX wrote:Puno su bitnije neke druge stvari. Ali ti nastavi da cjepidlacis.Mister Yes wrote:Izgled nije bitan. Bitno je ono što je pričala. Tipa "Srb nas je napao jer smo zanemarili vjeru". Fuj
U Bosni se branila drzava i narod, a ti zamjeris jednoj zeni sta je rekla na donatorskom sijelu.
-
gorgonzola
#10211 Re: SDA-All about
ReXX wrote:Puno su bitnije neke druge stvari. Ali ti nastavi da cjepidlacis.Mister Yes wrote:Izgled nije bitan. Bitno je ono što je pričala. Tipa "Srb nas je napao jer smo zanemarili vjeru". Fuj
do par godina prije ja mislim da ti je avaz bio prva novina Bosne, a zna se i zasto. odjednom sad ne valja. cudno, ali ja ga nikad nisam kupio. niti bih.
ali sta kaze hanuma, dajte pare da kupujemo dimije.
-
ReXX
#10212 Re: SDA-All about
Mi smo imali dva izbora: kapitulacija ili nezavisnot. Nase je bilo apsolutno pravo da izglasamo nasu nezavisnost i nije bilo razloga da se pokorimo onome kome se nasa nezavisnost ne svidja. Da smo potpisali kapitulaciju drzave BiH danas ne bi bilo. Je li ti smatras da je bilo bolje da smo kapitulirali i pripojili se Velikoj Srbiji??Mister Yes wrote:U Bosni se branila država i narod jer smo tako odlučili. Samo budala je mogla misliti da se to neće desiti ako se odlučimo za nezavisnost. Svima je bilo jasno da proglašenje nezavisonsti znači i rat. Svjesno smo krenuli u tom pravcu. A postojali su i drugi pravci. E pa ako krećeš u tom pravcu pretpostavka je da znaš šta radiš i da si spreman. A ne da onda moraš prositi kako bi se odbranio. Ako nismo bili spremni na to onda nismo trebali izabrati taj pravac. Onda je trebalo ostati u Jugoslaviji a nekad kasnije izganjati nezavisnost. I ponovo naglašavam da se i pomoć mogla skupljati dostojanstveno. A ne kao jade jadne koje se ulizuju i moljakaju.ReXX wrote:Puno su bitnije neke druge stvari. Ali ti nastavi da cjepidlacis.Mister Yes wrote:Izgled nije bitan. Bitno je ono što je pričala. Tipa "Srb nas je napao jer smo zanemarili vjeru". Fuj
A pomoc se skupljala i ovako i onako. S obzirom u kakvoj smo situaciji bili, nije bilo vazno kako ko izgleda bitno je bilo sakupiti pomoc. I to tvoje cjepidlacenje je cinizam velikuh razmjera jer gledas nebitne stvari a zanemarujes ove bitne. Da ti dodje cetnik pod prozor pa ti siluje porodicu, molio bi ti ovu zenu i cigane da ti pomognu. Ali sada kada je mir, lahko je sada glumiti mudonju.
-
miki.ba
#10213 Re: SDA-All about
Šta ti braniš matereti?ReXX wrote:
Mi smo imali dva izbora: kapitulacija ili nezavisnot. Nase je bilo apsolutno pravo da izglasamo nasu nezavisnost i nije bilo razloga da se pokorimo onome kome se nasa nezavisnost ne svidja. Da smo potpisali kapitulaciju drzave BiH danas ne bi bilo. Je li ti smatras da je bilo bolje da smo kapitulirali i pripojili se Velikoj Srbiji??
A pomoc se skupljala i ovako i onako. S obzirom u kakvoj smo situaciji bili, nije bilo vazno kako ko izgleda bitno je bilo sakupiti pomoc. I to tvoje cjepidlacenje je cinizam velikuh razmjera jer gledas nebitne stvari a zanemarujes ove bitne. Da ti dodje cetnik pod prozor pa ti siluje porodicu, molio bi ti ovu zenu i cigane da ti pomognu. Ali sada kada je mir, lahko je sada glumiti mudonju.
- jazzer
#10214 Re: SDA-All about
Bili smo mudonje, onda kada je trebalo, nismo svi mogli stati u trezor, on je bio rezervisan za odabrane. Koji su, kad ceReXX wrote:Mi smo imali dva izbora: kapitulacija ili nezavisnot. Nase je bilo apsolutno pravo da izglasamo nasu nezavisnost i nije bilo razloga da se pokorimo onome kome se nasa nezavisnost ne svidja. Da smo potpisali kapitulaciju drzave BiH danas ne bi bilo. Je li ti smatras da je bilo bolje da smo kapitulirali i pripojili se Velikoj Srbiji??
belaj, mogli i poginuti u ratu iako su uzivali bezbjednost sefa, ali to je sada neka druga tema.
Je l trebalo skupljati pomoc da se kupi oruzje, hrana, oprema? Naravno da jeste. Je l trebalo nakon rata reci
''e ljudi, u ratu smo skupili toliko i toliko, za oruzje je otislo toliko, za hranu toliko, za ovo ovoliko...''?
Jeste, trebalo je. Pare su skupljane u ime bosanaca i hercegovaca pa je i red da se u ime bosanaca i hercegovaca
javno iznese koliko je skupljeno i na sta se trosilo. I dok god se to ne uradi uvijek ce imati mjesta svaka kritika
na racun onih kojih su tim parama raspolagali.
-
ReXX
#10215 Re: SDA-All about
Na koga aludiras? I je li to cinjenica ili samo jos jedna u nizu kafanskih prica?jazzer wrote: Bili smo mudonje, onda kada je trebalo, nismo svi mogli stati u trezor, on je bio rezervisan za odabrane.
- jazzer
#10216 Re: SDA-All about
Ma kafanska...kazu da je Bakir rat proveo u trezoru narodne banke. Sto je notorna laz, je l de?ReXX wrote:Na koga aludiras? I je li to cinjenica ili samo jos jedna u nizu kafanskih prica?jazzer wrote: Bili smo mudonje, onda kada je trebalo, nismo svi mogli stati u trezor, on je bio rezervisan za odabrane.
- Cyrax
#10217 Re: SDA-All about
Moj RexX covjek bi pomislio da si hajrov'o od ovih donacija ili ipak ides protiv sopstvene logike i razmisljanja da branis zelene profitere?
- Banksy
#10218 Re: SDA-All about
Uglavnom. Ejup Ganić je bio taj koji je rat proveo u trezoru, a ne Bakir Izetbegović.jazzer wrote: Ma kafanska...kazu da je Bakir rat proveo u trezoru narodne banke. Sto je notorna laz, je l de?
Jeftin spin, sličan onom o Aliji i ''zlatnim kašikama''.
-
6saturn6
#10219 Re: SDA-All about
Bakir je zato cuvao fotelju svog ahbaba Alije u njegovoj kancelariji, i za vrijeme tog boravka u kancelariji prikupljao svu humanitarnu pomoc namijenjenu napacenom narodu..Banksy wrote:Uglavnom. Ejup Ganić je bio taj koji je rat proveo u trezoru, a ne Bakir Izetbegović.jazzer wrote: Ma kafanska...kazu da je Bakir rat proveo u trezoru narodne banke. Sto je notorna laz, je l de?
Narod ZNA, zaista..
- Banksy
#10220 Re: SDA-All about
To da,6saturn6 wrote:Bakir je zato cuvao fotelju svog ahbaba Alije u njegovoj kancelariji, i za vrijeme tog boravka u kancelariji prikupljao svu humanitarnu pomoc namijenjenu napacenom narodu..Banksy wrote:Uglavnom. Ejup Ganić je bio taj koji je rat proveo u trezoru, a ne Bakir Izetbegović.jazzer wrote: Ma kafanska...kazu da je Bakir rat proveo u trezoru narodne banke. Sto je notorna laz, je l de?
Narod ZNA, zaista..
ali trezor ne.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#10221 Re: SDA-All about
Banksy, nisi u pravu. U pojedinim periodima i vremenskim intervalima, i Izetbegovici (ne samo Bakir) su bili u trezoru, tj. u podrumskim prostorijama Centralne (danas, a tada Narodne) banke BiH.
Pitaj bilo koga ko je radio ratni period u toj ustanovi, sasvim sigurno ce ti ovo potvrditi.
Znaci cijeli rat NE, ali pojedine periode i vremenske intervale SASVIM SIGURNO.
Pitaj bilo koga ko je radio ratni period u toj ustanovi, sasvim sigurno ce ti ovo potvrditi.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10222 Re: SDA-All about
Ne, trebali su granate na prsa primat-LIBERO- wrote:Banksy, nisi u pravu. U pojedinim periodima i vremenskim intervalima, i Izetbegovici (ne samo Bakir) su bili u trezoru, tj. u podrumskim prostorijama Centralne (danas, a tada Narodne) banke BiH.
Nego, gdje nam je @Jose? Pa blokirali su zgradu, ali ne i internet
Dođi @jose
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#10223 Re: SDA-All about
Opaska ti je na nivou ostrascenog SDAovca. Barem pokusaj sputati afekat, kada krenes u (pokusaj) komentara na moj post.
Jer ispadas smijesna ovim i slicnim komentarima.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10224 Re: SDA-All about
Gdje si ti bio kad su padale granate. Postoje 3 opcije, van zemlje, u podrumu ili u rovu koji je nešto tipa podrum što se tiče zaštiteod granata. Pa nije nitko dočekivao granate na prsa... tako da jedino čiji je komentar infantilan i smiješan je tvoj.-LIBERO- wrote:Opaska ti je na nivou ostrascenog SDAovca. Barem pokusaj sputati afekat, kada krenes u (pokusaj) komentara na moj post.
I da jesam SDa imam pravo na to u demokraciji , ako je kažnjivo prijavi me, ako nije prihvati i ne optužuj ljude "ti si SDA-ovac" kao da kažeš "ti si terorista". Iako, to samo govori o tvom poimanju demokracije
Dakle, gdje se to trteba biti kad padaju granate?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#10225 Re: SDA-All about
Postaju ti cak i spinovi sve smijesniji i plici. Cak u tom pokusaju uspijes izjednaciti one koji su bili u trezoru i one koji su bili u rovu. Bravo. dosegla si stepen pokusaja relativizacije da dobijem nagon za povracanjedok citam ovakve stvari.KatarinaKosaca wrote:
Gdje si ti bio kad su padale granate. Postoje 3 opcije, van zemlje, u podrumu ili u rovu koji je nešto tipa podrum što se tiče zaštiteod granata. Pa nije nitko dočekivao granate na prsa... tako da jedino čiji je komentar infantilan i smiješan je tvoj.
I da jesam SDa imam pravo na to u demokraciji , ako je kažnjivo prijavi me, ako nije prihvati i ne optužuj ljude "ti si SDA-ovac" kao da kažeš "ti si terorista". Iako, to samo govori o tvom poimanju demokracije
Naravno da imas pravo, i ti i bilo ko drugi, ali imam pravo i ja da sa prezirom gledam na odbrane svega i svacega samo zato sto je to SDA pojedinaca, skipina, familija, djelo. Znaci prezir.
Sa familijom i dobrim prijateljima u drzavnom trezoruDakle, gdje se to trteba biti kad padaju granate?
Onda nije ni cudo sto su jos od tog moemnta i tamo bivstovanja zapravo zakljucili "Drzavo, to smo MI". Drzavna sehara, pomoc po svijetu skupljena, privatizacija...to je sastavni dio njihovog imetka i mogucnosti raspolaganja.
Nego, hajd' katarina nemoj vise. Eto isto je u rovu i trezoru biti. Sta fali...samo me interesuje kako bi odreagovala da je u tom trzoru bila familija Lagumdzija