Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#10201 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Capajebo wrote:Ono kad dodjes na temu a nisi pregled'o zadnju epizodu...
Image
:lol: :lol: joj jes sladak ovaj bombonjero
medjutim

#10202 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by medjutim »

Capajebo wrote:
medjutim wrote:Ja ne kontam sad odakle u citavoj prici opet Lady Stoneheart, ne sjecam se da je iko ikako pominjao da je prezivjela, zar joj nisu vrat prerezali na red wedding-u? :roll:
To bi bio spoiler u slucaju da se ipak pojavi Lady Stoneheart, mada ja ne vjerujem da ce se pojaviti. Ali ako ipak zelis mogu probati da ti objasnim?
Hajde molim te ako ti nije mrsko, mozes i na pp, ali mislm da mozda ima jos raje koju zanima, cesto ste je spominjali, a u seriji nije bilo ni najmanjih naznaka da bi se mogla pojaviti.
Forumerrer

#10203 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Forumerrer »

Vala ste dosadni sa poredjenjem serije i knjiga. Najbolje da prestanete gledat seriju. Sta sad hocete, da se prepisu svi dijalozi iz knjige? E pa ne moze.

Hvala Bogu serija sada ide ispred knjiga pa ne znate sta ce se desiti. Sto se mene tice mogu napraviti potpuno razlicite zavrsetke, a vi bujrum prestanite gledati.
sacred000

#10204 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sacred000 »

Lady Stoneheart je faktički Catelyn Stark,oživljena uz pomoć Beric Dondariona,Red Priest,ali kad se kao oživi ,ne bude sva svoja ,ima poteškoća sa govorom i nema osjećaja nikakvog osim želje za osvetom zbog genocida nad njenom familijom,tako da ide redom i sve kolje ko god ima veze sa Red Wedding ili uopće nema.Znači niko joj na put ne staje.
Cregan

#10205 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Forumerrer wrote:Vala ste dosadni sa poredjenjem serije i knjiga. Najbolje da prestanete gledat seriju. Sta sad hocete, da se prepisu svi dijalozi iz knjige? E pa ne moze.

Hvala Bogu serija sada ide ispred knjiga pa ne znate sta ce se desiti. Sto se mene tice mogu napraviti potpuno razlicite zavrsetke, a vi bujrum prestanite gledati.
Nije stvar prepisivanja dijaloga iz knjiga ili razilazenja sa radnjom u knjigama, stvar je u tome da serija upropastava likove sa ogromnim potencijalom bez dobrog razoga. Najbolji primjer je Jamie. U Gozbi za vrane Jamiev razvoj je najbolji razvoj lika koji sam procitao nakon dugo vremena, serija prati to do 4. sezone, onda ga ponovo pretvore u arogantnog debila i Cersienog pudlicu. Dalje upropastavaju svjet Westerosa tako sto svi obicaji koji vaze hiljadama godina i vazni su svim ljudima od lordova do seljaka, odjednom postaju nevazni u 6. sezoni.(rodoubistvo, pravo gosta). Koliko puta smo culi "Sjever pamti" do sad u seriji? Odjednom u 6. sezoni Sjever nista nije upamtio.
Pratim seriju vec sest godina i volim seriju, ali me fakat ljuti sto upropastavaju seriju koja je mogla biti najbolja ikad. Razlog poredjenja sa kjnigama je da se pokaze kakav potencijal imaju na raspolaganju i ne koriste ga.
I nemoj biti tako siguran da se nema sta spojlat, oni jos prezvakavaju Gozbu za vrane i Ples zmajeva.
The 51st State

#10206 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by The 51st State »

Capajebo wrote:Pa ne daj Boze da je Jon zagin'o u seriji k'o u knjigama... lincovali bi HBO :lol:
pa nije zagino ni u knjizi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10207 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

ova epizoda bi bila super da sezona ima 24 epizode
Dr Kova

#10208 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Dr Kova »

Black swan wrote:ova epizoda bi bila super da sezona ima 24 epizode
:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10209 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Lady Stoneheart moguce da uvedu u zadnjoj desetoj epizodi, jer vec sada su nagovjestili sa ovim pokoljom seljaka da Bratsvo bez banera je u rukama nekog koji ne preza ni pred kim... u desetoj epizodi ima postava jednog dijela glumaca medju njima je i onaj crveni svestenik koji ozivljava i koji je u bratstvu... sve ide na to da ce najvrerovatnije ubaciti i Lady Stoneheart, za sedmu i osmu sezonu moraju ostaviti dovoljno prostora za taj zavrsni sudar zivih i mrtvih... najvjerovatnije jedan od glavnih likova ce biti zrtvovan da bi se uzdigao Azor Ahai.

Vidimo kako u meereenu drhte zidovi... robovlasnici napadaju :mrgreen: Dany ce biti jos duuuuugo u essosu :izet:

evo malo slikica...

Image
Image
Image
Image
pici

#10210 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

i ovu su babu boltoni zivu odrali i sad se oni pederski scenaristi prave puno pametni...
Pandakonda

#10211 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Tito_i_Partija wrote:
Pandakonda wrote: Jaquen je ipak fasovao :-)
Nema smisla naredit' onoj da ubije Aryu samo da se on postavi k'o zrtva. Mislim, sto je sad Waif toliko vazna pa da je on eto mora zadovoljit' ubistvom Arye, i jos se onda zrtvovat'? :-)

Ovo ako urade, dotakli su novo dno (a bice ih jos kamara, u to nemam sumnje)
Ta waif je isto na testiranju da bude faceless men kao Arya, ona nije dobila samo komandu da je ubije nego i da ne smije patit. Jaquen je vidio da Waif ima nešto protiv Arye a to nije prihvatljivo kod njih, ako si u faceless menu moraš bit niko samim time ne smiješ mrzit nikog jer je mržnja nečija karakteristika. Ja mislim da je ovo bio finalni test za waif da li bi ispoštovala njegove riječi. Da je sve prošlo kako treba sa ovim potezom on bi saznao da je waif spremna da bude faceless men i ispoštovao bi to zadnje ime koje je Arya uzela od red god-a. Mislim da će sad Jaquen naći Aryu gdje se krije i reći joj da je čeka brod u zoru za westeros i da je on taj koji je platio život red god-u koji je ona davno uzela. Tad dolazi waif i kad vidi šta je uradila kreće marisana. Arya će 100% doći u westeros, tačnije riverlands jer je glumica viđena tamo na snimanju.
pici

#10212 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Waif-Spica mrzi i prezire Ayru, to nije prihvatljivo, koje je muke Ayra pregurala da bi dokazala da je niko, popila je i onu vodu i prosla test, da sad da Spici da popije odmah bi mrtva bila... ovo je vise test za Spicu nego za Ayru a Jaquen je pa 99% prerusen u Ayru, onako lezerno da hoda i zajebaje kapetane brodova... mislim sto bi rekli ascare :mrgreen:

a jah umalo zaboravih, zabila joj je noz u predjelu stomaka, a to je umiranje polagano i u mukama, mogla ju je preklat al je odlucila da se pati...
annoy

#10213 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote:
De ba, ne moras nas sad u detalje podsjecat' na taj odron od pisanja. Mogla si samo rec' "Dorne" i sve bi bilo jasno. 'Vako ispada k'o da stavljas so na ranu. :run: :D
Da se nikad ne zaboravi :evil:
Pismonosa

#10214 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 14:47, edited 2 times in total.
Tito_i_Partija

#10215 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pandakonda wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Pandakonda wrote: Jaquen je ipak fasovao :-)
Nema smisla naredit' onoj da ubije Aryu samo da se on postavi k'o zrtva. Mislim, sto je sad Waif toliko vazna pa da je on eto mora zadovoljit' ubistvom Arye, i jos se onda zrtvovat'? :-)

Ovo ako urade, dotakli su novo dno (a bice ih jos kamara, u to nemam sumnje)
Ta waif je isto na testiranju da bude faceless men kao Arya, ona nije dobila samo komandu da je ubije nego i da ne smije patit. Jaquen je vidio da Waif ima nešto protiv Arye a to nije prihvatljivo kod njih, ako si u faceless menu moraš bit niko samim time ne smiješ mrzit nikog jer je mržnja nečija karakteristika. Ja mislim da je ovo bio finalni test za waif da li bi ispoštovala njegove riječi. Da je sve prošlo kako treba sa ovim potezom on bi saznao da je waif spremna da bude faceless men i ispoštovao bi to zadnje ime koje je Arya uzela od red god-a.
Jaqen ne mora nista ispostovat' jer je Arya njegovo ime vratila nazad kad joj je pomog'o da pobjegne iz Harrenhall-a.
The assassination triggers the suspicion of Tywin, and he orders the interrogation and execution of dozens of his own men in order to solve it, but does not uncover Jaqen. Tywin leaves Harrenhal while Jaqen is on patrol; Arya is frustrated as she had decided to make him her last name. Instead she asks Jaqen to aid her and her friends in escaping but he refuses, as it is outside of their arrangement. She asks if she can name anyone and Jaqen swears an oath that who ever she names he will kill. To his horror, Arya says his own name, asking him to kill himself. At Jaqen's plea, she agrees to revoke his name only if he will help her. He reluctantly tells her to assemble her friends at the courtyard gate at midnight. At midnight there is no sign of Jaqen but Arya follows his instructions anyways, only to find out that Jaqen has killed all of the guards on the gate and pinned them in place with spears to avoid arousing suspicion. They are able to walk through the gate unnoticed.
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Jaqen_H'ghar
karanana

#10216 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

A znaci on moze uzimati lica i prerusavati se u likove i onih koji su zivi?
SanskiBiser

#10217 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Image

jel' ce se ovo Zombie Mountain oteti kontroli ? :D
1Dante1

#10218 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

I ja gledam tu sliku, ko je ovo fasovao glave ? :D
annoy

#10219 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Margaery i Loras?
Tito_i_Partija

#10220 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Mah, fan fiction. :zzzz:
Pandakonda

#10221 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

karanana wrote:A znaci on moze uzimati lica i prerusavati se u likove i onih koji su zivi?
Yep, ako se sjećaš da je Arya vidila svoje lice kad je osljepila
Tito_i_Partija

#10222 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Mislim da je ono bila neka vrsta halucinacije prije oslijepljenja. Inace, na sta bi to licilo da on uzme njeno lice, a frajer duplo veci od nje?
1Dante1

#10223 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Tito_i_Partija wrote:Mislim da je ono bila neka vrsta halucinacije prije oslijepljenja. Inace, na sta bi to licilo da on uzme njeno lice, a frajer duplo veci od nje?
Upravo to. Citam mnogi govore da Waif izbode Jaqena sa Aryinim licem, a kako ce on uzet njeno lice kad je ona metar i dvaest. :D I dalje ne mislim da je Waif izbola Aryu, jer se Arya nikad nije onako ponasala. Mirisem neki dobar twist ovdje.
esmasaric

#10224 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Arya assasin creed style. U slijedećoj epizodi skače. A ima i u traileru kadar sa krvavom rukom na zidu.
Vidjet ćemo :)
annoy

#10225 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

1Dante1 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Mislim da je ono bila neka vrsta halucinacije prije oslijepljenja. Inace, na sta bi to licilo da on uzme njeno lice, a frajer duplo veci od nje?
Upravo to. Citam mnogi govore da Waif izbode Jaqena sa Aryinim licem, a kako ce on uzet njeno lice kad je ona metar i dvaest. :D I dalje ne mislim da je Waif izbola Aryu, jer se Arya nikad nije onako ponasala. Mirisem neki dobar twist ovdje.
Slazem se s vama

Ne mogu FM bas samo tako mijenjat lice kad god im se sprdne i to svacije lice, postoje nekakvi principi ipak

Da ne spominjemo da svoju tjelesnu konstituciju ne mogu mijenjati, samo crte lica
Post Reply